آریا جوان
طرز تهیه حلوای دهین
شنبه 16 اسفند 1399 - 06:18:21
آریا جوان - حلوا یکی از دسر های قدیمی و سنتی است. یکی از انواع حلواها، حلوای دهین است که مربوط به شهر نجف است. این حلوای قدیمی در یکی از سوغاتی های شهر نجف عراق به شمار می آمده است. این حلوا بسیار مقوی و چرب است و برای ماه رمضان و سفره افطار طبخ می شود. در این حلوا از شیر و پودر نارگیل استفاده شده که آن را مقوی می کند. مواد لازم حلوای 3 آرد آرد 2 پیمانه پودر نارگیل 1 پیمانه شیر خرما یا انگور ½ پیمانه کره 100 گرم روغن 1 پیمانه شکر 2 پیمانه شیر پر چرب 1 پیمانه پودر هل 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری گلاب 4 قاشق غذاخوری گردو و خلال بادام به مقدار دلخواه دستور پخت حلوای دهین مرحله اول برای تهیه حلوای دهین ابتدا کره را روی بخار کتری، آب می کنیم. سپس ظرف مورد نظر را با کره چرب می کنیم. نصف میزان پودر نارگیل را روی سطح می پاشیم. در صورت دلخواه می توان با فاصله مغز گردو را روی پودر نارگیل قرار داد. مرحله دوم در این مرحله یک قابلمه بر می داریم. سپس شیر و شکر و روغن را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم. تا شکر حل شود. سپس گلاب و زعفران و شیره صاف شده انگور یا خرما را اضافه می کنیم و هم می زنیم. تا شروع به جوشیدن کند. مرحله سوم در این مرحله ترکیب آرد و پودر هل را از قبل الک می کنیم. سپس به مایه شیر اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا آرد کاملا باز شود. مواد را آنقدر روی حرارت مخلوط می کنیم که غلظت آن از فرنی آرد گندم کمی غلیظ تر شود. مرحله چهارم مواد را انقدر هم می زنیم که آرد باز شود و تفت بخورد. سپس بقیه کره را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس مواد را داخل ظرفی که چرب کرده بودیم و پودر نارگیل پاشیده بودیم، می ریزیم. روی سطح را صاف می کنیم. مرحله پنجم در این مرحله روی سطح را خلال بادام ریز می ریزیم. سپس مابقی پودر نارگیل را روی حلوا می پاشیم. سپس ظرف حلوا را درون فر قرار می دهیم و با دمای 150 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه می گذاریم تا به طور کامل بپزد. مرحله ششم در این مرحله به مدت 3 تا 5 دقیقه نیز گریل فر را روشن می کنیم تا روی آن طلایی شود. در ادامه مواد را از فر خارج کرده و می گذاریم تا از حرارت بیفتد و به خوبی سرد شود. سپس با یک کارد تیز به شکل دلخواه برش می زنیم. مرحله هفتم می توان به جای کره از روغن حیوانی استفاده کرد. این حلوای خوشمزه حتما باید با شیر پر چرب تهیه شود. همچنین این حلوا بسیار چرب است و اگر کسی دوست داشت چرب تر باشد می توان میزان روغن را تا یک و نیم پیمانه اضافه کرد. مطالب پیشنهادی

حلوا یکی از دسر های قدیمی و سنتی است. یکی از انواع حلواها، حلوای دهین است که مربوط به شهر نجف است. این حلوای قدیمی در یکی از سوغاتی های شهر نجف عراق به شمار می آمده است. این حلوا بسیار مقوی و چرب است و برای ماه رمضان و سفره افطار طبخ می شود. در این حلوا از شیر و پودر نارگیل استفاده شده که آن را مقوی می کند.
مواد لازم حلوای 3 آرد
آرد2 پیمانه
پودر نارگیل1 پیمانه
شیر خرما یا انگور½ پیمانه
کره100 گرم
روغن1 پیمانه
شکر2 پیمانه
شیر پر چرب1 پیمانه
پودر هل1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده4 قاشق غذاخوری
گلاب4 قاشق غذاخوری
گردو و خلال بادامبه مقدار دلخواه
دستور پخت حلوای دهین
مرحله اول
برای تهیه حلوای دهین ابتدا کره را روی بخار کتری، آب می کنیم. سپس ظرف مورد نظر را با کره چرب می کنیم. نصف میزان پودر نارگیل را روی سطح می پاشیم. در صورت دلخواه می توان با فاصله مغز گردو را روی پودر نارگیل قرار داد.
مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه بر می داریم. سپس شیر و شکر و روغن را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم. تا شکر حل شود. سپس گلاب و زعفران و شیره صاف شده انگور یا خرما را اضافه می کنیم و هم می زنیم. تا شروع به جوشیدن کند.
مرحله سوم
در این مرحله ترکیب آرد و پودر هل را از قبل الک می کنیم. سپس به مایه شیر اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا آرد کاملا باز شود. مواد را آنقدر روی حرارت مخلوط می کنیم که غلظت آن از فرنی آرد گندم کمی غلیظ تر شود.
مرحله چهارم
مواد را انقدر هم می زنیم که آرد باز شود و تفت بخورد. سپس بقیه کره را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس مواد را داخل ظرفی که چرب کرده بودیم و پودر نارگیل پاشیده بودیم، می ریزیم. روی سطح را صاف می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله روی سطح را خلال بادام ریز می ریزیم. سپس مابقی پودر نارگیل را روی حلوا می پاشیم. سپس ظرف حلوا را درون فر قرار می دهیم و با دمای 150 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه می گذاریم تا به طور کامل بپزد.
مرحله ششم
در این مرحله به مدت 3 تا 5 دقیقه نیز گریل فر را روشن می کنیم تا روی آن طلایی شود. در ادامه مواد را از فر خارج کرده و می گذاریم تا از حرارت بیفتد و به خوبی سرد شود. سپس با یک کارد تیز به شکل دلخواه برش می زنیم.
مرحله هفتم
می توان به جای کره از روغن حیوانی استفاده کرد. این حلوای خوشمزه حتما باید با شیر پر چرب تهیه شود. همچنین این حلوا بسیار چرب است و اگر کسی دوست داشت چرب تر باشد می توان میزان روغن را تا یک و نیم پیمانه اضافه کرد.
مطالب پیشنهادی

http://www.javanannews.ir/fa/News/597678/طرز-تهیه-حلوای-دهین
بستن   چاپ