شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴

نگاه سیاسی

مشاور مرحوم هاشمی: حاکمیت باید همه اقشار را به یک چشم نگاه کند

مشاور مرحوم هاشمی: حاکمیت باید همه اقشار را به یک چشم نگاه کند
آریا جوان - خبرآنلاین / فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره وظیفه حاکمیت برای حفظ این انسجام اظهار داشت: حاکمیت از الان به بعد باید وفاق را حفظ کند، حاکمیت باید همه اقشار را به یک ...
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خبرآنلاین / فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره وظیفه حاکمیت برای حفظ این انسجام اظهار داشت: حاکمیت از الان به بعد باید وفاق را حفظ کند، حاکمیت باید همه اقشار را به یک چشم نگاه کند و به نوعی دیگر جمهوریت را مدنظر قرار دهد تا مردم احساس کنند که شهروند این کشور هستند. روند این تغییرات، در طول زمان بدرد نمی‌خورد.
در 12 روز جنگ ایران و اسرائیل آنچه بیش از همه به چشم آمد حس «وطن دوستی» و «انسجام مردم ایران» در دفاع از خاک کشور در مقابل دشمن متجاوز خارجی بود. اما این انسجام در پساجنگ آیا قرار است ماندگار باشد و اگر قرار است ادامه داشته باشد، باید چه راهکارهایی را در پیش گرفت؟ الزامات پایداری این انسجام ملی چیست؟ در حال حاضر این انسجام شکل گرفته، تبدیل به یک عامل بازدارنده در مقابل دشمن شده است، در مقابل چنین رفتاری از سوی ملت ایران، وظیفه حاکمیت برای حفظ این انسجام چیست؟
در خصوص جزئیات این حس «وطن دوستی» و «انسجام مردم ایران» این پرسش نیز مطرح می‌شود که احساس همبستگی حول چه محوری ایجاد شد؟ و اینکه آیا این انسجام بیشتر جنبه ملی داشت یا جنبه مدنی؟
بازار
خبرگزاری خبرآنلاین در گفتگویی با غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به بررسی این موارد پرداخته است.
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درخصوص بهترین راهکارها برای ادامه پیدا کردن انسجام ملی گفت: مردم نقش خود را ایفا کردند و نشان دادند که تمامیت ارضی برایشان مهم است. درحال حاضر حاکمیت باید به بحث رفاه و معیشت را در اولویت قرار دهند. همچنین از دیگر خواسته های مردم، بحث اینترنت است. دولت باید به این موارد رسیدگی کند و مجلس نیز باید همراهی کند. مردم باید اهتمام حاکمیت در این رویکردهارا مشاهده کنند و متوجه تغییرات شوند. وجود برخی مشکلات معیشتی، بهداشتی، درمانی و اقتصادی و آموزشی، زیبنده یک تمدن 4000 ساله نیست. همچنین حاکمیت نیز باید در برخی از روند ها تجدید نظر کند و مردم را مدنظر قرار دهد. بسیاری از افرادی که تنور انتخابات را داغ کردند و دعوت رهبری را لبیک گفتند، خواهان این هستند که رفع حصر صورت بگیرد، به این موضوع نیز باید توجه کرد. حاکمیت با رفع حصر آقای کروبی متوجه شد که اتفاق خاصی نمی افتد، پس بهتر است این روند بیشتر از این ادامه پیدا نکند.
وی در ادامه تاکید کرد: از موارد دیگر نیز کم کردن محدودیت های احزاب و سیاسیون است، صداوسیما و تلویزیون نباید یک سویه باشد. ما در دوران جنگ نیز شاهد این رفتار ها بودیم ولی نکته این است که باید این موارد ادامه پیدا کند. همچنین به حقوق شهروندی نیز باید بسیار توجه شود و در اولویت قرار گیرد.مردم در زمان جنگ نقش خود را ایفا کردند و درحال حاضر منتظر تغییرات خوب هستند. ما نمی‌توانیم به صورت دائمی با غرب و آمریکا در جنگ و موضع گیری باشیم. مردم باید شاهد تغییرات باشند و اگر این تغییرات را ببینند، بیشتر حمایت خواهند کرد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره وظیفه حاکمیت برای حفظ این انسجام اظهار داشت: حاکمیت از الان به بعد باید وفاق را حفظ کند، حاکمیت باید همه اقشار را به یک چشم نگاه کند و به نوعی دیگر جمهوریت را مدنظر قرار دهد تا مردم احساس کنند که شهروند این کشور هستند. روند این تغییرات، در طول زمان بدرد نمی‌خورد.
رجایی در پاسخ به این سوال که این انسجام بیشتر جنبه ملی داشت یا جنبه مدنی؟ بیان کرد: این انسجام به نوعی هم ملی است و هم مدنی . کمتر زمانی پیش آمده که مردم انقدر با یکدیگر یکپارچه شوند. این وفاق هم ملی است و هم تمدنی. زیرا ما شاهد این بودیم که مردم با وجود تهدیدها به خانه های خود برگشتند.


نظرات شما