آریا جوان

آخرين مطالب

پهپاد دوزیستی که کابوس دشمنان ایران است! نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - افکار خبر / فناوری پهپاد‌ها به قدری گسترش یافته که در زمینه‌های گوناگون به کار گرفته می‌شوند.
پرنده هدایت‌پذیر از دور یا همان پهپاد کار خود را از سال 1849 در اتریش آغاز کرد امروزه با پیشرفت تکنولوژی به حدی گسترش پیدا کرده که به طور گسترده در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و نظامی به کار گرفته می‌شوند.
در حال حاضر 32 کشور در حال ساخت و گسترش 250 مدل پهپاد در مدل‌های بسیار کوچک، منیاتوری و پهپاد‌های سنگین هستند که بیشتر نمونه سنگین در زمینه نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپاد‌های تجسسی و جاسوسی ، پهپاد‌های پشتیبانی و لجستیکی کاربرد دارند
ورود ایران به باشگاه ساخت پهپاد
ایده اولیه ساخت پهپاد در کشورمان به سال‌های پیش از انقلاب بازمی‌گردد، اما این موضوع هربار با شکست روه‌به‌رو شد تا این که پس از پیروزی انقلاب در سال 1357 نیرو‌های مسلح با همکاری جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز کردند.
اولین پهپاد ایرانی
این موضوع موجب شد تا در سال اولین پهپاد شناسایی ایرانی با نام تلاش با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت که با رادیو کنترل هدایت می‌شد، ساخته شد و پس از آن هم تلاش 2 با سرعت 140 کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی 5 کیلومتر، سقف پروازی 2700 متر و مداومت پروازی 45 دقیقه پا به میدان نبرد گذاشت و در نتیجه گردان رعد سپاه پاسداران جهت انجام عملیات‌های شناسایی با پهپاد‌ها به وجود آید.
با ایده طراحی و ساخت تلاش، پس از مدتی خانواده پهپاد مهاجر ساخته شد که این روز‌ها به پرنده‌ای استراتژیک برای نیرو‌های مسلح تبدیل شده، اما این پایان ماجرا نبود، جوانان ایران اسلامی چنان در زمینه پهپادی ورود پیدا کردند که بعد از 4 دهه امروز نه تنها به قدرت پهپادی جهان تبدیل شدند بلکه با تجهیزات پیشرفته خود در جنگ الکترونیک انواع پهپاد‌های دشمن را هم به دام انداختند.
گواه این موضوع شکار پهپاد گلوبال هاوک 220 میلیون دلاری و در اختیار گرفتن پهپاد رادارگریز جانور قندهار یا همان 170 RQ است، پهپاد‌های دیگری هم در طول سال‌های گذشته منهدم شدند که گوشه‌ای از آن در نمایشگاه شکار کرکس‌ها توسط سپاه پاسداران به نمایش درآمد، پهپاد‌هایی که امروز به لطف دانش بومی جمهوری اسلامی ایران با تفاوت نسبت به مدل غربی به تولید رسیده است.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارش‌هایی دستاورد‌های حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شده‌اند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارش‌های قبلی از این مجموعه، پهپاد‌های شاهد 129، مهاجر 1، سیمرغ، مهاجر 2، صاعقه، مهاجر 3 و 4 ، صادق، مهاجر 6 ، کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل 2، کمان 12 ، کیان ، حازم، مهاجم 92، فرپاد، سفره‌ماهی، سینه سرخ ، دلتا، طارق، سیمرغ دریاپایه ، فراز 102 ، فراز 3، کلیاک، فراز 2 و ساحر را بررسی کردیم. در گزارش سی و دوم پهپاد انتحاری ندسا را بررسی کردیم که متن آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.
نیروی دریایی سپاه پاسداران؛ از شناور‌های قاتل تا پهپاد انتحاری دریایی
شاید دشمنان انقلاب تصور این را هم نداشتند که سپاه پاسدارانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 به فرمان امام راحل (ره) برای مقابله با گروهک‌های ضدانقلاب تشکیل شده، با آغاز جنگ تحمیلی استعداد‌های خود را چنان به نمایش درآورد که همه آن‌ها را گیج کند، این نیرو در آن زمان با تشکیل یگان‌های زمینی و دریایی پیروزی‌های مهمی را در جنگ تحمیلی کسب کرد.
نیروی دریایی سپاه در زمان جنگ تحمیلی توانست اقدامات بزرگی را برای ایجاد امنیت در خلیج فارس انجام دهد، اما این پایان کار نبود و این نیرو بعد از جنگ نیز ساخت شناور‌های تندرو گشتی را در دستور کار خود قرار داد که حاصل آن تولید شناور‌های تندرو مانند شناور عاشورا و ذوالفقار شد و امروز این نیرو به دانش ساخت پهپاد‌ها هم دست پیدا کرده است.
رونمایی از پهپاد انتحاری سپاه
البته دانش ساخت پهپاد مدت‌ها است که در واحد هوافضای سپاه بدست آمده و بسیاری از نیروهای دیگر هم از آن بهره می‌برند، اما در سال 1395 بود که همکاری دو بازوی سپاه پاسداران نتیجه داد و اولین پهپاد انتحاری دریایی سپاه پاسداران پا به میدان‌های نبرد گذاشت تا شناور‌های دشمن بیش از پیش بترسند.
پهپاد چند منظوره سپاه با قابلیت انجام ماوریت در هر شرایطی
نیروی دریایی سپاه پاسداران که پیش‌تر برای انجام ماموریت‌های انتحاری قایق تندروی یامهدی را ساخته بود، این بار از طریق پهپاد انتحاری خود که قابلیت عملیات در هر ارتفاعی را دارد قادر است دشمن را در هوا و دریا به صورت ناگهانی غافل‌گیر و شناور‌های آن‌ها را منهدم کند، اقدام کرد.
پهپاد انتحاری سپاه
این پهپاد انتحاری با توان رزمی - شناسایی به قابلیت دفاعی ندسا در بخش هواپایه و هوایی افزوده است، پهپاد سپاه پاسداران می‌تواند دوربین‌های پیشرفته نظامی با قابلیت استفاده در شب و روز را حمل و به انجام ماموریت شناسایی بپردازد؛ از طرف دیگر با توجه به شرایط آب و هوایی ایران و میزان رطوبت با نصب امکانات لازم این پهپاد قادر است در هوای مرطوب هم پرواز کند.
این پهپاد مداومت پروازی حدود 4 ساعت و برد 1 هزار کیلومتری دارد، اما مهم‌ترین ویژگی آن در نوع طراحی بدنه است، پهپاد جدید نیروی دریایی سپاه که قادر است با سرعت نزدیک 200 کیلومتر بر ساعت حرکت کند و هیچ احتیاجی به باند ندارد، چرا که آب نشین است به این شکل که پهپاد پس از انجام ماموریت شناسایی به راحتی می‌تواند روی آب فرود بیاید.
پهپاد انتحاری سپاه علاوه بر توانایی گفته شده یک ویژگی مهم دیگر هم دارد، این پرنده پیشرفته می‌تواند تا سطح نیم متری آب پایین آمده و از سوی دیگر تا ارتفاع حدود 3 هزار پایی نیز بالا رفته و به ماموریت اعزام شود.
از طرف دیگر پهپاد انتحاری ندسا قابلیت حمل موشک ندارد و این سوال را به وجود می‌آورد که چگونه این نیرو از چنین پهپادی برای انهدام اهداف استفاده می‌کند؛ پهپاد نیروی دریایی سپاه در بُعد رزمی می‌تواند مواد منفجره شدیدالانفجار را جهت انجام عملیات انتحاری با خود حمل کند، همان طور که گفته شد این پهپاد قادر است نزدیک به آب حرکت کند به این شکل که با حرکت کروزی خود را به هدف رسانده و با سرعت بالا خود را به شناور یا یک مرکز فرماندهی در خشکی می‌کوبد.
این پهپاد که دومین محصول انتحاری نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حساب می‌آید قدرتی به نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران می‌دهد که دشمن را در نقطه‌ای مورد هدف قرار دهد، این توانایی جمهوری اسلامی ایران را جزو 5 قدرت برتر پهپادی در جهان قرار گیرد که قادر است آرایش قدرت در خاورمیانه را همان گونه که خود می‌خواهد ترسیم کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/246393/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

گل اول آاس رم به میلان توسط مانچینی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

نماهنگ حماسی «الله اکبر» با صدای محمود کریمی

اوضاع فرودگاه کیش و دبی یک روز پس از باراش شدید باران

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

اوسمار: نتیجه 3 بر صفر عالی است؛ کارمان را انجام دادیم

اوزونیدیس: حریف‌مان فقط یک شوت و یک موقعیت داشت

پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ 50 متر سه وضعیت

جنجال در آبادان؛ نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند

نبرد سینوسی غول‌ها

جایی برای پیرمردها... هست!

گلزن پرسپولیس هم مصدوم شد

گولسیانی: علت تعویضم مصدومیت نبود

توضیح امید عالیشاه در مورد شدت مصدومیتش

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

نماهنگ «یوم الانتقام» با صدای ابوذر روحی

هوای تازه/ آی قابیل! آی اســرائیل! نوبت انتقام‌ هابیل است

دام دنیا در بیان عطار نیشابوری