آریا جوان

آخرين مطالب

برنامه های سازمان محیط زیست برای حفظ گونه های در خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست

برنامه های سازمان محیط زیست برای حفظ گونه های در خطر انقراض
  بزرگنمايي:

آریا جوان - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به آخرین وضعیت برخی از مهم ترین گونه های در خطر انقراض کشور، برنامه های این سازمان برای حفظ این گونه ها را تشریح کرد.

حسن اکبری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: ما در سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر انجام اقدامات حفاظت فیزیکی برای حفظ حیات وحش کشور به سمت اجرای برنامه های مدیریتی دیگر هم رفته‌ ایم. به عنوان مثال، گوزن زرد ایرانی گونه ای بوده که قبلا در بسیاری از زیستگاه‌های خوزستان و بخش هایی از زاگرس زندگی می کرده است. این گونه در طبیعت منقرض می شود و در حال حاضر تعدادی از این گونه تنها در سایت های تکثیر ما وجود دارد. ما در تلاش هستیم که زیستگاه های مناسبی برای گوزن زرد ایرانی به ویژه در حوزه زاگرس پیدا کنیم و با اجرای برنامه های حفاظتی آنها را به طبیعت برگردانیم چون ارزش وجود این گونه ها در این است که در طبیعت زندگی کنند.
بازگشت گور خر ایرانی به طبیعت
وی با بیان اینکه این کار در مورد گور خر ایرانی هم اتفاق افتاد، تصریح کرد: گور خر ایرانی گونه ای بوده که قبلا در اغلب دشت های ایران مرکزی از سمنان گرفته تا جنوب فارس و بخش هایی از شرق کشور پراکنش داشته است اما به واسطه شکار بی رویه و تخریب زیستگاه به دو لکه یکی در توران سمنان و دیگری در بهرام گور فارس محدود شده است. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست طرح های تکثیر گور خر ایرانی را در چندین استان اجرا کرد و ما موفق شدیم در 3 نقطه اینها را به طبیعت بازگردانیم. این اتفاق اخیرا در پارک ملی کویر بین استان های سمنان و تهران افتاده است. البته این پروژه در حال تکمیل است و بنا داریم تعدادی دیگر از این گونه را به طبیعت برگردانیم.
اکبری، گونه هایی چون آهو، جبیر، مرال را از دیگر گونه هایی عنوان کرد که در مراکز تکثیر قرار دارند و گفت: در حال حاضر 35 مرکز تکثیر در کشور وجود دارد که البته فعالیت بعضی از اینها ضرورت ندارد و بهتر است زودتر تعیین تکلیف شوند و این موضوع در برنامه سازمان قرار دارد. 
وضعیت بحرانی یوزپلنگ آسیایی و میش‌مرغ
وی خاطرنشان کرد: در مورد برخی از گونه ها مثل یوزپلنگ آسیایی و میش‌مرغ وضعیت ما از این هم یک مرحله حادتر است. این گونه ها به دلیل تغییراتی که در زیستگاهشان اتفاق افتاده، وضعیت بحرانی دارند و نیاز است که توجه ویژه ای به آنها بکنیم. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: در گذشته یوزپلنگ در کشورهای اطراف ما و در اغلب مناطق ایران مرکزی و شرق کشور وجود داشت اما در حال حاضر این گونه جانوری در کشورهای همسایه ایران به طور کلی منقرض شده و در ایران هم به بخش هایی از استان های یزد، خراسان جنوبی، کرمان و سمنان محدود شده است که البته جمعیت آن در 3 استان یزد، خراسان جنوبی و کرمان بسیار ناچیز است اما در استان سمنان چند خانواده از این یوز زندگی می‌کنند.
وی افزود: امسال تمام توان خود را متمرکز بر این منطقه کرده ایم تا به هر شکل ممکن این گونه در معرض انقراض را نجات دهیم.
اکبری در عین حال بر سخت بودن این کار تاکید کرد و گفت: وقتی جمعیت یک گونه در طبیعت از یک حد مشخص پایین تر می آید، کوچکترین تغییرات می تواند به انقراض آن منجر شود. تا آنجاکه به فرض نازایی یک یوزپلنگ ماده می تواند سرنوشت جمعیت را تغییر دهد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: یوزپلنگ گونه ای است با قلمرو بسیار وسیع و جابه‌جایی‌های زیاد در حالی که در شرایط حاضر امکان این جابه‌جایی به دلیل توسعه جاده‌ها، معادن و... از بین رفته و این موضوع مشکلاتی را برای این گونه جانوری به وجود آورده است.
وی، پیشگیری از انقراض یوزپلنگ آسیایی را بسیار هزینه بر دانست و گفت: متاسفانه ما در این زمینه با کمبود اعتبار مواجه هستیم. البته در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم که انشاالله بتوانیم این کار را انجام دهیم.
اکبری در ادامه اظهار کرد: ما برای دیگر گونه های در خطر انقراض از جمله میش‌مرغ هم برنامه های خاصی را در نظر گرفته ایم که این برنامه ها شامل آموزش، حذف مستثنیات، کنترل محل های حضور و کریدور گونه ها و اقدامات دیگری است که سازمان می تواند بسته به نوع گونه انجام دهد.
برقراری ارتباط با 10 مرجع بین المللی برای حفظ گونه ها
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از ارتباط این سازمان با دست‌کم 10 مرجع بین المللی برای حفظ گونه ها خبر داد و افزود: مهم ترین این مراجع، کنوانسیون تنوع زیستی است. ما با این مراجع تبادل داده داریم یعنی هم از آنها اطلاعات می گیریم و هم به آنها اطلاعات می دهیم. حتی در مواردی با این مراجع پروژه هایی تعریف شده و اعتبارات مالی از آنها گرفته ایم. 
وی، خاطرنشان کرد: اگرچه این ارتباطات در چند سال اخیر کاهش یافته است اما ما در دولت سیزدهم و با مدیریت جدید سازمان محیط زیست به شدت در تلاشیم که در کنار حفظ منابع ژنتیکی کشور، با دنیا هم تعامل سازنده داشته باشیم تا از ظرفیت های علمی و فناورانه دیگر کشور برای حفاظت از حیات وحش استفاده کنیم و هم داده های خود را با آنها به اشتراک بگذاریم. این اقدامات موجب می شود که بتوانیم برای گونه های مختلف جانوری به ویژه در مورد گونه های مهاجر برنامه های بهتری داشته باشیم. 
اکبری، بیماری های حیات وحش را معضلی نسبتا جدید اما خسارت‌بار برشمرد و تصریح کرد: اگر حیات وحش دچار بیماری شود، درمانش خیلی سخت است. بنابراین عمدتا می بایست روی پیشگیری هزینه کنیم. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در توضیح بیشتر گفت: بعضی از بیماری ها از طریق دام به حیات وحش منتقل می شوند مثل PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) که امسال 9 کانون آن در کشور شناسایی شد. در مورد پرندگان هم مهم ترین بیماری، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است که عمدتا در مورد پرنده های مهاجر اتفاق می افتد. 
انتهای پیام/ 24-100-1400

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/781456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رپر آمریکایی برای غزه خواند/ ویدئو

متفاوت ترین ساختنی لگو که این روزها حسابی طرفدار پیدا کرده است

سوراخی در یخ که 50 سال دانشمندان را متحیر کرده بود

معمای حل نشدۀ «پنج انگشت»!

شادی متفاوت رودیگر و آلابا پس از بازی؛ تکرار شادی معروف با صندلی!

جود بلینگام: از کودکی رویای این شب‌ها را می‌دیدم

فدراسیون فوتبال در تلاش برای محقق کردن شعار جهانی لذت فوتبال

متهم به قتل زهره فکور صبور بازداشت شد

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

عکس | اولین تصاویر از ازدواج سپند امیرسلیمانی با بازیگر زن

عکس | طعنه سنگین پرویز پرستویی به ابراهیم رئیسی

کارلو آنچلوتی و هم خوانی سرود رئال مادرید با هواداران حاضر در ورزشگاه

امتناع ریو فردیناند از پا گذاشتن روی لوگوی رئال مادرید هنگام ورود به زمین سانتیاگو برنابئو

توهین هواداران رئال مادرید به لیونل مسی در آستانه جدال با بایرن مونیخ؛ حرام‌زاده!

خلاقیت دانشجویی! معرفی اعضای پروژه درسی مانند یک ترکیب فوتبالی

ضربه خطرناک هری کین که نتوانست بایرن را به گل دوم برساند

ضربه کرنر بایرن مونیخ به تیرک افقی دروازه خورد

اشتباه نویر رئال رابه گل تساوی رساند

گل دوم رئال که مشکوک بود ولی پذیرفته شد

بررسی صحت گل دوم رئال مادرید با شبیه سازی زمین

لحظه صحیح اعلام شدن گل دوم رئال مادرید و انفجار سکوهای برنابئو

وزیر ورزش: صداوسیما باید حق پخش را بدهد

خلاصه بازی رئال مادرید 2 - بایرن مونیخ 1

صحنه بحث برانگیز و اشتباه عجیب داور!

احساساتی شدن خوسلو پس از سوت پایان بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

رستگاری کهکشانی‌ها با کامبک 3 دقیقه‌ای؛ رویای فینال تمام آلمانی بَر باد رفت

سرویس‌های اشتراکی PS Plus و Game Pass هیچ نشانه‌ای از رشد نشان نمی‌دهند

یکی از باسابقه‌ترین طراحان اپل از این شرکت جدا می‌شود

حکومت افغانستان: ممنوعیتی برای خرید و فروش کتاب‌های ایرانی وجود ندارد.

ضربه زیبای هری کین که از کنار دروازه به کرنر رفت

سیو فوق العاده نویر باز هم بایرن را نجات داد

هاشمی: بیشترین بودجه به فدارسیون کشتی می‌رسد

قربانی: همه بازی کثیف را دوست دارند

لونین کین را ناکام گذاشت در ثانیه های آخر نیمه اول

نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!

اولین تلاش هری کین در نیمه دوم بی نتیجه ماند

دو سیو دیدنی نویر اجازه ورود توپ رئال را نداد

شور و هیجان حفیظ دراجی، گزارشگر معروف عربی هنگام گزارش بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

گل اول بایرن مونیخ به رئال مادرید

گزارش زنده: رئال مادرید 0-1 بایرن مونیخ

گوناگون/ شهر بدون کوچه ایران کجاست؟

برگی از تاریخ/ روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم

مشخص شدن رقبای سرلک در مسابقات جهانی گزینشی المپیک

جزئیات از بازداشت متهم پرونده زهره فکور

گوشی ریلمی GT نئو 6 عملکرد گیمینگ چشمگیری خواهد داشت

اگر موبایل دارید، این مطلب را حتما بخوانید

پیش‌بینی جنجالی استیو جابز به حقیقت پیوست

تبدیل یک ورزشگاه فوتبال به استخر گل‌آلود!

بارش باران در حرم مطهر امام رضا (ع)

تصاویری پربازدید از شانه کردن موهای یک میمون جلوی آینه