آریا جوان - ایرنا / سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت که پس از تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی، ایران نشان داد که منافع ملی، غرور ملی و سنتهای دیرینه خود را دارا است؛ تاریخ ایران چندین هزار سال قدمت دارد.
لاوروف با اشاره به حملات متجاوزان در میانه روند مذاکرات افزود: در ژوئن ۲۰۲۵ (خرداد ۱۴۰۴)، دقیقاً بدون هیچ دلیل و بهانهای، ایالات متحده و (رژیم) اسرائیل در اوج مذاکرات - مذاکراتی که همچنان جریان داشت و عصر آن روز پایان یافت و قرار بود صبح روز بعد ادامه یابد - در این فاصله اقدام به بمباران کردند؛ آن جنگ ۱۲ روز به طول انجامید و سپس حملات ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ (۹ اسفند ۱۴۰۵) رخ داد.
وی اظهار کرد: اکنون آمریکاییها میگویند که از ایران میخواهند تنگه هرمز را باز کند؛ در حالی که جمهوری اسلامی ایران میگوید برای این منظور لازم است تحریمها کاهش یافته یا لغو شوند و آنها چنین خواهند کرد.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: نکته بسیار جالب اینجاست که تنگه هرمز تا پیش از ۲۸ فوریه امسال کاملاً باز بود. پس از این تجاوز، ایران نشان داد که دارای منافع ملی، غرور ملی و سنتهای کهن است؛ تاریخ ایران چندین هزار سال قدمت دارد.
وی افزود: اگر قرار باشد اکنون تنگه هرمز باز شود، آنها در حال بحث بر سر دریافت حق عبور هستند؛ حقی که تا پیش از آغاز این ماجراجویی از سوی ایالات متحده و (رژیم) اسرائیل وجود نداشت. ما نیز البته تمایلی به وضع حق عبور نداریم، اما این موضوعی برای گفت وگوهای آتی است.