آریا جوان

آخرين مطالب

چگونه خون بازماندگان ویروس کرونا جان افراد بیمار را نجات می‌دهد؟ فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - پژوهشگران آمریکایی امیدوار هستند پلاسمای غنی‌ از آنتی‌بادی افرادی که از بیماری کووید 19 بهبودی پیدا کرده‌اند، بتواند مردم را از بخش مراقبت‌های ویژه خارج کند.

بیمارستان‌های شهر نیویورک در تلاش هستند تا از خون افرادی که از بیماری کووید 19، بیماری ناشی از ویروس کرونا بهبود یافته‌اند، به‌عنوان پادزهر احتمالی برای این بیماری استفاده کنند. پژوهشگران امیدوار هستند که رویکرد تزریق خون سرشار از آنتی‌بادی کسانی که از عفونت جان سالم به در برده‌اند، به شهرهای بزرگ آمریکا کمک کند تا به سرنوشت ایتالیا دچار نشوند. در کشور ایتالیا بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها چنان پر شده است که پزشکان دیگر بیمارانی را که برای تنفس نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی دارند، قبول نمی‌کنند. این تلاش‌ها به‌دنبال مطالعات انجام‌شده در چین انجام می‌شود که سعی کرده‌اند برای درمان بیماران مبتلا به کووید 19 از پلاسمای افرادی که بهبود یافته‌اند، استفاده کنند. پلاسما بخشی از خون است که حاوی آنتی‌بادی بوده ولی فاقد سلول‌های قرمز خون است. اما این مطالعات تاکنون فقط نتایج اولیه را گزارش کرده‌اند. رویکرد تزریق پلاسمای افراد بهبودیافته، در جریان شیوع سندرم تنفسی حاد بسیار سخت (سارس) و ابولا موفقیت متوسطی کسب کرد اما پژوهشگران آمریکایی امیدوار هستند با انتخاب اهداکنندگانی که سطح آنتی‌بادی‌های آن‌ها بالا است و انتقال آن به بیمارانی که احتمال اثربخشی این آنتی‌بادی‌ها در آن‌ها بیشتر است، ارزش این روش درمانی را افزایش دهند. از مزیت‌های کلیدی این روش آن است که فورا در دسترس است. این درحالی است که توسعه‌ی دارو و واکسن چند ماه طول می‌کشد. به‌نظر می‌رسد تزریق خون به این روش نسبتا بی‌خطر باشد البته به شرطی که خون برای ویروس‌ها و عوامل عفونی دیگر مورد غربالگری قرار گیرد. دانشمندانی که درصدد انجام این کار هستند، می‌خواهند در شرایط فعلی از آن به‌عنوان روش موقتی استفاده کنند تا بتوانند مانع‌از بروز عفونت‌های شدید شوند تا بیمارستان‌ها جا داشته باشد چرا که ممکن است طوفانی از موارد مبتلا در راه باشد. مایکل جوینر، متخصص بیهوشی و فیزیولوژی در کلینیک مایو در روچستر مینه‌سوتا می‌گوید: هر بیماری که بتوانیم او را در خارج از بخش مراقبت‌های ویژه حفظ کنیم، یک پیروزی بزرگ است زیرا در بیمارستان‌ها ترافیک زیادی وجود دارد. ما باید بتوانیم در اسرع وقت از این روش استفاده کنیم و دعا کنیم که در مکان‌هایی مانند نیویورک و ساحل غربی با افزایش شدید موارد روبه‌رو نشویم.

