بزرگنمايي:
آریا جوان - زردآلوی تازه منبعی غنی از فیبر، پتاسیم و دیگر آنتی اکسیدانهاست. جالب است بدانید که خشک کردن زردآلو تغییری در ارزش غذایی آن نمیدهد. در این مقاله قصد داریم با روشهای مختلف خشک کردن زردآلو بیشتر آشنا شویم.
خشک کردن زردآلو
1. خشک کردن زردآلو در دستگاه میوه خشک کن
1. ابتدا زردآلوها را خوب شسته و آنها را کاملا خشک کنید.
2. زردآلوها را از وسط برش داده و هستههایشان را دربیاورید.
3. زردآلوها را روی دستگاه و جدا از هم بچینید. گوشت میوه رو به بالا باشد.
4. دمای دستگاه را روی 135 درجه فارنهایت (57 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید.
اگر دستگاه شما دستورالعمل خاصی برای خشک کردن زردآلو دارد، درجه حرارت و زمان را بر اساس آن تنظیم کنید. 5. در این روش، برای خشک شدن زردآلو به 12 ساعت زمان نیاز خواهد بود. هر چند ساعت یکبار زردآلوها را بررسی کنید.
پس از آن، زردآلوها را در ظروف شیشهای درب دار در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
2. روش خشک کردن زردآلو در مایکروفر
1. زردآلوها را به تکههایی کوچک تقسیم کرده و آنها را با فاصله درون ظرف مورد نظر خود بچینید.
2. مایکروویو را روی قسمت یخزدایی گذاشته و آن را روی 30 دقیقه تنظیم کنید.
3. پس از 30 دقیقه، ظرف را درآورده و میوهها را بچرخانید.
4. اگر میوهها هنوز کاملا خشک نشدهاند، آنها را چرخانده و 5 الی 10 دقیقه دیگر در مایکروویو قرار دهید.
3. نحوه خشک کردن زردآلو در فر
1. ابتدا زردآلوها را خوب شسته و آنها را کاملا خشک کنید.
2. زردآلوها را از وسط برش داده و هستههایشان را دربیاورید.
3. زردآلوها را روی یک سینی سیمی و جدا از هم بچینید. دقت کنید گوشت میوه رو به بالا باشد.
4. ابتدا فر را روی حرارت کمتر از 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتیگراد) گرم کنید. بهترین دما برای خشک کردن زردآلو 175 درجه فارنهایت (79 درجه سانتیگراد) است.
5. سینی را درون فر بگذارید. لای در فر را کمی باز گذاشته تا رطوبت خارج شود.
6. خشک شدن زردآلوها حدودا 12 ساعت طول خواهد کشید. در این مدت، چند مرتبه به آنها سر زده و آنها را بررسی کنید.
7. پس از خارج کردن زردآلوها از فر، بگذارید در دمای اتاق کاملا خنک شوند.
4. خشک کردن زردآلو از طریق آفتاب
1. ابتدا زردآلوها را خوب شسته و آنها را کاملا خشک کنید.
2. زردآلوها را از وسط برش داده، هستههایشان را دربیاورید و دوباره آنها را برش دهید.
3. کف یک سبد یا آبکش را با پارچهای نخی پوشانده و زردآلوها را با فاصله روی آن بچینید. سپس روی آنها را با یک پارچه نخی دیگر بپوشانید.
4. در هوای گرم و خشک، ظرف را روزها در برابر نور آفتاب گذاشته و شبها به داخل خانه بیاورید.
زردآلوها را به مدت 3 الی 7 روز در برابر آفتاب قرار دهید. هر روز زردآلوها را بچرخانید تا به طور یکنواخت در معرض نور آفتاب قرار بگیرند.
نکاتی کلی برای خشک کردن زردآلو
به طور کلی برای خشک کردن زردآلو نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
زردآلوهای رسیده را برای خشک کردن انتخاب کنید. زردآلوهای نارس پس از خشک شدن، ترش مزه میشوند. زردآلوهای خشک شده را در ظرفی دربسته ریخته و آن را در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری کنید. برای پیشگیری از قهوهای شدن زردآلوها میتوانید آنها را در آب لیمو بخیسانید. برای طعمدار کردن زردآلوها میتوانید آب، عسل و آب لمیو را با هم ترکیب کرده و پیش از خشک کردن زردآلوها، آنها را چند دقیقهای در این محلول بخیسانید.
کلام آخر
از خواص زردآلو میتوان به مراقبت از پوست، بهبود عملکرد عضلات، تنظیم ضربان قلب، حفظ سلامت بینایی و حفظ سطح قند خون اشاره کرد. توصیه میکنیم زردآلوی تازه یا خشک شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
اگر به خشک کردن مواد غذایی علاقه دارید، میتوانید با نحوه خشک کردن موادی همچون خشک کردن زعفران ، خشک کردن گوجه ، خشک کردن کیوی ، خشک کردن موز و خشک کردن خرمالو نیز در سایت انگیزه آشنا شوید. لطفا نظرات و پرسشهای خود را درباره این مقاله، با ما و دیگر مخاطبان انگیزه در میان بگذارید.