آریا جوان

آخرين مطالب

سخنگوی فضایی سازمان هوافضا: انحصار پرتاب ماهواره را شکستیم نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - سخنگوی فضایی سازمان هوافضا: انحصار پرتاب ماهواره را شکستیم
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6017458
k ٣.٥
٩
ایرنا / سخنگوی گروه فضایی سازمان هوافضای وزارت دفاع گفت: انحصار توان پرتاب ماهواره در اختیار 10 کشور دنیا بود که ما با وجود تحریم‌ها توانستیم این انحصار را بشکنیم.
«سیداحمد حسینی»، شامگاه دوشنبه در گفت‌وگویی درباره نحوه پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره بر سیمرغ خاطرنشان کرد: موشک‌های نظامی و موشک‌های ماهواره‌بر از لحاظ منطق طراحی سیستمی و تجمیع سامانه دو منطق کاملا متفاوت دارند. موشک‌های بالستیک برای جنگ هستند و باید بتوانند به سرعت عملیاتی شوند و قابلیت جابه جایی بالایی داشته باشند اما ماهواره‌برها به صورت مراحل مجزا حمل می شوند.
وی اضافه کرد: سایت های پرتاب ماهواره همه شناسنامه‌دار هستند اما سایت های پرتاب موشک‌های نظامی اینطور نیست.
سخنگوی گروه فضایی سازمان هوافضای وزارت دفاع با بیان اینکه حدود 20 تا 22 سایت پرتاب ماهواره در دنیا وجود دارد، افزود: ما هم پایگاه فضایی حضرت امام خمینی(ره) در سمنان را داریم که کاملا شناخته شده و شناسنامه‌دار است. ماهواره برها به صورت مجزا به پایگاه فضایی سمنان منتقل می‌شوند و در دو طول دو هفته آماده پرتاب می‌شوند.
وی خواستار تصحیح ادبیات رسانه‌ای درباره پرتاب موشک ماهواره‌بر شد و تاکید کرد: موشک ماهواره بر، اهداف علمی و مدنی دارد و نباید با موشک‌های نظامی مقایسه و در کنار آنها مطرح شود.
حسینی به توانایی بالای موشکی ایران اشاره کرد و گفت: ما در حوزه موشکی نظامی توانایی بالایی داریم اما فعالیت موشکی فضایی با فعالیت موشکی تفاوت دارد و فعالیت موشکی فضایی سرفصل جدیدی برای توسعه علم در کشور محسوب می‌شود.
سخنگوی گروه فضایی سازمان هوافضای وزارت دفاع ماهواره و ماهواره بر را از زیرساخت‌های پرتاب ماهواره عنوان کرد و درباره حجم مبادلات مالی در صنعت فضایی گفت: حدود 400 میلیارد دلار حجم اقتصاد فضایی است که بالای 300 میلیارد آن در بخش خصوصی و در صنایع پایین دستی هزینه می‌شود.
این مقام مسوول 10 کشور دنیا به اضافه رژیم صهیونیستی را دارای توان پرتاب موشک ماهواره بر عنوان و خاطرنشان کرد: روسیه، آمریکا، چین، اتحادیه اروپا، ژاپن و هند پایگاه پرتاب دارند که ما بعد از این کشورها توانسته ایم پایگاه پرتاب داشته باشیم و در صدد توسعه سایت‌های پرتاب هستیم.
حسینی با بیان اینکه پایگاه‌های فعلی پرتاب ماهواره کشور برای پرتاب همین ماهواره‌ها کفایت می‌کنند، افزود: علاوه بر ماهواره و پایگاه پرتاب، ایستگاه زمینی برای گرفتن اطلاعات ارسالی ماهواره و دادن دستور به ماهواره از دیگر عناصر دخیل در زنجیره فضایی است.
وی به پرتاب بیش از 5 هزار ماهواره در جهان از سال 1957 اشاره کرد و افزود: تنها حدود 2 هزار ماهواره عملیاتی هستند که این تعداد ماهواره به 92 کشور دنیا تعلق دارند.
سخنگوی گروه فضایی سازمان هوافضای وزارت دفاع با بیان این موضوع که 80 درصد ماهواره‌ها متعلق به 20 درصد این کشورهاست، تصریح کرد: تنها 58 کشور توانمندی ساخت ماهواره دارند و بقیه فقط سفارش ساخت به کشورهای سازنده می‌دهند زیرا زیرساخت کافی را ندارند.
حسینی با تاکید بر این موضوع که پرتاب ماهواره به لحاظ توان دانشی و علمی پیچیدگی خاصی دارد، اضافه کرد: از آنجا که مراحل فناوری فضایی را با توانمندی داخلی توسعه دادیم، هزینه‌های تحقیق و توسعه ما زیر 20 درصد هزینه‌های تحقیق و توسعه دنیاست.
وی در خصوص هزینه‌های ماهواره‌بر سیمرغ برای پرتاب ماهواره ظفر نیز گفت: قراردادی که با سازمان فضایی برای پرتاب ماهواره ظفر داریم، 3.5 میلیون دلار است اما اگر قرار بود دیگر کشورها انجام دهند، بسیار گران‌تر تمام می‌شد.
این مقام مسوول با اشاره به تاثیر مسائل سیاسی بر انجام پرتاب توسط دیگر کشورها افزود: صف پرتاب تا سال 2022 پر است و موضوع دیگر اینکه کشورها حاضر نمی‌شوند ماهواره‌های ساخت ایران را پرتاب کنند چون می‌خواهند انحصار فناوری ماهواره‌ای را در اختیار خود داشته باشند.
حسینی همچنین از کاهش هزینه‌های پرتاب ماهواره در کشور خبر داد و گفت: هزینه های ما برای پرتاب در حال کاهش است و ماهواره سیمرغ نسبت به ماهواره سفیر که قبل‌تر پرتاب شد، هزینه کمتری داشت.
وی با بیان این موضوع که هزینه‌های ما زیر میانگین هزینه‌های جهانی برای پرتاب ماهواره است، گفت: ابتدای مسیر دستیابی به فناوری فضایی هستیم و ماهواره‌برهای ما در حد متوسط جهانی هستند.
سخنگوی فضایی سازمان هوافضا، ماهواره‌بر «سریع» و «سروش» را نسخه‌های بعدی ماهواره‌های ایران عنوان کرد که این سازمان قصد ساخت آنها را دارد و افزود: کاهش هزینه ها با استفاده از فناوری سوخت جامد، توسعه سکوهای پرتاب موشک ماهواره‌بر را در دستور کار سازمان هوافضا قرار دارد.
ماهواره‌بر سیمرغ قابلیت حمل ماهواره تا 250 کیلوگرم را دارد و در مدار بالای 500 کیلومتری از سطح زمین قرار می‌گیرد و به‌نوعی با این ماهواره‌بر شاهد ارتقای مداری خواهیم بود. همچنین طول عمر این ماهواره‌بر به 5 سال می‌رسد و برخلاف ماهواره‌بر سفیر که در مدار بیضوی زمین قرار گرفت، سیمرغ می‌تواند به صورت دایروی، دور کره‌ زمین در هر 94 دقیقه بچرخد.
موتور ماهواره‌بر سیمرغ از دیگر دستاوردهای پژوهشگران کشور است که با دستیابی به این فناوری از این پس کارخانجات ساخت موتور ماهواره‌برها قادر خواهند بود که موتورهای مورد نیاز حامل ماهواره را تولید کنند. این قابلیت، مرحله‌ نوینی برای طراحی ماهواره برای آینده است. ارتفاع این ماهواره‌بر حدود 26 متر و قطری در حدود2/5 متر است. وزن این موشک در لحظه‌ استارت به حدود 100 تن خواهد رسید.
ماهواره‌بر سیمرغ با استفاده از نسل جدید و پیشرفته‌ موتورهای سوخت مایع قادر خواهد بود به سرعتی برابر 7500 متر بر ثانیه جهت تزریق ماهواره در مدار 500 کیلومتری دست پیدا کند. پیش‌بینی شده است که ماهواره‌ «ظفر» با ماهواره‌بر «سیمرغ» به فضا پرتاب شود و در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار گیرد. طول عمر ماهواره‌ ظفر بیش از یک و نیم سال در نظر گرفته شده که با ماهواره‌بر سیمرغ و با وزنی حدود 130 کیلوگرم قرار است به فضا پرتاب شود. این یک جهش فناوری است که می‌تواند ایران را به یک مدار عملیاتی در سطح زمین برساند و این ماهواره یک مسیر تحقیقاتی را طی کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/289850/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گفتگوی آخرین خبر با بانوی ورزش ایران

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

آغاز اردو از هجدهم

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

گفتگوی بانوی ورزش ایران با آخرین خبر

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران