آریا جوان
چرا وزارت بهداشت از تاثيرگذاري پارازيت ها مطمئن نيست؟
سه شنبه 7 دي 1395 - 2:02:26 PM
ايسنا

مهندس محسن فرهادي درباره مباحث مطرح در زمينه تاثيرگذاري پارازيت‌ها و امواج ماهواره‌اي بر سلامت اظهار کرد: قطعا روي تاثير اين امواج بر انسان تحقيق انجام شده‌است، ولي زماني که مي‌خواهيد نتيجه‌اي را روي سلامت انسان بررسي کنيد، بايد او را در يک زمان طولاني، تحت تاثير  پرتو با دوزهاي مختلف قرار دهيد. از آنجاکه اخلاق تحقيق حکم مي‌کند فردي به عمد در مواجهه با يک عامل محيطي قرار داده نشود، معمولا روند انجام اين تحقيقات کمي کند است. در عين حال بايد موردي را داشته باشيد که تحت پرتو قرار بگيرد و بعد سلامت او را نسبت به افراد سالم‌تر، بسنجيد.

وي ادامه داد: سياست وزارت بهداشت و مرکز سلامت محيط و کار، انجام بحث‌هاي پيشگيرانه و حفاظتي درباره تمام پرتوهاي يونيزان و غير يونيزان است؛ درست است که ما مطمئن نيستيم اين پرتوها روي سلامت تاثير گذار است يا خير، ولي سياستگذاري ما بايد در همه زمينه‌ها طوري باشد که تا حد امکان ميزان زمان مواجهه با پرتوها را کاهش دهيم. در جلسات هماهنگي با سازمان تنظيم مقررات راديويي وزارت ارتباطات و دستگاه‌هاي مرتبط، توصيه ما استفاده از دستگاه‌هاي ايمن است تا جايي که  خطرات کمتري براي مردم داشته باشد. در تمام اعلامات از سوي وزارت بهداشت به اين وزارتخانه نيز اين موضوع توصيه مي‌شود.

فرهادي تصريح کرد:  براي کنترل اين پرتوها، مجموعه‌اي از اقدامات پيشگيرانه نياز است و با يک اعلان خاص نمي‌شود به اين بحث وارد شد. سازمان تنظيم مقررات راديويي نيز بايد جانمايي اين دستگاه‌ها را طوري انجام دهد که  فاصله آنها از مراکز مهم مانند بيمارستان‌ها، مدارس و ... حفظ شود. در مورد اين جانمايي از وزارت بهداشت استعلام دريافت و توصيه‌هاي لازم ارائه مي‌شود. تيم‌هاي کارشناسي بهداشت محيط نيز درباره سنجش امواج مختلف يونيزان و غير يونيزان به صورت روزمره اقدام مي‌کنند.

معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، در ادامه با تاکيد بر اينکه تاکنون گزارش خاصي در خصوص آسيب ناشي از اين پرتوها نداشتيم، اظهار کرد:  در شهرهاي بزرگ وقتي استفاده از دستگاه‌هاي مختلف حجم بيشتري دارد، انتظار داريم پرتوها بيشتر در آنجا وجود داشته باشند. مواردي که مربوط به پرتوها به خصوص غيريونيزان مي‌شود، هنوز در مجامع علمي مورد بحث است. گروهي معتقدند که آنها مضرهستند و گروهي خير. بحث آسيب رسان بودن پرتوهاي يونيزان و غيريونيزان که پارازيت‌ها نيز شامل آن مي‌شوند و نياز به سنجش پارامترهاي زيادي دارد. براي مثال در مورد گوشي‌هاي موبايل که احتمال خطر آن نيز وجود دارد و ممکن است بسيار ضعيف نيز باشد، توصيه ما اين است که زماني که به آن نياز داريم استفاده شود.

فرهادي با بيان اينکه اجتناب از پارازيت و امواج ماهواره‌اي در دنياي فعلي سخت است، افزود: زمان هرچه بيشتر بگذرد، تحقيقات اطمينان  يک نظريه را قوي‌تر مي‌کنند. حتي راديو و تلويزيون هم آنتن گيرنده و فرستنده دارند، ممکن است ضررهاي آن اثبات شود يا اينکه شواهدي بر خلاف آنچه گفته مي‌شود، به دست آيد. به هر ترتيب، شرط عقل حکم مي کند تا جايي که ممکن است مواجهه با  پرتوهاي يونيزان و غير يونيزان مانند مايکروويو، دکل‌هاي برق فشار قوي و ... کاهش يابد.

وي همچنين بيان کرد: در فضاي رسانه‌اي تا جايي که ممکن است بايد از ايجاد نگراني‌هاي بي مورد پرهيز کنيم. استفاده از پرتوهاي يونويزان و غير يونيزان نياز فعلي انسان‌ها است و نمي‌توان آنها را حذف کرد. ولي در عين حال رعايت نکات ايمني، لازم است. براي مثال در مواردي مانند دکل‌هاي برق فشار قوي، کودکان نبايد هرگز اطراف يا پايين آن بازي کنند. اين دکل در شرايط عادي هيچ مشکلي را ايجاد نمي‌کند ولي در صورت نزديک شدن و مواجهه طولاني خطرات زيادي دارد.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3784/چرا-وزارت-بهداشت-از-تاثيرگذاري-پارازيت-ها-مطمئن-نيست؟
بستن   چاپ