آریا جوان
4 تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک را بدانید
شنبه 8 آذر 1399 - 12:07:07
آریا جوان - اضطراب معمولا هنگامی ایجاد می‌شود که یک فرد از وقوع یک اتفاق ناخوشایند در آینده ترس داشته باشد. اضطراب یک اصطلاح غیر پزشکی است و به احساس ترس یا دلواپسی اشاره می‌کند که معمولا با یک مشکل یا نگرانی در ارتباط است. طبق شواهد علمی، اضطراب با استرس در ارتباط است. اضطراب معمولا به اندازه‌ی احساس ترس و نگرانی می‌تواند علائم فیزیکی از قبیل گرفتگی ماهیچه‌ها را به همراه داشته باشد. اضطراب با حمله‌ی پانیک یا وحشت‌زدگی متفاوت است؛ حمله‌ی پانیک به عنوان یکی از علائم اختلال ترس به شمار می‌رود. اضطراب معمولا با یک اتفاق یا موقعیت خاص در ارتباط است؛ اگر چه ممکن است همیشه نیز این‌طور نباشد. در ضمن، حمله‌ی پانیک می‌تواند بدون وجود محرک خاصی اتفاق بیفتد، و علائم آن نیز معمولا بسیار شدیدتر از علائم اضطراب هستند. در ادامه این نوشتار به 4 تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک اشاره میکنیم.

آریا جوان

آریا جوان


تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک
در این بخش، به برخی از ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم که تفاوت میان حمله اضطرابی و حمله پانیک را نشان می‌دهند.
ویژگی های حمله اضطرابی یا اضطراب
الف. می‌تواند محرک خاصی نظیر شرکت در یک آزمون، مشکلات موجود در محل کار، مشکلات مربوط به سلامتی، یا مشکلاتی در روابط داشته باشد.
ب. به عنوان یک وضعیت یا بیماری قابل تشخیص شناخته نمی‌شود.
پ. در مقایسه با حمله پانیک یا وحشت‌زدگی خفیف‌تر است.
ت. معمولا با احساس خشم و عصبانیت در افراد، به تدریج ایجاد می‌شود.
ث. با علائم فیزیکی از قبیل افزایش ضربان قلب یا دلشورگی و به هم ریختن معده همراه است.
ویژگی های حمله پانیک یا وحشت‌زدگی
الف. نیازی به محرک خاص ندارد.
ب. می‌تواند به عنوان یکی از علائم اختلال ترس، و یک وضعیت قابل تشخیص شناخته شود.
پ. با علائم شدیدی همراه است.
ت. در هر موقعیتی می‌تواند اتفاق بیفتد؛ چه وقتی که فرد احساس آرامش می‌کند، چه در هنگام خشم و اضطراب
ث. با علائم فیزیکی و احساس وحشت شدیدی همراه است، تا حدی که بیم آن می‌رود فرد به طور کلی کنترل، یا حتی جان خود را از دست بدهد.
ج. معمولا به طور ناگهانی و غیر منتظره اتفاق می‌افتد و حدود چند دقیقه یا حتی یک ساعت طول می‌کشد؛ اگر چه اثرات منفی آن ممکن است مدت طولانی‌تری ادامه یابند.
اصطلاح “‌حمله اضطرابی‌”‌ در فهرست موجود در نسخه پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی (DSM-V) که توسط انجمن روان‌پزشکی آمریکا (APA) منتشر می‌شود، وارد نشده است.
با وجود این، DSM-V حمله پانیک را به عنوان یکی از علائم اختلال ترس تلقی کرده است. فقط یک متخصص مسائل سلامت روان می‌تواند اختلال ترس را در بیماران شناسایی کند.
1. تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک در علائم
حمله پانیک و حمله‌ی اضطرابی، هر دو می‌توانند باعث ایجاد ترس، افزایش شدید ضربان قلب، گیجی و عدم تمرکز، درد قفسه‌ی سینه ، دشواری در تنفس، و هجوم افکار غیر معقول در آدم‌ها شوند.
با وجود این، همه‌ی این علائم در حمله‌ پانیک با شدت بسیار بیش‌تری مشاهده می‌شوند؛ به حدی که فرد ممکن است واقعا احساس کند در آستانه‌ی مرگ قرار دارد.
بر خلاف حمله‌ اضطرابی، فردی که به حمله پانیک دچار شده باشد، احتمالا به مراقبت‌های ویژه‌ی پزشکی نیاز پیدا خواهد کرد.
2. تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک در نحوه‌ی شروع حمله
اضطراب نوعی واکنش بدن به یک ترس یا نگرانی خاص است. اضطراب معمولا به تدریج آغاز می‌شود، و فرد مبتلا معمولا در ابتدای امر احساس دلواپسی یا نگرانی می‌کند. اضطراب می‌تواند خفیف، ملایم، یا شدید باشد. معمولا به نظر می‌رسد اگر نگرانی و مشکل فرد مبتلا به اضطراب برطرف شود، شرایط وی به حالت عادی باز خواهد گشت.
حمله پانیک ممکن است بدون هیچ نشانه و هشداری آغاز شود، و هیچ راهی نیز برای پیشگیری از آن وجود ندارد. این وضعیت فارغ از آن‌که فرد در حالت آرامش باشد یا مضطرب، حتی در طول خواب نیز ممکن است ایجاد شود. حمله پانیک معمولا هیچ علت مشهودی ندارد، و سطح ترس ناشی از این حمله متناسب با عامل تحریک کننده‌ی این ترس نیست. در حقیقت، به گفته‌ی انجمن روان‌پزشکی آمریکا، واکنشی که این افراد از خود بروز می‌دهند ارتباطی با موقعیت و شرایط آن‌ها ندارد.
3. تفاوت بین حمله اضطرابی و حمله پانیک در طول مدت حمله
اضطراب معمولا با یک موقعیت خاص در ارتباط است. این وضعیت معمولا به تدریج آغاز می‌شود و برای مدتی به طول می‌انجامد.
حمله پانیک به طور ناگهانی آغاز می‌شود، علائم آن پس از گذشت 10 دقیقه به اوج خود می‌رسند، و معمولا پس از 30 دقیقه یا بیش‌تر فروکش می‌کنند؛ با این حال، اثرات آن ممکن است مدت بیش‌تری در بدن باقی بمانند. اضطراب عموما مانند پانیک نقطه‌ی اوج ندارد، ولی وضعیت برخی افرادی که دچار اضطراب می‌شوند، ممکن است فراتر از علائم معمول اضطراب برود، و به حملات پانیک تبدیل شود.
4. آیا اضطراب می‌تواند به پانیک یا وحشت‌زدگی منجر شود؟
فرد مبتلا به اختلال ترس ممکن است اضطراب را به گونه‌ای تجربه کند که در نهایت دچار حمله پانیک یا وحشت‌زدگی بشود. غیر قابل پیش‌بینی بودن زمان و موقعیت بروز حمله پانیک می‌تواند به ایجاد اضطراب در فواصل میان دو حمله در این افراد منجر شود.
اضطراب ممکن است باعث تحریک حمله‌ی پانیک در آدم‌های مبتلا به اختلال ترس شود. ترس از بروز یک حمله‌ پانیک می‌تواند بر رفتار و توانایی کارکرد فرد در زندگی روزمره‌اش تاثیر بگذارد.
به گفته‌ی انجمن روان‌پزشکی آمریکا، اختلال ترس ممکن است دارای ریشه و عامل بیولوژیک داشته باشد، ولی دانشمندان هنوز به نشانه‌ی خاصی در این زمینه دست نیافته‌اند.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: medicalnewstoday

http://www.javanannews.ir/fa/News/523373/4-تفاوت-بین-حمله-اضطرابی-و-حمله-پانیک-را-بدانید
بستن   چاپ