آریا جوان

آخرين مطالب

افزایش شمار مبتلایان به فلج اطفال در افغانستان و پاکستان فناوری

افزایش شمار مبتلایان به فلج اطفال در افغانستان و پاکستان
  بزرگنمايي:

آریا جوان - یک گزارش‌ جدید از افزایش آمار مبتلایان به فلج اطفال در افغانستان و پاکستان خبر می‌دهد. شیوع‌ تازه می‌تواند تهدیدی در برابر ریشه‌کنی فلج‌اطفال باشد.

«کمپین مبارزره جهانی ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال» به مدت 31 سال است که فعالیت می‌کند و تاکنون در سراسر جهان، بیش از 16 میلیارد دلار هزینه در برداشته؛ اما اخیرا مواردی از شیوع این بیماری در افغانستان و پاکستان گزارش شده است. در گزارش اخیر که 10 ژوئیه (19 تیر) منتشر شد، ابتلای 42 نفر به بیماری فلج اطفال در این دو کشور گزارش شده است. از آنجایی که اکثر موارد ابتلا به فلج اطفال را ساکنان نواحی مرزی تشکیل می‌دهند، این امر می‌تواند موجب سرایت بیماری در نواحی و کشورهای همجوار از جمله ایران شود. از 42 مورد جدید ابتلا به فلج اطفال، 32 مورد در کشور پاکستان گزارش شده است که در مقایسه با همین زمان در سال گذشته، فقط 3 مورد ابتلا به این بیمار در این کشور گزارش شده بود. انتظار می‌رود این وضعیت، با وجود گرمای تابستان که به نفع ویروس است وخیم‌تر شود. تنها 12 مورد ابتلا به فلج اطفال در سال 2018 و 8 مورد در سال 2017 در کشور پاکستان وجود داشته است. سازمان بهداشت جهانی برآورد کرده است که به ازای هر یک از قربانیان فلج اطفال که معمولا یک کودک زیر 5 سال را شامل می‌شود، حدود 200 کودک دیگر آلوده شده‌اند. ویروس فلج اطفال درون روده تکثیر می‌شود و می‌تواند از طریق آب آلوده به مدفوع و سایر فضولات انتقال یابد و کودکان واکسینه‌نشده را تهدید کند. در پاکستان روزانه 20 هزار نوزاد به دنیا می‌آید. در شهرهای با فاضلاب باز و مکانی که دیگر عوامل بیماری‌زا می‌توانند به گیرنده‌های روده‌ای متصل شوند که واکسن هم به آن می‌چسبد،‌ نیاز به دوزهای بیشتری برای ایمن‌سازی کودکان است.
واکسیناتوری در لاهور، پاکستان در حال خوراندن قطره فلج اطفال به کودکان پاکستانی؛ شایعات اخیر موجب اقدامات خشونت‌آمیز علیه ماموران کمپین ریشه‌کنی فلج اطفال در پاکستان شده است عظیم ممون، رئیس کمپین فلج اطفال در سازمان بشر دوستانه‌ی «روتاری بین‌الملل (Rotary International)»، گفت که فعالیت کمپین به دلیل انتخابات ملی سال گذشته و جایگزینی مقامات محلی موقتا مختل شده بود. براساس گزارشی که در نشریه اینترنتی «دیپلمات (The Diplomat)» از توکیو، ژاپن منتشر می‌شود و به مسائل آسیا می‌پردازد، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی بیماری معمولا در زمان انتخابات و دوره‌های آشفتگی سیاسی عقیم می‌ماند. اوایل سال جاری بود که مقامات پاکستان اعلام کردند در ماه ژوئن (خرداد)، تغییراتی در طرح واکسیناسیون ملی خود اعمال خواهند کرد تا کمپین تأثیر بیشتری داشته باشد و روند ریشه‌کنی بیماری سریع‌تر انجام گیرد. دفتر نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که تیم‌های کمپین باید یک رویکرد صمیمانه‌تر را در پی بگیرند و اطلاعات کمتری درباره خانواده‌هایی که از آن بازدید می‌کنند، درخواست کنند. اما شایعات دروغینی در شبکه‌های اجتماعی پخش شده که ادعا می‌کنند واکسن باعث حمله‌های غش یا حتی مرگ ده‌ها تن از کودکان شده است و بسیاری از خانواده‌ها در منازل خود را قفل کرده‌اند یا کودکان خود را پنهان کرده‌اند. شایعات موجب امتناع والدین از خوراندن قطره فلج اطفال به فرزندانشان شده است
همچنین این شایعات منجر به خشونت‌هایی علیه ماموران کمپین مبارزه با فلج اطفال در این کشور شده است. اواخر آوریل (اوایل اردیبهشت) بود که افراد ناشناس یکی از واکسیناتورهای زن کمپین فلج اطفال را به ضرب گلوله از پای در آوردند تا تعداد تلفات کمپین فلج اطفال در این کشور به 3 نفر برسد. این حمله در شهرستان کویته در ایالت بلوچستان (هم‌مرز با ایران) در جنوب غربی پاکستان رخ داد. حمله‌های دیگر در شمال غربی در ایالت خیبر پختونخوا رخ دادند که با افغانستان هم‌مرز است. در این حمله، مردان مسلح، دو مامور پلیسی را که یک واکسیناتور را اسکورت می‌کردند، به ضرب گلوله به قتل رساندند. شایعات حتی موجب جدایی بین اعضای خانواده نیز شده است. اخیرا نشریه تایمز گزارش داده است که یک مرد پاکستانی بعد از اینکه از سر کار برگشته و روی انگشتان یکی از فرزندانش جوهر واکسن فلج اطفال را دیده، نزاعی خشونت‌آمیز با فرزندان و همسرش داشته و آن‌ها را از خانه بیرون انداخته و غیابا از همسرش طلاق گرفته است. در سایر کشورها مانند ایتالیا، واکسیناسیون کاملا به ابزاری سیاسی بدل شده و گاهی احزاب اپوزیسیون شایعات ضد واکسیناسیون را گسترش می‌دهند. بابر بن عطا، دستیار ویژه نخست‌وزیر پاکستان برای ریشه‌کن‌سازی فلج اطفال، در نامه‌ای به روزنامه انگلیسی زبان «داون (Dawn)» چاپ پاکستان نوشت که جنبش‌های جمعیتی و افزایش تعداد امتناع به روند ریشه‌کنی بیماری لطمه زده است. او گفت که این کشور تلاش می‌کند تا مشکلات دائمی خود را با ایمن‌سازی مرتب، فراهم کردن آب سالم و وضعیت بهداشت بهتر و کاهش سوء تغذیه حل کند. اما او گفت که ریشه‌کنی فلج اطفال در پاکستان ممکن است طولانی‌تر از آنچه امیدوار بودیم بشود. گسترش این ویروس، کشورهای دیگر را تهدید می‌کند. ماه آوریل (فرودین) بود که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در یک نمونه فاضلاب که از شهرستان کنارک در استان مرزی سیستان و بلوچستان گرفته شده، گونه‌ای وحشی از ویروس فلج اطفال را شناسایی کرده است. این سازمان در بیانیه‌ی 20 آوریل (31 فروردین) خود اعلام کرد که ویروس تنها در یک نمونه شناسایی شده و تا به حال هیچ موردی از ابتلا به این بیماری شناسایی نشده است.
زاری، یکی از بستگان واکسیناتوری که به‌تازگی به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد. این حادثه در شهرستان کویته در ایالت بلوچستان در جنوب غربی پاکستان رخ داد آخرین مورد ابتلا به فلج اطفال در جمهوری اسلامی ایران به سال 1376 (1997) بازمی‌گردد و از آن زمان تاکنون، هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در کشور گزارش نشده است. با این حال، به نظر می‌رسد که گونه وحشی ویروس فلج اطفال از کراچی، پاکستان به استان سیستان و بلوچستان ایران منتقل شده است. کراچی، یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای پاکستان است که اخیرا به محل توزیع گونه‌ی وحشی ویروس فلج اطفال تبدیل شده است. تهدید بیشتر برای مبارزه با ریشه‌کن‌سازی فلج اطفال در چند کشور، بیشتر در آفریقا، حس می‌شود که در آن برخی گونه‌های جهش‌یافته‌ی ویروس‌ فلج اطفال ناشی از واکسن‌های زنده شیوع پیدا کرده‌اند. در دو سال گذشته، عفونت‌های ناشی از ویروس واکسن‌ زنده در آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، اندونزی، موزامبیک، نیجریه، گینه نو و سومالی گزارش شده است. عفونت‌های ناشی از ویروس واکسن حاوی ویروس‌های زنده‌ی ضعیف‌شده هستند که می‌توانند از طریق آب آلوده به مدفوع و سایر فضولات انتقال یابند و کودکان را تهدید کنند. مقاله‌های مرتبط:
سایه ویروسی خطرناک‌تر از آنفلوانزا: همه‌گیری بعدی چه خواهد بود؟بیماری فلج اطفال با شکلی جدید بازگشته‌ است
هفته گذشته، در یک نمونه فاضلاب که در غرب کشور چین گرفته شد، گونه‌ی ویروس مشتق از واکسن فلج اطفال شناسایی شد. این بدین معنا است که ویروس در محل حضور دارد، اما هنوز هیچ موردی از ابتلا به فلج اطفال گزارش نشده است. شین‌جیانگ ، استانی که ویروس در آن شناسایی شده است، در مرز پاکستان و افغانستان قرار دارد. چنین عفونت‌هایی همواره با استفاده از واکسن‌های تزریقی که قادر به جهش نیستند و واکسن‌های زنده‌ای که در برابر گونه‌های جهش‌یافته ایمن هستند، از بین می‌رفتند. اما شیوع‌های اخیر در برخی از کشورها به مدت چند ماه ادامه داشته‌اند و همین موجب کاهش امیدواری‌های برای ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال در برخی از این کشورها شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/150629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی