آریا جوان

آخرين مطالب

عضو مجلس خبرگان: قهر مردم قهر خداست نگاه سیاسی

عضو مجلس خبرگان: قهر مردم قهر خداست
  بزرگنمايي:

آریا جوان - جماران / یک عضو مجلس خبرگان گفت: با کمرنگ شدن جمهوریت، مساله ماهیت مطرح می شود. اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومتی که تشکیل شده و بابتش از مردم بیعت گرفته شده است، از بین می رود.
تنها چند روز به برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران باقی مانده است، ولی هنوز شور و حرارت قابل توجهی در میان جامعه و نخبگان نسبت به این انتخابات دیده نمی شود.
در این میان یک عضو مجلس خبرگان معتقد است که «رئیس جمهور آینده ایران باید رئیس جمهور ملت باشد نه اینکه صرفا عنوان یک رئیس جمهور قانونی را یدک بکشد». جمله ای که شاید کلیدی ترین مطالبه مردم را از نظام جمهوری اسلامی بیان می کند.
البته آیت الله هاشم زاده هریسی به موارد دیگری هم اشاره کرد و گفت: تضعیف جمهوریت نظام و قهر مردم از انتخابات دو خطر جدی برای کشور است. 
آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی در گفت و گو با خبرنگار جماران، درباره سه مناظره اخیر کاندیداها از صداوسیما گفت: مناظرات اخیر، مناظرات خوبی بودند و صحبت های خوبی در آنها مطرح شد و مشکلات موجود از سوی کاندیداها بازگو شدند. البته مشکلات را نباید صرفا در مناظره ها بازگو کرد چرا که این گونه تریبون ها موردی هستند و جنبه ای نمایشی دارند.
وی افزود: مناظره ها لازمند تا بتوان برتری کاندیداها را از هم تشخیص داد. کسانی که در مناظره ها حضور داشتند و همچنین مسئولین دیگر باید همواره مشکلات را پیگیری و در راه رفع آنها تلاش کنند. بعضی از مشکلاتی که وجود دارد را نمی توان بازگو کرد. برخی هم ممکن است خودسانسوری کنند و حرفی نزنند. اما چون در این ایام حرف زدن درباره مشکلات آزاد است، مسائل باید در خاطر مردم بماند و بعد از انتخابات از دولت روی کار آمده بخواهند تا درباره آنها تصمیم بگیرد. از این رو، حل مشکلات عزم ملی و حاکمیتی می طلبد.
مسائلی که مجالی برای بازگو شدن در یک رسانه عمومی پیدا نمی کرد، از طریق این مناظره ها گفته شد
عضو مجلس خبرگان در ادامه گفت: بعضی اوقات حاکمیت به خودی خود تغییر می یابد اما ما گمان می کنیم تغییری ایجاد نشده است. در واقع فکر می کنیم هستیم ولی باید دید آنگونه که باید حکومت کنیم، کشور را اداره می کنیم؟ باید ببینیم که امروز شرایط طوری است که آنطور می خواستیم حکومت کنیم یا وضعی به وجود آمده که به دنبالش نبوده ایم؟
آیت الله هاشم زاده هریسی گفت: کاندیداها باید توجه کنند که چه حرف هایی به زبان آورده اند؟ در مناظره حرف زدن بسیار راحت است و هر چه به زبان می آید می گویند اما در عمل کار بسیار سخت است. متاسفانه آنچه برخی ها می گویند گاهی در مقام عمل خیلی سخت است.
وی بیان کرد: مناظرات نسبتا خوب بود و سوالات خوبی مطرح شد. مسائلی که مجالی برای بازگو شدن در یک رسانه عمومی پیدا نمی کرد، از طریق این مناظره ها گفته شد. البته بعضی بداخلاقی ها هم از سوی برخی کاندیداها دیده می شد.
مدام حرص می خورم که چرا به اینجا رسیده ایم؟
عضو مجلس خبرگان با ابراز نگرانی از وضعیت جامعه چند روز مانده به انتخابات گفت: متاسفانه باید بگویم که شور انتخابات تاکنون ایجاد نشده است. مناظرات چندان در گرم کردن تنور انتخابات موثر نبود و چنان نبود که قهرکرده ها با انتخابات و کسانی که نارضایتی دارند به میدان بیایند.
او گفت: باید در این چند روز کارهای بیشتری انجام گیرد. مشکلات زیادی پیش روی نظام و کشور ما وجود دارد. باید دید چرا نتوانستیم انقلاب و نظامی که خدا به این زیبایی برای ما قرار داد را درست نگه نداریم که امروز روبه کمرنگ شدن برود. مشکلات باعث شده که مسائلی چون عدالت، راحتی مردم، کرامت، عزت و معیشت مردم فراموش شود. مدام حرص می خورم که چرا به اینجا رسیده ایم؟
رئیس جمهور باید رئیس جمهور ملت باشد نه صرفا یک رئیس جمهور قانونی
آیت الله هاشم زاده هریسی گفت: کشور ما به رئیس جمهور و هیأت دولتی نیاز دارد که همه مشکلات را حل کند. چنین فردی رای قابل توجه و زیاد می خواهد. ممکن است فردی با میزان رأی مشخصی بتواند رئیس جمهور قانونی شود مانند خیلی از کشورها که رئیس جمهورشان، رئیس جمهور کشورشان است نه ملتشان.
وی افزود: رئیس جمهوری خوب است که «رئیس جمهور ملت» باشد؛ یعنی اکثریت قاطع یک ملت به او رأی دهند. رئیس جمهور آینده ایران باید رئیس جمهور ملت ما باشد نه اینکه صرفا عنوان یک رئیس جمهور قانونی را یدک بکشد. ممکن است مردم با یک حضور حداقلی کسی را روی کار بیاورند که با یک تفاوت اندک رئیس جمهور می شود. با اینکه او نیز می تواند همه کارها را انجام دهد اما نمی تواند رئیس جمهور ملت ایران باشد.
انتخابات بدین معناست که به دنیا بگوییم ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما می خواهیم فرد منتخب رئیس جمهور مردم ایران باشد، گفت: اگر چنین شود ملت پشتیبان رئیس جمهور خود خواهد بود و فرد منتخب می تواند در حوزه بین الملل در برابر همه زیاده خواهی ایستادگی کند. رهبران کشورهای دنیا باید احساس کنند که وقتی با رئیس جمهور ایران حرف می زنند، پشتیبان او یک ملت است و اگر در برابر او می ایستند انگار در برابر یک ملت ایستاده اند. بنابراین هیچ منطقی به آنها توصیه نمی کند که در برابر یک ملت بایستند.
وی بیان کرد: دشمنان وقتی احساس کنند که رئیس جمهوری روی کار آمده که عده ای او را می خواهند و عده دیگری نمی خواهند. چنین منتخبی ضعیف خواهد بود و قادر نیست مسائل بین المللی و داخلی را حل و فصل کند. انتخابات ریاست جمهوری ما تنها به این معنا نیست که فردی به عنوان رئیس جمهور در آن مشخص شود. شاید این قدم اول باشد اما اصل پیام این است که به دنیا بگوییم ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است.
در خصوص قهر مردم از عملکردها، همه مقصریم
عضو مجلس خبرگان گفت: نگرانی امروز ما باید این باشد که آیا حماسه ملی شکل می گیرد؟ ملت باید به مرحله ای برسد که به پاخیزد و بگوید فلان شخص را به عنوان رئیس جمهور برمی گزیند. هنوز به این مرحله نرسیده ایم و مناظرات نیز نتوانسته چنین فضایی ایجاد کند. مردم ناراحت و ناراضی اند. هرچند آنها با اسلام و حکومتی که امام تشکیل داده، قهر نکرده اند. قهری که وجود دارد نسبت به عملکردهایی بوده که تاکنون وجود داشته است.
او اظهار داشت: در خصوص قهر مردم از عملکردها، همه مقصریم. بعضی ها با حرف هایشان مردم را ناراضی کرده اند. برخی با تندی هایی که داشته اند و بعضی ها نیز با عملکردی که دارند بر موج نارضایتی می افزایند. متاسفانه عده ای مشکلات و بیچارگی مردم را لمس نمی کنند. با اینکه می گویند می دانند اما نمی دانند. ندانستن آنها نیز ناشی از جهل نیست بلکه بدین خاطر است که خود مبتلا به وضعی نیستند که مردم دچار شده اند. کسی که دردی را نکشیده، نمی تواند حال دردمندان را درک کند.
تنها یک رأی عظیم می تواند مشکلات را حل کند
او گفت: کسانی که جوان بیکار در خانه ندارند و دختران و پسرانشان مشکلی برای ازدواج ندارند و همه امکانات رفاهی را دارا هستند و در کاخ های خود می نشینند چطور می توانند بگویند از درد مردم خبر دارند؟ مسئولین در میان آتش مشکلات نیستند. هزار بار هم بگویند می دانند ولی شنیدن کی بود مانند دیدن؟!
عضو مجلس خبرگان بیان کرد: تنها یک رأی عظیم می تواند مشکلات را حل کند. رئیس جمهوری که صاحب چنین رایی می شود، نمایندگی ملت ایران را پیدا می کند. چنین فردی پس از انتخاب باید اختیارات و قدرت کافی داشته باشد تا بتواند وارد میدان شود. نمی توان کسی را با رای کم و دست و پای بسته به میدان فرستاد و از او خواست که کار کند. نمی توان از چنین نماینده ای انتظار داشت که مشکلات بین المللی و داخلی را حل کند.
قهر مردم«قهر خداست»
او اظهار داشت: شاید در این چند روز، شور کافی برای انتخابات ایجاد شود و مردم نیز به پای صندوق ها بیایند. یک رئیس جمهور مورد اعتماد و قوی که وجهه ای بین المللی داشته باشد می تواند مشکلات را حل کند. چنین رئیس جمهوری با اختیارات و توان بالا می تواند کارساز باشد. بعد از انتخابات باید یک قیام آنهم به معنای ایستادگی و به پاخواستن شکل بگیرد. شب و روز کار کردن برای حل مشکلات چاره این وضعیت است.
آیت الله هاشم زاده هریسی با اشاره به اینکه تضعیف جمهوریت نظام و قهر مردم از انتخابات دو خطر جدی برای کشور است، گفت: قهر مردم «قهر خداست» و وقتی چنین اتفاقی رخ دهد دنیا و آخرت ما بر باد می رود. حتی آه یک مظلوم هم موثر است. ما باید خیلی مراقب باشیم که آهی کشیده نشود و دستی بالا نرود که خدایا ما از دست این حکومت خلاص کن.
اگر جمهوریت کنار گذاشته شود ماهیت حکومت از بین می رود
وی در پایان گفت: با کمرنگ شدن جمهوریت، مساله ماهیت مطرح می شود. اگر جمهوریت کنار گذاشته شود، ماهیت حکومتی که تشکیل شده و بابتش از مردم بیعت گرفته شده است، از بین می رود. آنوقت نقض بیعت و تعهد رخ می دهد و مساله ای شرعی است. در حکومتی که حضرت امام تشکیل داد قرار بود که جمهوریت و اسلامیت موید یکدیگر باشند. قرار بود جمهوریت قالب حکومت و اسلامیت محتوای آن باشد. ما بر این اساس از مردم بیعت گرفته ایم و اگر این ها را رعایت نکنیم نه اسلامیت هستیم نه جمهوریت. باید هر دو را در کنار هم حفظ کنیم. آن زمان بسیاری از اختلافات و نارضایتی ها از بین خواهند رفت. یکی از علل نارضایتی ها، کمرنگ کردن جمهوریت در کشور است. هرچند در ظاهر جمهوریت باقی مانده ولی در باطن بسیار ضعیف شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/668193/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

رقص زیبای ماهی های کوچولوی آبی

خانواده جعفری‌جوزانی عزادار شدند

آهنگ «معین زد» رو از خود خواننده قشنگ‌تر خوندن!

فیلم شهرک در بخش مسابقه جشنواره بین‌المللی «کازابلانکا»

سورپرایز آنچلوتی؛ تغییرات مهم در ال‌کلاسیکو!

گلزنی شهاب زاهدی در بازی آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

صعود قایقرانان ایران به فینال قهرمانی آسیا

برگزاری جلسه تایید صلاحیت خریداران سرخابی‌

مودریچ هم‌وطنش را به رئال مادرید فروخت!

قرارداد سرمربی والیبال ایتالیا تا 2026 تمدید شد

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

روش جالب قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

چالش مرندی برای مجری معروف انگلیسی: در برنامه‌ات فیلم سرهای بریده‌شده اسرائیلی‌ها را نشان بده!

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

لیز خوردن خودرو در خیابان برفی

شاخ به شاخ دو خودرو با هم

اسب آبی سرگردان در خیابان‌های این شهر

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

مدیر مدرسه‌ دختر یا نامزد سابق پدر؟

قد کشتی ایران از آسیا بلندتر است

قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی سعی در کمترین تعطیلی دارد

هافبک استقلال زیر تیغ جراحی

قاب مشترک ستاره استقلال با غول بسکتبال ایران

محرومیت مادام‌العمر برای بازیکنی که شرط‌بندی می‌کرد

بدشانس‌ترین بازیکن استقلال

تیم داوری ایران برای قضاوت بازی جام ملت‌های آسیا انتخاب شد

مناف هاشمی: حذف 500 میلیارد از بودجه کمیته ملی المپیک

کریستین بنتکه: منتظر درخشش دی‌بروینه در آمریکا باشید

فیفا در جریان اقدامات مربوط به پیشرفت فوتبال ایران قرار گرفت

7 متهم طلاق بعد از 20سال زندگی

روشی جالب برای قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

دستورکار هفته جاری مجلس

میزان موفقیت‌ ‌عملیات وعده صادق از زبان جانشین فرمانده‌ کل سپاه

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

زیبایی های یک پل در میان ابر ها

این رفتار ها رو از کجا یاد میگیرین آخه!

ساحل زیبای اقیانوس هند

کی حاضره امتحانش کنه؟

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی