آریا جوان

آخرين مطالب

5 دلیلی که نشان می‌دهد ایران و آمریکا با هم نمی‌جنگند نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - آر تی ای اصرار دارد که با وجود عدم تمایل طرفین به جنگ، اما یک اشتباه می‌تواند به راحتی منطقه را وارد درگیری نظامی کند؛ چرا که هر چند دو طرف علاقه‌ای به جنگ ندارند اما سطح تنش بینشان بالا است.

به گزارش خبر فوری ، با افزایش درگیری در عربستان، تنش هم بین ایران وآمریکا بالا رفته است. ترامپ از تحریم جدید ایران خبر داده اما اعلام کرده است آماده هرگونه پاسخ به ایران است. با این حال، بسیاری گمان دارند که آمریکا قادر به جنگ با ایران نیست و گزینه اقدام نظامی قطعا روی میز قرار ندارد.
رسانه‌های آمریکایی و اروپایی با پرداختن به این موضوع دلایلی را مبنی بر عدم جنگ در ماههای اخیر ذکر کرده‌اند. در این گزارش به برخی از مهم‌ترین این دلایل می‌پردازیم.
1. نه ایران و نه آمریکا هیچکدام قصد جنگ ندارند
طبق گزارش نشنال اینترست در شرایط فعلی، نه آمریکایی‌‎ها دوست دارند با ایران بجنگند و نه ایرانی‌ها علاقه ای به درگیری نظامی با ایالات متحده دارند. در حرفها و سخنرانی‌های اخیر مقامات دو کشور به خوبی این سیاست واضح است.
ترامپ بارها گفته مذاکره را به جنگ ترجیح می‌دهد. 4 سال ریاست جمهوری این شخص نشان داده که او اهل جنگ نیست. سیاست او چماق و هویج است. از طرفی، تهدید به جنگ می‌کند اما از طرف دیگر، پیغام مذاکره می‌فرستد. بلوفهای نظامی او هم بسیار مشهور است. بعد از انهدام پهباد آمریکایی توسط ایران اعلام کرد که قصد داشته سه ساعته به ایران حمله کند اما لحظه آخر پشیمان شده است( اینجا بخوانید). ترامپ از این نوع بلوفها بسیار داشته اما نباید به هیچکدام اعتنا کرد.

همچنین آر تی ای هم در گزارشش با تایید مطلب فوق تاکید دارد که خود دونالد ترامپ دوست ندارد وارد جنگ شود. شواهد به خوبی این را نشان می‌دهد. اولا او بولتون را کنار گذاشته، دوما نیروهای خود را از خاورمیانه خارج کرده است و سوما او بر انعقاد صلح و پایان جنگ در یمن اصرار دارد. خبرهای رسیده نشان می دهد که ترامپ بر بن سلمان فشار آورده که هر چه سریع‌تر جنگ در یمن را متوقف کند.
2. اخراج بولتون و کم شدن اعضا تیم بی
علت دیگر می‌تواند اخراج بولتون باشد. طبق گفته نشنال اینترست او را "شیطان انسان نما" می‌نامیدند. بولتون یکی از کسانی است که بر کوس جنگ با عراق کوبید و یکی از اعضای "تیم بی" بود که به شدت سعی داشت ترامپ را قانع کند که به ایران حمله کند. حالا با اخراج او یک پیغام مهم از جانب آمریکا به ایران فرستاده شد: سیاست کاخ سفید در قبال ایران تغییر کرده است و آمریکایی ها گزینه حمله نظامی را که بولتون سردرمدارش بود دیگر روی میز ندارند.

3. ضعف استراتژیک و نظامی آمریکا در مقابل ایران
نشنال اینترست معتقد است که ضعف استراتژی نظامی آمریکا در مورد ایران هم می‌تواند در عدم آغاز جنگ موثر باشد. طبق گزارش این رسانه، مقامات نظامی ارتش ایالات متحده و ژنرالها به پنتاگون اعلام کرده اند که بهتر است گزینه نظامی مطرح نباشد. نشنال اینترست عواملی مانند 900 هزار نیروی نظامی ایران، تسلط بر مواضع استراتژیکی مانند تنگه هرمز، تجهیز ارتش و سپاه به موشکهای بالستیک، جمعیت کشور و ... را از جمله شاخصهای برتری ایران می‌داند. عواملی که مانع از حمله آمریکا به ایران هستند.

4. ائتلاف‌های جهانی و منطقه‌ای
بسیاری معتقدند آمریکا زمانی وارد جنگ می‌شود که درگیری نظامی جدی در منطقه بین دوستان آمریکا و ایران به وقوع بپیوندد. شرایط ائتلافی و اتحادی کشورها نشان می‌دهد که بعید است چنین حالتی رخ دهد. طبق گفته آر تی ای، آمریکا با عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ائتلاف تشکیل داده و ایران هم حمایت نسبی اروپا و روسیه و چین را از آن خود کرده است. شرایط نشان می‌دهد که با تغییرات اخیر در انتخابات رژیم صهیونیستی وترس و ناتوانی شدید عربستان سعودی در جنگهای میدانی(درباره نقاط ضعف عربستان و ارتشش اینجا را بخوانید) بعید است این متحدین وارد جنگ با ایران شوند.

5. نشست سازمان ملل و باز شدن باب گفتگوها
قرار است تا چند روز دیگر روسای جمهور و مقامات کشورهای مختلف در سازمان ملل جمع شده و در نشست سالانه این سازمان شرکت کنند. طبق گفته آر تی ای، اگرچه ترامپ اعلام کرده برنامه ای برای دیدار با رئیس جمهور ایران ندارد اما نباید فراموش کرد که او قلبا خواستار این دیدار است و تمام تلاشش این است در لحظات آخر بتواند نظر و رای مقامات ایرانی را تغییر دهد. این نشان می‌دهد که ترامپ به هیچ وجه نمی‌‍خواهد در آستانه نشست سالانه سازمان ملل عملیات نظامی را آغاز کند چرا که هنوز امیدوار است بتواند به نوعی راه مذاکره را باز کند.

جنگها همیشه با اراده به وقوع نمی‌پیوندند
آر تی ای اصرار دارد که با وجود عدم تمایل طرفین به جنگ اما یک اشتباه می‌تواند به راحتی منطقه را وارد درگیری نظامی کند؛ چرا که هر چند دو طرف علاقه ای به جنگ ندارند اما سطح تنش بینشان بالا است و در این شرایط معمولا یک حادثه کنترل نشده باعث شعله ور شدن جنگ می‌شود.
اگر چه ایران و آمریکا تا کنون مستقیما وارد درگیری با یکدیگر نشده و بعید هم است که وارد جنگ شوند اما پتانسیل درگیری را دارند و سطح تنششان بالا و بالاتر می رود. خروج آمریکا از برجام، بازگشت تحریمها وفشار حداکثری، افزایش تنشهای دریایی در خلیج فارس، انهدام پهباد آمریکایی توسط نیروهای سپاه پاسداران و ... همگی از جمله مواردی هستند که سطح تنش را بین این دو کشور بالا و بالاتر برده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/181780/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

شجاعی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

منوی صبحانه هتل در وان

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

تجربه‌ای از زندگی در دوران قاجار با بازدید از خانه‌های تاریخی قزوین

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

پناهگاه فیل ها در کنیا

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

بحران در کاتالان

واکنش طنز نشریه بارسایی به ماندن ژاوی

مهدوی به عنوان مربی در تیم شهداب ماند

رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان

نبی: پرسپولیس در دهه 70 خصوصی بود

شادترین روز اورتون در یک دهه!

امروز، روزِ یوهان کرویف است

آغاز رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی با حضور سرمربی تیم ملی

واحدهای سیار برای پخش HD لیگ برتر!

گران‌ترین بازیکن تاریخ انگلیس خانه نشین شد