آریا جوان

آخرين مطالب

دلایل هجمه به پوشش زن مسلمان ایرانی دختران

دلایل هجمه به پوشش زن مسلمان ایرانی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - جام جم / حجاب و پوشش اسلامی از موضوعات مهم جامعه امروز ایران است و علل پدیده بی‌حجابی یا بدحجابی باید از جنبه‌های مختلف و از دو منظر خرد و کلان مورد بررسی قرار بگیرد.
زن مسلمان ایرانی دارای ویژگی‌هایی است که اورا از زنان جوامع دیگر متمایز می‌کند. عفیف و محجبه بودن ازجمله مشخصه‌های برجسته زن ایرانی است که با همین شاخصه‌ها، پرچم استقلال هویتی خود را در مقابل زن غربی به چشم آورده است. در طول تاریخ پرفرازونشیب کشورمان، موضوع حجاب به‌عنوان یک مسأله مهم و حساس مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
به گونه‌ای که در دوران پهلوی اول، سیاست‌هایی برای حذف حجاب اجرا شد و این سیاست‌ها یکی از عواملی بود که باعث بروز جریان بدحجابی در جامعه ایرانی شد. شگرد و ترفند دشمن که در سطح فرهنگی جنگ نرم، با تخریب نماد‌ها و رفتار‌های فرهنگی و ارزشی مردم و در مقابله با حجاب، نمایان شد. به‌هرحال موضوع حجاب علاوه بر ابعاد دینی و فقهی، دامنه‌ای اجتماعی دارد و مسأله‌ای همچون بدحجابی از بعد جامعه‌شناختی قابل بررسی و تبیین است.
حجاب و پوشش اسلامی از موضوعات مهم جامعه امروز ایران است و علل پدیده بی‌حجابی یا بدحجابی باید از جنبه‌های مختلف و از دو منظر خرد و کلان مورد بررسی قرار بگیرد. مسأله مهمی که چند سالی است قدرت‌های استکباری به بهانه‌های مختلف، حجاب و حیای زن مسلمان ایران را نشانه گرفته و با استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای به عقاید زن مسلمان هجوم آورده‌اند. این درحالی‌است که موضوع حجاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با پایان‌یافتن سیاست‌های غرب‌گرایانه رژیم پهلوی، به‌عنوان یک حق شخصیتی، اجتماعی و یکی از نماد‌های فرهنگی و هویتی ایرانیان مطرح شد. البته بماند که تلاش دشمن و عوامل داخلی آن برای تضعیف حجاب و عفاف ید طولایی در تاریخ دارد و ازجمله نقاط مهم در روند توطئه‌های ضدحجاب دشمنان واقعه کشف حجاب در 17 دی 1314 بوده است. بااین‌حال تحولات پوششی در کشور قابل تامل است.
نقش رسانه‌ها در اشاعه بدحجابی
زمانی که به فلسفه و ریشه بی‌حجابی نگاه می‌کنیم، متوجه این موضوع می‌شویم که حجاب از عواملی است که موجب سلامت روحی و روانی و تکامل فرد و جامعه می‌شود. در مقابل آن برهنگی و بدحجابی، سقوط و انحطاط معنوی و فکری را به دنبال دارد. درباره پدیده بدحجابی در ایران باید ببینیم بی‌حجابی اولیه یا ثانویه (بدحجابی زنان و دخترانی که در پیشینه خودشان محجبه بوده اند) چگونه برای ما قابل فهم می‌شود و چگونه می‌توانیم آن را تبیین کنیم. بخشی از این مسأله به تحولات ساختاری رخ‌داده در جامعه بازمی‌گردد. برای مثال، نقش رسانه‌های امروز با رسانه‌های گذشته متفاوت است و ماهیت استفاده کاربر از آن نیز به‌شدت فرق کرده است. کلیت رسانه امروز در خدمت نقد و فاصله‌گرفتن از الگوی مطلوب حجاب است و جریان غالب فرهنگ و رسانه، فضای حجاب نیست. این فضا، فضای منتقد حجاب، مدیریت بدن و مصرف است.
 به‌هرحال رسانه یکی از قدرتمندترین ابزار در ترویج و اشاعه هر ارزش یا ضد ارزشی است. کما این‌که شبکه‌های ماهواره‌ای و گسترش بیش از پیش فضای مجازی در اشاعه اباحه‌گری و فرهنگ برهنگی گام‌هایی برداشته و از هیچ کوششی فروگذار نشده است. حضور بلاگر‌های حجاب‌استایل در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از حجاب در کنار مد نیز در این فضا بی‌تاثیر نیست. این موضوع بدان معناست که تو حجاب داشته باش، اما به قدری زیبا و خوش‌تیپ باش که همه به تو نگاه کنند؛ اما این دیگر کارکرد حجاب را ندارد چراکه تشریح حجاب یعنی این‌که دیده نشوی. اگر قرار است به گونه‌ای ظاهر شوی که دیده بشوی، این دیگر حجاب‌نیست.
تبدیل حجاب به یک مقوله سیاسی
 در سال‌های اخیرحجاب به یک مقوله سیاسی تبدیل شده است و این‌گونه عنوان می‌شود که هرکس با حکومت مخالف است، حجابش را بر‌دارد. به نظر می‌رسد یک نوع لجبازی سیاسی در این مسأله به چشم می‌خورد. این به‌آن معنی است که تقریبا در یکصد سال اخیر مسأله کانونی گفتمان‌های درگیر در ایران مسأله حجاب است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حجاب فصل ممیز گفتمان‌های درگیر شده و حجاب هم تبدیل به الگوی انقلابیونی شده که مسأله‌شان اسلام است. از طرفی چادر هم تبدیل به مقوله گفتمانی و درواقع همنشین موضوع حجاب شده است. این معنایش آن است که هر وقت گفتمان حجاب و گفتمان چادر، اعتبار سیاسی‌اش پررنگ باشد، حجاب یا پوشش‌های چادر و نزدیک به آن هم در جامعه رواج پیدا می‌کند و هرگاه این گفتمان اقتدارش ضعیف شود نشانه آن هم در جامعه ضعیف می‌شود. این مسأله سیاسی‌شدن تا جایی پیش رفته است که دشمن با استفاده از ابزار‌های مختلف همچون تشکیل کمپین‌هایی ازجمله «آزادی‌های یواشکی» یا «چهارشنبه‌های سفید»، برای مقابله با حکومت استفاده کرد. از سوی دیگر به زنان جامعه این موضوع را القا می‌کند که با برداشتن حجاب، آزادی‌هایی که از آنان سلب شده است را به دست می‌آورند و با حکومتی که این آزادی را سلب کرده نیز مقابله می‌کنند.
حجاب از منظر زیبایی‌شناختی
موضوع حجاب مسأله زیبایی شناختی هم دارد. بسیاری از افرادی که کشف حجاب می‌کنند، فقط به‌دنبال این نیستند که کار خلاف شرع انجام دهند، بلکه گمان می‌کنند این‌گونه زیباتر هستند؛ بنابراین با این‌که حکم فقهی این موضوع مشخص است، اما مسأله فرد زیبایی شناختی است و باید مسأله حجاب را با زیبایی برای آنان تبیین کرد. زمانی که مولفه‌های زیبایی شناسی در جامعه تغییر کرد، هم برای مردان و هم برای زنان نیز تغییر می‌کند. قطعا به‌دنبال این موضوع، ملاک‌های یک مرد برای انتخاب همسرش هم دستخوش تغییراتی می‌شود. به نظر می‌رسد امروزه شاهد دودستگی حجاب در سطح جامعه هستیم. اگر می‌خواهیم این دودستگی کاذبی که در جامعه به وجود آمده را از بین ببریم، باید کارآمدی‌های انقلاب اسلامی را به مردم نشان دهیم. کارآمدی‌های انقلاب اسلامی یعنی برقراری رفاه، امنیت، آرامش و ایجاد شغل و معیشت مناسب. به‌هرحال کسانی که در خصوص مقوله حجاب یا عوامل دیگر شبهه دارند، باید در مقابل هرکدام از آنها، یک بایسته تبلیغی متفاوتی در نظر گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1300939/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شادی متفاوت رودیگر و آلابا پس از بازی؛ تکرار شادی معروف با صندلی!

جود بلینگام: از کودکی رویای این شب‌ها را می‌دیدم

فدراسیون فوتبال در تلاش برای محقق کردن شعار جهانی لذت فوتبال

متهم به قتل زهره فکور صبور بازداشت شد

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

عکس | اولین تصاویر از ازدواج سپند امیرسلیمانی با بازیگر زن

عکس | طعنه سنگین پرویز پرستویی به ابراهیم رئیسی

کارلو آنچلوتی و هم خوانی سرود رئال مادرید با هواداران حاضر در ورزشگاه

امتناع ریو فردیناند از پا گذاشتن روی لوگوی رئال مادرید هنگام ورود به زمین سانتیاگو برنابئو

توهین هواداران رئال مادرید به لیونل مسی در آستانه جدال با بایرن مونیخ؛ حرام‌زاده!

خلاقیت دانشجویی! معرفی اعضای پروژه درسی مانند یک ترکیب فوتبالی

ضربه خطرناک هری کین که نتوانست بایرن را به گل دوم برساند

ضربه کرنر بایرن مونیخ به تیرک افقی دروازه خورد

اشتباه نویر رئال رابه گل تساوی رساند

گل دوم رئال که مشکوک بود ولی پذیرفته شد

بررسی صحت گل دوم رئال مادرید با شبیه سازی زمین

لحظه صحیح اعلام شدن گل دوم رئال مادرید و انفجار سکوهای برنابئو

وزیر ورزش: صداوسیما باید حق پخش را بدهد

خلاصه بازی رئال مادرید 2 - بایرن مونیخ 1

صحنه بحث برانگیز و اشتباه عجیب داور!

احساساتی شدن خوسلو پس از سوت پایان بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

رستگاری کهکشانی‌ها با کامبک 3 دقیقه‌ای؛ رویای فینال تمام آلمانی بَر باد رفت

سرویس‌های اشتراکی PS Plus و Game Pass هیچ نشانه‌ای از رشد نشان نمی‌دهند

یکی از باسابقه‌ترین طراحان اپل از این شرکت جدا می‌شود

حکومت افغانستان: ممنوعیتی برای خرید و فروش کتاب‌های ایرانی وجود ندارد.

ضربه زیبای هری کین که از کنار دروازه به کرنر رفت

سیو فوق العاده نویر باز هم بایرن را نجات داد

هاشمی: بیشترین بودجه به فدارسیون کشتی می‌رسد

قربانی: همه بازی کثیف را دوست دارند

لونین کین را ناکام گذاشت در ثانیه های آخر نیمه اول

نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!

اولین تلاش هری کین در نیمه دوم بی نتیجه ماند

دو سیو دیدنی نویر اجازه ورود توپ رئال را نداد

شور و هیجان حفیظ دراجی، گزارشگر معروف عربی هنگام گزارش بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

گل اول بایرن مونیخ به رئال مادرید

گزارش زنده: رئال مادرید 0-1 بایرن مونیخ

گوناگون/ شهر بدون کوچه ایران کجاست؟

برگی از تاریخ/ روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم

مشخص شدن رقبای سرلک در مسابقات جهانی گزینشی المپیک

جزئیات از بازداشت متهم پرونده زهره فکور

گوشی ریلمی GT نئو 6 عملکرد گیمینگ چشمگیری خواهد داشت

اگر موبایل دارید، این مطلب را حتما بخوانید

پیش‌بینی جنجالی استیو جابز به حقیقت پیوست

تبدیل یک ورزشگاه فوتبال به استخر گل‌آلود!

بارش باران در حرم مطهر امام رضا (ع)

تصاویری پربازدید از شانه کردن موهای یک میمون جلوی آینه

زندگی بزرگان/ نامه شیر صحرا به صدام و اسارت فرمانده بعثی

نماهنگ بابا رضا 2 منتشر شد

سهیل موفق به سیفژ پیوست

تغییر چهره بازیگر «شهرزاد» پس از 9 سال