آریا جوان

آرتورو کازادوال ، متخصص ایمنی‌شناسی دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور مریلند از اواخر ماه ژانویه در تلاش است تا از خون به‌عنوان درمانی برای کووید 19 استقاده کند. این روش درمانی «آنتی‌بادی تراپی پاسیو» نامیده می‌شود زیرا به‌جای آن که فرد خود پاسخ ایمنی تدارک ببیند، آنتی‌بادی‌های خارجی را دریافت می‌کند (پاسیو به‌معنای غیرفعال است). قدمت این رویکرد به دهه‌ی 1890 بازمی‌گردد. یکی از بزرگ‌ترین مطالعات موردی دراین‌زمینه، در جریان همه‌گیری جهانی آنفلوانزای H1N1 در سال 1918 انجام شد. بیش از 1700 بیمار سرم خون بازماندگان را دریافت کردند اما نتیجه‌گیری از چنین مطالعاتی که طبق استانداردهای حاضر طراحی نشده، دشوار است. در زمان شیوع سارس در سال‌های 2002 و 2003، کارآزمایی 80 نفره‌ای در این مورد در هنگ‌کنگ انجام شد و مشخص شد احتمال ترخیص بیمارانی که طی دو هفته از نشان دادن علائم این درمان را دریافت کرده بودند، نسبت‌به کسانی که تحت این درمان قرار نگرفته بودند، بالاتر بود. خون بازماندگان حداقل در دو شیوع ویروس ابولا در آفریقا با قدری موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت. در مطالعه‌ای که در سال 1995 منتشر شد و در کشور کنگو انجام شده بود، به‌نظر می‌رسید که این روش به بیشتر بیماران کمک کرده باشد اما مطالعه کوچک بود و با دارونما کنترل نشده بود. کارآزمایی که در سال 2015 در گینه انجام شد، نتیجه‌ی مشخصی نداشت اما در این مطالعه، پلاسما برای سطوح بالای آنتی‌بادی‌ها مورد غربالگری قرار نگرفته بود. کازادوال معتقد است که اگر پژوهشگران تنها شرکت‌کنندگانی را ثبت‌نام می‌کردند که در مراحل اولیه‌ی این بیماری کشنده بوده و احتمال سود بردن آن‌ها از این درمان بیشتر بود، شاید رویکرد کارآیی بیشتری داشت.

آریا جوان

ویروس کرونا چیست؟ علائم بیماری، نحوه انتقال و روند شیوع واکسن کرونا؛ هرآنچه باید درباره تلاش جهانی برای مقابله با کووید19 بدانید همه‌گیری ویروس کرونا در ایران از نگاه آمار و ارقام
کازادوال مقاله‌ی خود را برای ده‌ها تن از همکاران خود در رشته‌های مختلف ارسال کرد و بسیاری از آن‌ها با اشتیاق به او پیوستند. جوینر یکی از آن‌ها بود. حدود 100 پژوهشگر در گروه‌های مختلف مشغول به کار شدند. ویروس‌شناسان به‌دنبال یافتن آزمایش‌هایی بودند که بتوانند مشخص کنند که آیا خون فرد حاوی آنتی‌بادی‌های ویروس کرونا است. متخصصان کارآزمایی‌های بالینی درمورد نحوه‌ی شناسایی و ثبت‌نام کاندیداهای این روش درمانی فکر کردند. آماردانان، مخازن داده‌ها را ایجاد کردند. این گروه برای گرفتن مجوزهای مقرراتی، اسناد لازم را در اختیار هیئت‌های بررسی اخلاقی و سازمان غذا و دارو گذاشتند. نشانه‌های امیدوارکننده
سرانجام، تلاش‌ها نتیجه داد. سازمان غذا و دارو به‌تازگی پلاسمای فرد بهبودیافته را به‌عنوان یک داروی تحقیقاتی جدید برای ویروس کرونا طبقه‌بندی کرد که به دانشمندان اجازه می‌دهد پیشنهادهای خود را برای آزمایش آن در کارآزمایی‌های بالینی ارائه دهند و به پزشکان اجازه می‌دهد بیماران دچار وضعیت جدی یا عفونت‌های مرگبار کووید 19 را حتی در شرایطی که این روش هنوز تأیید نشده است، به این روش تحت درمان قرار دهند. جوینر می‌گوید: این امر به ما اجازه می‌دهد تا کار را شروع کنیم. پزشکان اکنون می‌توانند تصمیم بگیرند که این روش درمانی را برای افرادی که دچار حالت بسیار پیشرفته بیماری بوده یا کسانی که به‌نظر می‌رسد در این مسیر قرار دارند، استفاده کنند. جوینر می‌گوید بیمارستان‌ها گزارش موارد درمانی را ارائه خواهد داد تا سازمان غذا و دارو متوجه شود که کدام رویکرد بهترین نتیجه را می‌دهد. پژوهشگران همچنین سه پروتکل را درزمینه‌ی کارآزمایی‌های بالینی کنترل‌شده با دارونما برای آزمایش رویکرد انتقال پلاسما به سازمان ارائه داده‌اند و امیدوار هستند این آزمایش‌ها در چند بیمارستان آمریکا انجام شود.

آریا جوان

آزمایش‌های آمریکا درزمینه‌ی استفاده از پلاسمای فرد بهبود‌یافته در درمان افراد مبتلا به عفونت، اولین آزمایش‌هایی نیست که دراین‌زمینه انجام می‌شود. از اوایل ماه فوریه، پژوهشگران در کشور چین چندین مطالعه را با استفاده از پلاسما آغاز کرده‌اند. این پژوهشگران هنوز گزارشی درمورد وضعیت و نتایج این مطالعات ارائه نکرده‌اند. اما لیانگ یو، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه چه‌جیانگ به مجله‌ی Nature گفت که در مطالعه‌ای مقدماتی، پزشکان 13 فرد بیمار را که در شرایط بحرانی بودند به این روش درمان کردند. او می‌گوید که در ظرف چند روز به‌نظر می‌رسید ویروس دیگر در بدن بیماران در گردش نباشد و این موضوع نشان می‌داد که آنتی‌بادی‌ها با ویروس مبارزه کرده‌اند. البته به‌گفته‌ی یو، وضعیت بیماران همچنان رو به وخامت بود. این امر ممکن است نشان‌دهنده‌ی این موضوع باشد که درمان دیر به کار گرفته شده است. بیشتر آن‌ها برای بیش از دو هفته بیمار بودند. لیز آنه پیروفسکی متخصص بیماری‌های عفونی از دانشکده‌ی پزشکی آلبرت انیشتین می‌گوید در یکی از کارآزمایی‌های بالینی پیشنهادی آمریکا، پژوهشگران قصد دارند این روش درمانی را در مراحل اولیه‌ی بیماری به کار ببرند و ببینند که چه تعداد از بیماران تا مرحله‌ی بحرانی پیش می‌روند. در کارآزمایی دیگر، موارد شدید ثبت‌نام می‌شوند. در کارآزمایی سوم، استفاده از پلاسما به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای افرادی که در تماس نزدیک با مبتلایان به کووید 19 هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و این مسئله بررسی می‌شود که احتمال بیمار شدن این افراد نسبت‌به افراد مشابهی که درمعرض بیماران قرار گرفته ولی این درمان را دریافت نکرده‌اند، چقدر است. او می‌گوید: نتایج این مطالعات طی یک ماه قابل اندازه‌گیری است. داده‌های مربوط به کارآیی می‌تواند خیلی سریع به دست آید. مقاله‌های مرتبط:
ابهام بر سر انتشار آئروسل: ویروس کرونا واقعا از طریق هوا منتشر می‌شود؟ آزمایش تشخیص آنتی‌بادی ویروس کرونا در خون؛ عامل مبارزه با همه‌گیری جهانی از دست دادن حس بویایی؛ علامت احتمالی ابتلا به ویروس کرونا
حتی اگر روش مذکور به‌خوبی عمل کند، ممکن است بتواند در اواخر سال جاری با روش‌های درمانی مدرن جایگزین شود. گروه‌های پژوهشی و شرکت‌های بیوتکنولوژی درحال‌حاضر درحال شناسایی آنتی‌بادی‌های ضدویروس کرونا هستند تا بتوانند آن‌ها را به شکل فرمول‌های دارویی دقیقی توسعه دهند. جوینر می‌گوید: سواره‌نظام‌های بیوتکنولوژی درزمینه‌ی جداسازی آنتی‌بادی‌ها، آزمایش آن‌ها و توسعه‌ی آن‌ها به شکل دارو و واکسن تلاش خواهند کرد اما این کار زمان می‌برد. پیروفسکی فوریتی را به‌خاطر می‌آورد که وقتی او پزشک جوانی بود، در آغاز همه‌گیری HIV در اوایل دهه‌ی 1980 احساس می‌کرد.‌ او می‌گوید: من هفته‌ی گذشته با رزیدنت‌های پزشکی ملاقات کردم و آن‌ها به‌شدت از بیماری می‌ترسیدند و تجهیزات محافظ کافی نداشتند. آن‌ها یا درحال بیمار شدن یا نگران بیمار شدن هستند. پیروفسکی می‌گوید از زمانی‌که درگیر موضوع استفاده از خون به‌عنوان درمانی برای کووید 19 شده است، جنبه‌ی دیگری از درمان نیز باعث علاقه‌ی او شده است: برخلاف محصولات دارویی که از شرکت‌ها خریداری می‌شود، این درمان به‌وسیله‌ی افرادی تولید می‌شود که عفونی شده‌اند. او می‌گوید: من روزانه چندین ایمیل از افرادی دریافت می‌کنم که می‌گویند من زنده مانده‌ام و می‌خواهم به مردم دیگر کمک کنم. تمام این مردم می‌خواهند برای کمک به این وضعیت وارد عمل شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/336208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی