آریا جوان - «مُتَبَّل بادمجان» یکی از پیشغذاهای عربی و معروف لبنانی است که بسیار ساده و سریع تهیه میشود و خاصیت زیادی دارد. متبل غذایی سبک و مفید برای شام محسوب میشود. برای تهیه این پیشغذای خوشمزه به موادی که به راحتی و آسانی تقریباً بیشتر اوقات در هر خانهای موجود است نیاز داریم. این غذا به سادگی و در زمان کوتاهی حاضر میشود و برای استفاده در مهمانیها بسیار مناسب است. طرز تهیه متبل لبنانی را به روش اصل عربی، در این مطلب بخوانید.
طرز تهیه متبل غذای لبنانی
مواد لازم |
بادمجان که در تلفظ عربی «باذِنجان» گفته میشود | 3 عدد تنوری شده |
ارده کنجد | 4 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
ماست سفت (چکیده) | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
آب لیموترش | ١ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | ٢ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه متبل عربی
روی بادمجان چند سوراخ ایجاد کنید و داخل فر یا روی گاز کبابی کنید. پوست بادمجان را جدا کنید و گوشت بادمجان را خیلی ریز ساتوری کنید. آن را با سیر له شده و جعفری خرد شده مخلوط کنید. سپس ماست چکیده را با روغن زیتون، آب لیموترش، ارده و نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و به مخلوط بادمجان و سیر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. میتوانید بنا به ذایٔقه خود مقداری پودر فلفل قرمز اضافه کنید. در آخر حتما چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا سرد شود و مزه مواد با هم مخلوط شود، متبل را با نان پیتا نوش جان کنید. نکات مهم:
اگر بادمجان ها را کبابی کنید طعم و عطر آن بسیار لذیذتر خواهد شد. سعی کنید از بادمجان های قلمی کم تخمه استفاده کنید. باباغنوج یکی دیگر از پیش غذاهای عربی است که به متیب بسیار شبیه است؛ دقت کنید که تفاوت آنها در اضافه کردن ماست یا پنیر خامه ای به متبل است و باباغنوج ماست و پنیر ندارد! روی متبل را هنگام سرو نقش بیاندازید و کمی روغن زیتون و پودر فلفل قرمز یا پاپریکا روی آن بپاشید. همچنین می توانید بنا به سلیقه خود، از پودر گردو و یا دانه های انار نیز برای تزیین استفاده کنید.
سخن آخر
همانطور که ملاحظه کردید، متبّل بادمجان (یا مطبّل بادنجان) را خیلی آسان و ساده میتوانید تهیه کنید و حتی گاهی با نظارت از فرزندانتان هم بخواهید آن را تهیه کنند تا رغبت و ذوق بیشتری برای خوردن این غذای مفید و مغذی پیدا کنند. بادمجان ارده ای که در این دستور استفاده شده خواص بسیار زیادی دارد. شما می توانید برای آشنایی با خواص آن، مطلب « خواص ارده کنجد » را از نظر بگذرانید.
همچنین اگر به طعم بادمجان در غذاها علاقه دارید، حتما 10 نوع غذا با بادمجان از سنتی تا مدرن را نیز در انگیزه آموزش ببینید.
http://www.javanannews.ir/fa/News/673217/طرز-تهیه-متبل-بادمجان-لبنانی-اصل-بسیار-خوشمزه