آریا جوان

آخرين مطالب

رقابت تنگاتنگ نویسندگان برای سهم بردن از بازاری کرونا زده / ژیژک وارد میدان می‌شود اندیشه

  بزرگنمايي:

آریا جوان - نویسندگان در دوران شیوع کرونا برای خلق آثار مرتبط با حال و هوای این روزها دست به کار شده‌اند. از اسلاوی ژیژک تا فنگ فنگ همه دوست دارند شانس خود را بیازمایند.

در پایان ماه مارس آلیس کین، مدیر پیشین جامعه شاعران آمریکا به 125 شاعر در سراسر کشور ایمیل فرستاد و از آن‌ها درخواست کرد که قطعاتی شاعرانه بنویسند که در آن بتوان بازتاب زندگی در عصر شیوع را دید. 40 روز پس از آن خانم کین از شعرهایی که دریافت کرده بود، کتابی روانه بازار کرد که در آن کارهایی از بیلی کالینز، جین هرشفیلد، و متیو زاپرودر به چشم می‌خورد؛ شعرهایی درباره انزوا، اندوه، بی‌حوصلگی، اشتیاق و امید. بر اساس گزارش نیویورک تایمز این مجموعه شعر با نام «با هم در غربتی ناگهان: پاسخ شاعرانه به شیوع» چند روز دیگر در قالب نسخه الکترونیکی منتشر می‌شود و پس از آن در فصل پاییز نسخه چاپی آن به بازار عرضه خواهد شد. 
کین می‌گوید: «همه با هم شاهد این نمایش هستیم. برخی از این شاعران بیمار شدند، برخی شاهد بیماری نزدیکانشان بودند و برخی دوستان و نزدیکانشان را در این دوران از دست داده‌اند.»
مجموعه شعر «با هم در غربتی ناگهان» از نمونه کتاب‌هایی است که در ایام شیوع و گوشه‌نشینی مردم سر از بازار کتاب در می‌آورند. سه ماهی از بزرگترین شیوع دوران معاصر می‌گذرد و نویسندگان و ناشران برای انتشار به موقع آثار مرتبط با این دوران دست به کار شده‌اند. از روایت شیوع تا گزارش‌های علمی تا خودآموزهای زندگی در قرنطینه و حتی کتاب‌های فلسفی، تنوع در این عرصه زیاد است. 
در این میان بسیاری از کتاب‌ها به روی تاریک پاندمی و اثر مخرب آن بر اقتصاد و دیگر جنبه‌های زندگی اجتماعی می‌پردازند. از این دست کتاب‌ها می‌توان به «تاریک شدن»‌ اثر لیز هافمن نویسنده وال‌استریت ژورنال اشاره کرد. از دیگر کتاب‌های این گونه «خاموشی» نوشته آدام توز است که سال 2021 منتشر خواهد شد. 

آریا جوان


ژیژک وارد میدان می‌شود
اسلاوی ژیژک سلبریتی این روزهای دنیای فلسفه هم بیکار ننشسته است. او خیلی زود کتابی با عنوان «پاندمی: کرونا جهان را تکان می‌دهد» منتشر کرد. بر جلد کتاب منتشر شده با کلمات «Panic» به معنای هراس و «Pandemic» که همه‌گیری جهانی است، به خوبی بازی شده است. ژیژک آن چنان در دنیای امروز مشهور شده است که کتابش خیلی زود در بازار داخلی مشتری پیدا کرد و برخی مترجمان دست به کار ترجمه آن شده‌اند و تا چندی دیگر شاهد ترجمه فارسی آن در بازار خواهیم بود.
کتاب‌هایی که رویدادهای این دوران را روایت می‌کنند هم طرفداران زیادی دارد. یکی از این کتاب‌ها روایتی دست اول از ماجرای شیوع کرونا در کشتی تفریحی «دیاموند پرنس» است. گی کورتر در کتاب «قرنطینه! چطور از بحران کرونا در دیاموند پرنس نجات یافتم» به این موضوع پرداخته است. این نویسنده از ساکنان کشتی تفریحی «دیاموند پرنس» بود که پس از شیوع کرونا در ژاپن لنگر انداخت. 
نوشتن درباره کرونای جدید همانند خود بیماری خطرناک است. درست است که از شیوع زمانی گذشته است اما هنوز حتی به نزدیکی پایانش نرسیده‌ایم. هنوز معلوم نیست پایان این فراگیری کجا است، واکسن کی پیدا می‌شود، و اثرات شیوع بر اقتصاد، سیاست و اجتماع چیست؟ اینجا است که هر کتابی درباره کرونا خیلی راحت می‌تواند حاوی اطلاعاتی باشد که سرانجام نادرست از آب دربیاید. پیش‌بینی‌هایی که معکوسش به حقیقت بپیوندد، یا به سادگی تاریخ مصرفش به پایان برسد
تابستان امسال هم کتاب «اکنون چطور زندگی می‌کنیم» اثر بیل هیز روانه بازار کتاب خواهد شد. هیز در این کتاب با عکس‌های خیره‌کننده از خیابان‌های نیویورک، زندگی در دوران کرونا را به تصویر کشیده است. 
وقتی ویروس سوژه می‌شود
از میان کتاب‌های که به جای مردم و زندگی بر ویروس کرونای جدید تمرکز کرده‌اند می‌توان به «مریض صفر» اشاره کرد. این کتاب مجموعه مقالات علمی پزشکی درباره کووید 19 است. در این کتاب علاوه بر کرونای جدید به برخی از واگیردارترین ویروس‌های شناخته شده در تاریخ هم پرداخته شده است. پزشکی به نام لیدیا کنگ و نیت پدرسن روزنامه‌نگار نویسندگان این کتاب هستند. «مریض صفر» هم سال آینده میلادی به بازار عرضه می‌شود. 
دبورا مکنزی روزنامه‌نگار دانش که در بیماری‌های واگیردار کارشناس است، به زودی کتابی با عنوان «کووید 19: شیوعی که نباید رخ می‌داد، و چگونه جلوی بعدی را بگیریم» روانه بازار می‌کند. این کتاب هم مثل «مریض صفر»‌ ویروس را سوژه کرده است. نسخه الکترونیکی کتاب چند روز دیگر در آغاز ماه ژوئن منتشر می‌شود و انتشار نسخه چاپی آن به تابستان موکول شده است. 
مخاطرات کتاب نوشتن درباره کرونا
نوشتن درباره کرونای جدید همانند خود بیماری خطرناک است. درست است که از شیوع زمانی گذشته است اما هنوز حتی به نزدیکی پایانش نرسیده‌ایم. هنوز معلوم نیست پایان این فراگیری کجا است، واکسن کی پیدا می‌شود، و اثرات شیوع بر اقتصاد، سیاست و اجتماع چیست؟ اینجا است که هر کتابی درباره کرونا خیلی راحت می‌تواند حاوی اطلاعاتی باشد که سرانجام نادرست از آب دربیاید. پیش‌بینی‌هایی که معکوسش به حقیقت بپیوندد، یا به سادگی تاریخ مصرفش به پایان برسد. 
مشکل دیگر در این میان فروش کتاب درباره موضوعی است که در هر مکانی مطلبی درباره‌اش موجود است و هر روز از هر رسانه‌ای خبر تازه‌ای درباره‌اش منتشر می‌شود. این موضوع آنقدر از زوایای گوناگون بررسی شده است که نمی‌توان مطمئن بود خوانندگان تا چه اندازه خواهان خواندن درباره آن هستند. 
به همین دلایل است که بسیاری از ناشران عجله دارند که نسخه‌های الکترونیک کتاب‌هایشان درباره این موضوع را هر چه زودتر به بازار بفرستند. برای نمونه کتاب «خاطرات ووهان» جمعه گذشته زودتر از موعد و به صورت الکترونیک منتشر شد. این رمان روایتی دست اول از 60 روز زندگی در قرنطینه سنگین ووهان به قلم فنگ فنگ رمان‌نویس سرشناس است. 
انتشاراتی که امتیاز مجموعه شعر «با هم در غربتی ناگهان» نیز انتشار آن را سرعت بخشیده است چرا که گمان می‌کند، زمان درنگ نیست. دبورا گریسون ویراستار ارشد انتشارات در این‌باره می‌گوید: «زمانی که نسخه چاپی در پاییز منتشر شود، امیدوارم که خواندنش نگاهی به گذشته باشد. ما نمی‌دانیم این شرایط تا کی ادامه خواهد داشت.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/382552/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

کار سخت نکونام و کادرفنی استقلال تا 12 اردیبهشت!

از مرحله گروهی حذف شوی، درجا اخراج می‌شوی

صحبت های جنجالی امیرحسین صادقی بازیکن اسبق استقلال

صحبت های حسین گودرزی بازیکن شمس آذر قزوین

آقایی: باید همیشه همینقدر متحد باشیم

استقلال با 11 مهدی‌پور 3 امتیاز گرفت

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ ان‌ ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

گوناگون/ برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد!

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده/ ویدئو

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

تراکتور سهمیه آسیا را به ملوان تعارف زد

شوت ابوالفضل جلالی در دقیقه 58 به تیرک عمودی دروازه شمس آذر برخورد کرد

بازگشت امید به نساجی با برد خانگی؛ تراکتور بدون خمس هم باخت

پیشنهاد میلیاردر فنلاندی؛ اینتر را به من بفروش!‏

واکنش حسینی مانع از گلزنی بازیکنان شمس آذر شد

مشت‌های گره کرده و شادی سرمستانه ساکت

الهامی: استقلال، پرسپولیس و برزیل تفاوتی ندارند

رونالدو نباشد النصر پنالتی را هم گل نمی‌کند!‏

گل سوم استقلال به شمس‌آذر توسط مرادمند

گل اول مس رفسنجان توسط واسعی

گزارش زنده؛ استقلال 3-0 شمس‌آذر قزوین