آریا جوان

آخرين مطالب

فراکسیون‌های عجیبی که در مجلس حاشیه ساز شد نگاه سیاسی

فراکسیون‌های عجیبی که در مجلس حاشیه ساز شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - باشگاه خبرنگاران / فراکسیون‌ها برای رسیدگی به مشکلات مردم در مجلس تشکیل می‌شوند، اما برخی از آنها اولویتی برای کشور به حساب نمی‌آیند.
تشکیل فراکسیون‌ها در مجالس از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه فراکسیون‌ها برای رسیدگی به مشکلات مردم در مجلس تشکیل می‌شوند و می‌توانند همپای کمیسیون‌ها نقش مثمری داشته باشند. در واقع فراکسیون‌ها در نحوه استفاده از اهرم‌های نظارتی، ارائه و تصویب طرح‌ها، لوایح و برنامه‌ها می‌توانند، نقش آفرینی کنند، اما نکته‌ای که توجه ما را به خود جلب کرد، تشکیل فراکسیون‌هایی است که در ابتدای شکل گیری هر مجلس با عناوین مختلف با سرعت تشکیل می‌شوند، اما بعد از مدتی به فراموشی سپرده شده و به غیر از نام و عنوان از آن‌ها چیزی باقی نمی‌ماند و عملا فعالیتی از آن‌ها به چشم نمی‌خورد.
حمیدرضا فولادگر که دوره هفتم، هشتم، نهم و دهم نماینده مردم اصفهان در مجلس بود، می‌گوید، در مجالس قبل، گاهی اوقات یک فراکسیون 140 عضو داشت، اما در موضوع حساس تنها 70 نفر اعلام‌نظر می‌کردند و در واقع بیشتر افراد اسمی و روی کاغذ عضو فراکسیون بودند.
در این میان نام برخی از فراکسیون‌های عجیب و غریب نیز به چشم میخورد، فراکسیون‌هایی که به گفته برخی از نمایندگان موجب پایین آوردن شان مجلس و وکلای ملت می‌شوند یا فراکسیون‌هایی که موازی کاری می‌کنند و اصلا بود و نبود آن‌ها فایده‌ای برای مجلس ندارد.
تشکیل فراکسیون‌های «سیر و عدس» اولویت کشور است؟
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در مورد تشکیل فراکسیون‌ها در ابتدای دوره یازدهم مجلس، گفت که تاکنون حدود 100 درخواست تشکیل فراکسیون به هیئت رئیسه مجلس واصل شده که تعداد آن‌ها همچنان رو به افزایش است، البته تعدادی از فراکسیون‌ها عملا در مسیر موازی با یکدیگر حرکت می‌کنند و ما شاهد موازی کاری در تشکیل این فراکسیون‌ها هستیم؛ به عنوان مثال فراکسیون تعاون و کار و فراکسیون تعاون و همیاری از جمله مواردی است که درخواست تشکیل آن‌ها به هیئت رئیسه واصل شده است که هر سه یک مسیر را دنبال می‌کند.
سلیمی همچنین با تاکید بر اینکه تشکیل فراکسیون‌های دیگری همچون فراکسیون عدس و سیر به هیئت رئیسه واصل شده است، گفت سؤال اینجاست که شأن یک فراکسیون در این حد پایین آورده شود؟ با توجه به این موارد هیئت رئیسه تصمیم گرفته تا فعلا جلوی تشکیل فراکسیون‌ها گرفته شود تا سازوکار مناسبی برای تشکیل آن‌ها در نظر گرفته شود، البته در مورد فراکسیون‌هایی همچون روحانیت و ایثارگران خط مشی آن‌ها مشخص است و امکان تشکیل فراکسیون همسو و موازی با آن‌ها وجود ندارد.
محمدرضا رضایی کوچی، عضو کمیسیون عمران مجلس هم معتقد است که تعدادی از فراکسیون‌ها، در مسیر موازی با یکدیگر حرکت می‌کنند یا برخی از فراکسیون‌ها مانند فراکسیون عدس و سیر که به هیئت رئیسه ارسال شده‌اند که نیاز کشور نیست. در واقع 90 درصد کار‌هایی که در فراکسیون‌ها انجام می‌شود، در کمیسیون‌ها هم وجود دارند و تنها موجب گرفتن زمان نمایندگان می‌شود، وگرنه تمام فعالیت‌هایی که در فراکسیون‌ها انجام می‌شود، طبق آیین نامه در کمیسیون‌ها نیز پیش بینی شده است.
رضایی کوچی همچنین تاکید می کند: تعداد فراکسیون‌ها بسیار زیاد است، در حالی که اصلا نیازی به برخی از آن‌ها نیست، به عنوان مثال فراکسیون‌هایی مانند عدس و سیر در کمیسیون کشاورزی هم قابلیت بررسی دارند و لازم نیست فراکسیون جدایی برای آن تشکیل شود.
فولادگر نماینده ادوار مجلس هم ضمن انتقاد از موازی‌کاری برخی فراکسیون‌ها گفت که کمیسیون‌های تخصصی و فراکسیون‌های اصلی نقش مهمی در گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم دارند، لذا موضوعات کشور را باید اولویت‌بندی کرد و برخی مباحث را در خود فراکسیون‌های اکثریت به‌صورت موضوعی درآورد و برای آن کمیته تعیین کرد.
او با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های تخصصی، براساس علایق افراد شکل می‌گیرد، خواستار ساماندهی فراکسیون‌ها شد. او همچنین یاد آور شد که در دوره‌های نهم و دهم هم فراکسیون‌های تخصصی با یکدیگر هم‌پوشانی داشتند و دو فراکسیون با یک موضوع و محتوا، ولی با تفاوت اسم کار می‌کردند.
فولادگر معتقد است که یکی‌دیگر از فراکسیون‌ها، مربوط به مسائل قومی و منطقه‌ای است که نباید خیلی در مجلس به‌صورت پررنگ مطرح شود. ویژگی مجلس این است که از تمام ایران، قومیت‌ها، مذهب شیعه اثنی‌عشری که مذهب اصلی کشور است تا مذاهب و اقلیت‌ها حضور دارند و چنانچه گرایش‌های قومی خیلی پررنگ مطرح شود به وحدت و انسجام ملی ضربه می‌زند.
او ادعا می‌کند که برخی فراکسیون‌ها حتی عنوان خوبی هم ندارند، لذا نباید برای هر طرح یا هر شخصیت محبوب مدنظر خود فراکسیون راه بیندازیم، به‌طور مثال شهید دیالمه نماینده برجسته‌ای در مجلس اول بود و در همان سال 60 شهید شدند و از این شهدا کم نداریم که اگر بخواهیم به تعداد این شخصیت‌های عزیز فراکسیون داشته باشیم، امکان‌پذیر نیست.
وزارتخانه‌ها در صدد جهت دهی ذهن وکلای ملت
سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه اخبار و اطلاعاتی به گوش می‌رسد که وزارتخانه‌ها قصد تشکیل تعدادی از این فراکسیون‌ها نقش دارند، گفت که برخی از وزارتخانه‌ها سعی دارند تا از این طریق بتوانند ذهن نمایندگان را جهت‌دهی کنند و در مجلس شورای اسلامی نفوذ داشته باشند که این باعث کندی تیغ نظارت نمایندگان و همچنین تأثیر وزارتخانه‌ها بر روند قانون گذاری می‌شود.
فولادگر هم در این باره می‌گوید که بعضی از فراکسیون‌های تخصصی خودجوش و برخی هم از خارج تشکیل می‌شود و یک نهادی سعی دارد از بیرون مجلس، نمایندگان را با برنامه‌های خود هماهنگ کند و حتی برخی جلسات را بیرون مجلس برگزار می‌کردند. به گفته این نماینده دوره‌های نهم و دهم، حتی این اتفاق افتاده که یک فراکسیون در دفتر فلان رئیس دستگاه یا وزیر جلسه برگزار کرده است، بنابراین فراکسیون‌هایی که از بیرون مجلس ساخته می‌شود بیشتر با هدف هماهنگی با دستگاه اجرایی شکل می‌گیرد که درست نیست و استقلال نمایندگان را زیرسوال می‌برد.
رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران هم از دیگر نمایندگانی بود که در خصوص جهت دهی ذهن وکلای ملت می‌گوید که گاهی اوقات در برخی موضوعات، دستگاه‌ها موضوعی را دنبال می‌کنند که دولت به آن توجه نمی‌کند و دستگاه‌ها نیاز به قانون گذاری در این مورد دارند، طبیعی است که میتوانند از طریق مجلس این موضوع را دنبال کنند. اما دستگاه‌ها نمی‌توانند ذهن نمایندگان را جهت دهند، چراکه وکلای ملت آنقدر باهوش هستند که در زمین دولت بازی نکنند.
برای جلوگیری از فراکسیون‌های بی اهمیت چه باید کرد؟
رئیس کمسیون عمران، با اشاره به راهبردی برای جلوگیری از تشکیل فراکسیون‌های موازی و کم اهمیت گفت که این موضوع باید در آیین نامه مجلس ذکر شود تا از تشکیل فراکسیون‌های موازی و متعدد جلوگیری شود، چراکه بسیاری از آن‌ها کار موازی با کمیسیون‌ها را انجام می‌دهند.
همچنین سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس برای حل مشکلات موجود در این زمینه تاکید کرد که در حال حاضر به دنبال این هستیم که فراکسیون‌های موازی تشکیل نشود، بنابراین ساز و کار جدیدی را برای فراکسیون‌ها تعریف خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/404311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمعیت 3 نفره خانواده پیکسل 9 گوگل دوباره تایید شد

رودخانه مخفی در مکزیک

مولودی خوانی در مسجد گوهرشاد

استوری/ تو که آخر گره رو وا می کنی امام رضا

استوری/ هیچکس در من جنونم را به تو باور نکرد

دست خالی پلتفرم‌ها و منوی محدود تلویزیون برای سینما

روایت طنز حسن ریوندی از عرق سوز شدن در تابستان

جزئیات از بازداشت متهم پرونده زهره فکور

اقدام غیرمنتظره جنیفر لوپز درباره یک روحانی ایرانی

بازگشت غافلگیرکننده مهران مدیری با یک سریال و شروعِ پیش‌تولید «پایتخت»

سکانسی از شهر زیبای اصغر فرهادی

سردار آزمون: بردیف بهترین مربیم بود

نصرالله عبداللهی: تیم نکونام باید حمله کند و نترس بازی کند

توخل: بسیار بعید است که در بایرن بمانم

دعوت مدیر ورزشگاه دستگردی به جلسه بازی پرسپولیس

اینتر قرارداد اینزاگی را 5 دقیقه‌ای تمدید می‌کند!

رئیس بایرن از صعود تیمش به فینال سی‌ال مطمئن نیست

رئیس اتلتیکومادرید امشب طرفدار رئال است!

از افشاگری داور فوتبال تا بدل صدام حسین در ورزشگاه

امباپه دوست داری رئال به فینال برود یا بایرن مونیخ؟

اینستاگرام vs واقعیت!

4 ترفند خانه داری که هر خانمی باید بدونه

صحبت‌های رهبر انقلاب و وحید شمسایی در دیدار امروز تیم ملی فوتسال با ایشان

خبرنگار عراقی مدعی شد: بارزانی در سفر به ایران، تعهداتی داد

اتفاقی که برای احمدی‌نژاد در مجارستان افتاد

طراحی بسیار جذاب با قیمت جذاب‌تر؛ گوشی‌های اکسون 60 و 60 لایت رونمایی شدند

اینتل درباره قطع ارتباط تجاری با هواوی بیانیه صادر کرد

مشتریان صرافی سقوط‌کرده FTX پول خود را پس می‌گیرند

برگی از تاریخ/ سرنوشت تلخ زنان فرانسوی پس از خوش آمدگویی به سربازان آمریکایی

رنگین کمان زیبا در آسمان تهران

طرحی جالب در پیاده‌روهای کرمان

حرکت جالب یک گربه برای آسیب نزدن به دختر بازیگوش!

توضیحات یک ایرانی در مورد اوضاع آب لوله کشی در آمریکا

مجری برنامه‌های پاورقی و سیدخندان: اخراج نشدم، مسافرت رفتم

بازیگر «بازی تاج و تخت» درگذشت

«در سایه سرو» به جشنواره مورد تایید اسکار در اسپانیا راه یافت

تولید «من نقش راکی را بازی می‌کنم» به‌کارگردانی پیتر فارلی

تمرینات سنگین بدنسازی ابرقهرمان معروف هالیوود

«آنارشی»؛ فیلم‌اولی که به کن رسید

«ایزابل هوپر» رئیس هیات داوران ونیز شد

بی‌فایده برای دو تیم نارنجی

دستورالعمل سازمان لیگ درباره جلوگیری از حاشیه‌های غیرمتعارف

مشخص شدن رقبای سرلک در مسابقات جهانی گزینشی المپیک

ناصر الخلیفی، مرد پروژه‌های شکست‌خورده!‏

سانتیاگو برنابئو در فاصله 3 ساعت تا شروع بازی رئال مادرید - بایرن مونیخ

پیروزی هر سه تیم مدعی و توقف خانگی نفت

تفسیر بایرن از دیدار با رئال: دوئل آلمانی‌ها!

عجیب‌ترین تصمیم کمک داور در تاریخ لیگ‌برتر!

رئیس سازمان انرژی اتمی: انرژی هسته‌ای اقتدارآفرین و ثروت‌ساز است

اُمناء اطلاعیه داد؛ تاکید بر لزوم تغییر در ساختار و مدیریت مجلس آینده