آریا جوان

آخرين مطالب

این سریال، راز خودکشی پزشکان ایرانی را فاش کرد اجتماعی فرهنگی

این سریال، راز خودکشی پزشکان ایرانی را فاش کرد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - برترین ها / همزمان با موج خودکشی در بین کادر درمان، سریالی در شبکه‌های اجتماعی ترند شده که به گفته کاربران شاید به راز این مرگ‌ها پی‌ببریم. در این مطلب به بهانه خودکشی زهرا ملکی، پزشک جوان به معرفی سریال «درد دارد» (This Is Going To Hurt) می‌پردازیم.
شنیده‌ها حاکی از آن است که خانم دکتر زهرا ملکی قربانی در جاسک بر اثر خودکشی، جانش را از دست داد. گفته می‌شود این پزشک قبل از خودکشی یک استوری در خصوص شرایط سخت کار در بیمارستان منتشر کرده است.
اخیرا رسانه‌ها نیز در گزارش خود به صعودی شدن روند خودکشی‌ در میان پزشکان و رزیدنت‌ها اشاره و پیش بینی کرده‌اند که احتمال دارد که به زودی نرخ خودکشی پزشکان در ایران از سایر کشورها پیشی بگیرد. شرایط کنونی ماحصل سال‌های سال مدیریت غلط درمانی است.

آریا جوان


البته باید گفت خودکشی پزشکان با خودکشی مهندسان یا با هر یک از مشاغل دیگر، یکسان است، هرچند همگی تلخ و نپذیرفتنی است، و خودکشی پزشکان لزوماً فاجعه‌بارتر از خودکشی دیگران نیست. اما حالا با تمام این اوصاف همزمان با موج خودکشی در بین کادر درمان، سریالی در شبکه‌های اجتماعی ترند شده که به گفته کاربران شاید به راز این مرگ‌ها پی‌ببریم. در این مطلب به معرفی سریال «درد دارد» (This Is Going To Hurt) می‌پردازیم. با ما همراه باشید.
اما ماجرای این سریال چیست؟
این سریال اقتباسی از کتابِ خاطرات دکتر آدام کِی است؛ کسی که در طولِ دهه‌ی گذشته به‌عنوان نویسنده‌ی سریال‌های تلویزیونی فعالیت می‌کند و تک‌تک اپیزودهای «قراره درد داشته باشه» را هم خودش نوشته است. آدام کارمندِ بخش زایمانِ بیمارستانی در لندن است و دارد برای بدل شدن به دکتر متخصص زنان و زایمان آموزش می‌بیند. او با خستگی ناشی از اضافه‌کاری دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، حقوق کافی دریافت نمی‌کند و درحالی که در پارکینگِ بیمارستان در ماشینش خوابیده است، معرفی می‌شود (چون خسته‌تر از آن است که تا خانه رانندگی کند).

آریا جوان


در همین حین، او با زنی درحال زایمان مواجه می‌شود که برای ورود به ساختمان پشت یک درِ اشتباهی گرفتار شده است؛ آدام به کمکش می‌شتابد و او را برای جلوگیری از بیرون آمدنِ اشتباهی نوزادش تا اتاق عمل همراهی می‌کند. چند سکانس بعدتر، آدام مجددا در بخش زایمان با همان زنی که به زایمانش کمک کرده بود و و نوزادِ سالمش، مواجه می‌شود. گرچه سر آدام شلوغ است، اما او مکث می‌کند و برای مدتِ نسبتا درازمدتی به این صحنه خیره می‌شود؛ انگار او برای تمام کردنِ شیفت‌اش به این تصویرِ انگیزه‌بخش نیاز دارد.
گرچه آدام به شغلش اهمیت می‌دهد، اما چالش‌های کمرشکن‌اش آن‌قدر زیاد هستند که از به یاد آوردن و لذت بُردن از بخش‌های خوبش عاجز است. «قراره درد داشته باشه» که به سمت یک کمدیِ سیاه متمایل می‌شود، از موقعیت‌های ابسورد و خنده‌دار برای قابل‌تحمل‌تر کردنِ فشار روانی خُرد‌کننده‌ای که شغلِ آدام به او و همکارانش وارد می‌کند، استفاده می‌کند. برای مثال در اپیزود اول تریسی، یک مامای کارکشته، در یک سمینار شرکت می‌کند؛ این سمینار درباره‌ی زبانِ جدیدی است که پرسنل بیمارستان باید از آن در سر کار استفاده کنند (مثلا بیماران باید «مشتری» خطاب شوند).

