پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴

فناوری

تراشه‌های نسل بعدی سامسونگ دیرتر عرضه می‌شوند؛ شوک به طرفداران غول کره‌ای

تراشه‌های نسل بعدی سامسونگ دیرتر عرضه می‌شوند؛ شوک به طرفداران غول کره‌ای
آریا جوان - زومیت / تغییر غیرمنتظره در نقشه‌‌‌ی راه سامسونگ، بسیاری از طرفداران را غافلگیر کرده است و نشان می‌دهد رقابت تراشه‌ها دیگر آن‌طور که تصور می‌شد، پیش نمی‌رود. ...
  بزرگنمايي:

آریا جوان - زومیت / تغییر غیرمنتظره در نقشه‌‌‌ی راه سامسونگ، بسیاری از طرفداران را غافلگیر کرده است و نشان می‌دهد رقابت تراشه‌ها دیگر آن‌طور که تصور می‌شد، پیش نمی‌رود.
سامسونگ در اقدامی غافلگیرکننده اعلام کرد که برنامه‌‌ی زمان‌بندی توسعه‌ی تراشه‌های پیشرفته‌اش را بازنگری و تمرکز خود را از رقابت مستقیم با TSMC به حفظ جایگاه در بازار تراشه معطوف کرده است. بر اساس گزارش جدیدی از ETNews، معاون بخش فاندری سامسونگ تأیید کرد که فرایند تولید تراشه 1٫4 نانومتری این شرکت تا سال 2029 عرضه نخواهد شد؛ یعنی حدود دو سال دیرتر از برنامه‌ی اولیه.
تغییر در برنامه‌های واحد تراشه‌سازی سامسونگ جهت عمدتاً به دلیل مشکلات این شرکت در دستیابی به بازده تولید مناسب در فرایندهای پیشرفته‌ای مثل 3 نانومتری GAA بوده است. با وجود نوآوری‌های تکنولوژیکی، این فرایندها نتوانسته‌اند عملکرد اقتصادی مطلوبی برای سامسونگ رقم بزنند. بنابراین، غول کره‌ای تصمیم دارد تا تمرکز خود را بر بهبود فرایندهای فعلی تا 2 نانومتر قرار دهد و به‌جای مسابقه‌ای بی‌پایان با TSMC، به افزایش بهره‌وری و سودآوری بپردازد.
بازار
سامسونگ می‌گوید پیشرفت چشمگیری در توسعه‌ی فناوری 2 نانومتری داشته و در تلاش است تا نرخ بازده این فرایند تولیدی را به سطح پایداری برساند و استفاده از آن در صنعت عملیاتی شود. این رویکرد نشان می‌دهد که سامسونگ به‌جای ورود زودهنگام به رقابت فرایندهای فوق‌پیشرفته‌ی تراشته‌سازی، ترجیح داده است ابتدا عملکرد اقتصادی خود را تثبیت کند.
از سوی دیگر، سامسونگ قصد دارد فرایندهای قدیمی‌تری مانند 4، 5 و 8 نانومتری را بهینه‌سازی کند. با وجود قدیمی بودن این لیتوگرافی‌ها، هنوز در بازار جهانی تقاضای بالایی دارند. این تصمیم نیز با هدف کاهش زیان‌های عملیاتی و استفاده بهتر از منابع موجود اتخاذ شده و به‌نظر می‌رسد سامسونگ پذیرفته است که در بخش فناوری‌های پیشرفته، در شرایط فعلی توان رقابت مستقیم با TSMC را ندارد.
در همین حال، TSMC نیز در مسیر عرضه‌ی تراشه‌های 1٫4 نانومتری است و انتظار می‌رود تا سال 2028 به هدفش دست یابد. با این روند، TSMC عملاً در عرصه‌ی فرایندهای پیشرفته بدون رقیب جدی باقی می‌ماند. بااین حال، اگر سامسونگ بتواند برنامه جدید خود را به‌درستی اجرا کند، احتمالاً این چرخش استراتژیک به نفع بخش تراشه‌سازی و احیای جایگاه آن در بازار جهانی تمام شود.


نظرات شما