آریا جوان

آخرين مطالب

در مواقع ناراحتی چکار کنیم؟ (راهکارهایی برای رهایی از غم و اندوه) خواندنی

در مواقع ناراحتی چکار کنیم؟ (راهکارهایی برای رهایی از غم و اندوه)
  بزرگنمايي:

آریا جوان - حتما برای شما نیز پیش آمده است که گاهی به شدت بی‌حوصله و اندوهگین شوید، به طوری‌که احساس بدی نسبت به همه چیز و همه کس داشته باشید. این احساسات به شرط آنکه طولانی و پایدار نباشند، طبیعی هستند. حال سوال این است که در مواقع ناراحتی چکار کنیم؟ چطور از این احساسات منفی رها شویم؟ در این مقاله به معرفی راهکارهایی برای رهایی از غم و اندوه می‌پردازیم.
11 راهکار برای رفع ناراحتی
1. ریشه‌یابی احساسات منفی
زمانی که احساسات و افکار منفی به سراغ شما می‌آیند، سعی کنید علت آنها را بیابید. از خود بپرسید علت این غم و اندوه چیست؟ چه چیزی باعث به وجود آمدن چنین احساساتی در من شده است؟ فکر کردن برای ریشه‌یابی احساسات منفی، می‌تواند در رفع آن‌ها مؤثر باشد. زیرا اغلب اوقات می‌بینید که علت مهمی برای ناراحتی وجود ندارد.
اگر ناراحتی و غم ناشی از مشکلاتی جدی باشد، فکر کردن و سعی بر ریشه‌یابی آن‌ها می‌تواند راه حل مناسبی را پیش پای شما قرار دهد. پس زمانی که احساس غم گریبان‌گیرتان شد، به جای زانوی غم بغل کردن، به دنبال روش‌هایی برای رفع آن باشید.
2. کمک خواستن از دوستان
ترس از قضاوت شدن همیشه مانعی اساسی برای درد دل کردن با دیگران است. البته این ترس تا حدودی به جا و منطقی به شمار می‌رود. زیرا افرادی هستند که از احساسات و صحبت‌های شما بر علیه‌تان استفاده می‌کنند، اما اگر دوستی امین و مورد اعتماد دارید، برای رفع غم‌های خود از او کمک بخواهید. کمترین کمکی که دوستی نزدیک و مورد اعتماد می‌تواند بکند، گوش دادن به حرف‌های شماست.
حداقل مزیت به زبان آوردن غم و اندوه و درمیان گذاشتن آن‌ها با دوستان، سبک شدن و بیرون ریختن احساسات منفی است. بنابراین مشکلات و غم‌های خود را دوستان‌تان به اشتراک بگذارید. در مواقعی دوستان می‌توانند راه‌حل‌هایی هم برای رهایی از غم و اندوه شما پیشنهاد کنند.

آریا جوان

در مواقع ناراحتی چکار کنیم؟
3. گوش دادن به موسیقی
در مواقع ناراحتی به موسیقی‌های مورد علاقه خود گوش کنید. موسیقی علاوه بر آرامشی که ایجاد می‌کند، می‌تواند شما را از دنیای اطراف جدا کند و برای دقایقی هرچند کوتاه، تمام مشکلات را به فراموشی بسپارد. ناگفته نماند که بهتر است موسیقی ملایم و شاد را انتخاب کنید. گوش دادن به موسیقی خشن یا غم‌انگیز، ممکن است وضعیت روحی شما را بدتر کند.
موسیقی مناسب می‌تواند احساس تنهایی را کم‌رنگ‌تر کند و شما را به همراه خود به سفر ذهنی چند دقیقه‌ای ببرد. همچنین می‌تواند با ایجاد احساس آرامش و شادی خلق و خوی شما را تغییر دهد و تا حدودی غم و اندوه را دور نگه دارد.
4. پیاده‌روی و استفاده از طبیعت
پیاده‌روی همواره روشی مؤثر و قابل دسترس برای از بین بردن احساسات منفی بوده است. بنابراین اگر احساس کردید که غم و ناراحتی به سراغتان آمده، از جایی که در آن هستید بیرون بروید و دقایقی را به پیاده‌روی بپردازید. پیاده‌روی در پارک یا اماکن زیبا و دیدنی می‌تواند ذهن شما را پاک کند و اجازه رشد افکار منفی را ندهد.
طبیعت و حتی حیواناتی که در آن هستند، همگی در ایجاد احساس و انرژی مثبت نقش قابل توجهی دارند. به طور مثال فرض کنید در پارکی قدم می‌زنید که چشمتان به گنجشک یا گربه‌ای کوچک می‌افتد، تماشای پرواز گنجشک‌ها یا بازی گربه با توپی کوچک، می‌تواند از شادی‌بخش‌ترین لحظات باشد و تمام احساس منفی را از بین ببرد. پس در مواقع غم و اندوه، قدم زدن در بیرون از خانه و یا دیدار از اماکن دیدنی را فراموش نکنید.

آریا جوان

رهایی از غم و اندوه با استفاده از نوشتن
5. رهایی از غم و اندوه با نوشتن
نوشتن یکی از مؤثرترین کارهایی است که می‌تواند افکار و احساسات را در برابر دیدگان انسان قرار دهد. در واقع با نوشتن هر آنچه که در ذهنمان می‌گذرد، می‌توانیم افکار خود را منظم‌تر ببینیم. پس در مواقعی که احساس اندوه می‌کنید، تمام احساسات خود را به روی کاغذ بیاورید. همراه با نوشتن این افکار، سعی کنید علتی برای هر یک بنویسید.
با مشاهده احساسات خود و همچنین علت آن‌ها درمی‌یابید که اکثر غم‌هایتان آنقدر که تصور می‌کردید بزرگ و ناراحت کننده نیستند. همچنین روشن و واضح دیدن ناراحتی‌ها، اغلب راه‌حل‌هایی مفیدتر را پیش رو می‌گذارد. کمترین مزیت نوشتن، مانند درد دل با دوستی امین، سبک کردن بار غصه‌هاست.
6. خواب و استراحت کافی
گاهی اوقات یک چُرت کوتاه‌ می‌تواند خستگی ناشی از کار روزانه و تحمل فشارهای آن را رفع کند. در نتیجه احساسات منفی نیز به راحتی با چرت زدن تا حدی رفع می‌شوند. در حقیقت مواقعی هست که بدن نیاز به ریکاوری کوتاهی دارد و پس از چند دقیقه خواب، دوباره شارژ می‌شود و فرد احساس بهتری خواهد داشت.
از طرفی می‌دانیم که خواب با میزان تغییرات خلق و خو نسبت مستقیم دارد. مطالعات ثابت کرده است اختلالات خواب می‌تواند در تندخویی، زودرنجی و حتی افسردگی‌های خفیف تا شدید تأثیر زیادی داشته باشد. همچنین اختلالات خلق و خو می‌تواند موجب ایجاد غم و اندوه شود. بنابراین خواب کافی به مدت 7 تا 9 ساعت در شبانه‌روز، یکی از راه‌های رهایی از غم و اندوه است.
7. انجام فعالیت‌های سرگرم کننده
فعالیت‌هایی مانند نقاشی را برای فرار از روزمرگی ، سرگرم کردن و بهبود حال خود انجام دهید. به خصوص در مواقعی که احساس ناراحتی می‌کنید، برای فراموش کردن ناراحتی‌ها و مشکلات، بهتر است سراغ چنین فعالیت‌هایی بروید تا ذهنتان برای مدتی آرام شود.
نقاشی یکی از بهترین فعالیت‌هاست . فواید نقاشی بر سلامت جسم و روح ، پالایش افکار، زدودن غم و اندوه و… ثابت شده‌اند. فعالیت‌هایی دیگری مانند آشپزی، باغبانی و رسیدن به گل و گیاه خانه نیز از جمله فعالیت‌های سرگرم‌کننده هستند.
8. تجدید خاطرات قدیمی
دیدن عکس‌های قدیمی معمولاً احساس خوبی را به دنبال دارد. می‌توانید عکس‌های قدیمی کامپیوتر، گوشی یا آلبوم خود را تماشا کنید و با یادآوری خاطرات خوش، احساسات بد را از خود دور کنید. مرور خاطرات و دیدن عکس‌های عزیزان حتماً لبخند بر لبهای‌تان خواهد آورد. حتی می‌توانید با دوستان قدیمی خود مجدداً ارتباط برقرار کنید و به دیدارشان بروید. دیدار دوستان قدیمی و مرور خاطرات گذشته به همراه آن‌ها موجب از بین رفتن غم و اندوه خواهند شد. پیوستن به مردم و در جامعه بودن همواره انرژی مثبت خاص خود را به دنبال دارد.

آریا جوان

رهایی از غم و اندوه با خندیدن
9. رهایی از غم و اندوه با خندیدن
خندیدن یکی از روش‌های نادیده گرفتن افکار منفی و ناراحتی‌هاست، اما شاید بگویید که با وجود مشکلات چگونه می‌توان خندید؟ باید توجه داشته باشید که خندیدن همواره انرژی مثبت مؤثری به دنبال دارد و حتی با وجود مشکلات نیز ناراحتی‌ها را دور می‌کند، پس سعی کنید بخندید. برای این کار می‌توانید چند ساعت از زمان خود را کنار دوستان و افراد شوخ طبع بگذرانید یا فیلم‌های طنز و استندآپ‌کمدی تماشا کنید. وقت گذراندن با دوستان به نظر روش بهتری است. زیرا علاوه بر تجدید دیدار با دوستان و سپری کردن اوقات خوش در کنار آن‌ها، می‌توانید با حضور در اجتماع افکار و انرژی منفی را از خود دور کنید.
10. گریه کردن و پذیرش غم‌ها
هرگز سعی بر انکار ناراحتی‌های خود نداشته باشید. غم و اندوه هم مانند سایر احساسات، طبیعی و قابل احترام هستند. سعی کنید آن‌ها را بپذیرید و با تمام وجود حس کنید. سپس با انرژی کافی به دنبال راهی برای حل مشکلات باشید. یکی از راه‌های پذیرش غم‌ها گریه کردن است. اگر احساس بدی دارید، گریه کنید و دردهای خود را بیرون بریزید. پس از تخلیه غم‌ها، تصمیمی جدی در ایجاد تغییر در زندگی خود بگیرید. تغییراتی هر چند کوچک اما مثبت در زندگی موجب ایجاد انگیزه، اعتماد به نفس و البته رهایی از غم و اندوه خواهد بود.
11. اولویت بندی مهم‌ترین‌ها
گاهی اوقات چیزهایی را که واقعا اهمیت دارند، فراموش می‌شوند. بنابراین در مواقع ناراحتی خوب فکر کنید که علت این ناراحتی چقدر اهمیت دارد؟ تا چه اندازه بروز این مشکل در زندگی شما مؤثر است؟ چه تغییراتی به دنبال خواهد داشت؟‌ با پاسخ به چنین سؤالاتی میزان اهمیت موضوع کاملاً روشن خواهد شد. چه بسا ممکن است علت ناراحتی، موضوعی بی‌اهمیت باشد. بنابراین مهم‌ترین مسائل زندگی خود را اولویت بندی کنید و برای عوامل بی‌اهمیت خود را آزار ندهید. گاهی اوقات تغییر زاویه دید می‌تواند از رنج و عذابی بیهوده جلوگیری کند.
سخن آخر…
همانطور که گفتیم غم و اندوه هم مانند خوشحالی، ترس، هیجان و سایر احساسات انسان طبیعی هستند. سرکوب کردن ناراحتی‌ها روشی برای فراموش کردن آنها نیست. این کار فقط موجب انباشته شدن احساسات بد می‌شود و در نهایت می‌تواند مشکلات حاد روحی و جسمی را در پی داشته باشد. پس به غم‌های خود احترام بگذارید و آن‌ها را بپذیرید. پذیرش این احساسات روشی مؤثر در رفع‌ آنهاست. البته اگر به طور مداوم احساس ناراحتی دارید به طوری‌که هر روز غم و اندوه را حس می‌کنید، بهتر است از یک روان درمانگر کمک بگیرید. گاهی این احساس می‌تواند نشانه ابتلا به افسردگی است. در این رابطه توصیه می‌کنیم مطلب افسردگی خفیف چیست؟ را مطالعه فرمایید.
نظر شما در رابطه با رهایی از غم و اندوه چیست؟‌ آیا تا به حال دچار چنین احساساتی شده‌اید؟ از چه روش‌هایی برای رهایی از آن‌ها استفاده کرده‌اید؟‌ پیشنهادی برای بهبود روش‌های ارائه شده در این مقاله دارید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر خوانندگان انگیزه به اشتراک بگذارید تا همه بتوانیم ناراحتی و اندوه را از خود دور کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/723582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

شتر‌ها در محوطه کاخ وینسنس فرانسه

خیاط زبردست طبیعت

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

یازده مرد منتخب کرسپو برای فتح فینال غرب آسیا

ستاره یونایتد: عذرخواهی چرا، جواب کاونتری را دادم!‏

جانشین عالیشاه در اراک هم بازوبند می‌خواهد

گلایه خسرو حیدری از علی دایی

حسین وفایی، به مکان مقدس ما توهین کردی!

سیوهای بی نظیر دروازه بانان لالیگا با پا!

تمجید شواین اشتایگر از گواردیولا

خط و نشان مدافع ذوب آهن برای تراکتوری‌ها

توصیه به لیورپول؛ مورینیو دوای درد شماست!‏

لحظه ورود نیمار به ورزشگاه کینگدام آرنا برای تماشای دیدار الهلال و العین

به نظرتون بچه سیر شده یا نه؟

اگه همسرت باهات درد و دل کرد، اینو بهش نگو

از این ترفندهای خلاقیتی که حسابی به کارت میاد!

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

عصر ایران: احضار پریسا صالحی برای اجرای حکم حبس

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

آرامگاه چوپان‌آتا در شهر زیبای کلاله

جدال دیدنی سگ ها با پلنگ برفی

مزارع معروف لاله ها در هلند

ماجرای تفنگدار آمریکایی؛ از تلاش برای منفجر کردن مسجد تا مسلمان شدن!

سخن بزرگان/ بی توجهی به فقرا جرم بزرگی است

ویدئویی جدید از بنیامین بهادری که ترند شد!

تغییر در قوانین جوایز «اسکار»

«مست عشق» نیامده حدود 2 میلیارد فروخت

«زیرخاکی» و «مردان آهنین» پربیننده‌ترین‌های آخر فروردین

توضیحات اسبقیان درباره اداره‌ی استقلال و پرسپولیس

مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود

بمب بزرگ استقلال پس از تغییر مالکیت

ترکیب الهلال به امید کسب پنجمین ستاره آسیایی

واکنش خسرو حیدری به بازی دفاعی استقلال نکونام

ادعای خسرو؛ خیلی از مسئولین پرسپولیسی هستند

ساپینتو اگر می‌ماند، امسال با اختلاف قهرمان می‌شدیم

تشکر ستاره اینتر از عمو تیری؛ بهترین عموی دنیا!‏

پرسپولیس بازیکن خاطی‌اش را جریمه می‌کند؟

برف‌روبی توسط اولتراها!

روایت اپراتور اورژانس از تماس زنی که خبر نداشت 9 ماهه باردار است

بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد

انرژی هسته‌ای ارزش تحمل این همه فشار را دارد؟

رئیس‌جمهور: امیدواریم توافقات سفر پاکستان با پیگیری مقامات دو طرف سریع‌تر اجرایی شود

پس لرزه‌های حمله ایران؛ استعفای مقام ارشد اطلاعاتی ارتش اسرائیل

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها