آریا جوان

آخرين مطالب

از انرژی پاک تا حمل ونقل پاک؛ نیازهای آینده چیست؟ اندیشه

  بزرگنمايي:

آریا جوان - علی‌رغم پیش‌بینی افزایش سرعت رشد انرژی‌های پاک در بین سال‌های 2018 الی 2023، پتانسیل بخش های حرارت پاک و حمل‌و‌نقل پاک، هنوز غیرفعال می‌ماند.

براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی ، سهم انرژی پاک در سبد جهانی انرژی در 5 سال آینده به سیر صعودی خود ادامه خواهد داد و به میزان 40 درصد از کل رشد مصرف انرژی خواهد رسید؛ اما بیشتر فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر در طول این بازه‌‌ی زمانی همچنان به تولید انرژی برق محدود خواهند بود. پیش‌‌بینی‌‌های بخش تجدیدپذیر و تحلیل بازار آژانس بر این است که تا سال 2023، انرژی‌های تجدیدپذیر تقریباً یک سوم از کل تولید برق جهان را پوشش خواهند داد؛ بااین‌حال، به‌‌دلیل سیاست‌‌های حمایتی ضعیف‌‌تر و نیز موانع اجرایی، پیشرفت در بخش حمل‌ونقل تجدیدپذیر و انرژی حرارتی بسیار کندتر خواهد بود. انرژی‌‌های خورشیدی و بادی به تسلط خود بر بخش انرژی پاک ادامه خواهند داد، اما آژانس بین‌المللی انرژی، رشد قابل‌توجهی را برای انرژی زیستی مدرن نیز به‌‌دلیل کاربرد گسترده‌‌ی آن در بخش گرما و حمل‌ونقل (در کنار تولید برق) پیش‌بینی کرده است. در سال 2017، به‌‌میزان 178 گیگاوات به ظرفیت انرژی‌‌های تجدیدپذیر افزوده شد؛ که این میزان بیش از دو سوم از رشد جهانی انرژی است. حدود 97 گیگاوات از این رشد 178 گیگاواتی، متعلق به انرژی خورشیدی است و بیش از نیمی از این رشد جهانی تنها به کشور چین اختصاص دارد. رشد چشمگیر انرژی خورشیدی در سال 2017، سرعت کمتر رشد در بخش‌‌های بادی و برق‌آبی را جبران کرده است. مقاله‌های مرتبط:
منابع تجدید پذیر می‌توانند 100 تقاضای انرژی جهان را تامین کنند تا سال 2045 تمام انرژی های کالیفرنیا پاک خواهند بود تصمیم اسکاتلند برای تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی‌ های تجدیدپذیر جهان
ظرفیت انرژی خورشیدی در نیمه‌ی اول دهه‌‌ی بعدی، تا حدود 600 گیگاوات افزایش می‌یابد (این رشد بیشتر از مجموع ظرفیت تمام فناوری‌های تجدیدپذیر دیگر یا به عبارتی، دو برابر کل ظرفیت انرژی الکتریکی ژاپن است) و تا پایان دوره‌‌ی زمانی مورد پیش‌‌بینی به عدد خیره‌‌کننده‌‌ی یک ترا وات خواهد رسید. رشد انرژی خورشیدی بیشتر شامل توسعه‌‌ی گسترده در تولید پراکنده خواهد بود که تقریباً نیمی از رشد ظرفیت فتوولتائیک در سراسر جهان را در بازه‌‌‌‌ی زمانی 2018 الی 2023 پوشش می‌‌دهد. انتظار می‌رود که خانه‌ها، مشاغل و خطوط بزرگ صنعتی تا سال 2023، تقریباً 2 درصد از برق جهان را تولید کنند. باوجود تغییرات سیاسی اخیر، چین با در اختیار داشتن 40 درصد از ظرفیت فتوولتائیک نصب‌شده در جهان تا سال 2023، همچنان بزرگ‌ترین قطب انرژی فتوولتائیک جهان باقی خواهد ماند. ایالات‌متحده در مقام دومین بازار بزرگ فتوولتائیک و پس از آن هند با پیش‌‌بینی افزایش ظرفیت 4 برابری، در رده‌‌ی سوم قرار خواهند گرفت. درحالی‌که انرژی برق‌آبی تا سال 2023 بزرگ‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر باقی می‌ماند؛ انرژی بادی نیز به‌‌عنوان دومین بازار بزرگ انرژی های تجدیدپذیر فعال خواهد بود. مشابه پیش‌بینی سال گذشته، انتظار می‌رود ظرفیت انرژی بادی تا 60 درصد افزایش یابد. در همین حال، با پیشرفت فناوری و کاهش چشمگیر هزینه‌ها، ظرفیت نیروگاه‌‌های بادی ساحلی، با گسترش دامنه‌ی نفوذ خود از اروپا تا آسیا و آمریکای شمالی، به‌‌ 3 برابر ظرفیت فعلی آن خواهد رسید.
دکتر فتیح بیرول ، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت: انرژی زیستی مدرن بزرگ‌ترین غول انرژی‌‌های تجدیدپذیر است که امروزه سهم آن در کل مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر جهان حدود 50 درصد است؛ به‌عبارت‌دیگر برابر با مجموع انرژی‌‌های برق‌آبی، بادی، خورشیدی و همه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر. ما انتظار داریم که انرژی زیستی مدرن به سیطره‌‌ی خود در این بازار ادامه دهد؛ همان‌‌گونه که چشم‌انداز وسیعی برای رشد بیشتر آن در آینده نیز دیده می‌‌شود. اما اعمال سیاست‌های صحیح و مقررات دقیق برای شکوفایی پتانسیل کامل این حوزه، ضروری خواهند بود. بیرول ادامه می‌‌دهد: انرژی زیستی مدرن، بیش‌ترین رشد را در میان منابع تجدیدپذیر بین سال‌های 2018 تا 2023 خواهد داشت. این موضوع، نقش حیاتی آن را در ساخت یک سبد کامل از انرژی‌های تجدیدپذیر و تضمین یک سیستم انرژی ایمن و پایدار برجسته می‌‌کند. هنوز یک پتانسیل بکر برای استفاده از انرژی زیستی در صنایع سیمان، شکر و اتانول وجود دارد؛ که با فعال‌‌سازی این پتانسیل، انتشار گازهای گلخانه‌‌ای در ضایعات و پسماندهای این صنایع تقلیل می‌‌یابد و نگرانی‌ها در مورد تغییر کاربری زمین نیز برطرف خواهد شد. آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید که علاوه بر این‌ها، استفاده از این منابع می‌تواند در بهبود مدیریت پسماند و کیفیت هوا نیز مؤثر واقع شود. علی‌رغم رشد نفوذ انرژی‌های تجدیدپذیر، همچنان به یک فضای سیاسی دلگرم‌کننده برای این بازار نیاز خواهیم داشت
چین در نتیجه‌‌ی تمرکز بر سیاست کربن‌‌زدایی خود در تمام بخش‌های اقتصادی و نیز مقابله با آلودگی هوای محلی و تغییرات آب‌‌و‌‌هوایی، همچنان بر تسلط بی‌چون‌وچرای خود بر بازار انرژی‌های پاک ادامه خواهد داد. تا سال 2023، چین با پیشی گرفتن از اتحادیه‌‌ی اروپا، عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌‌ی انرژی تجدیدپذیر جهان را کسب خواهد کرد. بااین‌حال، برزیل با منابع انرژی برق‌آبی فراوان و بخش اتانول توسعه‌یافته، همچنان با 45 درصد، بیش‌ترین سهم از انرژی‌های تجدیدپذیر را در بین بزرگ‌ترین مصرف‌‌کنندگان انرژی جهان از آن خود خواهد کرد. در این گزارش عنوان شده است که علی‌رغم نفوذ گسترده‌‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بلوغ این بخش، نیاز به یک فضای سیاسی دلگرم‌کننده و طراحی مناسب بازار، همچنان حیاتی خواهد بود. آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید تا سال 2023، بیش از نیمی از ظرفیت انرژی پاک را می‌توان از طریق مزایدات رقابتی به مرحله‌ی اجرا رساند؛ با این روش، می‌توان به کاهش قیمت پیشنهادی برق بادی و خورشیدی تا مبلغی بین 20 الی 50 دلار آمریکا در ازای هر مگاوات‌‌ساعت دست یافت. به‌نظر می‌رسد که پتانسیل برای حرارت تجدیدپذیر در این سا‌ل‌ها همچنان دست‌نخورده باقی خواهد ماند و این بخش تنها یک دهم از کل تقاضای حرارتی را به خود اختصاص می‌دهد. بااین‌حال طی پنج سال آینده، رشد 20 درصدی برای کل تقاضای تجدیدپذیر قابل‌تصور خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/76079/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گوناگون/ یادی از شکست آمریکا در طبس

صحنه ای هولناک از رعد و برق در شهربازی!

تصورات غلطی که مردم درباره ژیلا صادقی دارند

کنایه سیدجواد هاشمی به حواشی آهنگ خواندن با هودی!

بیاین راجع‌ به محاسن کوله بری صحبت کنیم

تنها بازیکنی که در قراردادش ورود کردم، وریا غفوری بود‌

سنگ تمام ویسی برای ساسان

بلینگام 31 میلیون یورو به دورتموند می‌دهد

لحظه‌شماری بایرن؛ شاید این ستاره به رئال برسد

تشویق ایسلندی تیم ملی پس انجام دو ماموریت

هواداران منچستریونایتد بلیت‌هایشان را به باشگاه پس دادند!

خلاصه فوتسال ایران 6 - قرقیزستان 1

ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد

شماره پیراهن امباپه در رئال مادرید مشخص شد

لقب جدید AFC به فوتسال ایران

عجیب تر از این دم کنی تا حالا ندیدی

اشتباهات مهلک در تربیت فرزند

خیلی راحت این پاکت هارو درست کنید

بیانیه مشترک تهران و اسلام‌آباد؛ مرز مشترک 2 کشور باید «مرز صلح و دوستی» باشد

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا: وزیر کشور ایران را بازداشت کنید

حدیث نصب‌ شده در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

سخنگوی دولت در سالروز شکست آمریکا در طبس: امیدواریم درس بگیرند

ربیعی: از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان خواهش می‌کنم مدتی تصمیم نگیرید

واکنش ایران به ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری

شغل‌های بازیگرانی که مهاجرت کردند، چیست؟

چه اتفاقی برای ارزشمندترین «اتاق» جهان افتاد؟

معرفی معروف‌ترین سواحل آنتالیا برای تفریح

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟

بالاخره «سووشون» نرگس آبیار آماده شد/ عکسی از 3 بازیگر اصلی

زمان پخش قسمت آخر «نون خ 5»

چرا سریال «الحشاشین» جلب توجه کرد؟

ابراز اطمینان مکرون از پاکسازی رود سِن تا المپیک

شوت زیبای خلیلوند به تیر دروازه قرقیزستان برخورد کرد

افغانستان 1 تاجیکستان 2؛ تاریخ‌سازی تاجیک‌ها

جریمه سنگین رحمان احمدی

استوری همسر سابق مهدی قائدی

رئال برنده زودهنگام توپ طلای 2024؟

گل پنجم ایران به قرقیزستان توسط مهدی کریمی

خداحافظی همیشگی پرسپولیس و استقلال با پدر!

گل ششم ایران به قرقیزستان توسط حسن زاده

برتری اینتر مقابل میلان به روایت انیمیشن

گزارش زنده؛ ایران 6 - قرقیزستان 1

مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران می‌رسد

اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس

تنهایی عامل اعتیاد به‌ غذا و میل به شیرینی؟

این تنبیه رو برای بچه ها قبول دارید؟