آریا جوان

آخرين مطالب

بریده هایی از رنج های شیرین مادری دختران

  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان / معرفی و بریده هایی از کتاب «مادرانه» که شامل گفتارهایی از حجت الاسلام «محمدجواد نظافت» درباره مقام مادر و اهمیت فرزندآوری است
طی سال‌های اخیر جمعیت کشور که می‌توانند در آینده موتور محرکه شکوفایی کشور باشند رو به پیری می‌رود و ادامه این روند کشور را با کاهش جمعیت و عواقب آن برای افراد، خانواده‌ها و در نهایت کشور عزیزمان مواجه خواهد کرد. کتاب «مادرانه»(تأملی در مقام مادری و اهمیت فرزندآوری) حاصل گفتارهایی از استاد برجسته حوزه حجت الاسلام محمدجواد نظافت است که با بهره از تعالیم قرآن و عترت درباره مقام باارزش مادری و اهمیت فرزندآوری تبیین شده است. در این کتاب به برخی نگرش‌های غلط که ممکن است مانع فرزندآوری شود، اشاره و پاسخ‌هایی به هر کدام از آن‌ها داده شده است. این کتاب که در ادامه گزیده‌ای از آن را مطالعه خواهید کرد درسه فصل «شکوه مادری» درباره اهمیت و جایگاه مادری، «در کمین مادری» با هدف بررسی ابعاد تکثیر نسل و «موانع مادری» که پاسخ به شبهات مربوط به فرزندآوری است ،نوشته شده است.
فرزند از مصادیق ارزشمند باقیات الصالحات است
خدای متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «مال و فرزند، زینت زندگی دنیا هستند.» اسلام به مال و فرزند به عنوان زینت دنیا نگاه می‌کند و خداوند نمی‌خواهد که مومنان در دنیا از این زینت بی‌بهره باشند. همچنان که زندگی بدون مال، زینت ظاهری ندارد و هرچه ثروت بیشتر باشد، در ظاهر مزین‌تر است، زندگی بدون فرزند نیز زیبا نیست و زینت ندارد. هرچه فرزند بیشتر باشد، زندگی زینت بیشتری دارد و زیباتر است. اما در ادامه آیه شریفه ، خداوند نگاه زیبا و متعالی‌تری را نسبت به اموال و فرزندان مطرح می‌کند و می‌فرماید: «و باقیات الصالحات [ارزش‌های پایدار و شایسته] ثوابش نزد پروردگارت بهتر و امیدبخش‌تر است»؛ یعنی اگر کسی می‌خواهد بهترین پاداش را داشته باشد و به اهداف بلندی می‌اندیشد و به کم قانع نمی‌شود باید فراتر از مال و فرزند که زینت زندگی‌اند، به باقیات الصالحات توجه داشته باشد... باقیات الصالحات چیست؟ وقتی کسی مال خود را در راه خدا صرف کند، این مال می تواند تبدیل به باقیات الصالحات شود. یکی از مصادیق ارزشمند باقیات الصالحات، فرزند است. اصولا اگر انسانی نباشد و فرزندی نباشد، آن مکان و امکانات معطل و بی‌فایده است. کسانی که به فکر باقیات‌الصالحات هستند، بدانند که مهم‌ترین مصداق آن، فرزند صالح است که اگر امکانات، مسجد و مدرسه‌ای نیز نبود، او خود خواهد ساخت. اگر کسی فرزند نداشته باشد یا این‌که فرزند را به درستی تربیت نکند، وقتی می‌میرد از آن ناحیه پرونده عمل او بسته می‌شود. اما کسانی که خداوند متعال به آن‌ها فرزندی عنایت می‌کند و آن‌ها نیز برای فرزند خود ارزش قائل هستند و او را صحیح تربیت می‌کنند، این فرزند برای آن‌ها باقیات الصالحات می‌شود؛ یعنی پرونده آن‌ها بعد از مرگ شان از ناحیه فرزند تا روز قیامت باز می ماند...
زن گل است
امام صادق(ع) از پیامبر(ص) نقل می‌کنند: «فرزند شایسته گلی از گل‌های بهشت است». تعبیر ریحانه برای فرزند در روایات ما زیاد تکرار شده است؛ پیامبر(ص) در روایت دیگری فرزند را گلی از جانب خداوند معرفی می‌کنند که او این گل را بین بندگانش تقسیم می‌کند. اگر مادری بخواهد در خانه و زندگی‌اش همیشه گلی باشد باید فرزندان متعدد داشته باشد. جالب است که از فرزند تعبیر به گل شده است و امیرالمومنین(ع) نیز از زنان، به گل تعبیر کرده‌اند و فرموده‌اند: «المرأه ریحانه»؛ «زن گل است». این تشابه بین مادر و فرزند تا حد زیادی به آرامش فرزند در کنار مادر کمک می‌کند و کاملا مطابق فطرت است. همچنین بودن فرزند در کنار مادر و در آغوش پرمهر او سبب می‌شود تا نیاز ابراز محبت از جانب مادر نیز رفع شود. آری، فرزند داشتن و ابراز محبت به فرزند در فطرت زنان وجود دارد. بی علت نیست که دختران از همان کودکی به عروسک علاقه مندند.
باغبانی گل‌ها و سیره خوبان
ما باید به اولیای خدا و ائمه اطهار(ع) تأسی و اقتدا کنیم و این اقتدا باید همه جانبه باشد. در زیارت امین ا... می‌خوانیم؛ «خدایا من را پیرو روش‌های اولیایت قرار ده». اولیای خدا، فرزند دوست بودند و به فرزندآوری اهتمام داشتند. پیامبر(ص) فرموده است: «ازدواج کنید و فرزند بیاورید و زیاد شوید که نسل شما مومنان مایه مباهات من در روز قیامت است». خوب است در این زمینه نگاهی به سیره ائمه معصومین(ع) بیندازیم.

آریا جوان


برای چه زندگی می کنیم؟
انسان باید بداند در چه دنیایی زندگی می‌کند و در آن چه وظیفه‌ای دارد و هدف از آمدنش چه بوده است؟ اگر نگاه انسان به دنیا، محلی برای راحتی باشد و بخواهد از سختی‌ها و زحمت‌ها فرار کند، در این صورت به خیلی از کارها تن نخواهد داد. چنین انسانی از فرزند آوردن نیز فرار می‌کند. او فکر می‌کند دنیای بدون رنج امکان دارد! این دنیا بدون زحمت نیست و اگر کسی از تحمل این رنج، به ویژه رنج شیرین فرزندآوری فرار کند، دردسر دیگری برای او درست می‌شود که معلوم نیست تحمل آن، ثواب داشته باشد. فرزند آوردن و بزرگ کردن او، زحمتی است که لذت و شیرینی دارد و گمان نمی‌کنم تحمل رنجی به اندازه رنج فرزندآوری و تربیت فرزند، شیرین بوده و ثواب داشته باشد؛ شیرینی رنج به این خاطر است که خدای متعال به پدر و مادر، به ویژه به مادر مهر و محبت می دهد.
یک فرزند فاسد هم زیاد است
یکی از بهانه‌ها برای فرزند نیاوردن، وقت نداشتن و کمبود فرصت است. بدیهی است که فرزند داشتن، مستلزم صرف وقت برای نگهداری و تربیت اوست. این‌که پیامبر(ص) فرمودند: «من به زیادی جمعیت امتم افتخار می کنم»، منظورشان مسلمان واقعی، یعنی مسلمان تربیت شده، متعهد و متدین است، نه مسلمان بی نماز و بزهکار. در روایات، افرادی راکه صرفا اسم مسلمان دارند مسلمان واقعی ندانسته‌اند؛ پیامبر(ص) می‌فرمایند: «هرکس شب را صبح کند در حالی که دغدغه امور مسلمانان را ندارد، مسلمان نیست». پس ایشان که فرمودند دوست دارم جمعیت مسلمانان زیاد بشود و روز قیامت به کثرت آن‌ها مباهات می‌کنم، مباهات به انسان های تربیت شده است و الا یک فرزند فاسد نیز زیاد است. غرض این است که به هر حال تربیت فرزند در مسیر اهداف اسلامی، مستلزم صرف وقت است و برخی به این بهانه که وقت ندارند، فرزند نمی‌آورند و می گویند وقت نداریم.
چرا وقت تربیت فرزند نداریم؟!
مشکل چنین انسان هایی نداشتن برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی است. اگر کسی در زندگی برنامه‌ریزی داشته باشد و وقت خود را با اولویت‌بندی و محاسبه صرف کند، می‌تواند همه کارهایش را انجام دهد. بزرگان گفته‌اند: «توزیع الوقت، توسیع الوقت»؛ توزیع و تقسیم کردن وقت، سبب وسعت پیدا کردن آن می‌شود. طبیعی است که اگر انسانی، وقت را هدر بدهد و کارهایش را اولویت‌بندی نکند، نمی‌تواند کارها را به اتمام برساند.
ارزش زن در چیست؟
یکی از شبهات و ابهامات درباره فرزندآوری فهم نادرست از نقش و جایگاه ویژه زنان است. بیش از دو دهه است که جریان‌های غیر دینی خارج و داخل کشور با حرکتی خزنده و تدریجی سعی کرده‌اند در نگرش به زن و جایگاه او و نقش و کارآمدی مادر تغییر اساسی ایجاد کنند؛ حضور بی قید و شرط زن را در جامعه تبلیغ کرده‌اند و ارزش او را به این حضور گره زده‌اند. در یک دوگانه باطل، زن را به اجتماعی و غیراجتماعی تعریف کرده و سپس زن اجتماعی را به غلط این گونه تعریف کرده‌اند که زنی است که درآمد مستقل داشته باشد، در خانه نماند و با اطرافیان خود اعم از زنان و مردان، خیلی راحت و بدون محدودیت تعامل داشته باشد. در حالی که باید مشخص شود که ارزش زن به چیست؟ آیا صرفا به تولید ثروت و دوشادوش مردان کار کردن است؟ آیا به گوشه گیری و انزوا و صرف خانه‌داری است؟ یا می‌توان ارزش زن را با ترکیب این دو با رعایت اولویت‌ها تعریف کرد؟

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/388504/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

اوسمار فصل بعد هم روی نیمکت خواهد بود؟

سهرابیان: تا 10 روز آینده آماده هستم

کلوپ با آن کارش لیورپول را کشت

نویدکیا به هیچکس باج نمی‌دهد

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

خرس خانگی یک روس

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال