آریا جوان

آخرين مطالب

طرز تهیه استانبولی با رب به 2 روش اصیل خانگی دختران

  بزرگنمايي:

آریا جوان - استانبولی با رب غذایی است که هر کس آن را به سبک خاصی درست می‌کند. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این غذا برنج و رب گوجه فرنگی است و افراد بنا به ذائقه و سلیقه خود از گوشت، سیب زمینی یا لوبیا سبز در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.


سرویس آشپزی - استانبولی با رب ترکیبی خوشمزه از برنج، گوشت، رب گوجه فرنگی و سیب زمینی است. به گفته برخی نام این پلو از نوعی سیب زمینی به نام استانبولی (Istanbuli) گرفته شده که در دستور اصلی این غذا به کار می‌رفته است. ولی شما می‌توانید از هر نوع سیب زمینی در تهیه استانبولی با رب استفاده کنید و در هر صورت طعم مطلوبی دارد. طرز تهیه استانبولی با رب در مناطق مختلف و حتی در خانواده‌های مختلف فرق می‌کند. برخی استانبولی را فقط با برنج و رب گوجه فرنگی درست می‌کنند، برخی به آن سیب زمینی هم اضافه می‌کنند، عده‌ای دیگر گوشت و لوبیا سبز در آن به کار می‌برند.
1. طرز تهیه استانبولی با رب
این غذا برای 4 نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه نیز 30 دقیقه و زمان انتظار و پخت حدود 1 ساعت خواهد بود.

مواد لازم
برنج 2 پیمانه
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
سیب زمینی متوسط 3 عدد
گوشت چرخ کرده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
زعفران ساییده 1/4 قاشق چایخوری
ادویه 1/2 قاشق چایخوری

دستور تهیه:
برنج را با 2 قاشق غذاخوری نمک به مدت 3-2 ساعت خیس کنید. 2-3 قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت متوسط گرم کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.

نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه را اضافه کرده و هم بزنید تا خوب با گوشت مخلوط شوند.

سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس به تابه اضافه کرده و اجازه دهید حدود 5 دقیقه بپزد.

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید، رب را 3-2 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. حرارت را کم کنید و اجازه دهید 5 دقیقه مواد بپزند. سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

حدود 6 پیمانه آب در قابلمه‌ای به جوش آورید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید. نمک آب برنج را بچشید اگر کم نمک است مقداری نمک به آب برنج اضافه کنید. اجازه دهید برنج در آب بجوشد تا اطراف دانه‌های برنج نرم شود و وسط آن کمی سفت باشد، حالا برنج را در آبکش صاف کنید.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه داغ کنید و سپس یک لایه برنج روی روغن بریزید.

یک لایه از سس گوشت و سیب زمینی را روی برنج بریزید. زعفران ساییده را در 5-4 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و نیمی از محلول زعفران را روی مواد بدهید.

بقیه برنج و سس را لایه لایه در قابلمه ریخته، طوریکه آخرین لایه برنج باشد، سپس باقیمانده محلول زعفران را روی برنج بدهید.

حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا پلو دم کشیده و استانبولی آماده شود. استانبولی با رب را در بشقاب بکشید و ته دیگ آن را روی پلو قرار دهید. این غذا را به عنوان نهار همراه با انواع ترشی نظیر ترشی سیر و ترشی بادمجان ، سالاد شیرازی یا سبزی خوردن و ماست نوش جان کنید.

2. طرز تهیه استانبولی با رب و لوبیا
نوع دیگری از استانبولی با رب را می‌توان با لوبیا سبز درست کرد که معمولا با نام لوبیا پلو شناخته می‌شود. غذایی است که به راحتی درست می‌شود و سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است.
مواد لازم
برنج 2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
سیر 1 حبه
ادویه 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
پودر آویشن 1/2 قاشق چایخوری
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
لوبیا سبز خرد شده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده 1/2 قاشق چایخوری
نمک و روغن به میزان لازم

دستور تهیه:
پیاز را با 2 قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شود، سپس سیر له شده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا به رنگ طلایی درآید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. نمک، زردچوبه و همه ادویه‌ها را اضافه کنید و هم بزنید. حدود 3-2 دقیقه تفت دهید و سپس لوبیا سبز خرد شده اضافه کنید.

لوبیا سبز را 6-5 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

حدود 1/4 فنجان آب جوش در تابه بریزید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید لوبیا سبز روی حرارت ملایم کاملا بپزد و نرم شود. برنج را آبکش کنید و با سس گوشت و لوبیا سبز به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. زعفران را در 4 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و با یک قاشق روغن زیتون روی برنج بدهید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از 10 دقیقه روی درب قابلمه دمی بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا پلو دم بکشد و استانبولی با رب آماده شود.

استانبولی با رب و لوبیا سبز، غذایی ساده است که به راحتی درست شده و با عنوان لوبیا پلو شناخته می‌شود. این غذا حاوی 291 کالری، 8 گرم چربی، 41 میلی گرم کلسترول، 295 میلی گرم سدیم، 495 میلی گرم پتاسیم، 37 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند و 17 گرم پروتئین است؛ بنابراین غذایی سرشار از پروتئین و کربوهیدرات محسوب می‌شود که برای بچه‌ها و ورزشکاران مناسب است.
فیروزه حدادی

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/74426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

همه گلهای لیونل مسی در ادوار مختلف کوپا آمریکا

مسی واقعا از پسرش یک فوق ستاره ساخته

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

شوک به رئال؛ بلینگام و رودریگو مریض شدند!

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

«محمد صادقی» بازیگر جنجالی تلویزیون از ایران رفت

نابغه‌ای با چشم‌های حراف |عکس

7 فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

شجاعی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

منوی صبحانه هتل در وان