آریا جوان
طرز تهیه حمیسه
چهارشنبه 1 بهمن 1399 - 09:57:02
آریا جوان - حمیسه عربی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه با دل، قلوه و جگر گوسفندی تهیه می شود و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای تقویت بدن و پیشگیری از کم خونی می باشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به خوراک جغور بغور دارد و اصالتا متعلق به استان های جنوبی کشورمان می باشد. همانطور که مطمئنا می دانید غذاهای جنوبی تند و تیز و پر ادویه هستند، البته اگر دوست ندارید این غذا خوشمزه را به صورت تند درست کنید، می توانید آنرا با ادویه کمتری درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر دل گوسفندی 1 عدد قلوه گوسفندی 1 عدد جگر گوسفندی 200 گرم پیاز 2 عدد متوسط گوجه فرنگی 3 عدد رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری نمک 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری زردچوبه 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری پودر کاری 1 قاشق چایخوری دستور پخت حمیشه جنوبی مرحله اول برای تهیه حمیسه خوشمزه ابتدا دل و جگر و قلوه را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت جداگانه هر کدام را مکعبی خرد می کنیم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. مرحله دوم گوجه فرنگی ها را می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم(یا داخل خردکن می ریزیم و پوره شده تحویل می گیریم)تابه ای را روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم. مرحله سوم حالا کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شود و دل های خرد شده را اضافه می کنیم(چون دل دیرتر از همه می پزد) و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند. مرحله چهارم بعد قلوه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن روشن شود و بعد جگر ها را می افزاییم و زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز(در صورت دلخواه)پودر کاری و نمک را روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم. مرحله پنجم سپس مواد را به اطراف تابه می کشیم و وسط تابه رب گوجه فرنگی را می ریزیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط می کنیم و گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم مرحله ششم سپس همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا ترکیب شوند و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم گوجه فرنگی ها آب موجودش تبخیر شود.حدودا 10 الی 15 دقیقه بعد حمیسه جنوبی ما آماده شده است و داخل بشقاب می کشیم و با نان نوش جان کنید.

حمیسه عربی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه با دل، قلوه و جگر گوسفندی تهیه می شود و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای تقویت بدن و پیشگیری از کم خونی می باشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به خوراک جغور بغور دارد و اصالتا متعلق به استان های جنوبی کشورمان می باشد. همانطور که مطمئنا می دانید غذاهای جنوبی تند و تیز و پر ادویه هستند، البته اگر دوست ندارید این غذا خوشمزه را به صورت تند درست کنید، می توانید آنرا با ادویه کمتری درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دل گوسفندی1 عدد
قلوه گوسفندی1 عدد
جگر گوسفندی200 گرم
پیاز2 عدد متوسط
گوجه فرنگی 3 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
پودر کاری1 قاشق چایخوری
دستور پخت حمیشه جنوبی
مرحله اول
برای تهیه حمیسه خوشمزه ابتدا دل و جگر و قلوه را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت جداگانه هر کدام را مکعبی خرد می کنیم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
گوجه فرنگی ها را می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم(یا داخل خردکن می ریزیم و پوره شده تحویل می گیریم)تابه ای را روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم.
مرحله سوم
حالا کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شود و دل های خرد شده را اضافه می کنیم(چون دل دیرتر از همه می پزد) و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند.
مرحله چهارم
بعد قلوه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن روشن شود و بعد جگر ها را می افزاییم و زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز(در صورت دلخواه)پودر کاری و نمک را روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
سپس مواد را به اطراف تابه می کشیم و وسط تابه رب گوجه فرنگی را می ریزیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط می کنیم و گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم
مرحله ششم
سپس همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا ترکیب شوند و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم گوجه فرنگی ها آب موجودش تبخیر شود.حدودا 10 الی 15 دقیقه بعد حمیسه جنوبی ما آماده شده است و داخل بشقاب می کشیم و با نان نوش جان کنید.

http://www.javanannews.ir/fa/News/561033/طرز-تهیه-حمیسه
بستن   چاپ