آریا جوان

آخرين مطالب

حواس‌تان به استخوان‌تان باشد خواندنی

حواس‌تان به استخوان‌تان باشد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - استخوان‌ها نقش حیاتی در سلامت بدن ما ایفا می‌کند؛ به طوری که علاوه‌بر حفظ ساختار کلی و شکل ‌دادن به اندام‌ها، از آنها نیز حفاظت کرده و باعث استحکام عضلات شده و کلسیم را در خود ذخیره می‌کند.

استخوان‌ها نقش حیاتی در سلامت بدن ما ایفا می‌کند؛ به طوری که علاوه‌بر حفظ ساختار کلی و شکل ‌دادن به اندام‌ها، از آنها نیز حفاظت کرده و باعث استحکام عضلات شده و کلسیم را در خود ذخیره می‌کند.
ساختن استخوان‌هایی قوی و مستحکم از دوران کودکی و نوجوانی آغاز می‌شود و هرچه سن بالاتر می‌رود، اهمیت حفظ سلامت استخوان‌ها بیشتر احساس می‌شود. مصرف انواع مواد غذایی مقوی و ورزش و فعالیت بدنی، دو رکن اساسی برای داشتن استخوان و اسکلتی سالم است. اما بحران همه‌گیری کووید-19 و محدود شدن ترددها و اصرار دولت‌ها به در خانه ماندن شهروندان، این شرایط را کمی دشوارتر کرده است. فعالیت‌های روزمره مانند رفتن به اداره و دانشگاه و مدرسه، ناخودآگاه با فعالیت بدنی همراه است.
اما در خانه ماندن، همین مقدار کم فعالیت را هم از ما دریغ کرده است. با وجود این‌که برخی با برنامه‌ریزی دقیق سعی کرده‌اند در خانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را حفظ کنند، اما بیشتر شهروندان با مشکل بی‌تحرکی روبه‌رو شده ‌اند که می‌تواند تبعات خطرناکی را برای سلامت عمومی و استخوان‌ها به‌دنبال داشته باشد.رعایت برخی نکات تغذیه‌ای و مصرف ‌نکردن برخی موادغذایی مضر، می‌تواند به شما در این مسیر کمک کند تا استخوان‌های‌تان سالم‌تر بماند.
نمک زیاد را حذف کنید
نمک علاوه‌بر این‌که برای سلامت قلب و عروق مضر است، می‌تواند خطرات استخوانی هم به‌دنبال داشته باشد. هرچه نمک بیشتری در رژیم غذایی خود مصرف کنید، بدن شما کلسیم بیشتری از دست می‌دهد و از بین رفتن کلسیم ذخیره در بدن هم به‌ معنای تهدید سلامت استخوان‌های شماست. غذاهایی مانند نان، پنیر، سوسیس و کالباس، چیپس و انواع تنقلات شور حاوی مقادیر بالای نمک هستند. البته لازم نیست به‌طورکلی نمک را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید؛ کافی است روزانه کمتر از 2300 میلی‌گرم سدیم مصرف کنید.
چند ساعت بی‌تحرک نمانید
روزهای در خانه ماندن، فرصت مغتنمی است که به تماشای فیلم‌های مورد علاقه‌تان بپردازید یا کتاب بخوانید و در این حالت، افراد بی‌تحرک در یک جا می‌نشینند و اغلب تنقلات میل می‌کنند؛ عادتی که تحرک را از شما می‌گیرد و استخوان‌ها را ضعیف می‌کند. برای قوی‌تر شدن استخوان‌ها، تحرک‌تان را بیشتر کنید. وقتی وزن تمام بدن و پاها روی استخوان‌هاست، باید آنقدر قدرت داشته باشد که وزن آنها را تحمل کند. این باعث می‌شود استخوان‌ها و ماهیچه‌ها برخلاف جاذبه زمین عمل کند.
مصرف نوشابه در قرنطینه ممنوع
در حالت کلی، پزشکان همیشه توصیه می‌کنند از مصرف نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار به‌شدت خود‌داری کنید. این نوشیدنی‌ها دشمن سرسخت استخوان‌ها هستند که با تسریع فرآیند دفع کلسیم از بدن، سلامت استخوان‌ها را به‌خطر انداخته و استخوان‌ها را مستعد پوکی می‌کند. علاوه‌بر این، نوشیدن قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار دیگر مانند چای هم عملکرد تخریب‌کننده‌ای مانند نوشابه دارد. بیشترین خطر زمانی شما را تهدید می‌کند که به‌جای مصرف شیر و دیگر نوشیدنی‌های حاوی کلسیم، خوردن نوشابه را ترجیح می‌دهید. مصرف زیاد چای و قهوه در طول روز، کلسیم ذخیره‌شده در استخوان‌ها را دفع می‌کند.
دریافت ویتامین D را فراموش نکنید
شاید یکی از جدی‌ترین عوارض در خانه ماندن، کاهش سطح ویتامین D بدن افراد باشد. به طور معمول، بدن ما ویتامین D بسیار پایینی تولید می‌کند؛ بنابراین لازم است از طریق مواد غذایی و به‌ویژه نور آفتاب، کمبود این ویتامین را در بدن جبران کنید. از آنجا که پرتوهای نور خورشید و قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست و بیماری‌های پوستی را افزایش دهد، بهتر است این زمان را محدود کنید.
برای این‌که این کار را در دوران قرنطینه انجام دهید، تا حد امکان هفته‌ای چند مرتبه و هر بار بین 10 تا 15 دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. می‌توانید پنجره‌های اتاق را باز بگذارید تا نور به‌طور مستقیم و نه از پشت شیشه‌ها به بدنتان برسد. سن و سال شما، رنگ پوست و این که چه زمانی از سال است و نیز محل زندگی شما می‌تواند در دریافت ویتامین D بدن شما تأثیرگذار باشد. غلات غنی‌شده، آبمیوه‌ها و شیرهایی مثل شیر بادام، شیر سویا، شیر برنج و دیگر شیرهایی که پایه گیاهی دارد و نیز مواد لبنی کم‌چرب، جزو آن دسته از موادغذایی است که می‌تواند به تأمین ویتامین D موردنیاز بدن شما کمک کند.
سیگار را کنار بگذارید
فاصله‌گذاری اجتماعی و ماندن در خانه شاید بهترین فرصت برای ترک عادت‌های غلطی مثل سیگار‌کشیدن باشد. زمانی که به‌طور مداوم دود سیگار را استنشاق می‌کنید، بدن نمی‌تواند بافت استخوانی سالمی بسازد. هرچه سال‌های سیگار کشیدن‌تان بیشتر باشد، استخوان‌های‌تان بیشتر تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. اما اگر بتوانید عادت سیگار کشیدن را کنار بگذارید، می‌توانید به درمان وضعیت استخوان‌های‌تان امیدوار باشید؛ به طوری که این خطر کاهش یافته و سلامت استخوان‌های‌تان به‌مرور بهبود یابد؛ هرچند ممکن است چند سالی طول بکشد.
داروهایی که دشمن استخوان‌ها می‌شود
گاهی مصرف برخی داروها به‌ویژه در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات مخربی بر استخوان‌ها داشته باشد. بعضی داروهای ضد‌صرع و گلوکوکورتیکوئیدهایی مانند پریدنیزون و کورتیزون کاهش حجم استخوان‌ها را به‌دنبال دارد. داروهای ضدالتهابی مانند گلوکوکورتیکوئیدها در مواردی مثل آرتروز، لوپوس، آسم و بیماری کرون تجویز می‌شود. اگر جزو گروهی هستید که از این قبیل داروها استفاده می‌کنید، باید بیشتر مراقب استخوان‌های‌تان باشید و تقویت‌کننده‌های بافت استخوانی را مصرف کرده و فعالیت بدنی‌تان را نیز افزایش دهید.
تراکم استخوان‌های‌تان را تقویت کنید
درست است که اضافه‌وزن از عوامل فشار بیش از حد روی استخوان‌هاست اما کاهش وزن بیش از حد نیز با توجه به کم‌ بودن حجم استخوانی، از عوامل مستعدکننده شکستگی استخوان‌هاست. اگر استخوان‌های ظریفی دارید، سعی کنید از دوران فاصله‌گذاری اجتماعی به بهترین شکل برای تقویت استخوان‌های خود استفاده کرده و با پزشک درباره مصرف بیشتر کلسیم در رژیم غذایی‌تان مشورت کنید.پزشک با بررسی بیشتر می‌تواند علت اصلی کاهش وزن شما را شناسایی کند. گاهی اختلال در غذا خوردن یا دیگر شرایط جسمانی شما از لحاظ پزشکی می‌تواند علت لاغر بودن شما باشد.
سبزیجات برگ سبز غنی از کلسیم
معمولا پزشکان توصیه می‌کنند برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن از مواد لبنی به‌مقدار زیاد استفاده کنید. اما تحقیقات نشان می‌دهد سبزیجات هم مقادیر بالایی کلسیم در خود دارد. اما اگر به دنبال منبع خوبی از کلسیم هستید، از مصرف سبزیجات برگ سبزی مانند کلم چینی و کاهو غافل نشوید. یک فنجان سبزیجات مانند شلغم پخته حدود 200 میلی‌گرم معادل مصرف روزانه 20درصد کلسیم را شامل می‌شود. علاوه‌بر این، سبزیجات دارای برگ سبز حاوی ویتامین K هم هستند که خطر بروز پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.
غذاهایی برای استخوان‌های شما
به‌جز تمام کارهایی که برای حفظ سلامت استخوان‌ها می‌توانید همیشه و به‌ویژه در دوران قرنطینه انجام دهید، مصرف انواع موادغذایی مقوی توصیه مهمی است. در این میان، موادغذایی حاوی منیزیم و پتاسیم به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. کمبود منیزیم در بدن، تعادل ویتامین D را در بدن به‌هم می‌زند که این امر به طور مستقیم بر سلامت استخوان‌ها اثرگذار است. پتاسیم، اسید را در بدن خنثی می‌کند و این امر می‌تواند کلسیم را از استخوان‌های شما خارج کند. با مصرف یک سیب‌زمینی شیرین متوسط بدون نمک که 31 میلی گرم منیزیم و 542 میلی‌گرم پتاسیم دارد، می‌توانید به سلامت استخوان‌های‌تان کمک کنید.
مرکبات، سدی در برابر کاهش حجم استخوان
یمرکبات معمولا حاوی ویتامین C است که از کاهش حجم استخوان‌ها جلوگیری می‌کند. گریپ‌فروت از دیگر مرکباتی است که 88 میلی گرم ویتامین C دارد و نیاز روزانه بدن شما به ویتامین C را تأمین می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/466011/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی النصر 3 - الخلیج 1

اوسمار: یادتان نرود با تیم سوم لیگ بازی داشتیم

مورایس: اگر من را نخواهند می‌روم

مورایس: چرا این سؤال‌ها را از تیم‌های دیگر نمی‌پرسید؟

اوسمار: از نتیجه ناراحتم اما جنگیدیم

اوسمار: امروز باید صدرنشین می‌شدیم

اوسمار: تا آخرین لحظه برای قهرمانی می‌جنگیم

خلاصه بازی دورتموند 1 - پاری سن ژرمن 0

امیری: هنوز 15 امتیاز باقی مانده

اوسمار: هر بازی شرایط متفاوتی دارد

دورتموند برنده راند اول؛ پاریسی‌ها امیدوار به کامبک در خانه

ضربه سر فابیان رویز، خطرناک از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

شوت خطرناک فولکروگ در چهارچوب نبود

واکنش خوب دروازبان دورتموند روی شوت دمبله

شوت دمبله از روی دروازه دورتموند به بیرون رفت

شکایت باشگاه سپاهان از پرسپولیس

پرسپولیس، پرتماشاگرترین با بلیت 300 هزار تومانی

قیمت پیکسل 8A احتمالاً نسبت به نسل قبل افزایش نخواهد یافت

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

هادی محمدی: امید به صورت دابو ضربه زد

جو فوق العاده دیوار زرد دورتموند

فقط صدای رضا عنایتی!

نماینده ایران در فینال غرب آسیا زنده ماند

غرامت سنگین بایرن برای همکاری با جانشین توخل

کنایه تند نورافکن به ناکامی پرسپولیس!

درویش با یحیی گل‌محمدی دوباره تماس گرفت

واکنش جواد نکونام به برکناری خطیر

شوت امباپه به تیر دروازه دورتموند برخورد کرد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به بانوان

سند برکناری علی خطیر از مدیریت استقلال

موج غول پیکر در تفرجگاهِ اسپانیا

کار کردنِ دستگاه MRI بدون پوشش

برگی از تاریخ/ معلم شهیدی که درس شهادت را در کلاس‌های شهامت تدریس کرد

حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین

بن کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟

دیدار الناز حبیبی و جواد عزتی در مشهد عاشقانه شد

ویدئویی جالب از بحث جومونگ و سوسانو وایرال شد

چهره‌ها/ حس مادرانه شبنم قلی‌خانی

دبل رونالدو مقابل الخلیج

باقری: کیفیت بازی‌های قبلی را نداشتیم

سحرخیزان: نتیجه‌ای که لایقش بودیم را نگرفتیم

شوت دمبله از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

مورایس: پرسپولیس از بهترین تیم های لیگ است

محمد ربیعی: مقصر این شکست من هستم

خطای عجیب عالیشاه روی یزدانی

بخش اول صحبتهای وحید امیری در پایان بازی پرسپولیس و سپاهان

بخش دوم صحبتهای وحید امیری در پایان بازی پرسپولیس و سپاهان

گل اول دورتموند به پاری‌سن‌ژرمن توسط نیکلاس فولکروگ

دبل کریستیانو رونالدو در بازی امشب النصر مقابل الخلیج

زنده: همراه با تحولات ناگهانی در استقلال