آریا جوان

آخرين مطالب

بدافزار Ads Blocker با ادعای مسدودسازی تبلیغات، کاربران اندروید را بمباران تبلیغاتی می‌کند فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - بدافزار Ads Blocker (با Ad Blocker اشتباه نشود) با پنهان‌شدن در حافظه‌ی گوشی، به نمایش تبلیغات می‌پردازد.

یک نرم‌افزار مسدودکننده‌ی تبلیغات که در خارج از فروشگاه نرم‌افزاری گوگل‌پلی در دسترس است، کاربران اندروید را با حجم وسیعی از تبلیغات که بسیاری از آن‌ها مبتذل هستند غافلگیر کرده است. از آن‌جایی که نرم‌افزار مذکور به‌گونه‌ای هوشمندانه از دید کاربر مخفی می‌شود، حذف آن دشوار بوده و اوضاع را برای کاربر سخت‌تر می‌کند. براساس سندی که شرکت تولید‌کننده‌ی محصولات ضد بدافزار، Malwarebytes منتشر کرده است، نرم‌افزار یادشده که «Ads Blocker» نامیده می‌شود (با Ad Blocker اشتباه نشود)، از ترفندهای متعددی استفاده می‌کند تا به‌صورت ناخواسته و مرتباً کاربران را با تبلیغات بمباران کند. اولین درخواستی که کاربران هنگام نصب این بدافزار با آن مواجه می‌شوند، مجوز نمایش در سایر نرم‌افزارها است. در مرحله‌ی بعد، Ads Blocker اتصالی از نوع VPN ایجاد کرده و ترافیک شبکه را رصد می‌کند. در نهایت این بدافزار با درخواست مجوزی از کاربران، ویجتی را در صفحه‌ی اصلی گوشی‌هوشمند اضافه می‌کند.
مقاله‌های مرتبط:
گوگل برای افزایش امنیت پلی استور، با شرکت‌های امنیتی اتحاد دفاعی تشکیل می‌دهدآلودگی 45 هزار دستگاه اندرویدی به بدافزار xHelper
در حقیقت تأیید اتصال VPN توسط کاربر که استانداردی الزامی در بسیاری از برنامه‌های قانونی مسدودکننده‌ی تبلیغات است، به بدافزار مذکور اجازه می‌دهد تا به‌صورت مداوم در پس‌زمینه در حال اجرا باشد. چنین موردی همراه‌با مجوز نمایش در سایر برنامه‌ها، به Ads Blocker کمک می‌کند تا با شیوه‌های آزاردهنده و بدون اجازه‌ی کاربر، تبلیغات را نمایش دهد. تبلیغاتی که این بدافزار نشان می‌دهد، تمام‌صفحه هستند. برنامه‌ی مذکور تبلیغات را نه‌تنها در مرورگر پیش‌فرض، بلکه در صفحه‌ی اعلانات نیز نمایش می‌دهد. دست آخر در ویجتی که پیش‌تر نصب شده نیز همین منوال ادامه دارد. نِیتان کولیِر ، محقق سازمان Malwarebytes در سند مذکور بیان کرده: بدافزار اندرویدی [Ads Blocker] از لحاظ بسامد و تناوبات و قابلیت‌های تبلیغاتی، عملکرد بی‌رحمانه‌ای دارد. واقعیت این است که هنگام نوشتن این متن، این [بدافزار] با تناوب یک آگهی در هر چند دقیقه، چندین آگهی را در دستگاه آزمایش من نشان داده است. کولیر در ادامه نوشته است که محتوای آگهی‌های نمایش داده‌شده گستره‌ی بزرگی را شامل شده و برخی از آن‌ها ناخوشایند و در برخی موارد حتی مبتذل هستند. همان قدر که این مسدودکننده‌ی جعلیِ آگهی آزاردهنده است، به همان میزان نیز حذف کردنش کار دشواری است. به‌گونه‌ای حتی هیچ آیکونی مربوط به بدافزار مذکور در صفحه‌ی گوشی ایجاد نمی‌شود. در بخش مربوط به اطلاعات برنامه‌ها در تنظیمات اندروید (App info) نیز هیچ اشاره‌ای به Ads Blocker نشده است. زیرا برنامه‌ی مذکور با کاردی سفید نام اصلی خود را می‌پوشاند. پنهان‌کاری بدافزار باعث می‌شود تا افراد بسیاری مداوما در تلاش برای حذف آن باشند. Ads Blocker آیکون دیگری را با همان کادر سفید را در صفحه‌ی اعلانات نمایش می‌دهد که با فشردن آن، کادری محاوره‌ای ایجاد شده و تلاش می‌کند تا برنامه‌های تبلیغاتی بیشتری را نصب کند. کولیر سپس با جست‌و‌جوی یک ورودی در تنظیمات App info که با حجم 6٫57 مگابایت ذخیره شده‌بود، اقدام به حذف آن کرد. کاربران نیز می‌توانند به همین روش بدافزار یادشده را حذف کنند. البته چنین متدی در نسخه‌ی 10 از سیستم‌عامل اندروید، به دلیل عدم نمایش حجم برنامه‌ها در تنظیمات App info چندان کارایی ندارد. روش جایگزین دیگر نیز در این موردِ به‌خصوص دسترسی به فضای ذخیره‌سازی در تنظیمات اندروید و انتخاب تب برنامه‌ها (Apps) است. با اینکه براساس آن‌چه که پیش‌تر گفته‌شد، نام و آیکون نرم‌افزار نمایش داده نمی‌شود، اما براساس حجم 6٫57 مگابایتی بدافزار، می‌توان آن را تشخیص داد. در این حالت کاربران با فشردن قسمت مربوط به ورودی 6٫57 مگابایتی و وارد‌شدن به بخش مربوطه، باید به سرعت آیکون‌های پاک کردن حافظه‌ی کش (clear cache) و پاک کردن حافظه (clear storage) را فشار داده و سپس اقدام به لغو نصب برنامه کنند. افراد می‌توانند با برنامه‌ی رایگان Malwarebytes برای اندروید نیز، بدافزار را حذف کنند.
محققان شرکت Malwarebytes هنوز نمی‌دانند که بدافزار Ads Blocker چگونه توزیع شده است. داده‌های سرویس اسکن VirusTotal در شرکت تحقیقاتی مذکور نشان می‌دهد دلیل گسترش این بدافزار در ایالات متحده، به احتمال زیاد استفاده از فروشگاه نرم‌افزاری ثالث توسط افراد است. پستی که در یک تالار گفت‌و‌گوی اینترنتی در اروپا و به زبان آلمانی نگاشته شده، شواهدی را ارائه می‌دهد که نشان‌دهنده‌ی احتمال گسترش بدافزار Ads Blocker در اروپا است. اپلیکیشن Malwarebytes تاکنون از بین 1800 نمونه، تنها 500 مورد آلوده به بدافزار یادشده را پیدا کرده است. محققان این شرکت گمان می‌کنند تعداد کلی دستگاه‌های آلوده، به مراتب بیشتر از این ارقام باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/222057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس