آریا جوان

آخرين مطالب

چین جزئیات برنامه فشرده خود برای ساخت ایستگاه فضایی اختصاصی را اعلام کرد فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایستگاه فضایی چین معروف به تیان‌گونگ از سه ماژول تشکیل خواهد شد. چین می‌گوید قصد دارد فرایند ساخت آن را تا سال 2023 به‌اتمام برساند.

براساس اطلاعات به‌دست‌آمده از پکن، دولت چین خودش را برای انجام 11 مأموریت مهم در دو سال آماده می‌کند تا بتواند ایستگاهی فضایی بسازد. چین قصد دارد در آینده‌ای نزدیک گروهی از فضانوردان را برای این پروژه‌ی مهم انتخاب کند و آن را به خارج از زمین بفرستد. طبق گفته‌های ژو‌ جیان‌پینگ ، طراح ارشد برنامه‌ی پرواز فضایی انسانی چین، نخستین ماژول از این ایستگاه فضایی سال آینده‌ی میلادی به مدار زمین فرستاده خواهد شد. جیان‌پینگ این خبر مهم را در حاشیه‌ی برگزاری کنفرانسی سیاسی‌محور اعلام کرد که سه‌شنبه‌ی گذشته در پکن برگزار شد. ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین تیان‌هه (Tianhe) نام دارد و قرار است ازطریق راکت لانگ مارس 5 بی (Long March 5B) به فضا پرتاب شود. طبق گفته‌های ژو جیان‌پینگ، احتمالا در اوایل سال 2021 در شهر ونچنگ چین، تیان‌هه با راکت یادشده ارسال خواهد شد. به‌دنبال این اتفاق فضاپیمای سرنشین‌دار شن‌ژو از شهر جیکوان به فضا فرستاده خواهد شد. به‌دنبال ارسال این فضاپیما، چین قصد دارد محموله‌های موردنیاز را مدتی بعد ازطریق فضاپیمای تیانژو به مدار زمین بفرستد. پس از طی این مراحل، نخستین ماژول تحقیقاتی با هدف متصل‌شدن به تیان‌هه به فضا فرستاده می‌شود. ماژول‌های تحقیقاتی ایستگاه ونتیان و منگتیان نام دارند که در دو سمت ماژول مرکزی قرار خواهند گرفت. ظاهرا ایستگاه فضایی چین که با نام تیان‌گونگ (Tiangong) شناخته می‌شود، طرحی شبیه به حرف T خواهد داشت و از سه بخش تشکیل خواهد شد. ایستگاه فضایی چین با 11 مأموریت فشرده‌ ساخته می‌شود
چین می‌گوید قصد دارد درمجموع 11 مأموریت فضایی برای این هدف انجام دهد. طبق اعلام ژو، در این 11 مأموریت قرار است ساخت ایستگاه فضایی یادشده تا سال 2023 به‌اتمام برسد. 11 مأموریت فضایی عبارت است از: ارسال ماژول اصلی (تیان‌هه)، دو ماژول تحقیقاتی، چهار فضاپیمای سرنشین‌دار و چهار فضاپیمای حاوی محموله‌های موردنیاز. برنامه‌ی فشرده‌ی چین برای ساخت ایستگاه فضایی نخستین‌بار پس از موفقیت‌آمیزبودن پرواز آزمایشی راکت لانگ مارس 5B به رسانه‌‌ها اعلام شد. چین 5 مه 2020 (16 اردیبهشت 1399) به‌شکلی موفقیت‌آمیز پرواز آزمایشی لانگ مارس 5B را‌ انجام داده بود. مأموریت‌های دولت چین به‌منظور ساخت ایستگاه فضایی قرار است با راکت‌های لانگ مارس 5B و لانگ مارس 2F و لانگ مارس 7 انجام شوند. طبق اعلام رسمی، چین قصد دارد مأموریت تیان‌ون 1 مارس (Tianwen-1 Mars) را ژوئیه‌ی 2020 (تیر و مرداد 1399) ‌انجام دهد. همچنین، انجام مأموریت پیچیده‌ی چانگ‌ای 5 (Chang’e-5) به‌منظور بازگرداندن نمونه‌سنگ‌هایی از ماه به زمین برای فصل چهارم سال جاری میلادی تعیین شده است. دو مأموریت یادشده قرار است پیش از فرستاده‌شدن ماژول اصلی ایستگاه فضایی به مدار زمین انجام شوند. ایستگاه فضایی چین که به سه ماژول مجهز خواهد بود و 66 متریک‌تن وزن خواهد داشت، قرار است در مدت 6 ماه گردش به‌ دور زمین، میزبان سه فضانورد باشد. این فضانوردان اهداف خاصی دنبال می‌کنند و چین برنامه‌هایی ویژه برای آن‌ها تعیین کرده است. این برنامه‌ها برخی از پروژ‌ه‌های بین‌المللی در حوزه‌ی نجوم ، پزشکی فضایی، علوم زیستی فضایی، زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی)، فیزیک سیال ریزگرانش، اشتعال ریزگرانش و فناوری‌های فضایی را شامل خواهد شد.

آریا جوان

وانگ یاپینگ در سال 2013 به دومین زن فضانورد چینی تبدیل شد که وارد فضای خارج از زمین می‌شود. او سابقه‌ی انجام 10 مأموریت متنوع را دارد و می‌گوید مشتاق است با افرادی جدید هم‌تیمی شود و به روند آموزش آن‌ها برای یادگیری اصول فضانوردی کمک کند. سومین گروه از فضانوردان چینی در حالی قرار است تابستان آتی انتخاب شوند که این کشور پیش‌تر در دهه‌ی 1990 و البته سال 2010 دو گروه دیگر را برای اهداف فضایی برگزیده بود. فضانوردان فعلی مدت‌ها است در حال گذراندن آزمایش‌هایی خاص نظیر تجربه‌ی حس بی‌وزنی هستند تا بتوانند ازلحاظ بدنی برای مأموریت‌های فضایی آمادگی پیدا کنند. چین نخستین‌بار در سال 2017 اعلام کرده بود قصد دارد گروهی جدید از فضانوردان انتخاب کند. بااین‌حال، پرتاب ناموفقیت‌آمیز راکت لانگ مارس 5 در ژوئیه‌ی همان سال باعث شد چین تصمیم بگیرد برنامه‌های خود برای ساخت ایستگاه فضایی را به‌تعویق بیندازد. اکنون به‌نظر می‌رسد مشکلات رفع شده‌اند و چین برای انتخاب فضانوردان جدید کاملا آماده است. همان‌طورکه اشاره کردیم، پنجم مه امسال (شانزدهم اردیبهشت) راکت لانگ مارس 5B نخستین پرتاب موفقیت‌آمیزش را سپری کرد. لانگ مارس 5B همان راکتی است که ماژول‌های ایستگاه فضایی چین ازطریق آن به مدار فرستاده خواهد شد. پرتاب موفقیت‌آمیز لانگ مارس 5B در حالی اتفاق افتاد که چین در دسامبر سال پیش (آذر و دی 1398) مجبور شد راکت لانگ مارس 5 را به ‌عملیات برگرداند و از آن استفاده کند. بازگشت لانگ مارس 5 به عملیات پس از حدود 900 روز زمین‌گیربودن اتفاق افتاد. در پرواز اولیه‌ی لانگ مارس 5B، آزمایش نوعی فضاپیمای سرنشین‌دار نسل جدید را شاهد بودیم. مدلی از این فضاپیما مخصوص مدارهای پایینی زمین است و می‌تواند حداکثر 6 فضانورد یا 3 فضانورد به‌همراه 500 کیلوگرم محموله را با خود به ایستگاه فضایی ببرد. این فضاپیما احتمالا درنهایت قرار است به‌عنوان فضاپیمای اصلی به‌منظور منتقل‌کردن فضانوردان به ایستگاه فضایی به‌کار برده و جایگزین فضاپیمای شن‌زو شود. دیدگاه شما کاربران زومیت درباره‌ی ساخت ایستگاه فضایی چین چیست؟ * تصاویر این مقاله تزیینی هستند و ارتباطی به ظاهر نهایی ایستگاه فضایی چین ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/387491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

دره ای زیبا در ایسلند

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!