بزرگنمايي:
آریا جوان - گوشت شتر یکی از انواع گوشتهای قرمز است که به دلیل طعم مطلوب و مواد مغذی فراوانی که در خود دارد، بسیار پرطرفدار است. خوردن این گوشت لذیذ، در دین اسلام بسیار توصیه شده است. رسول اکرم (ص) میفرمایند: عَلَیکُم باَکلِ لُحومِ الاِبِل فَاِنَّهُ لایَاکُلُ لُحُومَها اِلَّاکُلُّ مُومن (مکارم الاخلاق ج؛ ص 348) یعنی بر شما باد خوردن گوشت شتر، همانا نمیخورد گوشت آن را مگر مومن! همچنین طبع گوشت شتر به گونهای است که برای درمان بسیاری از بیماری ها در طب سنتی استفاده میشود.
در این مقاله ابتدا طبع گوشت شتر از نظر طب سنتی را بررسی کرده و سپس به بیان خواص درمانی این خوراک بسیار خوش طعم میپردازیم.
طبع گوشت شتر سرد است یا گرم؟
مزاج گوشت شتر از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن، جوشاندن آن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه و زیره معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و خشک | جوشاندن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه و زیره |
خواصی از گوشت شتر که لازم است بدانید!
1. تنها گوشت قرمز مخصوص افراد مبتلا به دیابت
گوشت شتر یک منبع پروتئینی عالی با کلسترول پایین است. به همین دلیل افراد مبتلا یه دیابت و کلسترول بالا میتوانند با خیال راحت از این گوشت به عنوان گوشت قرمز در انواع خوراکها و کبابها استفاده کنند. سطح کلسترول موجود در این گوشت حتی از گوشت گاو، بز و شترمرغ نیز پایینتر است.
2. سپر آهنین بدن در برابر سرطان
گوشت شتر بدن را نسبت به بروز سرطانها ایمن میکند. زیرا این گوشت حاوی مقدار زیادی لینولئیک اسید است که یک اسید چرب غیر اشباع میباشد که با پیشگیری از تشکیل سلولهای سرطانی، از ایجاد سرطان جلوگیری میکند.
3. افزایش انرژی بدن به خصوص برای ورزشکاران
گوشت شتر شامل سلولهای عصبی انرژی است که این انرژی را در بدن فرد مصرف کننده آزاد میکند. این امر باعث افزایش انرژی فرد، رفع خستگی، ازبین رفتن کوفتگی عضلات و دردهای عصبی میشود.
4. یک منبع پروتئینی سرشار از انواع ویتامینها
گوشت این حیوان بیابان نشین، سرشار از ویتامینهای A و B است که از ویتامینهای ضروری برای بدن هستند. وجود ویتامین A علاوه بر افزایش قدرت بینایی فرد، به سیستم ایمنی بدن در مقابل انواع عفونتهای خارجی کمک میکند. ویتامین B نیز باعث کاهش استرس، افسردگی و کنترل بهتر سیستم عصبی میشود.
5. قلبی سالم با مصرف گوشت شتر
معمولا گوشتهای قرمز دیگر دارای مقادیر زیادی چربی هستند که جذب این چربیها توسط بدن ما، باعث ایجاد بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا و چاقی میشود. به همین خاطر بیماران قلبی، نباید از هیچ گوشت قرمزی به جز گوشت شتر استفاده کنند.
6. تناسب اندام دائمی
گوشت شتر به دلیل داشتن چربی پایین و پروتئین بالا، یک خوراک عالی برای افرادی است که از یک طرف عاشق غذاهای گوشتی هستند و از طرف دیگر در حال رعایت رژیم لاغری هستند یا دوست دارند تناسب اندامشان همیشه حفظ شود.
7. درمان خانگی انواع بیماریهای مزمن
گوشت این حیوان پر فایده در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریهای ناراحتکننده و مزمن از جمله موارد زیر نقش مهمی دارد:
درمان تب فصلی، سیاتیک و درد شانه سوپ این گوشت خوش طعم، میتواند بینایی را با درمان کدورت قرنیه (یک نوع بیماری چشمی که منجر به تاری دید میشود) تقویت کند. چربی شتر درد بواسیر را کاهش میدهد. استفاده از این گوشت قرمز میتواند ریههای خشک مانند بیماری آسم را به ویژه در صورت مصرف با عسل درمان کند. 8. رفع پادرد و کمردرد
قلم و کوهان شتر دارای مقدار فراوانی کلسیم و ویتامین ب هستند. به همین دلیل از این قسمتها برای درمان درد پا، کمر و به طور کلی دردهای روماتیسمی و عصبی استفاده میشود.
سخن آخر
ارزش غذایی موجود در گوشت شتر، از سایر گوشتهای قرمز قابل دسترس بیشتر است. از آن جایی که طبع گوشت شتر گرم و خشک است، اگر شما جزء افراد گرم مزاج هستید، بهتر است آن را با انواع مصلحات معرفی شده در جدول ابتدای این مقاله طبخ و میل بفرمایید.
در پایین همین صفحه برای ما بنویسید از گوشت شتر در طبخ چه غذاهایی و با چه روشی استفاده میکنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم. در آخر به شما پیشنهاد میکنیم که در انگیزه، با طبع جگر سیاه و انواع مصلحات آن و طبع گوشت بز و انواع مصلحات آن نیز از نظر طب سنتی آشنا شوید.