آریا جوان
آیا خوردن قهوه در بارداری مجاز است؟
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 22:51:23
آریا جوان - آیا خوردن قهوه در بارداری مجاز است؟
٢١
٠
آرگا/ مطالعات نشان داده است که خوردن قهوه در بارداری در مقادیر بالا می تواند برای مادران دوران بارداری سختی را به وجود بیاورد و باعث شود که زایمان سختی را تجربه کنند، به همین دلیل توجه به این موضوع در طول کل دوران بارداری بسیار مهم و حائز اهمیت است. برای آگاهی از این که آیا مصرف قهوه در بارداری مجاز است یا نه می توانید با پایان مطلب ما را دنبال کنید.
در کنار تمام خواص بیشماری که قهوه می تواند بر روی سلامتی ما داشته باشد در برخی از مواقع به خصوص در دوران بارداری مصرف آن می تواند خطر ناک باشد که بهترین کار برای جلوگیری از به وجود آمدن خطرات احتمالی قطع کامل مصرف قهوه و کافئین در کل دوران بارداری می باشد.
مصرف قهوه در بارداری
قبل از اینکه به بررسی مصرف قهوه در بارداری بپردازیم باید حقایقی را در مورد مصرف کافئین بدانید.
قهوه سرشار از کافئین است و کافئین هم یک ماده تحریک کننده است که موجب بالا رفتن ضربان قلب و همچنین افزایسی فشار خون می شود.
کافئین یک نوشیدنی ادرار آور است که باعث می شود آب بدن از دست برود در نتیجه بدن دچار کم آبی می شود.
کافئین قادر است از جفت عبور کند و وارد رحم شود و روی جنین تاثیر بگذارد، از آنجایی که جنین قادر به متابولیسم نیست نمی تواند کافئین را تحمل کند.
مصرف قهوه در بارداری
در دوران بارداری هر چقدر مادر کافئین استفاده کند تاثیرات منفی آن در ماه های آخر بارداری پدیدار می شود، بیشترین تاثیر کافئین بر روی الگوی خواب جنین است، همانگونه که مصرف قهوه موجب بیداری شما می شود به همان میزان بر روی خواب جنین هم تاثیر می گذارد.
وجود کافئین فقط در قهوه خلاصه نمی شود، بلکه در نسکافه، قرص های سردرد، نوشابه، و حتی شکلات و … هم وجود دارد.
از جمله مضرات مصرف قهوه: دفع آهن از بدن، معده درد و رفلاکس معده، پوکی استخوان، بالا رفتن فشار خون و سردرد.
مهم ترین تاثیرات قهوه در بارداری
بالا رفتن خطر سقط جنین
کاهش وزن نوزاد در زمان تولد
زایمان زود رس
مشکلات قلبی جنین
تولد نوزاد نارس
نقایص مادرزادی مانند کام شکاف‌دار
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد
تاثیر قهوه بر تولد نوزاد نارس
از آنجایی که بارداری در ماه های اول بارداری به دلیل وزن گیری جنین از حساسیت بسیار بالای برخوردار است مصرف کافئین می تواند تاثیر عکسی بر روی جنین داشته باشد که در این صورت احتمال سقط جنین هم بسیار بالاتر خواهد رفت، از این رو به تمام مادران باردار توصیه می شود از مصرف قهوه و نوشیدنی های کافئین دار در بارداری به خصوص ماه های اولیه خودداری کنند و احتیاط زیادی به خرج دهند زیرا احتمال سقط تا هفته 20 بارداری بسیار بالا است.
از آنجایی که نتایجی از کاهش رشد جنین در اثر مصرف گزارش نشده است اما با این وجود محققان قصد دارند در این زمینه محتاطانه عمل کنند، مصرف 200 میلی گرم کافئین در روز می تواند خطر سقط جنین را به دنبال داشته باشد.
شاید مادرانی که در طول دوران بارداری از قهوه استفاده کرده باشد شاهد افزایش حرکت جنینشان شده باشند که این به معنای آن است کافئین بر روی آن تاثیر گذاشته است.
مطالعات نشان داده که مصرف هر 100 میلی گرم کافئین باعث کمتر شدن 28 گرمی وزن کودک می شود و همچنین مصرف هر 100 گرم کافئین باعث کاهش 5 ساعت از دوران بارداری و زایمان زود رس می شود.
تاثیرات منفی قهوه برای جنین
مهم ترین نوشیدنی های کافئین دار
170 میلی‌لیتر چای سیاه 45 میلی‌گرم کافئین
60 میلی‌لیتر اسپرسو 80 تا 150 میلی‌گرم کافئین
250 میلی‌لیتر قهوه دم کرده معمولی 90 تا 140 میلی‌گرم کافئین
170میلی‌لیتر چای سبز 40 میلی‌گرم کافئین
250 میلی‌لیتر نسکافه 30 تا 60 میلی‌گرم کافئین
استفاده از قهوه در بارداری
در دوران بارداری لیستی به نام غذاهای ممنوعه در بارداری وجود دارد که خوراکی های کافئین دار همانند نوشیدنی های بالا از جمله، اسپرسو، قهوه، چای سبز، چای سیاه و نسکافه جز این دسته محسوب می شوند.
در آخر باید به این نکته اشاره کرده که میزان مصرف قهوه در بارداری به اندازه یک فنجان کوچک در طول روز نمی تواند مشکلی را برای جنین به وجود بیاورد اما با این حال باید محتاطانه مصرف کنید و به جای آن می توانید از دمنوش های میوه و گیاهان استفاده کنید که برای رشد و سلامت جنین مناسب هستند.

http://www.javanannews.ir/fa/News/190772/آیا-خوردن-قهوه-در-بارداری-مجاز-است؟
بستن   چاپ