آریا جوان

آخرين مطالب

آیا کمبود ویتامین دی باعث کرونا می‌شود؟ دانش

آیا کمبود ویتامین دی باعث کرونا می‌شود؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - پژوهشگران با بررسی سطح ویتامین دی در مبتلایان متوجه شدند که ویتامین دی بر میزان ابتلای بیماران به کووید-19 تاثیر زیادی می‌گذارد، اما مصرف بیش از حد آن نیز عواقبی دارد.

ویروس کرونا همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد. محققان پس از مطالعه داده‌های جهانی درباره میزان مبتلایان ویروس کرونا ، رابطه‌ای چشمگیر بین کمبود شدید ویتامین دی و میزان مرگ‌ومیر کشف کرده‌اند. تحقیقاتی که در زمینه چگونگی رفتار با ویروس کرونا انجام شده نتایج جالبی راجع به سطح ویتامین دی در بیماران به دست داده است.
طبق گزارش «cnet»، این گروه تحقیقاتی که در دانشگاه نورث‌وسترن فعالیت می‌کنند تجزیه و تحلیلی آماری از داده‌های بیمارستان‌ها و کلینیک‌های سراسر چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ایران، کره‌جنوبی، اسپانیا، سوئیس، انگلستان و آمریکا ارائه کرده‌اند.
محققان دریافتند بیماران کرونایی متعلق به کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا و انگلستان که میزان مرگ‌ومیر بالایی دارند در مقایسه با بیماران کشورهایی که چندان تحت تاثیر این ویروس قرار نگرفته‌اند سطح ویتامین دی پایین‌تری داشتند. پژوهشگران هشدار می‌دهند این بدان معنا نیست که همه (خصوصاً آنهایی که کمبود ویتامین واضح ندارند) باید مصرف مکمل‌ها را شروع کنند.

آریا جوان


وادیم بکمن (Vadim Backman) از دانشگاه نورث‌وسترن می‌گوید: «من گمان می‌کنم برای مردم مهم است که بدانند کمبود ویتامین D می‌تواند در مرگ‌ومیر نقش موثری داشته باشد، اما نیازی نیست که به همه ویتامین D برسانیم. این مساله نیاز به مطالعه بیشتر دارد و امیدوارم که کار ما علاقه‌مندان را وارد این حوزه کند تا مطالعات بیشتری انجام دهند. همچنین ممکن است داده‌ها مکانیسم مرگ‌ومیر را آشکار کنند که در صورت اثبات، می‌تواند منجر به اهداف درمانی جدید شود.»
نویسندگان این مقاله بکمن استاد مهندسی زیست‌پزشکی در دانشکده مهندسی مک‌کورمیک در نورث‌وسترن و علی دانشخواه، پژوهشگر پسادکتری، همکار تحقیقاتی در آزمایشگاه بکمن و نویسنده اول مقاله است. بکمن و تیمش پس از آنکه متوجه تفاوت‌های غیرقابل توضیح در میزان مرگ‌ومیر کووید-19 از کشوری به کشور دیگر شدند، به بررسی میزان ویتامین D پرداختند. برخی از افراد این نظریه را به دست دادند که اختلاف در کیفیت مراقبت‌های بهداشتی، توزیع سن، آمار آزمایش یا گونه‌های مختلف این ویروس ممکن است در میزان مرگ‌ومیر دخیل باشد. اما بکمن همچنان درباره این فاکتورها تردید داشت.
بکمن توضیح می‌دهد: «به نظر نمی‌رسد هیچ یک از این عوامل نقش مهمی داشته باشند. سیستم مراقبت‌های بهداشتی در شمال ایتالیا یکی از بهترین‌ها در جهان است. حتی اگر بیماران را در یک گروه سنی مشابه قرار دهیم هم تفاوت در مرگ‌ومیر وجود دارد. اما میزان کمبود ویتامین دی رابطه چشمگیری با مرگ افراد دارد.»
بکمن و تیم او با تجزیه و تحلیل داده‌های بیماران مبتلا در سراسر جهان رابطه‌ای جدی بین سطح ویتامین D و توفان سایتوکاین (بیماری التهابی شدید ناشی از سیستم ایمنی بیش‌فعال) و همچنین ارتباط بین کمبود ویتامین D و مرگ‌ومیر کشف کردند.

آریا جوان


دانشخواه می‌گوید: «توفان سایتوکین می‌تواند به شدت به ریه‌ها آسیب برساند و منجر به بروز سندرم دیسترس حاد تنفسی و مرگ در بیماران شود. این همان چیزی است که به نظر می‌رسد اکثر بیماران مبتلا به کووید-19 را از بین برده، و تنها تخریب ریه‌ها توسط خود ویروس عامل اصلی نبوده است. این عوارض ناشی از نقص در سیستم ایمنی بدن است.»
این دقیقاً همان جایی است که بکمن معتقد است ویتامین دی نقش مهمی در عملکرد ویروس بازی می‌کند. ویتامین دی نه تنها سیستم ایمنی ما را تقویت می‌کند، مانع از فعال شدن سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود؛ این بدان معنی است که داشتن مقادیر سالم ویتامین دی می‌تواند بیماران را در برابر عوارض شدید و مرگ ناشی از کووید-19 محافظت کند.
بکمن می‌گوید این ارتباط به توضیح ناشناخته‌های بسیاری که از این ویروس وجود دارد کمک می‌کند. یکی از آنها این است که چرا کودکان کمتر از بزرگسالان جان خود را از دست دهند. کودکان هنوز سیستم ایمنی اکتسابی کاملاً تکامل‌یافته‌ای ندارند، که دومین عامل دفاعی سیستم ایمنی بدن است و احتمالاً بیش از حد واکنش نشان می‌دهد. بکمن ادامه می‌دهد: «کودکان در درجه اول به سیستم ایمنی اولیه خود تکیه می‌کنند که این مساله ممکن است دلیل پایین بودن میزان مرگ‌ومیر آنها را توضیح دهد.»

آریا جوان


بکمن عقیده دارد مردم می‌بایست توجه داشته باشند که نباید مقدار زیادی ویتامین دی مصرف کنند زیرا ممکن است عوارض جانبی منفی بر جا بگذارد. او می‌گوید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد تا بفهمیم چگونه می‌توان از ویتامین دی به طور موثر در محافظت در برابر عوارض کووید-19 بهره برد.
بکمن در پایان می‌گوید: «دشوار است که بگوییم چه دزی برای کووید-19 مفید است. با وجود این، روشن است که کمبود ویتامین دی مضر است و با مکمل‌های مناسب می‌توان به راحتی این کمبود را برطرف کرد. این ممکن است نشانه دیگری برای کمک به محافظت از افراد آسیب‌پذیری مثل بیماران آفریقایی‌آمریکایی و سالخوردگان باشد که معمولاً کمبود ویتامین دی دارند.»
بکمن مدیر مرکز ژنتیک فیزیکی و مهندسی نورث‌وسترن و مدیر دانشیار فناوری تحقیق و زیرساخت‌ها در مرکز جامع سرطان رابرت اچ‌لوری در دانشگاه نورث‌وسترن است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/392554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

لحظات حساس از نجات نوزاد 3 روزه توسط هلال احمر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران