آریا جوان

آخرين مطالب

این 5 نشانه می‌گوید شما در حال سرکوب احساسات خود هستید خواندنی

این 5 نشانه می‌گوید شما در حال سرکوب احساسات خود هستید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - همشهری آنلاین / حتما برای همه ما گاهی پیش آمده که تمایل به جنگیدن و پرخاش کردن داشته یا حالت پرتنش در جسم و روح خود احساس کرده‌ایم، اما علتش را نمی‌دانستیم. همه اینها علائم پنهانی احساساتی است که در وجودمان نهفته شده است.
احساسات یکی از ویژگی‌های انسانی است و انسان موفق فردی است که بتواند احساسات مختلف خود را شناخته و آن را در دیگران نیز تشخیص دهد. هر زمانی که فرد بر شناختی از احساساتش موفق شود، می‌تواند دلیل ناراحتی و انرژی‌های منفی خود را نیز کشف کند. هر فردی باید بتواند احساسات خود را در موقعیت‌های مختلف بروز دهد. بخشی از این احساسات مثل شادی، هیجان و شوق مثبت و برخی دیگر چون غم و ناراحتی، انزجار، غبطه، کینه و حسادت منفی هستند که گاه با نشناختن آنها باعث رنجش دیگران می‌شویم.
آدم‌های موفق‌ چه ویژگی دارند؟
اگر فرزند خردسال دارید این ترفندهای روانشناسی حتما به کارتان می‌آید
6 ترفند افراد باهوش برای جذب دیگران حین مکالمه
رفتارهایی که باعث ایجاد احساس گناه در کودکان می‌شوند
گاه برایمان پیش می‌آید که بخشی از احساسات خود را به طور خودآگاه یا ناخودآگاه پنهان می‌کنیم. اما در مقابل پنهان کردن این احساسات علائمی چون خشم و عصبانیت، ناراحتی‌های جسمی و روانی برایمان به همراه می‌آورد. علت پنهان کردن این احساسات گاه از فرهنگ و بدنه خانواده‌هایی است که تفکیک‌های زیاد جنسیتی برای بیان احساسات دختران و پسران ایجاد کرده‌اند؛ مثل اینکه «مرد که گریه نمی کنه» یا «دختر نباید بخنده».
بنابراین خیلی از بچه‌ها از کودکی یاد می‌گیرند که مثلا به جای اینکه غمشان را نشان دهند، عصبانی شوند یا به جای اینکه خوشحالی‌شان را بروز دهند، احساس ترس یا غم داشته باشند. همین حالت تا بزرگسالی نیز برای افراد باقی می‌ماند به همین دلیل ما بزرگسالان غمگین یا خشمگین زیادی را در اطرافمان می‌بینیم که اگر از آنها علت این احساس را بپرسیم، شاید خودشان هم ندانند که چرا همیشه غمگین یا همیشه عصبانی هستند.
گاه نیز علت برخی از این عدم نشان دادن احساسات نیز ترس از مواجه شدن با موقعیت‌هایی ناآشنا یا مشکلاتی در خانواده و اجتماع و یا حس عدم امنیت و یا استفاده از مکانیزم‌های دفاعی مراقبت از خود است. این مکانیزم‌های شیوه‌های غیرارادی و ناخودآگاه تحریف یا انکار واقعیت‌ها هستند که عموما از اضطراب‌ها و هیجان‌های منفی ناشی می‌شوند.
در این مدت شیوع ویروس کرونا نیز سرکوب احساسات به گفته تحقیقات جهانی بین افراد زیاد شده چرا که افراد ارتباط کمتر حضوری با هم دارند و در طبیعت نیز کمتر حضور پیدا می‌کنند.
چند نشانه سرکوب احساسات و انرژی
احساس می‌کنید قلب شما تنگ یا بسته شده است مثل اینکه می‌گوید: به اتفاقات و مسائل زندگی بی‌احساس هستید».
میل شدید به کنترل کردن دارید.
تمایل به جنگیدن و پرخاش دارید.
بدن شما بسیار پرتنش است.
ممکن است در سمت چپ بدن خود دچار درد جسمی شوید.
راهکارهای مقابله با احساسات منفی
1- سعی کنید با احساسات خود ارتباط برقرار کنید: برایمان پیش آمده که گاهی خودمان یا یکی از دوستان یا اعضای خانواده‌مان دچار خشم یا غم شدید است. اما آن را بروز نمی‌دهد و صحبت نمی‌کند. وقتی هم از او می‌پرسیم که اتفاقی افتاده یا برای خودمان پیش می‌آید که دچار عدم تعادل انرژی یا حال خوب در بدن شده‌ایم و نمی‌دانیم مشکلمان چیست. در این طور مواقع خوب است که با احساسات درونی خودمان ارتباط برقرار کنیم به نوعی خود را کند و کاو کنیم تا علت را پیدا کنیم.
2- سعی کنید عملی را که احساس و شهودتان می‌گوید انجام دهید: مثلا اگر حال خوب شما با گل کاری در باغچه یا آشپزی خوب می‌شود چرا باید از آن فرار کنید؟ به جای وقت گذراندن با چیزهای دیگر که برایتان اتلاف وقت است به این دست کارها بپردازید.
3- ورزش کنید و فراموش نکنید که ورزش کردن انرژی‌های درونی منفی را کاهش می‌دهد. هر روز زمانی را برای خودتان و برای ورزش کردن در نظر بگیرید تا خشم و ترس و ناراحتی های دیگر جسمی و روحی تان از این طریق تخلیه شود.
4- احساسات خودتان را بیان کنید: همیشه یک دوست یا یکی از اعضای خانواده را داریم که مواقع بحرانی و در زمانی که با هیچ کس نمی‌توانیم صحبت کنیم با او بتوانیم تا حد امکان از مشکلات و تنش‌های روحی‌مان بدون اینکه بخواهیم از او راه حلی بگیریم، صحبت کنیم. بنابراین همیشه در دایره اطراف خود چنین کسی را داشته باشید تا همه چیز را در درون خود نریزید و احساسات منفی انرژی شما را قبضه نکند.
5- از حقیقت صحبت کردن را تمرین کنید.
6- وارد طبیعت شوید و چند ساعتی را در طبیعت وقت بگذرانید: حضور در فضاهای سبز بین درختان و گل و گیاه‌ها انرژی انسان را مثبت می‌کند بنابراین حتما در طول هفته زمانی را برای گذراندن وقت در باغ و باغچه‌ها یا بین درختان، پارک‌ها یا کنار آب گذران تجربه کنید حال که این روزها شاهد کرونا هستیم و کمتر این شرایط فراهم است می‌توانیم در اطراف حیاط منزل یا حتی بهارخواب‌های خانه‌مان این فضا را ایجاد کنید حتی یک پیاده‌روی آخر هفته یا کوهنوردی هم می‌تواند حال دلتان را خوب کند.
10 ایده خلاقانه برای چیدمان گیاهان آپارتمانی در خانه‌های کوچک
7- قرآن خواندن و ارتباط با خداوند: برقراری ارتباط با خداوند ، دعا و نیایش در همه ادیان به ویژه دین ما برای تخلیه انرژی و پیدا کردن احساسات مثبت بسیار حائز اهمیت است.
افکار منفی، امواج سیال ذهن انسان
روانشناسان معتقد هستند که احساسات منفی از افکار منفی سرچشمه می‌گیرد. یعنی اگر یک روز از خواب با این فکر بیدار شویم که عجب روز بدی داریم و این فکر را تداعی کنیم خواه‌ناخواه آن روز برایمان منفی و پرتنش و پر از اتفاقات بد خواهد بود. همین‌طور این احساسات را به دیگر اعضای خانواده نیز انتقال خواهیم داد.
بنابراین اگر یک روز از خواب بیدار شویم و افکار و احساسات عاشقانه در ذهن پرورش دهیم، همین‌قدر انرژی خوب داریم و اگر سرشار از غم و اندوه با نفرت و دلزدگی بیدار شویم قطعا روز بدی همراه با خشم و ناامیدی خواهیم داشت.
مثالی از یک احساس منفی در زندگی زناشویی می‌زنیم: فرض کنید بیکار در منزل نشسته و درباره همسرتان افکار منفی در ذهن دارید. این افکار به دلزدگی تبدیل می‌شود. اگر وقتی او به خانه می‌آید کمی ناراحت یا خسته باشد؛ می‌گوییم: «ای بابا من که هنوز با تو حرفی نزدم هنوز سلام هم نگفتم» اما او می‌گوید که امروز اصلا حوصله ندارد و با او صحبت نکنید.
مشاهده می‌کنید که اینجا این فکر منفی شما گسترش پیدا کرده و به همسرتان منتقل شده است. اما باز هم شما با یک فکر منفی دیگر درگیر می‌شوید که نکند همسرتان با کسی درگیر شده یا اصلا شما را دوست ندارد که این طور صحبت می‌کند؟ دوباره این افکار به احساسات منفی حسد تبدیل می‌شود.
بنابراین می‌بینید که افکار و احساسات ما قدرت ماورایی دارند حال شما عکس این مثال را تصور کنید که صبح که همسرتان به سرکار می‌رود شما خدا را شکر می‌کنید که چقدر خوشبخت هستید که او را دارید و چقدر او مهربان و فداکار است و نکات مثبتش را به یاد می‌آورید. این افکار به احساسات مثبت تبدیل می‌شوند و به همسرتان منتقل می‌شود تا اینکه او به شما زنگ می‌زند و پیام‌های مثبت می‌دهد که به‌زودی با کلی خبرهای خوش به خانه می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/667518/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دورتموند برنده راند اول؛ پاریسی‌ها امیدوار به کامبک در خانه

ضربه سر فابیان رویز، خطرناک از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

شوت خطرناک فولکروگ در چهارچوب نبود

واکنش خوب دروازبان دورتموند روی شوت دمبله

شوت دمبله از روی دروازه دورتموند به بیرون رفت

شکایت باشگاه سپاهان از پرسپولیس

پرسپولیس، پرتماشاگرترین با بلیت 300 هزار تومانی

قیمت پیکسل 8A احتمالاً نسبت به نسل قبل افزایش نخواهد یافت

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

هادی محمدی: امید به صورت دابو ضربه زد

جو فوق العاده دیوار زرد دورتموند

فقط صدای رضا عنایتی!

نماینده ایران در فینال غرب آسیا زنده ماند

غرامت سنگین بایرن برای همکاری با جانشین توخل

کنایه تند نورافکن به ناکامی پرسپولیس!

درویش با یحیی گل‌محمدی دوباره تماس گرفت

واکنش جواد نکونام به برکناری خطیر

شوت امباپه به تیر دروازه دورتموند برخورد کرد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به بانوان

سند برکناری علی خطیر از مدیریت استقلال

موج غول پیکر در تفرجگاهِ اسپانیا

کار کردنِ دستگاه MRI بدون پوشش

برگی از تاریخ/ معلم شهیدی که درس شهادت را در کلاس‌های شهامت تدریس کرد

حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین

بن کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟

دیدار الناز حبیبی و جواد عزتی در مشهد عاشقانه شد

ویدئویی جالب از بحث جومونگ و سوسانو وایرال شد

چهره‌ها/ حس مادرانه شبنم قلی‌خانی

دبل رونالدو مقابل الخلیج

باقری: کیفیت بازی‌های قبلی را نداشتیم

سحرخیزان: نتیجه‌ای که لایقش بودیم را نگرفتیم

شوت دمبله از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

مورایس: پرسپولیس از بهترین تیم های لیگ است

محمد ربیعی: مقصر این شکست من هستم

خطای عجیب عالیشاه روی یزدانی

بخش اول صحبتهای وحید امیری در پایان بازی پرسپولیس و سپاهان

بخش دوم صحبتهای وحید امیری در پایان بازی پرسپولیس و سپاهان

گل اول دورتموند به پاری‌سن‌ژرمن توسط نیکلاس فولکروگ

دبل کریستیانو رونالدو در بازی امشب النصر مقابل الخلیج

زنده: همراه با تحولات ناگهانی در استقلال

به همسرم عادت کرده ام، به هیچ عنوان او را دوست ندارم!

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

زنگ هشدار آیفون برای برخی کاربران غیرفعال شده است؛ اپل مشکل را برطرف می‌کند

گوشی آیفون 16 چه زمانی عرضه می‌شود؟

لبخند بزن، تو در شارجه هستی!

صحنه‌ای پر بازدید از شیرجه بامزه خرس قطبی در آب

برگی از تاریخ/ شهید «حسین اسکندرلو» را بیشتر بشناسیم

خفاش‌ها نباشند دیگر از قهوه خبری نیست!

ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان