آریا جوان

آخرين مطالب

رحمانی‌فضلی زیر تیغ نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - فرارو / نمایندگان مجلس به خاطر عملکرد ضعیت عبدالرضا رحمانی فضلی در اجرای طرح گران شدن بنزین، استیضاح وزیر کشور را به جریان انداخته اند. در همین راستا رحمانی فضلی روز گذشته در کمیسیون امور داخلی مجلس حاضر شد و به سوالات نمایندگان استیضاح کننده پاسخ داد.
به گزارش فرارو، محور‌های استیضاح وزیر کشور شامل نحوه اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، علت عدم آمادگی شورای تامین امنیت استان، قطع اینترنت، خسارات وارده به اقتصاد کشور، نحوه برخورد با معترضین، زمان نامناسب اجرای این طرح، عدم توجیه مردم و بهره وری از نظر نخبگان است.
علی مطهری نماینده تهران طراح این استیضاح است.
در جلسه روز گذشته رحمانی فضلی توضیحات قانع کننده‌ای ارائه نکرده است. به گفته اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون امور داخلی " وزیر کشور حول محور‌های استیضاح مطالبی را مطرح کردند. ایشان تاکید داشتند که دستگاه‌های متعددی در اجرای این طرح مسئول بوده و وزارت کشور نیز یکی از این دستگاه‌هاست. "
او افزود: «وزیر کشور در جلسه اذعان داشتند که قرار بر قطع اینترنت به طور کلی در کشور نبوده و صرفا قرار بود در بخش‌هایی که اغتشاش رخ داده اینترنت قطع شود، اما با توجه به گسترش اغتشاشات و استفاده دشمن از فضای مجازی برای تخریب و دروغ و تلاش برای ترغیب مردم به آسیب زدن به اماکن عمومی تصمیم بر قطع سراسری اینترنت در کشور گرفته شد.»
ظاهرا به دلیل مشغله کاری وزیر کشور به سرعت جلسه را ترک می‌کند و توضیحات بیشتر به جلسه بعد موکول می‌شود.
در همین رابطه علی مطهری طراح استیضاح در گفت‌وگویی از وزیر کشور انتقاد کرد که برای "دفع وقت" و به تعویق انداختن توضیحات خود به طور ناگهانی جلسه را ترک کرده است.
مطهری گفت که وزیر کشور یک ساعت توضیح داد که "قانع نشدیم". حالا قرار است دوشنبه هفته آینده دوباره رحمانی فضلی به کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها برود، اگر نمایندگان قانع شدند طرح استیضاح منتفی می‌شود، اگر قانع نشدند، طرح استیضاح به صحن علنی مجلس کشیده می‌شود.
تاکنون شش بار طرح استیضاح رحمانی فضلی در مجلس دهم مطرح شده، اما هیچ یک به صحن علنی مجلس نرسیده است. وزیر کشور یکی از قوی‌ترین لابی‌ها را در مجلس دارد. اما علی مطهری می‌گوید که "این‌بار افرادی که قصد استیضاح رحمانی‌فضلی را دارند ثابت‌قدم هستند."
امضا کنندگان استیضاح چه می گویند؟
براساس گزارش‌ها امضا کنندگان طرح استیضاح 34 نفر هستند که بیشتر آن‌ها از نمایندگان اصلاح طلب مجلس‌اند. نمایندگان اصولگرا به دنبال استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت‌اند.
محمود صادقی نماینده تهران با اشاره به اینکه وزیر کشور می‌گوید بحران را "زود جمع کردیم" گفت این که "هنر نیست. فرانسه نزدیک دو سال است هر هفته شاهد اعتراض‌های جلیقه‌زرد‌ها است و کل کشته‌های آن تا‌کنون پنج نفر هستند."
او افزود: «دنیا به سمت مدیریت حرفه‌ای ناآرامی‌ها رفته است، اما رفتار ما در این اتفاقات به‌هیچ‌وجه حرفه‌ای نبود؛ هرچند ممکن است در نقاط معدودی چنین رویکردی وجود داشته باشد.»
شهاب الدین بی مقدار نماینده اصلاح طلب تبریز هم به شدت از عملکرد وزارت کشور در کنترل بحران انتقاد کرد. او گفت: «وزارت کشور خیلی کوتاهی کرده است. طبق اعلام رئیس‌جمهوری، این امر به شورای امنیت کشور واگذار شده بود که رئیس آن وزیر کشور است.»
او همچنین گفت که شنیده است در روز اجرا وزیر کشور در تهران نبوده است. به گفته نماینده تبریز "نکته دیگر اینجاست که روش جلوگیری از ناآرامی‌ها در همه دنیا مراحلی دارد. ابتدا از آب‌پاش استفاده می‌کنند، بعد اگر شرایط حاد شد، دستور تیر می‌دهند. امروز در دنیا اگر تیری هم شلیک شود، جنگی نیست. باید مشخص شود یک فرماندار به چه حقی گفته من دستور تیر دادم."
اشاره این نماینده مجلس به سخنان لیلا واثقی فرمانده شهر قدس است. واثقی چندی پیش با اشاره به هجوم معترضان به ساختمان فرمانداری تاکید کرده بود که او دستور شلیک را صادر کرده است. این در حالی است که پیشتر وزیر کشور از عملکرد واثقی تقدیر کرده بود.
شهاب الدین بی مقدار مسئله بعدی را "بازداشتی‌های بی حساب و کتاب می‌داند". به گفته او " هنوز آمار بازداشتی‌ها را به ما اعلام نکرده‌اند و باید این آمار‌ها اعلام شود. حتی دانشجو‌ها و کسانی را که در این رابطه اطلاعیه صادر کرده‌اند، بازداشت می‌کنند. این‌ها چه معنایی دارد؟ "
پیشنهاد استعفا به رحمانی فضلی
جدای از طرح استیضاح سوال‌هایی هم از رحمانی فضلی تقدیم هیات رئیسه مجلس شده است. سوال احمد مازنی نماینده تهران این بوده که "چرا پیش‌بینی‌های اجتماعی و امنیتی لازم برای اجرای طرح افزایش قیمت بنزین صورت نگرفته بود؟"
مازنی معتقد است که وزیر کشور باید استعفا دهد. اومی‌گوید که توصیه‌اش به رحمانی فضلی این است که یک‌بار به عنوان یک مسئول سیاسی در ایران بار مسئولیت یک اتفاق را بپذیرد و با جوانمردی از وزارت کشور استعفا دهد تا وقت مردم و مجلس برای استیضاح و شنیدن پاسخ‌های ایشان گرفته نشود. به اعتقاد این نماینده مجلس آنچه مسلم است مدیریت رحمانی فضلی باعث خسارت‌هایی به کشور شده است.
استیضاح رای می‌آورد؟
اگر آنگونه که علی مطهری گفته استیضاح کنندگان وزیر کشور برخلاف گذشته این بار ثابت قدم باشند، احتمالا طرح استیضاح به صحن علنی مجلس کشیده شود. در این حال سوال مهم این است که کلیت مجلس چه نظری در این باره دارد. احتمالا اگر کار وزیر به استیضاح بکشد شاهد یک جلسه پر تنش در مجلس خواهیم بود.
رحمانی فضلی از جمله وزرای اصولگرای دولت روحانی است. او با وجود مخالفت‌های جدی اصلاح طلبان در هر دو دوره به عنوان وزیر کشور از سوی روحانی به مجلس معرفی شد و رای بالایی هم کسب کرد. بسیاری معتقدند رحمانی فضلی سهمیه علی لاریجانی از دولت روحانی است.
اگر این ادعا درست باشد، استیضاح رحمانی فضلی کار بسیار دشواری خواهد بود. چرا که نبض مجلس در دستان رییس مجلس است. مجلس دهم از سه فراکسیون اصلی تشکیل شده است. فراکسیون امید که اصلاح طلبان هستند، فراکسیون مستقلین که نزدیک به علی لاریجانی است و فراکسیون اصولگرایان که هر یک دیدگاه‌های متفاوت دارند. هر زمان بر سر یک موضوع دو فراکسیون نظر مشابهی داشتند توانسته اند حرف خود را به کرسی بنشانند.در نتیجهخ همیشه رای فراکسیون مستقلین از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. رایی که تحت تاثیر نظر علی لاریجانی است.
درباره استیضاح وزیر کشور به نظر می‌رسد اصولگرایان و مستقلین مخالفند. حتی نمایندگان تندرو جبهه پایداری هم از این طرح استقبال نکرده اند.
محمدجواد ابطحی، نماینده اصولگرای خمینی‌شهر در این باره می‌گوید که مایل نیست طرح استیضاح رحمانی فضلی را امضا کند چرا که معتقد است نباید بار همه چیز را روی دوش وزیر ریخت و اگر بنا به استیضاح باشد باید رئیس‌جمهور استیضاح شود.
نزدیکی رحمانی فضلی به اصولگرایان باعث می‌شود که طرح استیضاح او در مجلس رای نیاورد. از طرف دیگر استیضاح وزیر کشور این سیگنال را صادر می‌کند که نظام در برخورد با ناآرامی‌ها مرتکب خطا شده است، به نظر نمی‌رسد اکثریت مجلس با این دیدگاه موافق باشند.
حتی برخی نماینده‌های اصلاح طلب نیز مخالف استیضاح وزیر کشورند. جلال میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید، چندان با این استیضاح موافق نیست. او در این باره می‌گوید: «الان که رحمانی فضلی با این ناآرامی‌ها مسئول شورای امنیت کشور است و انتخابات را هم باید برگزار کند در موقعیتی نیست که بتوان او را استیضاح کرد.»
میرزایی می‌گوید "احتمال زیادی وجود دارد که برخی نهاد‌های بیرون از مجلس جلوی این استیضاح را بگیرند و بنابراین افرادی که به دنبال استیضاح هستند برای مدتی انرژی خودشان را بی‌فایده صرف کاری می‌کنند که به نتیجه نخواهد رسید؛ بنابراین در این شرایط به صلاح نیست کاری را آغاز کنیم که به سرانجام آن اطمینان نداریم."

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/241831/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

دره ای زیبا در ایسلند

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!