آریا جوان

آخرين مطالب

لاجوردی: معدل پارچه‌های ایرانی شال و روسری با چین و ترکیه فاصله دارد / باید فکری به حال دستگاه‌های قدیمی کرد خواندنی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - سید محمود لاجوردی از چهره‌های فعال در عرصه طراحی و تولید شال و روسری در ایران می‌گوید قوانین کار و بیمه در ایران، برخی مشکلات را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند که باعث می‌شود چرخه تولید بسیار سخت بچرخد.

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: سید محمود لاجوردی از چهره‌های فعال در عرصه طراحی و تولید شال و روسری در ایران است. خانواده او بالغ بر 50 سال سابقه فعالیت در این صنعت را دارند و پدرش سید مرتضی لاجوردی و برادر او سید محسن و برخی از اقوام دیگر در این حوزه فعالیت داشته‌اند. او نیز در اوایل دهه نود به این عرصه پا گذاشت. لاجوردی سال گذشته در نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر به‌عنوان دبیر بخش شال و روسری با تیم اجرایی این رویداد همراهی کرد.
لاجوردی درباره بعد کیفی آثاری که در جشنواره به نمایش گذاشته شد و همچنین شرایط حاکم بر عرصه شال و روسری طی سال گذشته به خبرنگار هنرآنلاین گفت: در نهمین جشنواره مد و لباس فجر یک سری کارها داشتیم که از جشنواره قبلی بسیار بهتر بودند و از طرفی برخی کارها نسبت به آثار دوره قبل کیفیت پایین‌تری داشتند. با این حال اگر بخواهیم معدل کیفیت آثار را در نظر بگیریم، به نظرم در سال 98 آثار از لحاظ کیفیت طراحی از سال 97 بهتر بودند.
او با اشاره به این که ما در بحث شال و روسری دو بخش داریم که یک بخش برای کارهای چاپی و دیجیتال بوده و بخشی دیگر نیز مربوط به کارهایی است که با دست انجام می‌شوند، تصریح کرد: آثار امسال در بخش دستی قطعاً نسبت به آثار سال گذشته رشد بیشتری به لحاظ کیفی و خلاقیت داشتند.
لاجوردی درباره خودکفایی در عرصه تولید روسری بیان کرد: ما تا حد زیادی در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. بزرگ‌ترین مشکل ما در قسمت تولید روسری مربوط به پارچه و نخ است و اگر بافنده‌های ما بتوانند پارچه‌ها را هم با کیفیت خوب تولید کنند، ما جز موارد خاص دیگر نیازی به واردات نداریم. در این بین ما با تولید بعضی از کارها که در بازار روسری به آن‌ها کارهای مجلسی می‌گویند فاصله زیادی داریم. کارهای مجلسی کارهایی هستند که نیازمند یک سری مواردی خارج از صنعت پارچه هستند. مثلاً ما در ایران تولیدات نگین را نداریم و یا اگر داریم چندان قوی نیست. با این حال تقریباً می‌توانیم بگوییم که توانایی تولید بالای 95 درصد الی 98 درصد آثار در ایران وجود دارد.
این فعال عرصه شال و روسری با اشاره به این که اگر کیفیت پارچه‌های ایرانی را بخواهیم با سال گذشته همین موقع مقایسه کنیم اذعان داشت: فکر می‌کنم پارچه‌ها بسیار بهتر شده‌اند. بسیاری از کارخانه‌هایی که توانایی بافت پارچه‌های ظریف روسری را نداشتند با تغییراتی که در دستگاه‌هایشان انجام دادند موفق شدند پارچه‌ها را تولید کنند و به نظرم پارچه‌های باکیفیتی هم دارند تولید می‌کنند. معدل پارچه‌هایی که دارد تولید می‌شود هنوز از لحاظ کیفی با کشورهایی مثل ترکیه و چین فاصله دارد که آن هم به بحث ماشین‌آلات و بعضاً مواد اولیه مربوط می‌شود.
لاجوردی در رابطه با قیمت روسری تولید داخل گفت: اگر بخواهیم قیمت روسری تولید داخل را با تولیدات ترکیه بسنجیم، قیمت پایین‌تری است ولی نسبت به کشور چین قیمت تولیدات ما بالاتر درمی‌آید که آن هم به خاطر حجم عجیب و غریبی است که در کشور چین تولید می‌شود. شرایطی که در بازار چین برای تولیدکننده در نظر می‌گیرند با بسیاری از جاهای دنیا متفاوت است. در حال حاضر چینی‌ها نه‌تنها در صنعت شال و روسری، بلکه در بسیاری از صنایع دیگر نمی‌توانند مانند قبل با قیمت پایین دست به تولید بزنند. من فکر می‌کنم ما در آینده می‌توانیم با چین رقابت کنیم، منتها به‌شرط این که دست ما کمی بازتر شود. در خارج از ایران هر کارخانه‌ای که راه می‌افتد سریع می‌تواند دستگاه‌های خودش را به‌روز کند و با تکنولوژی همراه شود ولی در عموم کارخانه‌های ایران دستگاه‌های بسیار قدیمی وجود دارد.
او با اشاره به این که دستگاه‌های قدیمی، کارگر و تولیدکننده را خسته می‌کنند و درنهایت خروجی کار آن چیزی که باید باشد درنمی‌آید، خاطرنشان کرد: این یکی از ضعف‌های جدی کار تولید در کشور ما است. موضوع بعدی که شاید بسیاری از افراد به آن توجه نکنند، بحث قانون کاری است که ما در ایران داریم. درد دل همه تولیدکنندگان این است که قانون کار ما همیشه از کارگر جانب‌داری می‌کند. بسیار خوب است که ما هوای کارگر را داشته باشیم اما معتقدم که این قانون در درازمدت به ضرر کارگر خواهد شد. از طرفی قوانین کار و بیمه ما یک سری مشکلات را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند که باعث می‌شود چرخه تولید بسیار سخت بچرخد.
دبیر بخش شال و روسری نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر تصریح کرد: یک تولیدکننده برای مواد اولیه و دستگاه‌ها دچار مشکل می‌شود و دائماً با بیمه و وزارت کار دچار چالش است. ما وقتی دست و پای تولیدکننده را ببندیم، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که تولیدکننده هم بتواند یک کار باکیفیت را ارائه کند.
لاجوردی در خاتمه اظهار داشت: به‌زعم من کسانی که امروز در ایران درگیر تولید هستند انسان‌های بسیار دلسوزی هستند. آدم‌هایی هستند که تولید کردن و دردسر تولید در خون و وجودشان است. درواقع آن‌ها آدم‌های محکمی هستند که هنوز پای تولید مانده‌اند. به هر حال مشکلات همیشه و همه جا وجود دارد اما ما امیدوار هستیم که شرایط بهتر شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/340581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس