آریا جوان
رضایی: فقط از تبعیض‌ها گله داریم نه بودجه ویژه برای المپیک!
پنجشنبه 21 آذر 1398 - 10:10:45
آریا جوان - آخرین خبر / تنها 256 روز دیگر تا شروع بازی‌های پارالمپیک 2020 توکیو باقی مانده؛ رقابتی سطح بالا که کمیته ملی پارالمپیک ایران قصد دارد همچون ادوار گذشته با کاروان کیفی عازم آن شود. کسب 71 سهمیه از 100 سهمیه پیش‌بینی‌شده در فاصله 8 ماه مانده به شروع رقابت‌های توکیو، نشان از عزم بالای مسئولان کمیته ملی پارالمپیک برای تحقق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده‌شان در این رقابت‌هاست. اما شوک حاصل از اعلام لایحه بودجه سال 99 مسئولان این کمیته را تا حدودی شاکی کرده؛ آن هم به خاطر در نظر گرفتن مبلغ ویژه 30 میلیارد تومانی از سوی دولت برای حضور کاروان ایران در المپیک توکیو. حال آن‌که کاروان پارالمپیکی هم به فاصله 10 روز بعد از المپیکی‌ها راهی ژاپن می‌شود اما سهم این کاروان از بودجه ویژه دولت برای پارالمپیک 2020 صفر است. هرچند که کیکاوس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک مدعی شد بودجه 30 میلیاردی کذب محض است و در واقع بودجه متفرقه دولت به کمیته ملی المپیک جهت حضور در المپیک پیش رو از 18.400 میلیارد تومان در سال 1398 به 30 میلیارد در سال 99 رسیده و در واقع رشدی در حدود 12 میلیاردی داشته اما مسئولان کمیته ملی پارالمپیک در واکنش به این اتفاق، استدلال خاص خود را دارند. ‌هادی رضایی، دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک در مصاحبه با خراسان می‌گوید: «سال گذشته می‌خواستیم به بازی‌های آسیایی جاکارتا برویم. ما و کمیته ملی المپیک در یک ساختمان هستیم. آن‌ها با دلار 4200 تومانی راهی بازی‌های آسیایی شدند و ما با دلار 8500 تومانی! یک دفعه 6 میلیارد تومان به هزینه‌هایمان اضافه شد و دچار کسری بودجه شدیم. با یک نهاد دولتی برای پرواز قرارداد بستیم و یک دفعه همان نهاد دولتی 1.5 میلیارد تومان روی پول پروازمان گذاشت. اگر این پول را پرداخت نمی‌‌کردیم، تیم‌مان نمی‌‌توانست به مسابقات برسد. در شرایطی این هزینه اضافه را پرداختیم که بودجه‌مان مشخص بود. با این حال به بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا رفتیم و برای اولین بار در تاریخ پاراآسیایی توانستیم از جایگاه چهارمی به سومی این رقابت‌ها برسیم.»
هیچ‌گاه نگفتیم به المپیکی‌ها 30 میلیارد ندهند
رضایی با تاکید بر این‌که در کمیته ملی پارالمپیک پول در درجه اول اهمیت قرار ندارد ادامه می‌دهد: «درست است که برایمان پول در درجه اول اهمیت نیست ولی به این موضوع توجه می‌کنیم که ما و کمیته ملی المپیک 2 نهاد هم‌تراز هستیم. پس چرا باید بین‌مان تبعیض باشد؟ تنها چیزی که برایمان جای گله دارد همین تبعیض‌هاست وگرنه که مسائل مالی مهم نیست. وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند من از شما راضی هستم، همین برایمان کافی و مهم است. ورزش ما ورزش معنوی است ولی این‌که گاهی اوقات دیده نمی‌‌شویم برایمان جای گله است. ما و کمیته ملی المپیک در یک جایگاه هستیم اما به یک‌باره می‌بینیم که 30 میلیارد تومان برای حضور ورزشکاران سالم در المپیک، بودجه تعلق می‌گیرد. ما نمی‌‌گوییم این پول را به آن‌ها ندهند. حتی معتقدیم که 30 میلیارد برای المپیک کم است و باید بودجه بیشتری برای این رقابت در نظر گرفته شود.»
آقایان شعار ندهند نگاهشان به ورزش سالم‌ها و معلولان یکی است
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک با مقایسه شیوه حضور و عملکرد کاروان المپیک و پارالمپیک در ادوار گذشته المپیک می‌گوید: «حرف ما این است که خب ما هم داریم به همین مسابقات می‌رویم با این تفاوت که ما 2 برابر المپیکی‌ها سهمیه آورده‌ایم و 2 برابر مدال می‌آوریم. این را آمارها می‌گویند نه هادی رضایی! آمار می‌گوید ما در 8 پارالمپیک 266 مدال آورده‌ایم که فقط 120 مدال آن طلاست. یعنی 120 بار سرود جمهوری اسلامی در پارالمپیک‌ها نواخته شده و 120 بار پرچم ایران به اهتزاز درآمده. این در حالی است که کمیته ملی المپیک از حضور در 18 المپیک، 18 مدال طلا آورده و تعدادی از این مدال‌های طلا به دوران قبل از انقلاب برمی‌گردد. پس چرا شعار می‌دهیم و می‌گوییم نگاهمان به ورزش افراد سالم و معلول یکسان است؟ باید این نبودن را ببینیم!»
شاید والیبال نشسته را به پارالمپیک نفرستیم!
او با اشاره به در پیش بودن رقابت‌های کسب سهمیه والیبال نشسته بانوان می‌گوید: «تیم ملی والیبال نشسته بانوان ما باید 4 اسفندماه در رقابت‌های کسب سهمیه کانادا شرکت کند. هزینه اعزام این تیم 12 نفره چیزی حدود 800 میلیون تومان است. ما تنها تا هفته دیگر برای نهایی کردن این اعزام فرصت داریم و اگر تا هفته دیگر پول مورد نیاز نرسد، این تیم به رقابت‌های کسب سهمیه اعزام نخواهد شد. در حال حاضر والیبال نشسته مردان ما قهرمان 6 دوره پارالمپیک است. اگر همین‌طور پیش برویم به جایی می‌رسیم که اگر بخواهیم بین طلایی‌های انفرادی و تیمی یکی را انتخاب کنیم، طلایی‌های تیمی‌مان را کنار می‌گذاریم! ترجیح می‌دهیم که 12 نفر تیمی را کنار بگذاریم و به جای آن از 12 طلای انفرادی حمایت کنیم.»
طرح ویژه لباس کاروان متناسب با دهه اول محرم
اما این‌که کمیته ملی پارالمپیکی چه طرح و برنامه‌ای برای لباس این کاروان در توکیو دارد و آیا این امکان وجود دارد که برای اولین بار لباس کاروان المپیک و پارالمپیک ایران متحدالشکل باشد می‌گوید: «فکر می‌کنم نتوانیم لباس متحدالشکلی با المپیکی‌ها داشته باشیم. آن هم به این دلیل که ما درست در دهه اول محرم در توکیو خواهیم بود. نمی‌‌خواهم موضوع را زیاد باز کنم. اما مردم از ورزش ما انتظار دارند. ما باید شعائر مذهبی و قهرمانی‌مان هم با هم یکسان باشد به‌خصوص در شب عاشورا. اگر لباس کاروان المپیک به جایی برسد که واقعا ایرادی نداشته باشد امکان دارد ما هم از همان لباس در رژه استفاده کنیم. ولی ممکن است کاروان المپیک لباسی انتخاب کند که با شعائر دهه عاشورا متفاوت باشد. در این خصوصا بعدا تصمیم‌گیری خواهیم کرد.»

http://www.javanannews.ir/fa/News/242408/رضایی--فقط-از-تبعیض‌ها-گله-داریم-نه-بودجه-ویژه-برای-المپیک!
بستن   چاپ