آریا جوان
جزیره شناور ایران؛تکاب سرزمین رمز و رازها…/تصاویر
شنبه 20 ارديبهشت 1399 - 22:03:49
آریا جوان - امروز می خواهیم به دریاچه ای کوچک با اسمی شاید عجیب به نام چملی(chamali)سفر کنیم.
به گزارش «توریسم آنلاین» برای رسیدن به این منطقه زیبا باید از روستای تکاب گذر کنید. پس از آن است که کم کم چملی پدیدار می شود.
ما همیشه گفته ایم که در سرزمین 4 فصل و پهناوری زندگی می کنیم که ورای زندگی مدرن و ماشینی که در آن جریان دارد، مملو از زیبایی های فراوان و البته موارد عجیب و حیرت آور است. یکی از این اعجاب آورها در استان آذربایجان غربی جای گرفته است و چملی گول یا زمین چمنی متحرک نام دارد!چملی گول (به معنی برکه‌ای که در وسط آن جزیره‌ای از چمن است)، با نام رسمی چمن متحرک یکی از آثار شگفت انگیز طبیعی در 15 کیلومتری شهر تکاب، است.
این چمن به صورت جزیره‌ای متحرک با مساحت هشتاد متر مربع بر روی دریاچه‌ای کوچک خودنمایی می‌کند که با وزش باد و جریان هوا و یا تکان خاصی به جهات مختلف تغییر مسیر داده و حرکت می‌کند از علت حرکت و شناور بودن این چمن شگفت انگیز اطلاعات دقیقی در دست نیست اما برخی کارشناسان علت آن را منطبق و متناسب با حرکت وضعی زمین و عده‌ای دیگر ناشی از عوامل طبیعی و وزش باد می‌دانند و همین امرموجب منحصر به فرد شدن این جاذبه طبیعی شده است.

آریا جوان


پوشش گیاهی آن به گونه‌ای است که ریشه‌های گیاهان و نیزارها در هم تنیده شده و این ریشه‌ها بدون تماس با زمین از آب تغذیه می‌کنند.
ضخامت چمن به گونه‌ای است که امکان قدم گذاشتن بر روی آن وجود دارد. در اطراف دریاچه لجن‌زارهای فراوانی وجود دارد ولی از سمت شرق دریاچه و با عبور از راهی باریکی می‌توانید به ساحل این دریاچه برسید.
چمن به صورت معلق و شناور در وسط این برکه قرار گرفته و دارای پوشش گیاهی کاملاً مطلوب و مناسب است و حتی در فصل زمستان و سرمای هوا نیز چمن آن سبزی خود را از دست نمی‌دهد.

آریا جوان


قطعه چمن متحرک به صورت یک نیم قوس کمانی که از پیرامون برکه جداست هنگام حرکت جاذبه فوق العاده‌ای را ایجاد می‌نماید و از این لحاظ یکی از مناطق مهم طبیعی و گردش‌گری آذربایجان غربی محسوب می‌شود. عمق این برکه زیاد بوده و ماهی و مرغابی‌های وحشی در اطراف این چمنزار جلوه و زیبایی خاصی را پدید می‌آورد.
سالانه حدود پنج هزار گردشگر داخلی و دویست گردشگر خارجی از این اثر بازدید می کنند اما این مکان هنوز ثبت ملی نشده است.
نبود جاده دسترسی مناسب، امکانات رفاهی و بهداشتی متناسب با حضور گردشگران داخلی و خارجی و عدم تبلیغات و معرفی این اثر یکی از دلایل ناشناخته ماندن آن دانست.
این منطقه متعلق به دور سوم زمین شناسی است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/370943/جزیره-شناور-ایران؛تکاب-سرزمین-رمز-و-رازها…-تصاویر
بستن   چاپ