آریا جوان

آخرين مطالب

لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف با هدف ارسال پالس مثبت به آمریکا بود نگاه سیاسی

لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف با هدف ارسال پالس مثبت به آمریکا بود
  بزرگنمايي:

آریا جوان - شرق / سعید لیلاز در مصاحبه ای مفصل درخصوص ماجرای انتشار فایل صوتی ظریف گفت: یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند.
بخشی از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز درخصوص انتشار فایل صوتی ظریف به شرح زیر است:
شرق: به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟
لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم عبدالرحمن فتح‌الهی روزنامه‌نگار است و می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چند‌ساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

شرق: چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.
لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود. حالا شما تصور کنید دونالد ترامپی که با آن سیاست رادیکال ضد ایرانی خود طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش چه بلایی سر ایران آورد و قرار است که در یک احتمال 50-50 دوباره رئیس‌جمهور شود و در همین شرایط که اسرائیلی‌ها تا‌کنون نزدیک به 35 هزار فلسطینی را کشته‌اند و به موازاتش هم یک تنش با ایران را کلید زده‌اند و مرتب به اماکن دیپلماتیک ما حمله کردند و نیروهای نظامی ما را در منطقه ترور می‌کنند که اتفاقا در مقابل کارنامه خرابکاری‌های اسرائیل یک گام بسیار کوچک است، ما باید چه کنیم؟! چرا واقعا کسی توجه نمی‌کند؟ درست است تقریبا از 13 فروردین تا 31 فروردین یک تنش بی‌سابقه مستقیم بین ایران و اسرائیل روی داد، اما کارهایی را که اسرائیل در طول این سال‌ها کرده است‌ نیز باید مدنظر قرار داد. نمی‌توان فقط به این بازه زمانی کوچک یا ترقه‌بازی صبح 31 فروردین اسرائیل در تبریز و اصفهان محدودش کرد یا تنها موضوع حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سفارت سوریه‌ یا ترور چند سردار در سوریه در ذهن ما بیاید. قبل از آن، اسرائیل خیلی هزینه روی دست ما گذاشته است. فقط در خرابکاری هسته‌ای نطنز، برای چند ماه این سایت هسته‌ای از کار افتاد و از مدار خارج شد. اسرائیل چندین و چند بار دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد. قبل‌تر از آن، ویروس استاکس‌نت چه ضرباتی به صنعت هسته‌ای زد. تمام پمپ‌هایی که در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران منفجر می‌شدند، همه آنها یا ویروسی بود ‌یا در همه آنها تجهیزات انفجاری کار گذاشته بودند. نتیجه چه شد؟
اکنون ایران هم زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید. خب من تمام این روند را از سال 57 تا الان مطرح کردم که به اینجا برسم که درست یا غلط، خوب یا بد و نتیجه هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در ایران یا عملکرد دولت دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا این بوده است که ایران، علی‌رغم مذاکره دوساله و شکل‌گیری برجام، اکنون به غنی‌سازی 60 درصدی، تولید اورانیوم فلزی و استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید دست بزند که موازنه را در برابر غرب حفظ کند. پس قطعا فرقی نمی‌کند در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مجددا جو بایدن رئیس‌جمهور شود یا دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد‌، یا در انتخابات ریاست‌جمهوری 1404 ایران‌ دوباره رئیسی رئیس‌جمهور شود یا فرد دیگری‌ حتی از اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود، روند همان چیزی است که از اول مصاحبه گفتم. اقتضائات ژئوپلیتیک در منطقه و جهان ما را به سمتی خواهد برد که هسته‌ای شویم. نهایتا یک سال دیگر، 10 سال دیگر یا 20 سال دیگر، ایران باید به این سپر ژئوپلیتیک دست پیدا کند. من سقف زمانی دقیقی برای این مهم تعیین نمی‌کنم. رسیدن به این نقطه دست ما نیست، بلکه فضای ژئوپلیتیک به ما تحمیل می‌کند که به سپر ژئوپلیتیک دست یابیم. این یک حقیقت مسلم است ولاغیر.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1313201/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوگل بی‌سروصدا ویژگی جدیدی به پلی استور اضافه کرد

حسینی: امیدوارم فصل را با برد به پایان برسانیم

محمدزاده: بازی فولاد با تمام وجود بازی می‌کنیم

رزاق‌پور: لایق کسب یک امتیاز بودیم

نویدکیا: برای من مهم نیست پرسپولیس قهرمان شود یا استقلال

حسینی: گل‌ خوردن در بازی‌های خانگی کارمان را سخت کرده است

رحمتی: امیدواریم با 67 امتیاز قهرمان لیگ شویم

حسینی: صحبت‌های ما علیه داوری اشتباه نبود

عاشوری: تمرکزمان روی جام حذفی است و امیدواریم قهرمان شویم

نیک‌نفس: برای قهرمانی ابتکار عمل از دست‌مان خارج شده است

زنده‌روح: نتیجه عادلانه، مساوی بود

پهپادها گاوچران می‌شوند!

بررسی گوشی پوکو X6; میان رده سرسخت و جذاب شیائومی

رئیس واتساپ ادعای جنجالی ایلان ماسک را نادرست خواند

حرکت عجیب یک موجود ساحل نشین!

اخلاق ما در اثر مصاحبت با زیبایی خوب می شه...

تلاش بانمک کودک برای پرواز قاصدک ها

ویدیو حال به هم زن و نگران کننده که وایرال شده است

«خجالت نکش2»؛ قصه دلدادگی «صنم» و «قنبر»

عسگری: پیشنهادی برای تمدید با تراکتور ندارم

ابراهیم‌زاده: از بچگی هوادار تراکتور بودم

نویدکیا: باید تیمم را بهتر آماده می‌کردم

سکوت گزینه کمیته داوران در مورد سوال جنجالی

ناهماهنگی عجیب در یادگار: همه بازیکنان رفتند!

مورایس: به مجتبی حسینی تبریک می‌گویم

عباسیان: خدا را شکر توانستیم حداقل امتیاز را کسب کنیم

مسعود ریگی: خوشحالی‌مان همین امشب تمام میشود و برای بازی آخر آماده می‌شویم

حسین گودرزی: امیدواریم بتوانیم جلوی سپاهان پیروز شویم و جایگاه خود را در جدول ارتقا دهیم

استقلال برنده اما ناامید؛ نکو تسلیم بشو نیست

مولایی: داور حرفم را اشتباه شنید و به من کارت قرمز داد!

بهترین نکات مراقبت از مو در فصل بهار

چیزی که هر قیافه ای رو جذاب میکنه

ایده چیدن ظرف میوه های تابستانی

خواستگارم بعد از شنیدن جواب رد، تهدیدم می کند

مجمع ادوار نمایندگان انقلابی اعلام موجودیت کرد

برگزاری مراسم هفتمین روز شهادت شهدای خدمت در وزارت خارجه

جزئیات جلسه سران قوا؛ تاکید بر ایجاد فرصت عادلانه برای رقابت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

از متن تا حاشیه نخستین روز کاری مجلس دوازدهم

وحیدی: اعلام عزای عمومی در عراق نشان‌دهنده عمق روابط دو کشور است

روایت رسایی از قول و قرارش با قالیباف

تصاویری دیده نشده از شهید مالک رحمتی

ابتکار: آقای قالیباف شما وامدار اکثریتی هستید که امکان ابراز سلیقه ندارند

جبهه پایداری از فتاح حمایت می‌کند؟

توئیت معنادار داماد روحانی

روایت دختر شهید رئیسی از تقوای سیاسی پدرش؛ من از پدرم هیچ گناهی را سراغ ندارم

یکی از ارزشمندترین گوشی‌های شیائومی به‌زودی رونمایی می‌شود

خبر خوب برای گیمرهای ایرانی طرفدار بازی Call of Duty

تغییر رنگ جالب آفتاب پرست

روش طوطی باهوش برای نوشیدن آب

ویدئویی دیدنی از داخل اهرام مصر