آریا جوان
قابلیت vGPU در کارت های گرافیک عادی انویدیا آنلاک شد
يکشنبه 22 فروردين 1400 - 18:54:55
آریا جوان - کاربران گیت هاب با تکنیکی خاص توانسته‌اند قابلیت مجازی‌سازی کارت گرافیک را روی کارت‌های گرافیک عادی انویدیا آنلاک کنند. این قابلیت به‌طور معمول صرفا روی کارت‌های گرافیک دیتاسنتر و حرفه‌ای ارائه می‌شود.

گروهی از کاربران به‌تازگی موفق به آنلاک کردن قابلیت vGPU (مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی) روی پردازنده‌های گرافیکی استاندارد سری جی فورس انویدیا که به مشتریان عادی ارائه می‌شود شده‌اند. قابلیت مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی در حال حاضر صرفا روی شماری از پردازنده‌های دیتاسنتر و حرفه‌ای در دسترس قرار دارد. از آن‌جایی که قابلیت vGPU توسط تراشه پشتیبانی می‌شود و به روش نرم‌افزاری قفل شده است، طرفداران پس از صرف زمان و به کار بستن تلاش کافی موفق شدند آن را آنلاک کنند. مطابق نوشته‌ی تامز هاردور ، آنلاک کردن vGPU باعث می‌شود افرادی که به این قابلیت نیاز دارند، هزاران دلار صرفه‌جویی کند؛ زیرا این افراد مجبور نیستند حتما سراغ تهیه‌ی پردازنده‌های گرافیکی سری کوادرو یا تسلا بروند. مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی که باعث می‌شود بیش از یک کاربر بتوانند به‌صورت هم‌زمان از یک پردازنده‌ی گرافیکی استفاده کنند، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین پردازنده‌‌های گرافیکی دیتاسنتر و پردازنده‌های گرافیکی کلاس پی سی محسوب می‌شود. امروزه اکثر ورکستیشن‌ها و حتی سیستم‌های رده‌بالای دسکتاپ از راه دور کنترل می‌شوند تا کاربران بتوانند پردازنده‌ی گرافیکی را به اشتراک بگذارند. سخت‌افزارهای مدرن به‌حدی قدرتمند هستند که گاهی اوقات قدرت پردازشی ارائه‌شده توسط آن‌ها کار بیشتر از یک کاربر را راه می‌اندازد و به‌همین دلیل به‌اشتراک‌گذاری یک کارت گرافیک در بین چند نفر اقدامی منطقی محسوب می‌شود. وقتی از زاویه‌ی سخت‌افزار پردازنده‌ی گرافیکی به قضیه نگاه کنیم، متوجه می‌شویم مجازی‌سازی GPU صرفا یکی از قابلیت‌های تحت پشتیبانی سیلیکون محسوب می‌شود. بااین‌حال قابلیت مورد اشاره برای اینکه به‌درستی کار کند به نرم‌افزار سازگار و البته تأیید اعتبار از طریق منتشرکننده‌های مستقل نرم‌افزار نیاز دارد، زیرا پردازنده‌های گرافیکی مجازی‌سازی‌شده در اکثر مواقع برای برخی وظایف حرفه‌ای به کار بسته می‌شوند. تمامی مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم هزینه‌بر هستند و به‌همین دلیل بهره‌مندی از مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی هزینه روی دست کاربر می‌گذارد. انویدیا به افرادی که به مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی نیاز دارند، محصولات متنوعی را در قالب خانواده‌ی کوادرو، تسلا و... پیشنهاد می‌‌کند. نرم‌افزار vGPU انویدیا از اکثر پردازنده‌های گرافیکی عادی پشتیبانی نمی‌کند. البته تیم سبز مدتی پیش با انتشار درایوری جدید گذرگاهی را به روی پردازنده‌های گرافیکی باز کرد، اما این درایور جدید به صرفا یک ماشین مجازی امکان می‌دهد به پردازنده‌ی گرافیکی دسترسی پیدا کند؛ این درحالی است که پشتیبانی کامل vGPU امکان استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی را برای چند ماشین مجازی فراهم می‌کند. کد مربوط به آنلاکر vGPU در پردازنده‌های گرافیکی انویدیا در گیت هاب به اشتراک گذاشته شده و نحوه‌ی کار آن بسیار ساده است: این کد، Device ID کارت گرافیک شما را با Device ID کارت گرافیکی که به‌صورت رسمی از vGPU پشتیبانی می‌کند، جایگزین می‌کند. در حال حاضر پردازنده‌های گرافیکی GP102 و GP104 و TU102 و TU104 و GA102 پشتیبانی می‌شوند و این قابلیت روی لینوکس و نرم‌افزار ماشین مجازی KVM کار می‌کند. مقاله‌ی مرتبط:
انویدیا پشتیبانی از پردازنده گرافیکی مجازی را گسترش می‌دهد
تکنیک جدید برای آنلاک vGPU در پردازنده‌های گرافیکی انویدیا بسیار جالب است، بااین‌حال سؤال مهمی که پیش می‌آید این است که آیا کاربران عادی واقعا به مجازی‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی نیاز دارند؟ کاربران لینوکس می‌توانند کارت گرافیک رده‌بالای سیستم‌شان را مجازی‌ و از آن برای انجام بازی، انکد کردن ویدئو و استخراج رمزارز به‌صورت هم‌زمان روی ماشین‌های مجازی مختلف استفاده کنند. سازمان‌هایی که سرورهایی با صدها یا هزاران کارت گرافیک عادی انویدیا دارند ممکن است سرویس دسکتاپ مجازی را در ازای دریافت پول ارائه دهند، بااین‌حال کیفیت چنین سرویس‌هایی نگران‌کننده خواهد بود. از آن‌جایی که تکنیک جدید روی ویندوز و VMware کار نمی‌کند، برای بسیاری از کاربران بی‌‌فایده است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/624498/قابلیت-vGPU-در-کارت-های-گرافیک-عادی-انویدیا-آنلاک-شد
بستن   چاپ