آریا جوان

آخرين مطالب

داستان گرتا تونبرگ؛ دختر 16 ساله‌ای که میلیون‌ها نفر را محیط‌زیستی کرد خواندنی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - «هر سیاست‌مداری که می‌بینم از من درخواست گرفتن سلفی می‌کند و می‌گوید کارمان را تحسین می‌کند. با این وجود هنوز هیچ اقدامی برای گرمایش جهانی انجام نداده‌اند. ما نیازمند یک آینده امن هستیم، واقعا این خواسته زیادی است؟»

«هیچ‌چیز سر جایش نیست. من نباید اینجا باشم. من باید آن طرف اقیانوس الان در مدرسه باشم. در مقابل شما به ما جوان‌ها چشم امید دوخته‌اید. شما رویاهای من را با حرف‌های خالیتان دزدید. تازه من جزو خوش‌شانس‌ها هستم، مردم در حال درد کشیدن هستند، مردم در حال مردن هستند...»
این بخشی از سخنرانی گرتا تونبرگ، دختر 16 ساله سوئدی است که فعالیت‌های سال گذشته‌اش درباره تغییراقلیم سروصدای زیادی به پا کرد و هزاران نفر را در سرتاسر دنیا به خیابان‌ها کشاند تا نسبت به سیاست‌های کشورشان در زمینه انتشار گازهای گلخانه‌ای اعتراض کنند. نوجوانی که حداقل در بین کاربران فضای مجازی در ایران موافقان و مخالفان سرسختی دارد.
ماجرای دختر سوئدی و تغییر اقلیم به دو سال پیش برمی‌گردد؛ زمانی که مطلبش درباره تغییراقلیم برنده جایزه یک روزنامه سوئدی شد و چندی بعد جنبشی را آغاز کرد که حالا به گوش دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا هم رسیده است.
او در صبح 20 اوت 2018، یک ساعت زودتر از روزهای قبل بیدار شد، کیفش را جمع کرد و با 100 برگه که در هر کدام واقعیتی از تغییراقلیم نوشته شده بود با دوچرخه‌اش به سمت پارلمان سوئد رفت و با برگه‌ای که روی آن نوشته بود «تحریم مدرسه برای اقلیم» گوشه‌ای نشست و از چند نفر خواست از او عکس بگیرند، عکس‌هایی به سرعت در فضای مجازی پخش شد.
در واقع گرتا به همراه گروهی از هم‌کلاسی‌هایش جنبشی را برای اعتراض به سیاست‌مدارها ایجاد کرده بود، جنبشی که نامش را «جمعه‌ها برای آینده» گذاشت.
فلسفه این جنبش بسیار ساده بود؛ «تا سیاست‌مدارها به فکر آینده ما کودکان نباشند، جمعه‌ها به مدرسه نمی‌رویم.»
وقتی دختر 16 ساله، 6 میلیون نفر را به خیابان‌ها کشاند
این جنبش در یک سال اول بی‌سروصدا و بود هر چند وقت یک بار عکسی از آن در فضای مجازی منتشر می‌شد، عکسی از دختری که کاغدی با نوشته‌ای روی آن روی زمین نشسته بود.

آریا جوان


اما شهریور ماه امسال جنبش زیست‌محیطی دختر نوجوان به اوج خود رسید و براساس گزارش گاردین حدود 6میلیون نفر را در سرتاسر دنیا به خیابان‌ها کشاند، اتفاقی که از آن به عنوان بزرگترین جنبش اقلیمی یاد می‌شود. در ایتالیا بیش از یک میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کردند، در اسپانیا، هلند و نیوزلند بیش از سه درصد جمعیت در این شلوغی‌ها حاضر شدند.
این اعتراضات دقیقا شب قبل از اجلاس اقلیمی سازمان ملل برگزار شد، گرتا هم دقیقا در آن زمان در نیویورک، محل برگزاری اجلاس حاضر شده بود و در حالی که جمعیت اسمش را صدا می‌زدند، به سخنرانی پرداخت: «ما هرکاری در توانمان باشد انجام می‌دهیم تا این بحران بدتر نشود، حتی اگر این به معنی عدم حضور در مدرسه و محل کار باشد. ما به یک آینده امن نیازمندیم، آیا واقعا این خواسته زیادی است؟»
البته ماجرای سفر این فعال محیط‌زیست به آمریکا هم بسیار عجیب است، او برای این که میزان انتشار دی‌اکسید کربن سفر خود را کاهش بدهد. او با قایق بادبانی از مسیر اقیانوس اطلس راهی نیویورک شد. این قایق مجهز به پنل‌های خورشیدی و توربین‌های زیر آب است تا برق مورد نیاز در قایق را تامین کند.
او در نیویورک گفت: «هر سیاست‌مداری که می‌بینم از من درخواست گرفتن سلفی می‌کند و می‌گوید کارمان را تحسین می‌کند. با این وجود هنوز هیچ اقدامی برای گرمایش جهانی انجام نداده‌اند. ما نیازمند یک آینده امن هستیم، واقعا این خواسته زیادی است؟»
البته دامنه این اعتراضات اقلیمی فقط مربوط به کشورهای توسعه نیافته نبود و به نظر می‌رسد، صدای جنبش گرتا به بسیاری از کشورها رسیده است.
حتی براساس گزارشات رسانه‌های داخلی، کمپین جمعه‌ها برای آینده برای چند هفته در ایران هم با حضور نوجوانان برگزار شد، نوجوانانی که حرف‌هایشان شباهت زیادی با حرف‌های گرتا داشت. یکی از نوجوانان در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: «من کلاس نهم‌ام. اما در مدرسه چیزی درباره تغییر اقلیم نمی‌گویند. در کتاب‌های درسی هم ‏مطلب قابل توجهی درباره این مسأله ننوشته است. مگر نه این است که ما برای یک آینده خوب درس می‌‏خوانیم؟ تغییرات اقلیمی آینده را از ما می‌گیرد و من نمی‌خواهم این اتفاق بیفتد. این چیزی است که از ‏گرتا یاد گرفتم.»
ادامه جنبش گرتا این بار با حمله به راجر فدرر
اما اعتراضات اقلیمی گرتا در سال گذشته فقط به جنبش «جمعه‌ها برای آینده» محدود نشد و او در اواخر 98 از سراغ راجر فدرر، تنیسور سوییسی بخاطر قراردادهای اسپانسرینگ این تنیسور با غول‌های بانکداری که در زمینه سوخت‌های فسیلی سرمایه‌گذاری کلانی کرده‌اند، انتقادات فراوانی انجام داد.
او پستی را ریتوییت کرد که در آن ادعا شده بود کردیت سوییس 57 میلیارد دلار در اختیار کمپانی‌هایی گذاشته است که به‌دنبال یافتن ذخایر سوخت فسیلی جدید هستند و در آن نوشت: « راجر فدرر آیا تو این را تحمل می‌کنی؟»
همین موضوع فدرر را مجبور کرد تا بیانیه‌ای صادر کند: «من آثار و تهدید تغییرات اقلیمی را بسیار جدی می‌گیرم، مخصوصاً که من و خانواده‌ام در زمان فاجعه آتش‌سوزی بزرگ به استرالیا آمدیم. به‌عنوان پدر چهار کودک و حامی پرشور آموزش جهانی، احترام و ستایش زیادی برای جنبش نوجوانان تغییرات اقلیمی قائل هستم و از فعالان محیط زیستی جوان به‌خاطر آنکه ما را وادار کردند تا رفتارمان را بازبینی کنیم و راه‌حلی بیابیم سپاسگزارم. از یادآوری‌هایی که درباره مسئولیت من به‌عنوان یک فرد، ورزشکار و کارآفرین شده ممنونم و از این موقعیت استفاده می‌کنم تا با اسپانسرهای خودم درباره مشکلات مهم صحبت کنم.»
البته هنوز مشخص نشده است که صحبت فدرر با اسپانسرهایش چه نتیجه‌ای به همراه داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/333654/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی