آریا جوان

آخرين مطالب

چگونه می توانیم با مرگ همسر خود کنار بیاییم دختران

  بزرگنمايي:

آریا جوان - هنر زندگی/ فوت همسر یکی از اتفاقاتی است که بیشترین فشار روانی را برای افراد به وجود می‌آورد و با تغییرات بزرگی در روند زندگی فرد همراه است. اینکه چگونه بتوانیم با غم از دست رفتن کسی که شریک زندگی‌مان بوده کنار بیاییم و مرگ او را بپذیریم، کاری سخت و دشوار است. فرد بعد از فوت همسرش با احساسات مختلفی دست و پنجه نرم کرده و از مراحل مختلفی عبور می‌کند تا در نهایت به زندگی روزمره خود بازگردد. برای طی کردن این مراحل نیاز به مراقبت‌هایی می‌باشد که فرد با تغییرات پیش آمده کنار بیاید. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این موضوع و راهکارهای مناسب برای گذر از این بحران خواهیم پرداخت.
فوت همسر
فوت همسر واقعه‌ای است که اضطراب بسیار زیادی را برای افراد در زندگی به‌ وجود می‌آورد. هنگامی که همسرتان فوت می‌کند، زندگی و دنیای شما کاملا تغییر خواهد کرد. غصه خوردن و تاسف برای فقدان پیش آمده طبیعی‌ترین احساسی است که بعد از مرگ همسرتان به شما دست می‌دهد و احساسات مختلفی به سراغ شما می‌آید. ممکن است شوکه شوید، احساس سرد بودن کنید و یا حتی بترسید.
در برخی مواقع ممکن است از همسرتان برای اینکه شما را تنها گذاشته عصبانی باشید یا در مورد اینکه شما کسی هستید که زنده مانده، احساس گناه بکنید. تمام این موارد گفته شده طبیعی هستند و هیچ قانون یا مدل مشخصی برای سوگواری و عزاداری وجود ندارد.
مراحل کنار آمدن با فوت همسر
همان طور که گفته شد سوگواری کردن هیچ مدل مشخصی ندارد. افراد در این موقعیت رفتارهای مختلفی از خود نشان می‌دهند. این مراحل بسیار شبیه به مراحل شکست عشقی است. ولی عموما تمامی افراد مراحل زیر را طی می‌کنند.
انکار از مراحل کنار آمدن با فوت همسر
این مرحله ممکن است از چند دقیقه تا چند روز و ماه طول بکشد. فرد به گونه‌ای برخورد می‌کند که انگار همسرش نمرده است. در واقع فرد نمی‌خواهد این واقعیت را بپذیرد و با آن مواجه شود.
خشم
فرد بعد از اینکه واقعیت فوت همسرش را می‌پذیرد، احساس عصبانیت و خشم می‌کند. ممکن است از این عصبانی باشد که چرا تنها مانده و ترک شده و این اتفاق برای شخص او افتاده است.
غم و افسردگی از مراحل کنار آمدن با فوت همسر
فرد در نهایت غمگین و ناراحت می‌شود و علائمی که از خود نشان می‌دهد شبیه به افسردگی است. گریه کردن، از دست دادن اشتها، کم خوابی یا پرخوابی، مشکلات تمرکز، دشواری در تصمیم گیری از علائم این دوران می‌باشد. این مرحله می‌تواند طولانی‌تر از مراحل دیگر بشود.
پذیرش
نهایتا فرد بعد از تمامی مراحل گفته شده، با واقعیت نبودن همسرش کنار می‌آید و تصمیم می‌گیرد به زندگی روزمره خود برگردد و وظایفش را انجام دهد. هنوز هم فرد درگیر احساسات دلتنگی، خستگی، غم و خشم می‌شود ولی شدت و تناوب این موارد کمتر از قبل شده و کنار آمدن با آن‌ها برای فرد آسان‌تر شده است.
سوگ در فرهنگ ایرانی
در ایران یک دوره 40 روزه برای سوگ و عزاداری در نظر می‌گیرند. البته هرچند که طی کردن تمام مراحل گفته شده، بیش از 40 روز زمان می‌برد و ممکن است 6 ماه تا یک سال طول بکشد. ولی معمولا 40 روز اول دوره رسمی پذیرفته شده در فرهنگ ما می‌باشد.
در این 40 روز اهمیت دارد که خانواده و دوستان در اطراف فردی باشند که همسرش را از دست داده و در امور به او کمک کنند. مخصوصا اگر فرزندانی هم وجود دارند که آن‌ها هم به نوعی با از دست دادن والدشان درگیر هستند.
بسیار اهمیت دارد که در زمان عزاداری، اطرافیان به فردی که همسرش را از دست داده است اجازه دهند تخلیه هیجانی داشته باشد. در مورد همسرش صحبت کند، گریه کرده و عزاداری کند و احساساتش را سرکوب نکنند.
مراقبت‌های مورد نیاز بعد از فوت همسر
بعد از فوت همسر، مدیریت کردن مسائل و چالش‌ها کار بسیار سختی است. اولین روزهای بعد از این اتفاق، دوستان و خانواده اطراف شما هستند و به شما کمک می‌کنند ولی بالاخره آن‌ها هم از کنار شما می‌روند و شما باید با واقعیت نبودن همسرتان به شکل جدی مواجه شوید. برای بهبود سلامت خود رعایت نکات زیر لازم و ضروری می‌باشد.
اهمیت دادن به خود از مراقبت‌های مورد نیاز بعد از فوت همسر
فرآیند سوگ به خودی خود برای سلامتی جسمانی و روحی شما مضر می‌باشد. سعی کنید که منظم غذا بخورید. هر چند این کار برایتان سخت است و از کارهای پرخطر بپرهیزید. در صورتی که می‌توانید ورزش کردن را فراموش نکنید.
با دوستان نزدیک خود صحبت کنید
هنگامی که دوست دارید در مورد همسرتان صحبت کنید، اجازه دهید دوستانتان اطرافتان باشند و به حرف‌های شما گوش دهند. ممکن است کسانی مثل خانواده همسرتان باشند که آن‌ها هم سوگوار بوده و مایل هستند خاطرات همسر مرحومتان را با شما به اشتراک گذارند.
با دیگر اعضای جامعه مذهبی خود تعامل کنید
گاهی اوقات افراد هم عقیده شما از نظر مذهبی می‌توانند به شما کمک کنند. افراد در مذاهب مختلف عقاید مختلفی در مورد مرگ دارند که این امر می‌تواند کمک کننده باشد.
صبر کردن و عجله نکردن از مراقبت‌های مورد نیاز بعد از فوت همسر
در مورد اتفاقاتی که افتاده است صبور باشید و برای انجام دادن کارهای بزرگ مثل تغییر خانه و کار عجله نکنید.
با پزشک خود در ارتباط باشید
در مورد مسائل سلامت جسمانی خود با پزشکتان مشورت کنید و همین طور اگر احساساتتان یا غم بیش از حد، اذیت‌تان می‌کند می‌توانید با دریافت یک مشاوره روانشناس کمک دریافت کنید.
تغییرات زندگی بعد از فوت همسر
بسیاری از زوج‌ها کارهای منزل را به شکل اشتراکی انجام می‌دهند و به نوعی تقسیم وظایف در زندگی‌های مشترک دیده می‌شود. ممکن است یک نفر وظیفه کسب درآمد را برعهده داشته باشد و دیگری کارهای منزل و فرزندان را انجام دهد. بعد از فوت یکی از همسران تمامی وظایف او به فرد دیگر محول می‌شود. یاد گرفتن این که چگونه یک فرد از پس همه این کارها برآید ممکن است سخت و زمان بر باشد.
تنها ماندن ممکن است نگرانی‌هایی در مورد امنیت به دنبال داشته باشد. فردی که تا به حال تنها نبوده و تنها زندگی نکرده است، الان مجبور است تنها باشد. از طرف دیگر مواجه شدن با آینده بدون همسر، خود عامل ترس می‌باشد. ممکن است نگرانی‌هایی در مورد نگهداری از فرزندان داشته باشید یا در مورد کارهای خانه و درآمد نگران شوید.
مهم‌ترین تغییر مربوط به از دست دادن شریک عاطفی است. رابطه عاطفی و صمیمیت بین زوجین دیگر از بین رفته و حال یافتن یک جایگزین کار آسانی نمی‌باشد. ازدواج مجدد شاید برای برخی بعد از مدتی میسر باشد اما برای آن که فرد بتواند زندگی جدیدی را با شخص دیگری آغاز کند، نیاز به زمان دارد. درمان شکست عشقی حاصل از فوت همسر نیز نباید نادیده گرفته شود. مشاوره خانواده و زوج درمانی می‌تواند برای گذر از این مرحله یاری رسان باشد.
سوالات متداول
وقتی فردی همسرش رو از دست میده چه مدت زمانی بعد از اون ازدواج کنه خوبه؟
افراد معمولا به بازه زمانی 6 تا 12 ماه نیاز دارند تا بتواند هیجانات خود را مدیریت کنند و با تغییرات ایجاد شده در زندگی خود سازگار شوند. برای تحمل مرگ عزیزان و کنار آمدن با غم از دست دادن آن افراد نیاز به زمان دارند. برای آن که بفهمید آیا زمان مناسب برای ازدواج فرا رسیده یا خیر حتما قبل از اینکه تصمیم به این کار بگیرید شرایط روانی خود را بررسی کنید.
بسیاری از سالمندان بعد از اینکه همسرشان فوت می کند خود را تنها و افسرده می بینند. چطور می توانیم به این افراد کمک کنیم؟
این موضوع در درجه اول به خود سالمند و میزان استحکام شخصیت او بستگی دارد. فرد سالمندی که ناتوانی‌های مرتبط با سن را پذیرفته و شخصیت باثبات‌تری دارد، راحت تر با این گونه نبودن‌ها کنار می‌آید و راحت‌تر دوره سوگواری را پشت سر می‌گذارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/280759/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی