آریا جوان
جذابیت‌های سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد
يکشنبه 21 دي 1399 - 10:18:16
آریا جوان - غذاهای محلی، آواها و نواهای سنتی، پوشش لباس محلی در کنار طبیعت زیبا سفر خاطرانگیزی را برای گردشگران استان کهگیلویه و بویراحمد رقم می‌زند.
میراث آریا: هر ساله گردشگران زیادی با هدف تجربه طعم‌های جدید راهی سفر به استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد می‌شوند.
ثبت آمار حدود 3میلیون گردشگر در سال‌های گذشته نشان از استقبال گردشگران داخلی و خارجی به جاذبه‌های این استان را دارد.
براساس یک رسم کهن معمولا گردشگران زیباترین و بهترین کالای هر منطقه را با خود به عنوان ره آورد می‌برند و برای کسب تجربه‌های تازه از غذاهای محلی می‌خورند و این عوامل باعث حلاوت بیشتر سفرشان و شاید بهترین فرصت برای تبلیغ و رونق جاذبه‌های گردشگری آن منطقه هم باشد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن غذاهای سالم، خوراکی‌های محلی، دست بافته‌های سنتی، پوشش لباس بومی، آواها و نواهای غنی قابلیت‌های فرهنگی زیادی دارد.
جاذبه‌هایی که در صورت رونق گردشگری، فرصتی برای درآمدزایی تولیدکنندگان صنایع، کشاورزی و ایجاد کننده صدها شغل در بخش خدماتی مانند رستوران، هتل و سایر بخش هاست.
سوغاتی‌ها
خوراکی‌هایی مانند گردو، مویز، کشک، قره قورت، روغن حیوانی، عسل، گیاهان دارویی و خوراکی خشک شده مانند چویل، کرفس، قارچ کوهی، بیلهر، کنگر و کارده از مهمترین سوغاتی‌های کهگیلویه و بویراحمد است.
دست بافته‌ها و صنایع‌دستی مانند مهلو و میخک که به صورت دستبند، گردنبند، انگشتر، گلیم‌هایی که به صورت تابلو فرش تهیه می‌شود، سبدهایی که به صورت حصیری در اندازه‌های مختلف تهیه می‌شود از دیگر سوغاتی‌های این استان است.
آواها و نواها
صدای دلنشین لالایی زنان به ویژه در مناطق روستایی و عشایری، نوای دلکش نی، اشعار شاد با نام یاریار، نواهای غمگین موسوم به غمنامه و اشعار جذابی که روستائیان در هنگام برداشت محصول همخوانی می‌کنند از جاذبه‌های مردم‌شناسی است که سفر به کهگیلویه و بویراحمد را منحصر به فرد می‌کند.
بهره‌مندی 154 راهنمای گردشگری فارس از تسهیلات بیماری کرونا
نگاهی به برخی غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد نشان می‌دهد این خوراکی‌ها با مواد غذایی گیاهی تهیه می‌شود.
آش دوغ
این غذای سرشار از کلسیم، از موادی مانند ماست، برنج، سبزی‌های معطر مانند تره کوهی و موسیر تهیه می‌شود که برای تزیین آن از پیاز داغ و نعناع یا آویشن استفاده می‌کنند.
شله ماشکی (ماش)
این غذا از برنج، ماش و پودر انار خشک شده درست می‌شود و با پیازداغ تزینن می‌شود.
شله بادامی
این غذا از بادام کوهی و برنج تهیه می‌شود.
آش کارده
برای تهیه‌ این غذا، کارده را که گیاهی گرمسیری با برگ‌های پهن است، ریزخرد می‌کنند و در آبلیمو می‌خوابانند، تا ترش شود. بعد از 2 روز آب به آن اضافه می‌کنند پس از جوشیدن، گندم و برنج نیم‌کوب به آن اضافه می‌شود. این آش معروف‌ترین غذای سنتی کهگیلویه و بویراحمد است.
شله لیزک
برای تهیه این غذا، لیزک که نوعی گیاه کوهی است را به صورت سبزی پلو تهیه و با قارچ سرخ شده آن را تزیین می‌کنند.
آبگوشت
آبگوشت متداول ترین غذای عشایر این منطقه است که از گوشت و حبوبات درست می‌شود.
دنگو
آش دنگو از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد است که از حبوباتی مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود، گندم، ادویه، زردچوبه و نمک درست می‌شود.
نان بلوط
برای تهیه‌ این نان پوسته‌ سخت بلوط را می‌گیرند و خشک می‌کنند، سپس پوسته‌ نازک بعدی را که به آن جفت می‌گویند،عصاره بلوط یا کلگ را درون آب یک هفته می‌خیسانند، تا به‌صورت خمیر در می‌ آید و از این خمیر نان تهیه می‌کنند.
بازگشایی مجدد موزه‌های همدان
نان برکو
این نان را با عصاره بلوط و آرد گندم مخلوط می‌کنند.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 250 تفرجگاه طبیعی، 300 بقعه متبرکه، 750 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز، مکانی مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از 15هزار کیلومتر مترمربع وسعت و جمعیتی افزون بر 713هزار نفر بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.
این استان با داشتن 250 تفرجگاه طبیعی، 300 بقعه متبرکه، 750 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز مکانی مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی است.
* گزارش از علی‌اکبر پاک

http://www.javanannews.ir/fa/News/552093/جذابیت‌های-سفر-به-استان-کهگیلویه-و-بویراحمد
بستن   چاپ