آریا جوان


تریسی شکایت می‌کند که آن‌ها درحالی فاقدِ بودجه‌ی کافی برای جایگزین کردنِ تجیهزاتِ حیاتی‌شان هستند که بیمارستان پولش را خرج این‌ جور سمینارها می‌کند (رهبر سمینار از درکِ شکایتِ او عاجز است). یا مثلا آدام برای اضافه‌کاری موقتا در یک بیمارستانِ خصوصی مشغول می‌شود و از دیدنِ اینکه آن‌جا در مقایسه با محلِ کارِ خودش همچون یک هتلِ لوکس است، شوکه می‌شود. خیلی وقت است که جای خالی یک درامِ پزشکی قابل‌اعتنا در تلویزیون احساس می‌شد؛ «قراره درد داشته باشه» بدون‌شک این کمبود را برطرف می‌کند.
«درد دارد»؛ ترکیبی از کمدی و تراژدی
این سریال با روایتی صادقانه و حال و هوایی باورپذیر نشان می‌دهد که سختی‌ها و چالش‌های شغلی مثل این چطور می‌تواند روی سلامت روانی آدم‌هایی که آن را انجام می‌دهند تاثیر بگذارد. حال و هوای این سریال کمدی است و در واقع از روی خاطرات دکتری به اسم آدام کی ساخته شده که بعد از بیرون آمدن از شغل پزشکی به عنوان نویسندۀ کمدی و استندآپ کمدین فعالیت می‌کند. خاطراتی که او از کارش تعریف می‌کند واقعا مفرح و خنده‌دار هستند.

آریا جوان


سریال «درد دارد» لایه‌های متفاوتی دارد؛ هم ادای دینی به نظام سلامت است، هم توصیفی عمیق از یک ارتباط عاطفی و هم تصویری از شخصیت مردی که تمام تلاشش را می‌کند تا با همۀ وظایف خرد و کلان خسته‌کننده‌ای که دارد خودش را سر پا نگه دارد. بازی بن ویشاو بسیار عالی و ماهرانه است. ارتباط او با بیماران از یک طرف و رابطه‌اش با دستیارش شروتی (آمبیکا مود) از طرف دیگر جنبه‌های متفاوت شخصیت آدام را نشان می‌دهند.
شخصیت آدام در این سریال کاملا مثبت نیست. او بعضی وقت‌ها آدم تند و تلخی است، اما در عین حال مهربانی‌هایش نسبت به بیماران و شوخی‌های گیرا و بامزه‌اش شخصیت او را دوست‌داشتنی می‌کنند. سیر داستانی سریال بیشتر از هر چیز متمرکز بر شکایت یک بیمار از خطای پزشکی آدام است. این مسئله‌ای است که همۀ خستگی‌ها و مشکلات آدام را تشدید می‌کند و البته کشش داستان را هم بیشتر می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1310017/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لنوو یوگا اسلیم و تینک‌پد جدید با تراشه اسنپدراگون ایکس الیت معرفی شدند

نوعی جالب از خرچنگ های مرجانی

جزیره پالاوان؛ بکر با سواحل خیره کننده و جنگل های بارانی

سریال جدید نتفلیکس درمورد رژیم پهلوی است؟

نصری: امیدوارم پرقدرت شروع کنیم

فرصت ویژه کاپیتان شمس‌آذر قبل از پرسپولیس!

مراسم یادبود رییس‌جمهور در وزارت ورزش

رییس فدراسیون جهانی جودو شهادت رییس‌جمهور را تسلیت گفت

مداحی حاج صادق آهنگران در مراسم یادبود رییس جمهور

فیلمبرداری از کریستیانو رونالدو برای بازی PES 2013

جزئیات سقف بودجه تیم‌های لیگ برتری‌

تل اسکرانچی یک مدل جذاب و ترند

کلیات جدول زمان‌بندی انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد

بیانیه 262 نفر از نمایندگان مجلس در تقدیر از معاون پارلمانی رئیس‌جمهور

نخست‌وزیر بنگلادش، شهادت رئیس‌جمهور ایران را تسلیت گفت

پیام دولت اسپانیا به ایران

کابینه دولت پاکستان: متعهد به ادامه راه آیت‌الله رئیسی برای تقویت روابط فی‌مابین هستیم

وزیر کشور در گفت‌وگو با المیادین: ملت ایران مصمم به ادامه راه شهید آیت‌الله رئیسی است

پیام رئیس قوه قضائیه در پی شهادت آیت‌الله ابراهیم رئیسی

پیام تسلیت رییس مرکز حراست در پی عروج شهادت گونه آیت‌الله رییسی و همراهانش

سامسونگ از گلکسی بوک 4 اج با اسنپدراگون X Elite‌ و نمایشگر OLED‌ رونمایی کرد

لاله‌های واژگون در منطقه الیگودرزِ لرستان

تا به حال پرتو پروانه ای دیده اید؟

تغییر چهره بازیگر سریال لیسانسه‌ها بعد از 8سال

رئیس پی‌اس‌جی دعوت امباپه را رد کرد

رقیب غیرمنتظره برای رئال در فینال چمپیونزلیگ

عملیات عمرانی سانتیاگوبرنابئو، مادریدی‌ها را به دردسر انداخت

بازیکنان لیگ برتری بدون تمرین در تیم ملی!

پروژه عربستان برای شکار صلاح به بن‌بست خورد

حضور مهدی صفری در نشست سازمان همکاری شانگهای در فقدان وزیر خارجه

رئیس‌جمهور اندونزی شهادت ابراهیم رئیسی را تسلیت گفت

درخواست علی ربیعی برای بررسی کارشناسی و فنی سانحه بالگرد رئیسی

خاطره‌ای از شهید موسوی و رئیس‌جمهور در سازمان ملل

تصاویری از چهره غمگین نمایندگان مجلس بعد از شهادت رئیسی

اولین عکس از سوگواری جمیله علم‌الهدی بر سر تابوت همسرش ابراهیم رئیسی

پزشکیان: هشدار نارنجی آب و هوایی داده بودند، کاش پرواز نمی‌کردند

آرزوی شهید رئیسی برای اقامه نماز در قدس

دیدار شهید سید ابراهیم رئیسی با خانواده‌ تعدادی از شهدای مدافع امنیت در مشهد

سوم خرداد؛ روز حماسه و ایثار، یادآور رشادت‌های مردم ایران

اسکارلت جوهانسون: از شباهت صدای ChatGPT به صدای خودم «شوکه و عصبانی» شدم

سرودن شعری در وصف امام رضا(ع)

رئیس‌جمهوری که در تاریخ ماندگار شد

روستای صخره‌ای کندوان

مراسم تعویض شیفت خدام حرم امام رضا(ع) و گرامی داشت یاد شهدای خدمت

5 عامل موثر در افزایش شوره سر

فال حافظ سه شنبه یک خرداد 1403

اولیور استون از مداخله‌ آمریکا و نقش پول در سیاست گفت

امام رضا(ع) حواسش به همه ما هست

واکنش چهره های ورزشی به شهادت آیت‌الله رئیسی

اولین پوکر قهرمانی در ایران برای استقلال!