آریا جوان
وجود «آدامس نفتي» کذب است
چهارشنبه 23 فروردين 1396 - 9:12:33 AM
مهر
نسترن محمدي افزود: آدامس از جمله تنقلات جويدني است که مصرف آن سابقه طولاني در سراسر جهان دارد و مواد متشکله اصلي آن صمغ پايه از انواع طبيعي و مصنوعي، شکر، گلوکز، شيرين کننده هاي مجاز است و مردم نبايد بر گفته هاي غير علمي که عنوان مي شود پايه اصلي آدامس يکي از 70  هزار مشتقات نفت خام است، وقعي بنهند.

وي ادامه داد: متاسفانه عده اي براي ديده شدن هر حرفي را بيان مي کنند لذا بهترين حربه براي مقابله با چنين گفته هاي خنده داري رجوع به منابع معتبر است.

محمدي اظهار داشت: گرچه آدامس ها در شکل ها و اندازه هاي مختلف توليد مي شود اما ماده اصلي آن Gum base يا همان پايه آدامس است که به صورت  طبيعي يا مصنوعي مشاهده مي شود.

وي ادامه داد: پايه طبيعي شامل صمغ هاي طبيعي اولئورزيني هستند که عموما از تنه درخت بدست آمده و سپس فرآوري مي شوند که در ايران معروفترين صمغ طبيعي  تحت نام سقزشناخته مي شود.

محمدي گفت: صمغ هاي پايه مصنوعي نيز بi صورت منتتيک در صنعت تهيه مي شود و متشکل از برخي افزودني هاي مجاز هستند که براساس مقررات  کدکس بين المللي مواد غذايي افزودني هاي مجاز براي تهيه صمغ مصنوعي بطور کامل مشخص گرديده و همواره پايش و کنترل آنها بر اساس ضوابط بين المللي انجام مي شود.

رئيس اداره نظارت بر موادغذايي و آشاميدني با منشاء گياهي سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: پايه آدامس يک ترکيب غيرمغذي، غيرقابل هضم و نامحلول در آب است که براي انتقال شيريني و طعم در آدامس استفاده مي شود. غيرمغذي و غيرقابل هضم بودن به اين منظور نيست که از مواد غيرخوراکي تشکيل شده بلکه منشاء آنها گياهي بوده انواع رزين ها، روغن هاي خوراکي مثل گليسرول ها کربنات کلسيم، امولسيفايرها و ... را شامل مي شود که طبيعتا بنا بر کيفيت کيفيت و نوع کاربرد و محصول نهايي متفات است.

وي در پايان گفت: آنچه بيانش ضروري به نظر مي رسد اينکه که آدامس نيز مانند ديگر فرآورده هاي غذايي در هنگام توليد بطور ناگهاني و سرزده مورد پايش و کنترل کارشناسان غذا و دارو قرار گرفته و بر مواد اوليه مصرفي آنها نظارت کامل اعمال مي شود کما اينکه محصول نهايي نيز حتما مورد آزمايش واقع مي شود.


http://www.javanannews.ir/fa/News/4079/وجود-«آدامس-نفتي»-کذب-است
بستن   چاپ