آریا جوان

آخرين مطالب

هرگز این 4 روش را برای مدیریت خشم به کار نبرید دخترونه پسرونه

هرگز این 4 روش را برای مدیریت خشم به کار نبرید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - وقتی برای مدیریت خشم، تکنیک‌ های نادرستی را به کار بگیریم، حرف هایی می زنیم یا کارهایی می کنیم که مرتب به خود یا دیگران، از جمله کسانی که دوستشان دارید، آسیب می‌زنیم.

عصبانیت و خشم وقتی ایجاد شد، خود به خود از بین نمی‌رود. هیچ راه جادویی هم برای مقابله با آن وجود ندارد. در واقع، وقتی احساس خشم به شما هجوم می‌آورد، بسیار مهم است که بتوانید آن را به درستی ابراز و بیان کنید. چرا که اگر روش نادرستی برای مدیریت خشم خود به کار بگیرید، ممکن است واقعاً دچار دردسر شوید.
مدیریت بد خشم، عادتی وحشتناک است که می تواند منجر به عواقبی فاجعه بار شود. به این دلیل که عصبانیت از آن احساساتی است که وقتی هجوم می‌آورد، اغلب آدم را به رفتار احمقانه‌ وامی‌دارد. 
بنابراین، وقتی برای مدیریت خشم، تکنیک‌های نادرستی را به کار بگیریم، حرف هایی می زنیم یا کارهایی می کنیم که مرتب به خود یا دیگران، از جمله کسانی که دوستشان دارید، آسیب می‌زنیم.
"خشم، اگر مهار نشود، اغلب برای ما مضرتر از آسیبی است که باعث آن شده است"
برخی مردم به خشم با دیدی کم و بیش مثبت می‌نگرند. به عنوان مثال، رئیس یک شرکت یا پدری سخت‌گیر که داد می‌زند، ممکن است فکر کند که داد و فریادش نشانه جدیت یا تعهد اوست.
با این حال، از خشم کنترل نشده، به ندرت کار مثبتی بر می آید. برعکس، آدم را آزار می‌دهد و در مقابل خشم بیشتری ایجاد می‌کند و بعد انسان احساس رنجش و پشیمانی می‌کند، که گاهی -شاید اغلب اوقات- سودی ندارد، بلکه به اضطراب و تنش دامن می زند.
چهار روشی که نباید از آن استفاده کنید
به همین دلیل، یادگیری مدیریت خشم مهم است. این بدان معنا نیست که نباید خشمگین شد؛ زیرا خشم، مانند همه احساسات، در بیشتر موارد، واکنشی برحق و مشروع است. کاری که نباید بکنید این است که اجازه دهید خشم‌تان، کنترل شما را به دست بگیرد. به عبارت دیگر، اجازه ندهید که خشم‌تان بگوید چه کاری بکنید یا چه حرفی بزنید. 
در این درس چهار روش نادرست مدیریت خشم نشان داده شده تا وقتی عصبانی و خشمگین هستید از آنها برای مدیریت خشمتان استفاده نکنید.
1- مهار و سرکوب مطلق
جلوگیری و مهار مطلق هرگز راهی معتبر برای مدیریت خشم یا سایر احساسات نیست. در واقع، هرگز نباید آنچه را که احساس می‌کنید انکار یا سرکوب کنید، یا از احساسات خود دوری کرده سعی کنید که آنها را نادیده بگیرید. اگر این کار را بکنید، خودتان را گرفتار خواهید دید.
در واقع، هیچ نوع سرکوبی هرگز موفق نیست.
به دلیل این که انرژی ای که سعی می کنید به دلایل فرهنگی، شخصیتی، مذهبی یا از سر ناآگاهی در درون خود مهار، سرکوب و خفه کنید، همیشه به شکل نشانه‌ای جسمی یا روانی برمی گردد، زخم معده، اختلال حافظه، ناکارامدی در امور روزانه، راش های پوستی، ریزش مو، کاهش میل جنسی و صدها شکل و مشکل دیگر که پزشکتان هیچ دلیلی برای آن نمیابند و به شما میگوید: "مشکل ریزش، مو، زخم معده، راش و لکه های پوستی، اضطراب و استرس، کاهش میل جنسی، زودانزالی، یبوست، و ... شما ریشه عصبی دارد" و این یعنی شما احساسات خود را نادرست مدیریت می کنید.
در چنین مواقعی ، گاز گرفتن لب و تلاش برای حرکت به سمت جلو به گونه ای که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده، درست نیست. بنابراین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که جلوی طغیان‌های کنترل نشدۀ خشم را بگیرید که به عاملی علیه شما یا دیگران تبدیل نشوند.
در واقع، آرامش جای خود را به محیطی بسیار مساعدتر می دهد، شرایطی که در آن بتوانید احساسات خود را بیان کنید.
2- فرو خوردن خشم
یکی از پیامدهای سرکوب انرژی خشم این است که در نهایت در درون شما منفجر می شود. زیرا احساسات از درون ما ناپدید نمی شوند آنها می مانن تا زمانی که مفری به بیرون پیدا کنند. علاوه بر این، وقتی احساسات منفی را مدیریت نکنید، در نهایت به چیزی ناخواسته تر تبدیل می شوند.
در واقع، اگر خشم بدون بیان و ابراز شدن، در درون شما خاموش شود، در مقابل چیزی را در شما برمی انگیزد .
افسردگی، اغلب خشم فروخورده را پنهان می کند. خشم وجود دارد، اما به جای هدف قرار دادن کسی که آن را ایجاد کرده است، ممکن است به درون شما برگردد؛ در نتیجه سرزنش و رنجش از خود ظاهر می شود. این احساسات ممکن است به صورت میگرن، سرگیجه و سایر علائم فیزیکی ظاهر شوند.
به همین دلیل، نباید منبع یا علت عصبانیت خود را گم کنید. همیشه از خود بپرسید که در وهله اول چه چیزی باعث خشم و عصبانیت شما شد. این گونه خودتان را سرزنش نخواهید کرد.
3- پرخاشگری منفعل
در تعریف، پرخاشگری منفعل (Passive-aggressive behavior) نوعی بیان غیرمستقیم خشم و خصومت است مثلاً به شکل فردافکنی (تعلل)، طعنه، یکدندگی، ترشرویی، یا انجام ندادن عمدی و چندبارهٔ وظایفی که به شخص محول شده‌است.
در روش های پرخاشگری منفعل، کلمات، حرکات یا اعمال تان نشان دهنده خشم شما است؛ با این حال، شما مستقیماً آن را بیان نمی‌کنید.
در واقع، عصبانیت شما پنهان است. شما آن را پنهان می کنید، اما نه به روشنی انتقالش می دهید و نه آن را حل می کنید. معمول ترین مثال در این مورد، استفاده از نکات و نظرات غیرمستقیم است. کنایه زدن و متلک گفتن -که متاسفانه در جامعه رایج است- یکی از نمودهای پرخاشگری منفعل است.
پنهان کردن خشم کاری نادرست است زیرا باعث سردرگمی می شود. هم برای شما و هم برای دیگران. علاوه بر این، غیرممکن است که با ایما و اشاره و بیان نظرات غیرمستقیم، دلخوری خود را آشکارا ابراز و بیان کنید.
خلاصه آنکه، پوشاندن خشم می تواند منجر به طولانی شدن غیرضروری درگیری و سوءِ تفاهم ها شود و یا حتی منبع مستقیم درگیری جدیدی باشد.
4- خالی کردن عصبانیت بر سر افراد دیگر
گاهی اوقات خشم زنجیره‌ای از پرخاشگری را ایجاد می‌کند که ماهیتی کاملاً غیرمنطقی دارند. به عنوان مثال، وقتی فردی در محل کار از رئیس خود آزار می بیند، خشمش را بروز نمی دهد یا از خود دفاع نمی کند، اما وقتی به خانه می رسد خشم و عصبانیتش را سر همسرش خالی می کند. همسر او نیز همانجا از خود دفاع نمی کند، اما ناراحت می‌شود و وقتی بچه ها از مدرسه برگشتند، از کوچکترین اشتباهشان بی تاب می شود و سر آنها فریاد می زند. کودک در برابر مادر از خود دفاع نمی کند اما بعداً خشمش را روی خواهر یا برادر کوچکتر، یا گربه خانگیشان تخلیه می کند.
این مثال زنجیره ای از هجوم خشم را نشان می دهد که در آن هیچ یک از پیوندها به درستی مدیریت نشده است. در این نوع موارد، شخصی که اصلاً در دعوای اصلی دخالتی ندارد ممکن است بهای سوء مدیریت عاطفی را بپردازد. همانطور که در مثال می بینید، مدیریت عاطفی نادرست می تواند زنجیره کاملی از روابط را خراب کند.
خلاصه:
یادگیری مدیریت خشم برای ایجاد محیط های سالم و روابط سازنده تر حیاتی و الزامی است. 
مهم است که ناراحتی خود را نسبت به فردی بیان و ابراز کنید که در وهله اول عامل ایجاد این احساسات بوده است. در مثال بالا، فرد باید پس از اینکه کمی آرام شد، به رئیس خود می‌گفت که رفتارش ناعادلانه، بی‌ملاحظه یا بی‌احترامی بوده و اورا ناراحت کرده است. و بدین ترتیب، زنجیره عصبانیت و خشم تا منزل و اشخاص دیگری که دخلی به ماجرا نداشتند، ادامه نمی‌یافت.
این نوع انتقال خشم و عصبانیت به دیگران مهمترین عامل درگیری‌ها و تنش های غیر منطقی است که به کرات در پیرامون خود ملاحظه می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/780126/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مادساز The Witcher 3 به زودی عرضه می‌شود

