آریا جوان

آخرين مطالب

آنچه در مورد ویروس جدید کرونا باید بدانید خواندنی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - افزایش موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در چین در سطح بین‌المللی مایه نگرانی شده است. اما این ویروس چگونه انتقال می‌یابد. چه تدابیری باید برای جلوگیری از مصاب شدن به این ویروس در نظر گرفته شود؟

آیا ویروس جدید کرونا به سادگی انتقال می‌یابد؟
مقام‌های چین تایید کرده اند که از زمان شیوع این ویروس در دسامبر 2019 تا حالا 440 تن به آن آلوده شده اند. به نظر می‌رسد کهن‌سالان بیشتر در معرض مصاب شدن به این ویروس قرار دارند. تا حالا دست کم 9 تن در نتیجه مبتلا شدن به بیماری تنفسی ناشی از این ویروس جان داده اند.
دیگر در کجاها شیوع یافته؟
تایلند، جاپان و کوریای جنوبی نیز از قضایای مصاب شدن به این ویروس گزارش داده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در کشورهای آسترالیا و فیلیپین نیز دو تن به ظن آلوده شدن به این ویروس زیر تحقیق قرار دارند. مقام‌های امریکایی روز سه شنبه از نخستین واقعه ابتلا به این ویروس در واشنگتن خبر دادند. همه کسانی که به این ویروس آلوده شده اند یا احتمال می‌رود به این بیماری مصاب شده باشند، قبلاَ در شهر ووهان چین بوده اند.
با توجه به افزایش مسافرت‌ها در چین در آستانه سال جدید چینی که روز شنبه تجلیل می‌شود، خطر شیوع سریع‌تر این بیماری نیز وجود دارد. همه ساله در آستانه سال جدید چینی صدها میلیون شهروند این کشور از خارج و یا در داخل مسافرت می‌کنند. چندین کشور همسایه چین و برخی میدان‌های هوایی به بررسی مسافرانی که از چین برمی‌گردند شروع کرده اند.
ویروس جدید کرونا چگونه انتقال می‌یابد؟
مقام‌های صحی چین تأیید کرده اند که ویروس کرونا از انسان به انسان نیز انتقال می‌یابد. اما تا حالا هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که این ویروس از طریق دستگاه تنفسی انتقال یافته باشد. یک سوال بی‌پاسخ دیگر این است که این ویروس تا چه اندازه عفونت‌آور است و آیا در بدن انسان دست‌خوش جهش یا موتاسیون می‌شود یا نه.
نخستین عفونت‌های ناشی از این ویروس به ماهی شهر ووهان و بازار حیوانات وحشی برمی‌گردد که حالا مسدود شده است. این ویروس ممکن است در نتیجه تماس مستقیم میان انسان و حیوانات انتقال یافته باشد و این احتمال نیز بعید نیست که ویروس کرونا مانند بسیاری مکروب‌های دیگر به سادگی از طریق هوا انتقال یافته باشد.
ویروس‌هایی که می‌توانند میان انسان و حیوان انتقال یابند باعث بیماری‌های موسوم به «زئونوز» (بیماری مشترک انسان و حیوان) می‌شوند. این ویروس‌ها ممکن است هنگام صرف گوشت یا تولیدات حیوانی به بدن انسان انتقال یابند.
راجع به ویروس جدید چه می‌دانیم؟
کارشناسان اخیراَ توالی‌یابی یا تسلسل ژنی ویروس کرونا را رمزگشایی کرده اند که به نام (2019-nCoV) یاد می‌شود.
ویروس‌های کرونا نخستین بار در دهه 1960 کشف شدند. همه این ویروس‌ها به خودی خود مرگ‌آور نیستند و باعث تب‌، سرفه و کم آوردن نفس می‌شوند. برخی اوقات ممکن است اختلالاتی در معده وارد کرده و سبب اسهال گردد.
اما ویروس‌های کرونا از نوع «ویروس آر ان ای» هستند که شدیداَ انطباق پذیر و از نظر ژنتیکی متنوع می‌باشند. به این معنی که این ویروس‌ها می‌توانند به سادگی در میان گونه‌های متنوع انتقال یافته و آن‌ها را مصاب کنند. برخی از این ویروس‌ها عامل بیماری‌های جدی اند که منجر به مشکل تنفسی، سینه بغل و حتی مرگ می‌شوند.
به گونه مثال در سال‌های 2002 و 2003 یک نوع ویروس کرونا به نام (SARS-CoV) در 30 کشور شیوع یافت. در سراسر جهان بیش از 8000 تن به بیماری سارس مبتلا شدند و حدود 1000 تن جان باختند.
چه اقداماتی برای جلوگیری از شیوع این بیماری نیاز است؟
سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه در این رابطه یک جلسه اضطراری برگزار می‌کند. یک کمیسیون اختصاصی راجع به اعلام وضعیت اضطراری صحی تصمیم می‌گیرد. اگر چنین وضعیتی اعلام شود، به تعقیب آن ترتیباتی برای ساحات قرنطین شده، افزایش بررسی‌های مرزی، ایجاد مراکز ویژه تداوی و محدودیت مسافرت‌ها گرفته می‌شود.
قبلاَ میدان‌های هوایی چین و برخی دیگر کشورهای آسیایی و همچنین ایتالیا و ایالات متحده امریکا اعلام کرده اند که مسافران را مورد معاینه تشخیص تب قرار می‌دهند. اما تا حالا نه سازمان صحی جهان و نه وزارت خارجه آلمان هشداری در مورد سفر به شهر ووهان چین صادر نکرده اند.
طبق معمول توصیه می‌شود که بهداشت و احتیاط رعایت گردد. به گونه مثال، از تماس نزدیک با حیوانات و کسانی که از عفونت سیستم تنفسی رنج می‌برند خودداری شود. علاوه بر این توصیه می‌شود که دست‌ها به صورت مرتب با آب و صابون شسته شوند، خصوصاَ بعد از تماس مستقیم با افراد مریض.
کارشناسان صحی به این باور نیستند که این ویروس جدید کرونا به سراسر جهان گسترش یابد. یوناس شمیت خانازیت، ویروس‌شناس در انستیتوت برنهارد نوخت در هامبورگ می‌گوید که نیاز به تدابیر خاصی در آلمان نمی‌رود. او می‌گوید که خطر کنونی از ناحیه این ویروس بسیار پایین است. اما او می‌گوید این مهم است که سازمان صحی جهان و مراکز صحی در آلمان و اروپا وضعیت را زیر نظر داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/285884/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

نامه وزیر دفاع به قالیباف

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

تست شخصیت با کلید؛ انتخاب کلید دلخواه از شخصیت پنهان شما می گوید!

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت