يکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵

ورزش

سرنوشت جامی که استقلال مال خود می‌داند

سرنوشت جامی که استقلال مال خود می‌داند
آریا جوان - ورزش ۳/ادعای دوباره علی تاجرنیا، نماینده تام‌الاختیار هولدینگ خلیج فارس در امور استقلال در خصوص اهدای جام به آبی‌ها در شروع دوباره لیگ فوتبال ایران را بهم ریخت. ...
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ورزش 3/ادعای دوباره علی تاجرنیا، نماینده تام‌الاختیار هولدینگ خلیج فارس در امور استقلال در خصوص اهدای جام به آبی‌ها در شروع دوباره لیگ فوتبال ایران را بهم ریخت. قابل پیش‌بینی بود که پس از صحبت‌های تاجرنیا که اصولا صحبت‌هایش کم واکنش برانگیز نیست، مدیران باشگاه‌های لیگ برتری در واکنش اقدام به تخطئه ع

ورزش 3 /ادعای دوباره علی تاجرنیا، نماینده تام‌الاختیار هولدینگ خلیج فارس در امور استقلال در خصوص اهدای جام به آبی‌ها در شروع دوباره لیگ فوتبال ایران را بهم ریخت.
قابل پیش‌بینی بود که پس از صحبت‌های تاجرنیا که اصولا صحبت‌هایش کم واکنش برانگیز نیست، مدیران باشگاه‌های لیگ برتری در واکنش اقدام به تخطئه عنوانی کند که استقلال آن‌ را حق خود می‌داند. به عقیده آن‌ها برتری دو امتیازی استقلال در هفته بیست و سوم، دستاورد خاصی نیست که به واسطه آن جام قهرمانی یک دوره از رقابت‌های لیگ برتر که ناتمام مانده است را به این باشگاه اعطا کنند.
نکته مهم در این باره، سکوت قوانین است که خود یکی از مشکلات قدیمی فوتبال ایران به شمار می‌رود. سازمان لیگ برتر فوتبال ایران تقریبا پیش از هر تورنمنتی، از انتشار دفترچه قوانین مربوط به برگزاری آن رقابت خودداری می‌کند و بنابراین مسائل زیادی مسکوت باقی می‌ماند که بروز آن‌ها فضایی را در فوتبال ایران ایجاد می‌کند که در صورت پیش‌بینی قبلی، جایی برای آن نخواهد بود.

آریا جوان

در حال حاضر هیچ قانونی وجود ندارد که بر اساس آن بشود جام را به استقلال داد یا جام را از این تیم گرفت و حتی مسئولیت تصمیم‌گیری در این زمینه نیز نامشخص است و معلوم نیست آیا سازمان لیگ باید پاسخ نهایی به درخواست استقلال را اعلام کند یا قرار است دوباره رئیس فدراسیون این امر خطیر را برعهده گرفته و آن را به اطلاع باشگاه‌ها و هواداران فوتبال برساند.
شب گذشته علی تاجرنیا اشاره کرده که تاج به او وعده داده جام را به استقلال خواهد داد اما بعد از جنجال ناگهانی ناشی از این اعلام خبر،‌ هیچ واکنشی از سوی فدراسیون منتشر نشد و آن‌ها دوباره ترجیح دادند این موضوع را مشمول زمان کنند؛ درحالی‌که یک طرف استقلال و طرف مقابل ۲+ یک باشگاه قرار دارند. تراکتور و سپاهان، رقبای قهرمانی و پرسپولیس، رقیب سنتی. انگیزه سپاهان و تراکتور، نشان دادن شایستگی خودشان برای کسب جام احتمالی است و انگیزه پرسپولیس، کوتاه ماندن دست استقلال از جامی که می‌تواند در آمار مربوط به رقابت تاریخی دو باشگاه، یک برگ برنده به حساب بیاید.

آریا جوان

اما در نهایت نتیجه چه خواهد بود؟
* قاطبه باشگاهی ایران موافق اهدای جام به استقلال نیست. به جز سه باشگاه ذینفع در طرف مقابل، الباقی باشگاه‌ها تمایلی به ورود به این دعوای بزرگانه از خود نشان نمی‌دهند و رای ممتنع آن‌ها به سود ذینفعان است.
* ذینفع اصلی در این دعوا استقلال است و آن‌ها خود را به دلیل صدرنشینی، شایسته عنوان فرض می‌کنند اما این باشگاه برای ایجاد یک حمایت تمام عیار برای جلب نظر از رئیس فدراسیون، قوت مقابله با مخالفت‌ها را ندارد؛ در واقع استقلال در این دعوی تنهاست و به دلیل اعتراض هواداران سایر باشگاه‌های مدعی دست و دل تصمیم‌گیران برای اعلام یک رای قاطع به سود آبی‌پوشان خواهد لرزید.
* در این موضوع، با توجه به سکوت قانون هیچ طرفی، هیچ حقی ندارد و اعلام رای از طرف فدراسیون یا سازمان لیگ به منزله ایجاد حق برای هریک از طرفین خواهد بود. اگر مبنا بر اعطای جام قهرمانی باشد، فدراسیون در چارچوب اختیارات تصمیم گرفته و اگر قرار به فریز شدن لیگ باشد، بازهم اعتراضی به این تصمیم وارد نیست. البته همان‌طور که گفته شد، بهتر است این پیش‌بینی قبل از شروع مسابقات انجام بشود و با درج در آیین‌نامه، سرنوشت یک لیگ ناتمام احتمالی با فرمول‌های مختلف مشخص شود.
* در این بین یک اتفاق غیرمتعارف باعث شده استقلال حق بیشتری برای دریافت جام احساس کند: موضوع برگزاری تورنمنت سه جانبه که احتمالا برای آسیایی شدن پرسپولیس برنامه‌ریزی شده بود و البته در نهایت شکست خورد. استقلالی‌ها با اشاره به این تصمیم فراقانونی، از تصمیم‌گیران سوال می‌کنند که چرا برای پرسپولیس می‌شود و برای استقلال نه؟ (صد البته جوابی وجود ندارد و کار غیرقانونی، یک بار انجام شده.)
** می‌توانید نظر خود را درباره رای احتمالی فدراسیون در پاسخ به این ادعای جدید برای ما کامنت کنید یا با شرکت در نظرسنجی به تعیین سرنوشت این کلاف سردرگم کمک کنید. پیش‌بینی ما اما این است که قرار نیست جامی به تیمی داده شود و این موضوع در تونل زمان به فراموشی سپرده خواهد شد؛ دلایلش را نوشتیم.


نظرات شما