تقویم تاریخ/ فسخِ امتیاز استعماری "کاپیتولاسیون" توسط مجلس شورای ملی

فال حافظ چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

فال روزانه چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

زن آمریکایی به فاصله 10 هفته دوبار برنده جایزه یک‌میلیون دلاری بخت‌آزمایی شد

10 فیلم پرفروش غیر کمدی به بهانه فروش غافلگیرکننده «مست عشق»

خاطره بازی با عاشق ترین زوج برنامه «ماه عسل»

استقلال خوزستان وارد کل‌کل با نساجی شد!

پیام خداحافظی سرآسیایی با باشگاه سایپا

رد فرجام‌خواهی اسپورتینگ در ماجرای مهدی طارمی

«آلوز» به صدر برگشت

سازمان لیگ فوتبال با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟

اخطار فدراسیون جهانی به ژیمناستیک ایران

پاداش 1.5 میلیاردی فدراسیون کشتی به 9 مدال‌آور جهانی

یک بلاک تماشایی از لبران جیمز

بازگشت احتمالی آرش برهانی به استقلال

سرلک رقیب سرسخت کشتی‌گیر آمریکا در انتخابی المپیک

ترفندهای تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک

ادعای مشاور سابق احمدی‌نژاد درباره داماد رئیسی و برادرش

AMD نحوه نام‌گذاری تراشه‌های Ryzen را به‌طور کلی تغییر می‌دهد

تفال/ دل از من برد و روی از من نهان کرد

بالاخره آقا داماد «بله» رو گفت

اورونوف، ماشاریپوف را هم سر ذوق آورد

کاظمیان: حریف ما اصلا موقعیت گل نداشت

چرا سپاهان پرستاره از کورس با استقلال و پرسپولیس جا ماند؟

سردار: طارمی در اینتر موفق می‌شود

رئال تا دندان مسلح برای پانزدهمین ستاره

ورزشکارانی که دیگر طلبکار نیستند!

اخراج سرمربی‌ای که اللهیار را نخواست

سومین استقلالی هم محروم می شود؟

رفتن طارمی به اینتر ریسک یا انتقال طلایی؟

بهترین پاسخ به به فضاسازی غربی‌ها علیه ایران از زبان کمالوندی

نظر دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل درخصوص سفر گروسی: بسیار بعید است که برجام 95 قابل احیا باشد

تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس

بهترین بازی جدولی آنلاین ایرانی برای اندروید

هزینه سفر به پاکستان

چگونه و چه موقع به اردکان سفر کنیم؟

کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!

درس‌های «آرال»؛ شوره‌زاری که 50 سال قبل دریا بود

صفر تا صد راه اندازی استارتاپ کانادا

دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا

در شب قهرمانی اسکودتو در میلان چه گذشت؟

الخلیفی: مستحق حذف نبودیم، ناراحتم

رویس: کسی به تیر دروازه‌های پی‌اس‌جی اهمیت نمی‌دهد!

دورتموند دو موقعیت خلق کرد و فینالیست شد

آتش زدن بنر و پرچم هواداران دورتموند توسط طرفداران پاری سن ژرمن

درگیری فرانسوی‌ها با پلیس پس از حذف پی‌اس‌جی

مصطفوی: باشگاه‌ ها باید از کمیته داوران اطاعت کنند

تعریف و تمجید سردار آزمون از استقلال و نکونام

رئال اسطوره مغضوب بایرن را به برنابئو دعوت کرد