آریا جوان

آخرين مطالب

گفت وگو با عروس و دامادی که در کوره‌پزخانه‌های جنوب تهران ازدواج کردند گفتگو

  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان نوشت: صحبت مراسم ازدواج که می‌شود توی ذهن خیلی از ما کلیشه‌های رایجی شکل می‌گیرد. هر روز زوج های زیادی هستند که در همین فضاها مراسم خودشان را برگزار می‌کنند و به خانه بخت می‌روند اما در همین بین کسانی هم هستند که ایده به خرج می‌دهند و این مراسم را متفاوت برگزار می‌کنند.

تفاوتی که باعث می‌شود سودی از این کارشان هم به دیگران برسد. «علیرضا شارعی»، طلبه متولد 1376 است که به اتفاق همسر خودش «کوثر عابدینی» یک تصمیم جالب گرفته اند.آن ها روز پنج شنبه به جای برگزاری مراسم ازدواج‌شان در تالارهای مجلل، به کوره پزهای اسلام‌آباد «شهرری» رفتند و به دور از تجملات رایج به ساده‌ترین شکل ممکن مراسم‌شان را برگزار کردند. مراسمی که ویدئوی آن در فضای مجازی بازدید زیادی هم داشت. آن‌ها مصمم بودند شادی‌شان را با مردمی محروم اما مهربان تقسیم کنند. کادویی که این زوج جوان در این عروسی گرفتند نه هدایای مادی بلکه لبخندی بود که روی لب های آدم‌های محروم جامعه نشست. در ضمن و برخلاف بقیه عروسی‌ها که دیگران به عروس و داماد هدیه می‌دهند ، این بار این زوج برای مردم این قسمت از شهر، چیز هایی بردندو به جز تقسیم گوشت گرم و سبد کالایی و ملزومات اولیه زندگی، شام ولیمه ازدواج شان را هم در کنار همین افراد نوش جان کردند. در پرونده امروز زندگی سلام، به سراغ این زن و شوهر رفتیم و با آن‌ها درباره این تصمیم‌شان صحبت کردیم.

می‌خواستیم شادی خودمان را ببریم سر سفره فقرا
علیرضا شارعی یک جوان دهه هفتادی است که خودش را طلبه ای ساده معرفی می‌کند. او اصرار می‌کند نمی‌خواهم شخصی در این ماجرا برجسته شود بلکه خود عمل است که باید دیده شود. علیرضا هدفش از انجام این کار جالب را این گونه توضیح می‌دهد: «علامه بزرگواری به نام علامه حائری می‌فرمایند وقتی می‌بینید عالم تاریک است، نگویید عالم تاریک است. اول از خودتان شروع کنید، برخیزید خودتان شمعی روشن کنید. ما هم تصمیم گرفتیم سهم خودمان را ادا کنیم و شمعی روشن کرده باشیم. ما اصرار داشتیم هم ویژگی‌های یک ازدواج آسان را رعایت کنیم و هم با الگوگیری از زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) سیره و سنت آن‌ها را ادامه دهیم. ما تصمیم گرفتیم در این مراسم، با فقرا شریک شویم و این شادی خودمان را ببریم سر سفره فقرا و جشن‌مان را در کنار آن‌ها برگزار کنیم. ما حتی سعی کردیم سنت ولیمه دادن را هم رعایت کنیم و این وعده غذایی را حتما بدهیم. در واقع ما هم سنت‌ها را رعایت و هم سعی کردیم سودی از این اتفاق به مستضعفان برسد.»
شادی فقرا به خصوص کودکان غیرقابل وصف بود
از مراسم ازدواج آقای شارعی و خانم عابدینی ویدئوها و عکس‌هایی منتشر شده که در یکی از این ویدئوها دختربچه‌ای اهل این کوره پزخانه می‌گفت اولین بار است که یک مراسم عروسی را از نزدیک می‌بیند. درباره حال و هوای ساکنان منطقه از شارعی می‌پرسم که او می‌گوید: «آن قدر خوشحالی در چهره‌هایشان زیاد بود که نمی‌توانم آن را توصیف کنم. الان هم که آن حال و هوا را به یاد می‌آورم اشک در چشم‌هایم حلقه می‌زند و گریه‌ام می‌گیرد. دعای خیر آن مردم عزیز، بهترین هدیه‌ای بود که می‌توانستم دریافت کنم. حاضرم زندگی‌ام را بدهم و دوباره آن دعاهای خیر را بشنوم. خوشحالم که با این مراسم و مقداری مایحتاج که برای مردم آن منطقه فراهم شد تا مدت کوتاهی هم که شده زندگی بهتری دارند. البته این آغاز یک راه است و دیگران هم باید به سهم خودشان کبریتی را روشن کنند تا به‌تدریج به یک مشعل روشن تبدیل شود».
چندین زوج در این مراسم، تصمیمی مشابه ما گرفتند
از شارعی درباره واکنش اطرافیان و خانواده درباره این تصمیم می‌پرسم که توضیح می‌دهد: «خانواده من و خانمم که کاملا موافق بودند. من و خانمم تحت شیوه تربیتی پدر و مادرهای خودمان بوده‌ایم که شخصیت ما را به‌وجود آورده است. طبیعی می‌دانم پدر و مادرم خودشان جلوتر از ما پذیرنده این اتفاق باشند. اما بین دوستان و اقوام، طبیعی است که ممکن است حرف و حدیث‌هایی وجود داشته باشد. علت مشخصی هم دارد. خیلی‌ها از این نوع مراسم تصور خاصی نداشتند و همین مبهم بودن باعث می‌شد نگران باشند. اما پس از برگزاری، هرکسی که آن را از نزدیک دیده بود، حس خوبی داشت و ما را به خاطر انجام این کار تحسین می‌کرد. خیلی از جوان‌ها همان‌جا تصمیم گرفتند اقدام مشابهی را انجام دهند. خیلی‌ها گفتند تشویق شده‌اند به زندگی مردم مناطق محروم توجه بیشتری نشان دهند. من همه این‌ها را توفیق خدا می‌دانم و خیلی خوشحالم که اتفاق افتاده است».
جامعه و مسئولان، حواس‌شان به فقرا باشد
از شارعی می‌پرسم اصلا چه شد که این کوره‌پز خانه‌ها را انتخاب کردید که می‌گوید: «ببینید من خودم اهل قم هستم. اما اگر این منطقه نزدیک تهران را انتخاب کردم، کارم دلیل داشت. من عمدا این منطقه را که در نزدیکی تهران است، انتخاب کردم تا ذهن‌ها و توجه‌ها را به این منطقه جلب کنم. البته ما قبلا در فعالیت‌های جهادی به این مناطق رفته بودیم اما این منطقه را برای برگزاری مراسم انتخاب کردیم تا جامعه و مسئولان ببینند که در کنار گوش همین پایتخت با همه سر و صدایش، چنین مردمی هم زندگی می‌کنند. آدم‌هایی که احتیاجات اولیه زندگی‌شان هم فراهم نشده است و برای خیلی مسائل معیشتی‌شان دچار مشکل هستند. به نظرم بخشی از جامعه یا مسئولان به خواب رفته‌اند که مردم چنین مناطقی را فراموش کرده‌اند. من خواستم به نوعی جامعه، مسئولان و رسانه‌ها را بیدار کنم تا این محرومیت‌ها دیده شوند. این‌ها هم مردم ما هستند».
مراسم عروسی دیگری نخواهیم گرفت
در چنین اتفاقاتی، همیشه آدم‌هایی هم هستند که سوالات و ابهاماتی را مطرح می‌کنند. مثلا کاربرانی در فضای مجازی نوشته بودند که ممکن است آقای شارعی و همسرش هم مراسم جداگانه‌ای را دوباره برگزار کنند و به زودی ویدئوهایش سر از شبکه های اجتماعی درخواهد آورد! شارعی در پاسخ به این سوال می‌خندد و می‌گوید: «بله افرادی بوده‌اند که به من گفته‌اند حتما شما می‌خواهید مراسم دیگری هم برگزار کنید. من در پاسخ‌شان به شوخی می‌گویم حاضرم نشانی منزل و شماره تلفنم را به آن ها بدهم تا بیایند یک هفته در خدمت‌شان باشیم و ببینند ما مراسم دیگری برگزار نخواهیم کرد. یا حتی حاضرم 24 ساعته لایو اینستا از زندگی‌ام بگذارم تا مطمئن شوند مراسم دیگری در کار نخواهد بود. ما به هرحال نیت‌مان خدایی بود. به نظر من بعضی وقت‌ها اگر کاری انجام دهید و هیچ‌کس ایرادی نگیرد، باید کمی به خودتان شک کنید. چنین ایرادهایی همیشه هست و شاید نشان می‌دهد کار شما درست به انجام رسیده است».
کارگردان این مراسم، خداوند بود
آثار توکل و مصمم بودن را در جای‌جای صحبت‌های شارعی می‌توان حس کرد. از او می‌پرسم حالا که چنین تصمیم سختی را عملی کردید، خودتان چه حسی به آن دارید؟ شارعی پاسخ می‌دهد: «من این کار را کاملا خدایی می‌دانم. شاید بخشی از اجرای آن بر عهده من یا اشخاص دیگر همراهم، خانواده‌مان و دوستان بوده باشد اما کارگردانی این رویداد بر عهده خود خداوند بوده است. در یک اتفاق خدایی، دیگر ما اشخاص کنار می‌رویم. کار خدایی، کاری است که خود عمل بیش از هر چیز دیگری برجسته می شود. بعدها هم اگر از آن یادشود، باید از خود عمل یاد شود و تداوم یابد. قائم به شخص هم نباشد. در این رویداد انگار تمام قواعد دنیوی بین ما به هم ریخته بود. جالب است بدانید حتی خانم‌هایی که در چیدن سفره عقد این مراسم کمک کرده‌ بودند، بعد از مراسم گفتند نیاز به تشکر نیست. ما خوشحال هستیم توفیق داشتیم یک سفره عقد خدایی‌ را پهن کنیم».
مراسم مان پر برکت بود
این طلبه جوان درباره طرح اولیه و ایده انجام چنین کاری، می‌گوید: «می‌توانیم بگوییم این تصمیمی بود که من و همسرم با هم گرفتیم. ما قبلا این مناطق را در اردوهای جهادی از نزدیک دیده بودیم. من به خانمم گفتم ما خیلی راحت و معمولی می‌توانیم مراسم ازدواج خودمان را شبیه بقیه برگزار کنیم. ما می‌توانستیم سفره اطعامی پهن کنیم و آدم‌هایی سر سفره‌مان بیایند که شب عروسی مرغ بخورند در حالی که روزهای قبلش هم مرغ خورده‌اند و روزهای بعدش هم خواهند خورد. اما می‌توانیم این سفره را هم ببریم جایی پهن کنیم که آدم‌های نیازمند و محروم بر سر آن بنشینند. البته از اقوام و دوستان و حتی بقیه مردم هم دعوت عمومی کردیم و گفتیم اگر می‌توانید بیایید در مراسم ما شرکت کنید. جالب است که ارزیابی اولیه ما طبخ آبگوشت برای حدود 500 نفر بود اما بیش از 800 نفر که از دیگر مناطق فقیر همان قسمت شهر هم بودند در مراسم شرکت داشتند و خدا را شکر به خوبی مراسم برگزار شد و غذای عروسی هم انگار برکت داشت و کم نیامد. من هنوز برکت این مراسم را باور نمی‌کنم».
رسانه‌ها را به مناطق محروم کشاندم
خبر برگزاری این مراسم به سرعت در شبکه‌های اجتماعی پیچید. حتی بعضی خبرگزاری‌ها برای پوشش مراسم عروسی در آن منطقه حاضر شدند. شارعی درباره رسانه‌ای شدن این اتفاق، می گوید: «راستش اولش که قصد برگزاری مراسم را داشتیم، فکر کردیم شاید بدون سروصدا باید این کار را انجام دهیم. اما کمی که گذشت به این فکر کردیم که با مطرح شدن آن در رسانه‌ها کمک می‌کنیم این محرومیت‌ها و ساکنان این مناطق بیشتر دیده شوند.جایی با من گفت وگو کردند و من گفتم شما باید بروید این مناطق را ببینید و با آن مردم حرف بزنید. ما در واقع خواستیم توجه رسانه‌ها را به این مناطق جلب کنیم. شاید اگر من مراسم را این‌جا نمی‌آوردم توجه خیلی از رسانه‌ها به این سمت و سو جلب نمی‌شد. به نظرم بعضی رسانه‌ها این روزها مدام به دنبال حاشیه‌های بی‌فایده هستند در حالی که متن جامعه، مردم چنین مناطق محروم و ضعیفی هستند».
رضایت خدا ضامن خوشبختی است
آن گونه که در خبرها و صحبت‌ها متوجه شده‌ام خود شارعی و همسرش هم یک زندگی ساده و طبیعتا خیلی از مشکلات زندگی معمول ما را دارند. از خانم عابدینی درباره این‌که چه چیزی را عامل خوشبختی در زندگی‌ آینده‌اش می داند و نقش پول در این میان چقدر پررنگ است، می‌پرسم که می‌گوید: «ما هم مشکلات مالی داریم مثل همه. این چالش‌ها و استرس‌های مالی در زندگی همه ما کم یا زیاد وجود دارد منتها این نباید باعث شود دیگران را فراموش کنیم. نباید فکر کنیم پول خوشبختی را تضمین می‌کند. من همیشه سعی می‌کنم به جای این چیزها به رضایت خداوند فکر کنم. رضای خداوند که در کاری وجود داشته باشد، آن موقع می‌توان گفت خوشبختی تضمین شده است. در همین کار هم از طرف بعضی اطرافیان ابتدا نگرانی‌ها و مقاومت‌هایی وجود داشت اما این نگرانی‌ها بیشتر به خاطر گنگ بودن این اتفاق بود. خیلی‌ها تصوری از آن نداشتند. بعد که فهمیدند همه حس خوبی داشتند. من هم این پیشنهاد را با اشتیاق پذیرفتم چون حس کردم رضایت خداوند در این کار وجود دارد».
مثل همه دخترها عاشق پوشیدن لباس عروسی بودم اما ...
اگر در یک فضای معمول و متداول نگاه کنیم، قطعا خیلی از دخترخانم‌ها و خانواده‌هایشان دوست دارند مراسم عروسی‌شان باشکوه و به شکل معمولی برگزار شود. این‌که دخترخانمی به راحتی قبول کند که مراسمش این گونه برگزار شود باید چالش‌هایی داشته باشد. کوثر عابدینی عروس‌خانم که متولد 1380 است البته وجود این مسائل را رد نمی‌کند اما می‌گوید: «من هم مثل خیلی از دخترخانم‌ها ذهنیت معمول را داشتم. من هم دوست داشتم توی آن لباس عروس در یک مراسم بزرگ‌تر حاضر شوم اما من از همه این‌ها به خاطر شیرینی لبخند مردم محروم گذشتم. من وقتی شادی را در چهره آدم‌ها می‌دیدم تمام آن حس خوبی را که لازم داشتم می گرفتم و دیگر حاضر نیستم آن را با چیز دیگری عوض کنم».
2323

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/237893/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

130 سال قبل چه اتفاقی افتاد که «گوسفندها» دیوانه شدند؟!

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

لحظات حساس از نجات نوزاد 3 روزه توسط هلال احمر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد