آریا جوان

آخرين مطالب

همکاری محیط‌زیست و وزارتخانه‌های بهداشت و کشور برای کاهش آلودگی صوتی سازمان حفاظت محیط زیست

همکاری محیط‌زیست و وزارتخانه‌های بهداشت و کشور برای کاهش آلودگی صوتی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با توجه به اهمیت کنترل آلودگی صوتی، سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزاتخانه کشور و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صدد جمع‌آوری اطلاعات و اندازه‌گیری آلایندگی صوتی هستند تا برنامه‌های کنترل مشخص و اجرا شود.

ایرنا ، رفتن به طبیعت و آرام گرفتن در آغوش آن همه سکوت و زیبایی، آرامش خاصی به انسان می بخشد، حتما شما هم این حس خوب را تجربه کرده اید که خود را به سکوت مطلق طبیعت سپرده باشید؛ تازه آن زمان است که به هیاهو و غوغای شهر پی می برید، امروزه علم ثابت کرده که حضور در طبیعت و بهره بردن از آرامش آن بهترین روش برای سلامت است، حتی روانشناسی محیطی نیز از جمله مباحث و علومی است که در سال‌های اخیر بسیار مورد بحث قرار گرفته و گسترش یافته است.
قطعا صدای دلنواز گذر آب، آواز خوانی پرندگان و سایه سار درختان هر روحی را نوازش می دهد و تازه می کند اما در مقابل صدای بوق های ممتد خودروها، موتورسیکلت ها، فروشندگان دوره گرد، خریداران لوازم دست دوم و صدها موارد دیگر که به وفور در کلانشهرها دیده می شود روح را می خراشد، این ظاهر ماجرا است چون متخصصان بهداشت معتقدند آلودگی های صوتی منشاء بسیاری از بیماری های اعصاب و روان در کودکان و بزرگسالان بوده و عامل پرخاشگری و کاهش آستانه صبر مردم در تعاملات اجتماعی است، همچنین نتایج چند تحقیق نشان داده که آلودگی صوتی در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است.
سیستم شنوایی انسان تحمل شنیدن صدایی محدود را دارد، تحقیقات نشان می دهد که 60 دسیبل حداکثر میزان آلودگی است که برای انسان قابل تحمل است و بالاتر از آن ممکن است باعث آسیب و ناراحتی شود این در حالی است که در قسمت هایی از تهران تا 90 دسیبل نیز گزارش شده است، تصور کنید که صبح با صدایی به اندازه 90 دسیبل از خواب بیدار شوید ، قطعا آن روز تمرکز لازم را برای انجام امور جاری نخواهید داشت.
مطابق تخمین سازمان بهداشت جهانی 25 درصد موارد کاهش شنوایی در مناطق شهری و صنعتی در نتیجه آلودگی صوتی بروز می‌کند که منشاء اصلی آن حمل و نقل عمومی و طراحی بد شهر و شهرسازی است، البته مطابق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی میزان آلودگی صوتی قابل تحمل عدد مطلقی نیست و بسته به زمانی است که فرد در معرض آن قرار می‌گیرید، اما عدد 85 دسیبل میزانی است که آسیب‌ها از آن شروع می‌شود و هرچه بالاتر برود در زمان کمتری آسیب بیشتری خواهد داشت.
بر اساس مطالعات انجام شده، شهر گوانگجو در چین دارای بیشترین میزان آلودگی صوتی در دنیاست، بعد از آن به ترتیب دهلی نو در هند، قاهره در مصر، بمبئی، استانبول و پکن در رتبه‌های بعدی قرار دارند، اما در مقابل شهر زوریخ سوئیس کمترین میزان آلودگی صوتی را دارد، وین، اسلو، مونیخ، استکهلم، دوسلدورف، هامبورگ و کلن در رتبه های بعدی قرار دارند. 
شرایط آلودگی صوتی در کلانشهرهای ایران نیز نگران کننده است، حد مجاز آلودگی صوتی در شهرهای ایران و در مناطق مسکونی برای بازه زمانی 7 صبح تا 10 شب برابر 55 دسیبل و برای 10 شب تا 7 صبح برابر 45 دسیبل اعلام شده است که با این حساب سه شهر تهران ، اصفهان و مشهد در معرض خطر هستند به طوری که در تهران در برخی نقاط تا 91 دسیبل، اصفهان 82 و مشهد 80 دسیبل گزارش شده است که باید برای رفع مشکل آلودگی صوتی، هرچه زودتر دست به کار شد بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کارگروه مشترکی تشکیل شد تا در زمینه آلودگی صوتی فعالیت کنند.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: آلودگی صوتی یکی از مسائلی است که در قانون هوای پاک به آن پرداخته شده است و یکی از مسائل مهم در سلامت روحی و روانی جامعه است بر این اساس کارگروه مشترکی میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد تا دو دستگاه بر روی صوت و عوارض ناشی از آن کار کنند، متاسفانه تاکنون در کشور بر روی آلودگی صوتی آنطور که باید کار نشده است.
وی به اقدام دیگری در این زمینه اشاره کرد و افزود: یکی از منابع اصلی آلودگی صوتی به ویژه در کلانشهرها خودروها و حمل و نقل عمومی است از این رو در قانون هوای پاک به آن پرداخته شده است و قرار شد که با همکاری وزارت کشور اندازه گیری آلودگی صوتی خودروها در روند معاینه فنی مشخص شود که این کار از ماه آینده آغاز خواهد شد.
تجریشی ادامه داد: در واقع بر اساس قانون هوای پاک سازمان محیط زیست باید حدود آلودگی صوتی را مشخص کند و آنرا به وزارت کشور ارائه دهد که تاکنون این اقدام صورت نگرفته بود؛ چندی پیش در جلسه ای که با وزارت کشور داشتیم قرار شد اطلاعات صوتی خودروهایی که برای معاینه فنی می روند جمع آوری و در یک بانک نگهداری شود و در مدت چهار ماه اطلاعات جمع آوری شده بررسی و سپس درباره اندازه گیری آلایندگی صوتی تصمیم گیری شود.
وی اظهار داشت: وزارت کشور درخواست کرد که حداقل به مدت یک سال گزینه آلودگی صوتی در معاینه فنی خودروها لحاظ نشود چون ممکن است تعداد زیادی از خودروها قادر به پاس کردن آن نباشند و نارضایتی ایجاد شود بنابراین پیشنهاد شد که فعلا صوت در معاینه فنی اعمال نشود اما اطلاعات در این زمینه جمع آوری و در بانکی نگهداری شود و بعد از آن تحلیل آماری بر روی آن صورت گیرد تا بفهمیم که آستانه تحمل چقدر است و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه چرا اکنون صوت در معاینه فنی لحاظ نمی شود گفت: وزارت کشور معتقد است که بهتر است در این زمینه زیاد سخت گیری صورت نگیرد چون ممکن است تعداد زیادی از خودروها مثلا 50 درصد قادر به پاس کردن آن نباشند. 

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/501740/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

برخورد وحشتناک کودک با شیشه مغازه حین دوچرخه‌سواری

پیاده شدن مسافر از اتوبوس در حال حرکت

عاقبت رانندگی با سرعت بالا در هوای مه آلود

یک جاده کوهستانی در کارپات رومانیایی

نحوه صحیح حمل کیسه‌های سنگین

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر

جوانمردی امیرالمؤمنین(ع) در جنگ ها

پرواز اندازه آدم رو برملا می‌کنه!

چه قاتل کیوتی هستی

علیرضا کمالی از فیلم هفت و نیم

واکنش اکانت اینستاگرام لالیگا به دو گل پیروزی‌بخش بلینگام

حیرت بارسلونا؛ داور ال‌کلاسیکو نمره قبولی گرفت

جنجال در فوتبال آفریقا به خاطر طراحی یک پیراهن!

واکنش کافو به لقب جالب لوکاس واسکز در رئال

مخالفت «وابا» با حضور حامد حدادی در شهرداری گرگان

اعتراض مدیرعامل چادرملو به لغو بازی سرنوشت‌ساز

آلومینیوم-پرسپولیس بدون تماشاگر می‌شود؟

سپاهان دوباره به خاطر هوادارانش جریمه شد

سخت‌ترین رقابت ورزشی در ایران

رونمایی از گزینه جذاب برای تراکتور

رفتن پیولی از میلان قطعی شد

احساسات و اختلالات شایع اگر هیولا بودند چه شکلی می‌شدند؟

5 باور غلط درباره ضدآفتاب که فکرش را نمی‌کردید!

کشف بقایای زنان شکنجه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی»

پوشش سنتی و دیدنی زنان اروپایی

تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد

جزئیات دادگاه منافقین/ قاضی: مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده

جزئیات دیدار رئیسی و مریم نواز شریف؛ توافق برای گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان

احکام جدید قاضی‌القضات؛ خلیلی و قطبی جایگزین مصدق و لاریجانی شدند

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

با طولانی ترین پل جهان آشنا شوید

شهری متروکه در نزدیکی چرنوبیل

بزرگترین آکادمی بودایی دنیا در چین

یکی از باورنکردنی ترین مکان های فیلیپین

خیلی خوب برای نجات جون زنش تلاش کرد!

دره زیبای باشو در پاکستان

لوکیشن سریال «متهم گریخت» 20 سال پس از پخش آن

مرگ حقه، میکروب بهانه است

واقعا ماجراجویی شگرفی بود

دلداری پرز به لاپورتا قبل از ال‌کلاسیکو!

عظیمی: تیم ملی در آرامش کامل قرار دارد