آریا جوان

آخرين مطالب

آخرین اخبار درباره دانشجویان بازداشتیِ وقایع اخیر نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / معاون فرهنگی وزیر علوم از آزادی بیش از 90 درصد دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر خبر داد و گفت: از کل دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر از سراسر کشور، حدود 17 دانشجو همچنان در بازداشت هستند که بیشترین تعداد این دانشجویان از بین دانشجویان دانشگاه تهران است.
دکتر غلامرضا غفاری در حاشیه بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران که در آستانه روز دانشجو صورت گرفت، در گفت‌وگو با ایسنا، به مهمترین برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت علوم در روز دانشجو اشاره کرد و گفت: در این زمینه ما جلساتی را با مجموعه‌های فعال این حوزه برگزار کردیم، همچنین به دانشگاه‌ها نیز ابلاغ کردیم که همکاری‌های لازم را برای برگزاری برنامه‌های روز دانشجو داشته باشند. در قالب این ابلاغیه‌ به دانشگاه‌ها توصیه کردیم که تمامی اهتمام خود را برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم به کار گیرند و جلسات مربوط به برنامه‌های روز 16 آذر را با در نظر گرفتن شرایطی که امروزه با آن مواجه هستیم، با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
درخواست بیش از 320 مجوز برنامه روز دانشجو
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها درخواست‌های تشکل‌های دانشجویان را که نیازمند به دریافت مجوز شورای نظارت هستند، در اسرع وقت پیگیری کنند، تصریح کرد: بر اساس آماری که دریافت کردیم تا دو روز گذشته حدود 320 درخواست و برنامه از سوی تشکل‌های دانشجویی داشتیم که درخواست‌های خود را به هیات نظارت دانشگاه‌ها ارسال کردند و بسیاری از این برنامه‌ها در این هیات‌ها بررسی شدند و به‌ آن‌ها پاسخ مثبت داده شد، سیاست‌ ما در روز دانشجو این است که تشکل‌های دانشجویی در این زمینه به صورت فعال حاضر شوند.
معاون فرهنگی وزیر علوم، همچنین یادآور شد: در حال حاضر ما به دو شکل برنامه را به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه‌ها اجرا می‌کنیم که یکی از این برنامه‌ها به صورت رسمی توسط معاون فرهنگی یا دانشجویی برگزار می‌شود، طبعا این برنامه در راستای ماموریت‌ها، اهداف دانشگاه و معاونت‌ها در قبال وظایف خود انجام می‌شود. البته درصد برگزاری این برنامه‌ها چندان زیاد نیست.
هیات سه نفره نظارت مجوزها
به گفته غفاری، بخش دوم به برنامه‌هایی مربوط می‌شود که وسعت بیشتری دارند و این برنامه‌ها از جانب تشکل‌های دانشجویی برگزار می‌شود. این نوع از برنامه‌ها که به حوزه‌ فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و غیره مربوط می‌شود، نیازمند نظارت بوده و بررسی آن در هیات نظارت سه نفره که رئیس دانشگاه، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده وزیر در دانشگاه عضو آن هستند، صورت می‌گیرد و این هیات در خصوص مجوز آن برنامه تصمیم‌گیری می‌کنند.
وی افزود: نکته‌ای که ما به دانشگاه‌ها اعلام کردیم و از آنها درخواست داریم، این است که وقتی برنامه‌ای در دانشگاه برگزار می‌شود، به‌ویژه برنامه‌هایی که از جانب تشکل‌های دانشجویی پیشنهاد می‌شود، امکاناتی نیز نظیر قرار دادن فضا و حتی حمایت‌های مالی از تشکل‌ها به منظور برگزاری هر چه بهتر برنامه‌ها صورت بگیرد و دانشگاه‌ها باید با توجه به فعالیتی که تشکل‌های دانشجویی دارند، عدالت را در تخصیص امکانات و حمایت‌ها بین این تشکل‌ها رعایت کنند تا تبعیض‌های ناروایی بین تشکل‌ها صورت نگیرد.
دانشجویان خودشان تریبون‌دار برنامه‌های روز دانشجو باشند
معاون فرهنگی وزیر علوم یادآور شد: تاکید ما این است که دانشجویان خودشان تریبون‌دار برنامه‌های روز دانشجو باشند و این گونه هم نیست که دانشگاه به برنامه‌ خاصی از یک تشکل خاص اجازه برگزاری ندهد و تمامی درخواست‌های ارسال‌شده تشکل‌های رسمی برای برگزاری مراسم روز دانشجو در هیات نظارت بررسی می‌شود. البته مواقعی هم پیش می‌آید که ما مانع برگزاری برنامه‌ یک تشکل خاص نمی‌شویم، بلکه به خود آن تشکل اعلام می‌کنیم که تمهیدات لازم را برای برگزاری برنامه خود به کار بگیرند و تشکل‌ها خود برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای آن فعالیت انجام می‌دهند.
درخواست مجموعه‌ها برای دریافت مجوز تشکل را بررسی می‌کنیم
دکتر غفاری در ادامه تاکید کرد: این که مجموعه‌ای می‌تواند در دانشگاه تشکل‌های بیشتری را تشکیل دهد، به این معنا نیست که مجوز فعالیت و شکل‌گیری آن تشکل یک شبه انجام شده باشد. در واقع مجوزهای لازم برای شکل‌گیری آن تشکل از قبل مورد بررسی قرار می‌گیرد و تشکل‌ها نیز موظف هستند در قالب آیین‌نامه‌های موجود فعالیت کنند. طبعا درخواست تمام مجموعه‌ها برای انجام فعالیت‌های خود به طور یکسان بررسی می‌شوند. اما این که تشکل‌های دانشجویی در برخی از دانشگاه‌ها با یکدیگر هم‌افزایی می‌کنند و برنامه‌هایی را برگزار می‌کنند، موضوعی است که با هماهنگی خود تشکل‌ها اتفاق می‌افتد.
دانشجویان اجازه فعالیت همزمان در دو تشکل را ندارند
دکتر غفاری خاطر نشان کرد: طبق آیین‌نامه عنوان شده است که دانشجویان همزمان نمی‌توانند عضو دو تشکل مجزا شوند، اما ارتباط و همکاری بین مجموعه‌ تشکل‌های مختلف وجود دارد و زیبنده ما نیست که بخواهیم در این زمینه نیز دخالت کنیم.
به گفته‌ وی، تمامی تشکل‌ها یک فعالیت داوطلبانه در دانشگاه‌ها انجام می‌دهند، ما در این چند سال هر تشکلی که درخواست و یا مجوز برنامه خاصی را داشته است، مورد بررسی قرار دادیم و هر مجموعه‌ای نیز که برای راه‌اندازی تشکل خاصی اقدام کردند، درخواست آن مجموعه و زمینه شکل‌گیری آن تشکل را نیز بررسی کردیم. در حال حاضر مجموعه‌هایی را داریم که مجوز شکل‌گیری تشکل را دریافت کردند، اما در این زمینه فعالیتی انجام ندادند و تشکل‌ها می‌توانند اعلام کنند که چه میزان از درخواست‌های آنها برای برگزاری برنامه‌ای رد شده است.
دکتر غفاری در خصوص کم رنگ شدن فعالیت برخی تشکل‌های دانشجویی نیز گفت: این موضوعات باید مورد بررسی قرار بگیرد، اگرچه بخشی از این موضوع به مسائل بیرون از دانشگاه بر می‌گردد و فعالیت آن تشکل به دلیل برخی مسائل کمتر شده است.
برخوردی با دانشجویان بعد از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی نمی‌شود
وی همچنین در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها نیز گفت: ما موردی نداریم که کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها برگزار شده باشد، اما بعد از آن دانشجویان با مشکلی مواجه شده باشند. در واقع خود دانشجویان از قبل این ذهنیت را دارند که اگر به این موضوع ورود پیدا کنند، ممکن است با مشکل مواجه شوند. در حالی که اگر برگزاری این کرسی‌ها در قالب چارچوب باشند، با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد.
آزادی بیش از 90 درصد دانشجویان بازداشتی
معاون وزیر علوم در ادامه به آخرین وضعیت دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر اشاره و تاکید کرد:‌ یکی از مسائلی که اخیرا مطرح می‌شود، بحث دانشجویان بازداشتی است که بر اساس آخرین پیگیری‌های انجام شده در وقایع اخیر کشور تعدادی از دانشجویان بازداشت شده‌اند، اما در حال حاضر 90 درصد این دانشجویان بازداشتی آزاد هستند.
دانشگاه تهران با بیشترین دانشجویان بازداشتی
دکتر غفاری گفت: در حال حاضر تعداد 17 دانشجوی بازداشتی وقایع اخیر همچنان در بازداشت به سر می‌برند که اغلب آنها از دانشجویان دانشگاه تهران هستند و امیدواریم با پیگیری‌های لازم این دانشجویان نیز به‌زودی آزاد شوند.
ورود آمبولانس به دانشگاه تهران را تایید نمی‌کنم
دکتر غفاری در خصوص ورود آمبولانس در وقایع اخیر به یکی از دانشگاه‌ها و بازداشت تعدادی از دانشجویان نیز گفت: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد که این خبر واقعیت نداشته و آمبولانس همیشه به منظور کمک به دانشجویانی که احتمالا دچار مشکل و یا مصدومیت می‌شوند در دانشگاه تهران مستقر است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/235942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

اوسمار فصل بعد هم روی نیمکت خواهد بود؟

سهرابیان: تا 10 روز آینده آماده هستم

کلوپ با آن کارش لیورپول را کشت

نویدکیا به هیچکس باج نمی‌دهد

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد