آریا جوان

آخرين مطالب

آیا ابتلای عمدی داوطلبان سالم برای آزمایش واکسن کرونا جنون‌‌آمیز است؟ فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - مطالعات «چالش انسانی» پیشنهاد می‌‌کند که با اخذ رویکردی افراطی و البته جنجالی، سرعت روند تولید واکسن کرونا را تا چند برابر افزایش دهیم.

درحالی‌‌که امروزه میلیون‌‌ها و بلکه میلیاردها نفر از ساکنین زمین تلاش می‌‌کنند با محدودکردن میزان تماس‌‌های اجتماعی خود ریسک سرایت بیماری ناشی از ویروس کرونا را به‌‌حداقل برسانند؛ پژوهشگران از پیشنهاد پیاده‌‌سازی یک روش پژوهشی دراماتیک سخن می‌‌گویند که ممکن است نقطه پایانی برای شیوع این بیماری تلقی شود؛ مبتلاکردن تعدادی از داوطلبان سالم به ویروس باهدف آزمایش سریع‌‌تر یک واکسن. بسیاری از دانشمندان، واکسن را به‌‌عنوان تنها راه‌‌حل پیش‌‌رو برای دنیاگیری فعلی تلقی می‌‌کنند. این ماه، اولین آزمایش‌‌های بالینی واکسن جدید روی یک داوطلب آغاز شد و به‌‌زودی مراکزی در دیگر نقاط جهان نیز به این حرکت خواهند پیوست. اما یکی از بزرگ‌‌ترین موانع پیش‌‌رو، اثبات مؤثربودن یک واکسن‌‌ است. روال رایج در چنین مواردی، انجام مطالعات فاز 3 خواهد بود؛ مطالعاتی که طی آن، واکسن موردنظر درکنار یک شبه‌‌دارو برای هزاران یا ده‌‌ها هزار داوطلب تجویز می‌‌شود و درادامه، پژوهشگران بررسی می‌‌کنند که کدام گروه از داوطلبان طی زندگی روزمره‌‌ی خود دچار بیمار می‌‌شوند. مقاله‌های مرتبط:
کرونا از دیدگاه پزشکی که 14 سال پیش وقوع یک دنیاگیری مرگبار را پیش‌بینی کرد واکسن کرونا؛ هرآنچه باید درباره تلاش جهانی برای مقابله با کووید 19 بدانید
یک روش سریع‌‌تر برای این فرایند، انجام « مطالعات چالش انسانی» خواهد بود که دانشمندان آن را طی هفته‌‌ی گذشته و در یک مقاله‌‌ی جنجالی مطرح کردند؛ روشی عجیب که در آن، 100 داوطلب جوان سالم درمعرض ابتلابه ویروس قرار می‌‌گیرند تا پژوهشگران ببینند که آیا گروه دریافت‌‌کننده‌‌ی واکسن واقعا از گزند ابتلا به بیماری در امان خواهند بود یا خیر. نیر ایال ، مدیر مرکز اخلاق زیستی جمعیتی دانشگاه روتگرز در ایالت نیوجرسی آمریکا و نویسنده‌‌ی اصلی مقاله‌‌ی یادشده در مصاحبه با ژورنال نیچر از چگونگی انجام این آزمایش به‌‌شیوه‌‌ای اخلاقی و ایمن سخن می‌‌گوید. از دیدگاه او، داوطلبان در این آزمایش از مزیت برتری برخوردار خواهند بود. در ادامه، متن مصاحبه‌ی اخیر او را بریتان نقل خواهیم کرد.

آریا جوان

اولین دلیل این است که چنین مطالعاتی می‌‌تواند سرعت روند اخذ تاییدیه برای واکسن را تسریع کند. زمان‌برترین مرحله‌‌ در روند ساخت یک واکسن، انجام آزمایش‌‌های اثربخشی در مطالعات فاز 3 خواهد بود. این مرحله از آزمایش‌ها روی تعداد بسیار زیادی از افراد انجام می‌‌شود. برخی از این افراد خود واکسن را دریافت می‌‌کنند و برای بقیه یک دارونما یا نمونه‌‌ای از یک واکسن جایگزین دیگر تجویز می‌‌شود. پس از آن، پژوهشگران شروع‌‌به بررسی نرخ ابتلا به بیماری در میان این گروه‌‌ها می‌‌کنند. مشکل اینجا است که در شرایط همه‌‌گیری کنونی، بسیاری از افراد اقدامات محافظه‌‌کارانه‌‌ی زیادی (نظیر خودقرنطینگی) را پیش می‌‌گیرند و از این‌‌رو، دست‌‌یافتن به نتایج قابل‌‌تفسیر بسیار زمان‌‌بر خواهد بود. اما اگر درعوض، تمامی افراد شرکت‌‌کننده را درمعرض تماس با عامل بیماری‌‌زا قرار دهیم، نه‌‌تنها نیاز به تعداد کمتری داوطلب نیاز خواهیم داشت؛ بلکه زمان حصول نتایج نیز بسیار کوتاه‌‌تر خواهد بود. آیا قبلا سابقه‌‌ی آزمایش ابتلای عمدی افراد به یک عامل بیماری‌‌زا وجود داشته است؟ ما مطالعات چالش انسانی را پیش‌‌تر درمورد بیماری‌‌های کم‌‌خطرتر به‌‌وفور انجام داده‌‌ایم؛ مثلا برای بیماری‌‌هایی نظیر آنفلوانزا، تیفوس، وبا و مالاریا. نمونه‌‌هایی در تاریخ به‌‌چشم می‌‌خورند که افراد درمعرض ابتلابه ویروس‌‌هایی بسیار مرگبار قرار گرفته‌‌اند. نقطه تمایز ما نسبت‌‌به سایر این مثال‌‌های تاریخی آن است که اکنون می‌‌توانیم این آزمایش‌‌ها را به‌‌روشی بسیار ایمن‌‌تر پیاده‌‌سازی کنیم. چگونه چنین مطالعه‌‌ای را انجام می‌‌دهید؟ ابتدا باید آزمایش‌‌های مقدماتی را برای کسب اطمینان از ایمنی داوطلبان انجام دهیم. سپس گروهی از افراد درمعرض ریسک پایین از انواع ابتلا (نظیر افراد جوان و نسبتا سالم) را انتخاب کرده و مطمئن می‌‌شویم که قبلا به بیماری مبتلا نشده‌‌اند. در مرحله‌‌ی بعد، برای آن‌‌ها یکی از دو گزینه‌‌ی واکسن یا دارونما تجویز می‌‌شود و به‌‌اندازه‌‌ی کافی صبر می‌‌کنیم تا سیستم ایمنی بدن آن‌‌ها پاسخ دهد. درنهایت، آن‌‌ها را درمعرض ابتلابه ویروس قرار می‌‌دهیم. سپس تمامی شرکت‌‌کنندگان باهدف رصد هرگونه از نشانه‌‌های ابتلا کاملا زیرنظر گرفته می‌‌شوند. هدف ما این است که دریابیم آیا گروهی که واکسن واقعی دریافت کرده‌‌اند، در مقابل گروه دریافت‌‌کننده‌‌ی دارونما عملکرد بهتری از خود نشان می‌‌دهند یا خیر. این بررسی دربرگیرنده‌‌ی مراحل کارکرد ویروس شامل زمان ظهور علائم یا میزان موفقیت در پیشگیری از عفونت خواهد بود. چه ریسک‌‌هایی متوجه داوطلبان چنین آزمایشی خواهد بود؟ با انتخاب افرادی از گروه سنی نسبتا جوان (سن بین 20 تا 45 سال) یا افراد سالم، ریسک هرگونه آسیبی به‌‌شکل قابل‌‌توجهی کاهش خواهد یافت. ما همچنین افرادی را انتخاب می‌‌کنیم که از قبل نیز درمعرض ریسک بالایی از ابتلا به کووید 19 (چه درخلال آزمایش و چه پس از آن) باشند. متاسفانه از آنجاکه ما در مناطقی پرتردد زندگی می‌‌کنیم، تعداد بسیاری از ما مشمول چنین شرایطی هستند. در روش پیشنهادی، هر دو گروه دریافت‌کننده‌ی واکسن واقعی و شبه‌دارو در معرض ابتلای مستقیم به ویروس کرونا قرار خواهند گرفت
همچنین ما با معاینه‌‌ی روزانه‌‌ی داوطلبان و نیز اعمال درمان‌‌های پیشرفته بلافاصله پس از کشف نشانه‌‌های ابتلا می‌‌توانیم از آن‌‌ها محافظت کنیم. این روش از اهمیت کمی برخوردار نیست. من به پزشکان بخش مراقبت‌‌های ویژه توصیه کرده‌‌ام برای موج شدید ابتلا به ویروس کرونا آماده باشند. بنابر تجربه‌‌ی اخیر در ایتالیا و نقاط دیگر، ما به‌‌طور جدی انتظار داریم با کمبود شدید تجهیزات مراقبت‌‌های ویژه مواجه شویم. در مقطع فعلی، واکسن‌‌هایی آزمایش شده‌‌اند و ممکن است درمان‌‌هایی وجود داشته باشند که تأثیرگذار باشند. از این‌‌رو، باید مطمئن شویم که داوطلبان شجاعی که به‌‌خدمت گماشته می‌‌شوند، دسترسی آسانی به این روش‌‌های درمانی خواهند داشت. این ابتلای عمدی داوطلبان به ویروس آن‌‌قدرها هم که به‌‌نظر می‌‌رسد، پرریسک نخواهد بود. شاید ازنظر برخی از افراد، شرکت‌‌جستن در چنین مطالعه‌‌ای ایمن‌‌تر از آن باشد که منتظر عفونت قریب‌‌الوقوع در آینده و اتکا به درمان در سیستم درمانی عمومی باشند.

آریا جوان

آیا شما نگران نیستید که کشورهایی با حکومت مستبد چنین مطالعاتی را روی گروه‌‌های آسیب‌‌پذیری نظیر زندانیان یا گروه‌‌های اقلیت انجام دهد؟ ما توصیه می‌‌کنیم این مطالعات تنها به‌‌شکلی اخلاقی و با رضایت کامل افراد انجام شود. تولیدکنندگان واکسن می‌‌خواهند محصولاتشان را به کشورهای دیگر بفروشند. آن‌‌ها می‌‌خواهند مقالات علمی خود را در ژورنال‌‌های معتبر به‌‌چاپ برسانند و درصورت عدم تطابق روش‌‌های آزمایشی خود با استانداردهای پذیرفته‌‌شده، با موانع بسیاری مواجه خواهند شد. چند سال پیش، سرمایه‌‌گذاران دولت آمریکا پیشنهاد یک چالش برای ساخت واکسن ویروس زیکا را درنظر گرفتند؛ اما تصمیم گرفتند آن را انجام ندهند. آیا فکر می‌‌کنید این افراد درمورد ویروس کرونا تصمیمی متفاوت اتخاذ خواهند کرد؟ من فکر می‌‌کنم این مورد کاملا با جریان واکسن زیکا متفاوت است. در مطالعات چالش ساخت واکسن برای ویروس زیکا، بخشی از دلایل عدم‌‌تصمیم‌‌گیری ریشه در ریسک‌‌هایی داشت که متوجه افراد غیرداوطلب بود؛ به‌‌ویژه برای شرکای جنسی شرکت‌‌کنندگان و نیز جنین‌‌هایی که احتمالا مادران باردار در شکم داشتند. با قرنطینه‌‌کردن شرکت‌‌کنندگان در این آزمایش برای مدتی محدود، ما خواهیم توانست هرگونه ریسکی را برای افراد غیرداوطلب کاملا از بین ببریم. اما آیا کشورها به این حرکت خواهند پیوست؟ باتوجه به پاسخ‌‌هایی که از زمان انتشار این مقاله ازسوی سهام‌داران گوناگون دریافت کرده‌‌ایم، من معتقد هستم که بسیاری به این حرکت خواهند پیوست.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/336708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس