آریا جوان

آخرين مطالب

علت لج بازی بعضی از هموطنان در دوران کرونا چیست؟ اندیشه

  بزرگنمايي:

آریا جوان-

لج بازی در همه فرهنگ ها و ملیت ها دیده می شود. صرفا به سن و فرهنگ و مذهب و نژاد و ثروت و تحصیلات ارتباط ندارد. این طور نیست که پولدار ها یا فقرا، لج باز تر هستند و یا لج بازی، پدیده ای مختص به قشر بیسواد یا تحصیل کرده است. در عصر کرونایی اقتصاد، فرهنگ و بهداشت و سیاست ایران از بهمن 98 تا به امروز، شاهد یک لج بازی و کم تحملی فراگیر خطرناک در ایران هستیم.

تقریبا همه هشتاد و اندی میلون جمعیت ایران، می‌دانند که همه 31 استان کشور، درگیر ویروس منحوس کرونا هستند و این ویروس، هر روز از ملت ایران، قربانی می گیرد.

قربانیانش، هم از چهره های خیلی معروف است و هم از کادر درمانی و هم از مردم کوچه و بازار. برای کرونا، فقیر و غنی، باسواد و بیسواد، دوملیتی، ژن خوب، سلبریتی، داف و شاخ اینستاگرام، میلیاردر و زیر خط فقر، فرقی نمی‌کند. کرونا، سرما دوست است، یعنی تا اردیبهشت، مهمان ایرانیان است.

اما هنوز، بعضی ها به اخطارها و اطلاعیه های ستاد بحران و ستاد مقابله با کرونا مبنی بر رعایت مسائل بهداشت فردی و پرهیز از سفر و قرنطینه در خانه، بی توجه هستند. تلویزیون، صف طولانی از خودروهایی را نشان می دهد که مثل روزهای عادی، عازم سفر به گیلان و مازندران هستند!

هنوز در پایانه های مسافری، تردد عین روزهای غیر کرونایی در جریان است! چرا بخشی از مردم لج بازی می کنند؟ چرا بعضی از مردم همچنان معتقد هستند که کرونا، کشنده نیست و این ها فقط یک داستان طنز است؟

چرا حتی چند نفر، با وجود علم و آگاهی بر آلوده بودن بقاع به این ویروس، نسبت به لیسیدن ضریح اقدام و فیلمش را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند؟ چرا در روزهای سختی ملت ایران، میلیون ها ماسک احتکار شده در هتل های لوکس شمال شهر تهران پیدا می شود؟ علت چیست؟ چرا بعضی ها همچنان لجاجت می‌کنند؟

به نظر می رسد که ما ایرانیان فرهنگ دوست و تمدن ساز که تمدن مکتوب مان، افتخار قاره کهن است و به آن فخر می فروشیم، ازهر قوم و جنسیت و سنی، در یک چیز، کم و بیش با هم مشترک هستیم و آن لج بازی است.

تا حدی هم حق داریم! ما ضربه های زیادی از ندانم کاری های مسئولان خورده ایم. از عصر قجر تا به امروز. با این حال، ما علاقه زیادی به لج بازی داریم. ذهن فریبکار ما، به ما می‌گوید که حتما راه فراری هست.

حتما می توان قانونی، کار غیر قانونی کرد. حتما می توان از راه فرعی استفاده کرد. احتمالا این چیزها، عطف به ما سبق نمی شود! ما لج بازیم. خسارت می بینیم. ضرر میکنیم. اعتبار ما ممکن است به خطر بیفتد. اما دست از لجاجت بر نمی داریم. ما باید به هر قیمتی روی مواضع عجیب و غریب و بعضا سراسر غلط و عهد بوقی خود، پافشاری کنیم. ما باید درس های درست اندیشیدن را یاد بگیریم.

ادوارد پولاک پزشک مخصوص ناصرالدین شاه قاجار، بیش از 150 سال پیش نیز در کتاب سفرنامه ایران خود، به مقوله بداندیشی و گاها لج بازی ایرانیان عصر قجر در برابر  تغییر سبک زندگی، اشاره دارد.

کتاب سفرنامه پولاک، پزشک مخصوص شاه شهید در عصر قجر که نگاهی جالب است به سبک زندگی ایرانیان و اخلاق آن ها در حدود صد و اندی سال پیش

وقتی کسانی را می‌بینم که هشدار های نهاد های رسمی در مورد رعایت مسائل ابتدایی بهداشتی را جدی نمی‌گیرند، سفر می‌روند، به جای قرنطینه خانگی کماکان اصرار دارند که برای خرید یک وجب سفره و دو گل سر با اهل و عیال به خرید بروند، در مقابل هشدارها مقاومت می‌کنند و می‌گویند اینها کار خودشونه و شایعه سازی و اغراق است و … بیش از آنکه شجاعت و بی‌پروایی ببینم، لجبازی می‌بینم. لج کردن و مقاومت با نهاد قدرت. با وزیر بهداشت، با مسئولان حوزه سلامت. لج کردن به قیمت هلاکت خود و دیگران.

وقتی مقاومت برخی مسئولان کلیدی کشور در مقابل هشدارهای اهل فن را دیدم که می‌گفتند این ویروس اپیدمی می‌شود و باید سریعاً نسبت به تعطیل کردن اماکن عمومی، از مدرسه و دانشگاه تا زیارتگاه و ورزشگاه اقدام کرد، بیش از آنکه برنامه و ایده و اراده برای نگهداشتن کشور در حالت عادی ببینم، نوعی لجاجت می‌دیدم. لج کردن در مقابل توصیه کسانی که لزوماً همفکر ما نیستند.

این لج‌بازی را در سال‌های اخیر در مسائل سیاسی و اجتماعی بسیاری دیده‌ایم. مقابل تلاش برای ورود به ورزشگاه‌ها، مقابل برجام، مقابل عادی‌سازی روابط خارجی، مقابل خرید هواپیما، مقابل گشایش فضای اجتماعی، مقابل آزادی‌های حداقلی و شادی‌های کوچک مردم، مقابل مراسم گرامیداشت کورش، مقابل …

همیشه کسی یا کسانی با لج‌بازی تلاش کرده مانع از هر کاری در این حوزه شوند. آنها بیش از آنکه دغدغه‌های ملی داشته باشند، مشغول لج‌بازی با خود و دیگران هستند. چرا؟ چون منفعت من در آن نیست یا من باورش ندارم، حتی اگر مفید باشد!!

لجاجت در ژن انسان ایرانی چنان نهادینه شده که می‌گوید «حاضرم سرم بره حرفم عوض نشه»! حتی وقتی علم دارد که حرفش خطاست و باید موضعش را تغییر بدهد باز هم با لجبازی سر حرفش می‌ماند! این موضوع فقط نوعی مبارزه مدنی مقابل نهاد قدرت نیست، ریشه بسیاری از پرونده‌های خانوادگی و طلاق‌ ها یا حتی تصادف‌ های جاده‌ای به همین نکته ساده برمی‌گردد. به لج‌بازی!

لج بازی

برای مقابله با لج بازی، باید درس فکر کرد و هنر دقیق خواندن موضوعات را یاد گرفت

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/329022/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

لحظات حساس از نجات نوزاد 3 روزه توسط هلال احمر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران