چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۵

نگاه سیاسی

وزیر خزانه داری آمریکا: دیگر در حال مدیریت تهدید ایران نیستیم؛ ما در حال پایان‌دادن به آن هستیم

وزیر خزانه داری آمریکا: دیگر در حال مدیریت تهدید ایران نیستیم؛ ما در حال پایان‌دادن به آن هستیم
آریا جوان - ایرنا/ «اسکات بسنت» وزیر خزانه داری آمریکا در راستای «عملیات ترویسم اقتصادی» واشنگتن علیه تهران مدعی شد: آمریکا دیگر در حال مدیریت تهدید ناشی از ایران نیست. ما ...
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایرنا / «اسکات بسنت» وزیر خزانه داری آمریکا در راستای «عملیات ترویسم اقتصادی» واشنگتن علیه تهران مدعی شد: آمریکا دیگر در حال مدیریت تهدید ناشی از ایران نیست. ما این تهدید را به پایان خواهیم رساند.
وزیر خزانه داری دولت دونالد ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی در جلسه استماع کنگره با تکرار ادعاها و در توجیه حملات تجاوزکارانه کشورش علیه ایران مدعی شد: «رئیس‌جمهور آمریکا اقدامی را انجام داده است که روسای‌جمهور پیشین مدت‌ها از انجام آن در قبال حکومتی که خود را وقف شعار «مرگ بر آمریکا» کرده و برای تحقق همین هدف در پی دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای است، به تعویق انداخته بودند».
بسنت با حمایت از حملات تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل به ایران و در حالی که واشنگتن بحران پیامدهای مختلف سیاسی و اقتصادی و امنیتی ناشی از جنگ علیه ایران است، ادعا کرد: «تحت رهبری او (ترامپ)، آمریکا دیگر در حال مدیریت تهدید ایران نیست؛ ما در حال پایان دادن به آن هستیم. و احیای اقتصادی آمریکا، توانایی ما برای انجام این کار را از موضع قدرت تقویت می‌کند.»
وزیر خزانه داری آمریکا همچنین در ادامه دستاوردسازی از تحریم ها و فشار اقتصادی علیه ایران برای دستیابی واشنگتن به زیاده خواهی هایش مدعی شد: «در کشوری که سومین منابع بزرگ انرژی در جهان را در اختیار دارد، حالا صف‌های سه تا چهار ساعته برای دریافت بنزین تشکیل شده است!»
بسنت در حالی که آمریکا گرفتار افزایش قیمت ها و تورم ناشی از جنگ علیه ایران است، ادعا کرد: تولید صنعتی آمریکا با سرعتی چشمگیر در حال اوج گیری دوباره بوده و به سریع‌ترین روند رشد خود طی سال‌های اخیر رسیده است.
وی مدعی شد: ماه اوت، هشتمین ماه متوالی رشد تولید داخلی بود. فعالیت اقتصادی به بالاترین سطح خود طی ۵۲ ماه گذشته رسیده است.
وی مدعی شد: دلار همچنان به‌عنوان ارز ذخیره، جایگاه قدرتمند خود را حفظ کرده و حجم تراکنش‌های دلاری افزایش یافته است. کاهش ذخایر دلاری عمدتا مربوط به روسیه و چین است.
وزیر خزانه داری آمریکا در راستای «عملیات تروریسم اقتصادی» واشنگتن مدعی شد: شاهد اظهارات مثبتی از امارات متحده عربی درباره قطع منابع مالی بوده‌ایم.
وزیر جنگ اقتصادی دولت ترامپ همچنین ادعا کرد: گفت‌وگوهای خصوصی سازنده ای با چین درباره ارتباطات مالی ایران داشته‌ایم که آخر هفته با هه لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر چین، گفت‌وگوها ادامه می‌یابد.
بسنت ادامه داد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین نیز در نشستی که اواخر ماه جاری میان این دو رهبر برگزار می‌شود، به گفت‌وگوها درباره ایران ادامه خواهند داد.
رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مردادماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود درحالی که واشنگتن سال‌هاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، و در پی ناکامی در میدان جنگ نظامی، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدان‌مان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعای دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت و اعضای سازمان ملل متحد، ضمن تبیین مواضع ایران درباره «عملیات تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران، بر مسوولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و همه دولت‌ها برای محکوم‌کردن اقدام غیرقانونی و مجرمانه هیات‌ حاکمه آمریکا تاکید کرد.
«محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در پاسخ به این گزافه‌گویی ها با به اشتراک گذاشتن مقاله‌ای از نیویورک تایمز که در آن به ناتوانی بسنت در کنترل شاخص‌های مهم اقتصادی اشاره شده است نوشت: این امپراتوری رو به زوال به جای اینکه میلیاردها دلار را به تروریست نیابتی خود یعنی اسرائیل، و ۷۵۰ پایگاه نظامی در دنیا سرازیر کند، می‌توانست آن پول را صرف مردم آمریکا کند، اما نه، این کار برای رژیم آمریکا زیادی منطقی است. هی اسکات، مَرد [؟]، اعتبارت در خطر است. یه کاری کن.


نظرات شما